De 15 bästa sakerna att göra i Cochem (Tyskland)

Det kanske inte finns en vackrare scen i Tyskland än staden Cochem, som ligger i Moseldalens höga, vinrankade sluttningar.

Staden med korsvirkeshus, slingrande gator och medeltida portar ligger på en slinga i floden, under konstant bevakning av det romantiska Reichsburgslottet.

Mosel skär genom två vandringsparadis, Eifel- och Hunsrück-områdena, medan det finns en stig längs dalen som går genom vingårdar och förbi medeltida slott till Koblenz eller Trier.

Eller så kan du ta det lugnt, smutta på lokal riesling på stadens korsvirkes torg och koppla av på en kryssning på Mosel.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Cochem:

1. Reichsburg Cochem

Reichsburg Cochem

Källa: Shutterstock

Reichsburg Cochem

Cochems krona på verket är ett medeltida tullslott, ombyggt i sagostil på 1870-talet.

Oavsett vilken väg du tar till Cochem kommer din blick att dras till denna fantasiliknande syn och dess gigantiska fyra våningar höga åttakantiga torn långt ovanför floden.

Slottet går tillbaka till början av 1100-talet.

Det finns rester av den medeltida byggnaden i ringmuren, det åttakantiga tornet, «Hexenturm» häxporten och byggnaden som inrymmer den stora salen (Rittersaal). Men det mesta av det vi ser idag gjordes i nyrenässansstil när Berlin-bankiren Louis Fréderic Jacques Ravené restaurerade fastigheten enligt 1800-talets romantiska smaker.

En guidad rundtur i slottet tar cirka 40 minuter och presenterar gobelänger, fina träpaneler, möbler i Ludvig XIV-stil, barockmålningar, glasmålningar och rustningar.

2. Altstadt

Altstadt

Källa: gary yim / Shutterstock.com

Altstadt

Pressad mot Mosel av de skyhöga dalväggarna, har Cochems gamla stad obestridlig charm.

På de sluttande gränderna finns gavelhus, korsvirkeshus, flera våningar höga och toppade med Moselskifferplattor.

Den bästa ensemblen av dessa finns på Marktplatz, där det barocka rådhuset från 1739 är ett sofistikerat sällskap för en måltid utomhus.

En hel del av stadens mur har överlevt, inklusive tre av fyra av 1300-talsportarna, som vittnar om ett händelserikt förflutet när Cochem var en kejserlig egendom.

Vi kommer att prata om mycket av innehållet i den gamla staden i den här listan, men kolla in mosaiken av Cochems ädla släktträd på bron vid turistbyrån och Fuchsloch (rävhålet), en liten passage som leder ner till Moselpromenaden och stadens minsta port.

3. Cochemer Sesselbahn

Cochemer Sesselbahn

Källa: wikipedia

Cochemer Sesselbahn

Mitten av mars till november kan du ta denna gondolstollift från den nedre stationen i Endertdalen upp till utsiktsplatsen Pinnerkreuz.

På 255 meters höjd finns en iögonfallande utsikt över slingan i Mosel, de branta vinrankor täckta dalväggar och Cochem själv.

Stolliften öppnade 1955 och har en höjdskillnad på 155 meter.

Den brantaste lutningen är svindlande 65 %. På den övre stationen lockar ett kafé med terrass dig att tillbringa lite mer tid här uppe, eller så kan du använda linbanan som startramp för en vandring i vingårdarna ovanför Mosel.

4. Bundesbanks bunker Cochem

Bundesbank Bunker Cochem

Källa: wikipedia

Bundesbank Bunker Cochem

Under det kalla kriget var FRG i särskild fara om en konflikt bröt ut mellan Nato och Warszawapaktstaterna.

För att undvika hyperinflationen som skulle komma med ett krig upprättade den tyska federala banken hemliga valutareserver runt om i landet.

Den i Cochem ligger i en underjordisk bunker och rymde mellan 1964 och 1988 upp till 15 miljarder tyska mark.

En av de coolaste sakerna med bunkern är att den är gömd i osynlig sikt och ingången är förklädd till ett par obeskrivliga bostadshus.

Det finns rundturer i bunkern som tar dig in i det stora kassaskåpet där anteckningarna förvarades och berättar hur, med hjälp av en djup brunn, sandfiltrerad luftförsörjning och dieselgeneratorer, 100 personer kunde överleva i två veckor här nere i händelsen av ett kärnvapenkrig.

5. Enderttor

Enderttor

Källa: lcrms / Shutterstock.com

Enderttor

Den största av Cochems tre medeltida stadsportar byggdes 1332 vid den norra infarten till staden.

Detta tuffa försvar, med ett vakthus kopplat, kontrollerade vägen in till staden längs dalen av Endert, en vänster biflod till Mosel.

I hundratals år var porten ett landmärke för långväga resenärer som åkte diligens genom regionen till Köln eller Frankfurt.

Som med många gamla portar var Enderttor Cochems stadsfängelse under en tid och tillför nu massor av medeltida charm till en rundtur i gamla stan.

Det finns restauranger och barer med uteservering precis bredvid porten.

6. Mosellands museum

Mosellands museum

Källa: moselland-museum

Mosellands museum

Fem kilometer upp i Moseldalen i Ernst finns ett museum om kultur i Moseldalen som öppnade precis 2017. Inramningen är ett före detta hotell från 1959 och över fyra våningar kan du prova lantlivet i Moseldalen under 50- och 60-talen.

Du kan kliva in i en rekonstruerad smedja, ett skolhus med autentiska möbler, en traditionell vinkrog och en vingård.

Det finns också ett stort lager av jordbruksutrustning, bland annat 20 restaurerade Fendt- och Bautz-traktorer från eran, alla perfekt underhållna och i fungerande skick.

7. Burgruine Winneburg

Burgruine Winneburg

Källa: Shutterstock

Burgruine Winneburg

Omöjliga att missa ovanför Endertdalen väster om Cochem är ruinerna av ett annat slott, Winneburg, som restes i början av 1300-talet.

Slottet ligger på en brant utlöpare 80 meter ovanför floden och var i herrarna av Winneburgs ägo tills linjen dog ut på 1600-talet.

År 1689 under nioåriga kriget belägrades, intogs och sprängdes slottet av den franska armén och har stått orört under de senaste 330 åren.

Efter en kaloriförbrännande vandring från dalen kan du ta dig igenom resterna av den yttre borggården, ringmurar, bostadshus och det bästa av allt det runda gården, 22 meter hög och 8,5 meter bred.

8. Moselpromenad

Moseldalen

Källa: Shutterstock

Moseldalen

Moseldalen i Cochem är ett fantastiskt spektakel som förtjänar att begrundas från Cochems flodstränder.

Bredvid den övre delen av gamla stan breddar gångvägen vid floden till en park och strax före Skagerrak-Brücke (bron), bredvid kajen för turbåtar kan du vända tillbaka för den ultimata utsikten över Cochems slott på dess höga ställe.

Bron i sig är en annan fantastisk utsiktspunkt, medan gräsmattorna norrut på flodens vänstra strand är särskilt breda så att du kan ta en picknick, titta på vingårdarna, långsam flodtrafik och de höga dalsidorna.

9. Historische Senfmühle

Historische Senfmühle

Källa: Kosmo63 / tripadvisor

Historische Senfmühle

Denna senapskvarn har tillverkat Cochems favoritkrydda sedan 1810, och sju dagar i veckan välkomnar besökare på halvtimmesturer hela dagen.

Under ledning av huvudsenaps-«mjölnaren» kommer du att se senap tillverkas med traditionella färdigheter, mer än 200 år av savoir-faire och ett recept som har gått i arv i flera generationer.

Det bästa av allt är att få smaka på de många smaktillsatserna som produceras här som honungssenap, senap med riesling, currysenap och en rad fruktkonserver som alla är infunderade med senap.

Du kan prova dem ensamma eller beställa en bratwurst för att få fram den aromatiska smaken.

10. Martinstor

Martinstor

Källa: Peter Thönnes / Wikimedia

Martinstor

Den gamla södra infarten till Cochem försvaras av Martinstor, som kom lite senare än Enderttor, 1352. I samband med det närliggande Reichsburg var Martinstor en tullport och en kedja på stranden av Mosel bredvid porten skulle vara används för att stoppa fartyg för att se till att de betalade tullar.

Martinstor har fortfarande sina medeltida fält på två nivåer, och direkt efter att du lämnat Cochem genom denna port kan du börja klättra till slottet.

Den här serpentinstigen ritades av Ravené när han byggde om slottet på 1870-talet.

11. Moselhöhenweg

Moselhöhenweg

Källa: wikipedia

Moselhöhenweg

Den romerske poeten Ausonius blev lyrisk om skönheten i den slingrande Moseldalen på 300-talet, och du kan gå samma väg 1 600 år senare.

Moselhöhenweg är en vandringsled med två armar, en på var sida om floden från Trier till Koblenz.

Leden är nu mer än 100 år gammal och är markerad med ett vitt «M» på grön bakgrund.

Rutten omsluter inte alltid floden, eftersom den tar små omvägar som leder upp till överväldigande utsiktspunkter.

Om du verkligen är engagerad kan du gå uppför floden till Alf på cirka sex timmar och sedan ta tåget tillbaka till Cochem på bara 10 minuter.

12. St. Castor (Karden)

St Castor

Källa: Pecold / Shutterstock.com

St Castor

Minuter längs floden i Karden ligger en romansk före detta kollegial kyrka.

St. Castor är den främsta religiösa byggnaden mellan Trier och Koblenz och kallas ofta Moseldom (Moselkatedralen). St.

Castor grundades som basilika senast på 800- eller 900-talet och utökades sedan med ett västtorn, romansk kör och långhus på 1100- och 1200-talen.

Måste att se inuti är den sengotiska altartavlan från 1420, med en bild av tillbedjan av de män gjord av lokal lera, och barockorgeln som monterades av den hyllade orgelmakaren Johann Michael Stumm 1728.

13. Vin

Vin

Källa: Cebas / Shutterstock.com

Vin

Vingårdarna i dalen ovanför Cochem odlar mestadels rieslingdruvor, och denna vita sort utgör cirka 60 % av vinregionen Mosel.

Dräneringen på dessa branta sluttningar, skifferjordarna och lång exponering för solsken kunde inte vara bättre för Riesling, som mognar sent på säsongen och ger fruktiga viner med lager av smak.

För att fastna i Cochems vinkultur, försök att vara här sent-maj/början-juni för Cochem-Wein-Woche när 12 lokala vinodlare sätter upp stånd på Endertplatz som hyllar sin riesling och sekt mousserande vin.

Hela affären kombineras med livemusik, dans och ett fyrverkeri på fredagskvällen.

14. Erlebnisweg Tal der Wilden Endert

Ulmen

Källa: lcrms / shutterstock

Ulmen

Chansen är stor att du fortfarande har en aptit på det uppfriskande landskapet i Moseldalen.

Om så är fallet, se till att staden Ulmen börjar denna 20 kilometer långa vandring nedför genom sydöstra Eifelregionen tillbaka till Cochem.

Vandringen börjar på ett upplyftande sätt vid ruinerna av Ulmen slott, ovanför sjön med samma namn.

Därifrån åker du genom skogen, förbi ett sju meter långt vattenfall och ner till Endertdalen.

Vid ett tillfälle drev Endert 28 spannmålskvarnar, och några av dessa har tagit sig till 2000-talet.

Så småningom öppnar sig dalen, och du befinner dig vid Cochems portar igen.

15. Båtturer

Båtturer

Källa: Shutterstock

Båtturer

Mosel är en av Europas mest trafikerade inre vattenvägar och den näst mest trafikerade sjöfarten i Tyskland.

Bara när du sitter vid strandpromenaden kommer du att bli förvånad över hur många pråmar och kryssningsfartyg som passerar, och du kan följa med dem på en av många kryssningar tillgängliga från Cochem.

Det största kryssningsföretaget på Mosel är det familjeägda Gebrüder Kolb, som driver 14 fartyg.

Den största av dessa är Wappen von Cochem, som har ett gigantiskt övre däck där du kan se Mosels landskap rulla förbi.

Om du vill åka långväga kan du resa några timmar uppför floden till Traben-Trarbach, eller hela dagen till Trier.

Halva upplevelsen är att se hur kaptenen skickligt förhandlar de många slussarna längs rutten, medan måltider och viner från Moseldalen serveras ombord.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Cochem, Tyskland

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *