De 15 bästa sakerna att göra i Draguignan (Frankrike)

Om du vill ha det verkliga Provence i en stad som inte är överfull av turister kan Draguignan vara precis platsen för dig.

Alla varumärken i regionen finns här: Klippiga kullar, vingårdar och olivlundar och högt belägna byar.

Men stadens isolering från de stora sevärdheterna håller den borta från de flesta turisters resplaner.

Och ändå är den gamla stadskärnan väldigt vacker, med några gamla toaletter och ett kluster av intressanta museer.

Draguignan är också märkt som Porten till Verdon, och det livsförändrande landskapet i Gorges du Verdon är lockande nära norr.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Draguignan:

1. Tour de l'Horloge

Tour de l'HorlogeKälla: flickr
Tour de l'Horloge

Draguignans fyrkantiga klocktorn dominerar staden på toppen av en kulle.

Från början av juni till slutet av september kan du gå till toppen för att beskåda den provensalska landsbygden, och i fjärran söderut kommer du att kunna se Massif de Maures.

Tornets tak har bartizans på alla fyra hörnen, konstruerade när det byggdes om på 1660-talet.

Tour de l'Horloge är faktiskt det fjärde tornet som har stått på denna kulle: Det var ursprungligen där Draguignans slott brukade vara men fästningen förstördes tre gånger i konflikter mellan 1000- och 1600-talen.

2. Musée des Arts et Traditions Populaires

Musée des Arts et Traditions PopulairesKälla: dracenietourisme
Musée des Arts et Traditions Populaires

Viktigt för alla som är förälskade i Provence landsbygd och dess sätt att leva, kommer detta museum att introducera dig till de ödmjuka hantverkare som format kulturen och landskapet under hundratals år.

På bottenvåningen får du ett fönster mot traditionellt hantverk som korktillverkning, olivodling och vinodling, och du ser de antika redskapen snyggt upplagda.

Gå en trappa upp för att få en känsla av lokala kulinariska savoir-faire och se traditionella möbler, kostymer, keramik och glas, samt ta reda på om regionens populära festivaler.

3. Musée de l'Artillerie

Musée de l'ArtillerieKälla: styrkeoperationer
Musée de l'Artillerie

Franska arméns artilleriskola har varit baserad i Draguignan sedan 70-talet, och 1982 öppnade detta museum som avslöjar 600 år av fransk artillerihistoria.

Museet fick nyligen en ansiktslyftning, och om du gillar krigförings taktik och teknik kommer du att bli nitad: Det finns vintagevapen, medaljer, uniformer, granater och stora modeller som representerar strider som var nyckeln till artilleriets utveckling.

Bland höjdpunkterna finns en kanon från 1739 och vapenvagnen från 1770-talet, av generallöjtnant Gribeauval som revolutionerade artilleridesignen på den tiden.

4. Rhone American Cemetery and Memorial

Rhone American Cemetery och MemorialKälla: flickr
Rhone American Cemetery och Memorial

Operation Dragoon var kodnamnet för invasionen av södra Frankrike, som började ett par månader efter landstigningen i Normandie.

De värsta av USA:s förluster inträffade i augusti 1944 under striderna för Rhone, och 1956 på Dragiugnans östra kant färdigställdes denna kyrkogård och monument.

Det finns 860 gravstenar på mer än fem hektar, och en guide kommer att fylla i berättelserna om några av de soldater som är begravda här.

Gör ett besök på minnesmärket och kapellet, som har väggmålningar och stenarbeten av Austin M. Purves Jr.

5. Pierre de la Fée

Pierre de la FéeKälla: flickr
Pierre de la Fée

Ett par minuter utanför staden ligger denna dolmen som skulle ha satts ihop på kopparåldern för cirka 5 000 år sedan.

Monumentet är gjort helt av lokal kalksten och har en omöjligt stor platta för ett tak, uppburen av tre höga stenar.

Något som skiljer Pierre de la Fée från de flesta dolmens är höjden på de bärande väggarna, som alla är långt över två meter så att du kan gå under utan att böja dig.

För länge sedan kunde kvinnor som hade problem med att bli gravida besöka Pierre de Fée för dess förmodade fertilitetsförmåga.

6. Parc Chabran

Parc ChabranKälla: trocmamanslesfeesdesbonnesaffairesduvar
Parc Chabran

Draguignans Chabran-område har varit värd för den franska militären i mer än 100 år.

Men nyligen, när de äldre barackerna blev föråldrade för militäranvändning, har de omvandlats till lyxigt boende och marken runt dem har anlagts och öppnats för allmänheten.

Parc Chabran här är tre hektar av sofistikerade trädgårdar med gräsmattor, rabatter, strandpromenader och pollarderade träd, desto mer eleganta av de stora gamla barackhusen som har utsikt över parken.

Ta dig tid för lätta promenader och familjepicknick.

7. Musée Municipal d'Art et Histoire

Musée Municipal d'Art et HistoireKälla: passionsbevis
Musée Municipal d'Art et Histoire

Med sex rum med målning och artefakter är Draguignans museum för konst och historia kompakt men förtjänar verkligen en titt.

Inträdet är gratis, och det finns verk av Rembrandt, Rubens och Paul Delaroche.

Du kan också kasta blicken över jugendvaser, fint porslin från Moustiers och Sèvres, Louis XIV-möbler och den förgyllda talerstolen i trä som skulle ha använts vid kröningen av Karl VII 1429 i Reims.

En höjdpunkt är rustningen från 1500-talet av François de Montmorency, en storofficer för Frankrikes krona.

