De 15 bästa sakerna att göra i Eugene (Oregon)

Eugene ligger i korsningen mellan floderna McKenzie och Willamette i Oregon, och är en universitetsstad med nyare historia rotad i hippierörelsen och motkulturen. Eugene Saturday Market och Oregon Country Fair är hippieinstitutioner som fortsätter att frodas in i sitt femte decennium och hjälper till att föreviga progressiva idéer som etisk inköp, kunskapsdelning, gåvor och miljömedvetenhet. Konsten tas också på allvar i Eugene, vilket det imponerande Hult Center och dess livliga kalender kommer att bevisa. Bortom Eugene är Willamette Valley en av Amerikas mest expansiva och idylliska vinregioner, hem till hundratals vingårdar.

1. Eugene lördagsmarknad

Eugene lördagsmarknad

Källa: flickr

Eugene lördagsmarknad

Ett bevis på att motkulturen lever vidare i Eugene, denna hantverksmarknad på Park Blocks har funnits sedan 1970 och hålls hela dagen lång på lördagar från april till november. Det är lika mycket en social sammankomst som ett kommersiellt företag och du kan enkelt göra en dag av det, fånga lite livemusik, ta en bit på den internationella food courten och bläddra bland varor från de 200 lokala hantverkare som ställer upp här. Inte enbart en del av denna marknad, men tvärs över gatan finns en bondemarknad varje vecka, där du kan köpa färskvaror odlade i Willamette Valley.

2. Oregon Ducks

Autzen Stadium

Källa: flickr

Autzen Stadium

Om du besöker Eugene från utlandet, hjälper det att veta att de flesta amerikanska college tar sport på allvar. Få fler än University of Oregon, vars idrottslag alla går av «The Ducks». Det mest prestigefyllda av alla Ducks är fotbollslaget, som spelar sina matcher inför publik med 59 000 kapacitet på Autzen Stadium. Fotbollssäsongen pågår under höstmånaderna, men om du besöker en annan tid på året kan du se en basket-, friidrotts- eller basebollevent. Vad du än föredrar kommer standarden garanterat att vara hög – Ducks draftas regelbundet av professionella sportfranchises.

3. Willamette Valley-vin

Willamette Valley

Källa: traveloregon

Willamette Valley

Eugene och Willamette Valley får ett mjukt medelhavsklimat, vilket gynnar en spirande vinindustri hyllad för sina sofistikerade pinot noirs. Vingårdarna är också värda att uppleva för sitt landskap, där ändlösa rader av vinstockar kantas av tallskog på mjuka böljande kullar. Det finns 300 vingårdar i Willamette Valley, så för att undvika att fastna i det enorma utbudet kan du ge dig av på ett urval av temavinstigar. Dessa har designats för att ta dig genom de bästa landskapen och inkluderar både restauranger och övernattningsställen.

4. Oregon Country Fair

Oregon Country Fair

Källa: flickr

Oregon Country Fair

Detta konstevenemang ägde rum den andra helgen i juli och går tillbaka till 1969 och växte fram ur en hippieinsamling. Mässan började i Eugene för att samla in pengar till en alternativ skola, innan den flyttade 20 minuter västerut till staden Veneta där den har legat sedan dess. Oregon Country Fair har 18 scener som ägnas åt allt från livemusik till vaudeville, jonglering, komedi och drama. Det hela är ideellt och arrangörerna förlitar sig på stora besättningar av volontärer varje år. Mässan har en speciell familjevänlig filosofi, med ansiktsmålning, dockteater och utbildningsområden, medan alkohol är förbjudet på platsen.

5. Hayward Field

Hayward Field

Källa: flickr

Hayward Field

Denna stadion åtnjuter nästan mytisk status i friidrottsvärlden. Den tillhör University of Oregon och byggdes 1919, och har under åren skapat en inspelningsplats för filmer och TV-program om friidrott. Till denna dag fortsätter det att vara värd för några av