Museets lokal är också värd att nämna eftersom det är biskopen av Fréjus tidigare sommarresidens.

8. Place du Marché

Place du MarchéKälla: camping-lafoux
Place du Marché

Något du helt enkelt måste göra i Provence är att besöka en lokal marknad, och vid Draguignan är det två i veckan på Place du Marché i centrum av gamla stan.

Antalet handlare varierar beroende på säsong, men normalt räknar du med att hitta 100 stånd som packar detta torg, som säljer alla produkter som regionen är känd för, som honung, olivolja och örter.

Men självklart kan du köpa vardagsråvaror som bröd, ost, charkuterier, kött, grönsaker och frukt, samt hantverk, kläder och köksredskap.

9. Chapelle Saint-Hermentaire

Chapelle Saint-HermentaireKälla: archives.varmatin
Chapelle Saint-Hermentaire

Ett par kilometer söder om centrum ligger en plats som har mycket att göra med Draguignans ursprungsberättelse.

Enligt legenden är det här St Hermentaire dödade draken som hade terroriserat det karolingiska samhället under den mörka tiden.

Den lilla kyrka som står här nu har funnits i en eller annan form sedan 600-talet, medan den nuvarande arkitekturen är från omkring 1000-talet.

Det hela byggdes ovanpå en gallo-romersk villa och bad som skulle ha stått här från 1:a århundradet f.Kr. till 200-talet.

10. Malmont Table d'Orientation

Malmont Table d'OrientationKälla: kontorsturism
Malmont Table d'Orientation

Malmont är en kalkstenstopp på 551 meter, åtta kilometer norr om Draguignan.

Det är i Pyrénéo-Provençale-kedjan och är en naturlig balkong med fantastisk utsikt som sträcker sig till regionens alla hörn.

Det finns så mycket att se från toppen att du har en orienteringstabell som markerar alla landmärken, både naturliga och konstgjorda, som är synliga på en klar dag.

Listan är för lång för att skriva här, men inkluderar Mont Coudon, toppen som skymtar bakom hamnen i Toulon, och Mont Vinaigre, i Esterel-området strax väster om Cannes.

11. Tourtour

TourtourKälla: flickr
Tourtour

På väg till Gorges du Verdon är Tourtour en av Frankrikes «vackraste byar» och har döpts till «Village dans le Ciel» (Village in the Sky). Det ligger på toppen av den passande namnet Beau Soleil-kullen, och du kommer att kliva in i Tourtour genom en port som ursprungligen låg i byns försvarsmurar.

Därifrån har du en liten knut av gamla gator att vandra, som passerar under välvda gångar och guidar dig till rustika gamla byggnader som klocktornet, olivpressen och cirkulära fästningstorn.

Men den bästa biten måste vara esplanaden som leder upp till kyrkan Saint-Denis, där panoramautsikterna är sensationella och du kommer att förstå hur Tourtour fick sitt smeknamn.

12. Seillans

SeillansKälla: flickr
Seillans

En pittoresk halvtimmes roadtrip mot nordost tar dig till den stora byn Seillans, som också räknas till de vackraste i Frankrike.

Centrum är osannolikt vackert och är trångt på en brant kulle, så kompakt och svindlande att du bara kan se det till fots.

Samtidigt är det omgivande landskapet klassiskt Provence, med cypresser, klippiga klippor och kullar täckta med vingårdar och tallskog.

Du kan besöka hemmet för konstnären Max Ernst, som gick i pension här på 1960-talet och det finns ett 1200-talsslott och en kyrka på toppen av byn.

13. Abbaye du Thoronet

Abbaye du ThoronetKälla: flickr
Abbaye du Thoronet

Detta underbara före detta cistercienserkloster byggdes på 1200-talets gräns och med så många av sina byggnader som fortfarande står kvar ger det en oöverträffad inblick i livet för en medeltida munk.

Detta var en tillvaro av gleshet och disciplin, vilket symboliseras av den perfekta akustiken som krävde munkar att sjunga i högsta synkronicitet.

Se till att anlända vid en lugn tid på dagen för att kunna uppleva den fantastiska akustiken i kyrkan.

Eller ännu bättre, försök att få platser för en klosterkörframträdande på sommaren.

14. Gorges du Verdon

Gorges du VerdonKälla: flickr
Gorges du Verdon

Tillåt cirka 45 minuter att nå denna häpnadsväckande flodkanjon, som är den djupaste i Frankrike och värd varje minut av den slingrande bilturen på en väg etsad in i sidan av klippor som är hundratals meter höga.

Landskapet som kommer att möta dig på Verdonfloden är nästan överväldigande, och det finns flera sätt att få ut det bästa ur denna ravin: Du kan stanna i bilen på D71 eller D952, vandra längs stigar där det med några få steg finns en visa att du måste fotografera, eller navigera i det drömlika turkosa vattnet i floden på en flotte, kajak eller kanot.

15. Specialiteter från Provence

Miellerie MandardKälla: miels-de-provence
Miellerie Mandard

Det finns inget bättre sätt att fördjupa dig i Provence-livsstilen än genom att spåra de platser som producerar regionens vin, ost, honung och olivolja.

Du har ett berg av vindomäner i en radie av några kilometer på La Route des Vins de Provence.

Om du är nyfiken på den sublima honungen, finns Miellerie Mandard, som har 600 bikupor och kommer att presentera dig för biodlaren på en gård som är insvept i lavendelfält.

Le Moulin de Callas å andra sidan har tillverkat Provences AOC-olivolja i fyra generationer och odlat nio sorter av oliv för sin blandade olja.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Draguignan, Frankrike

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *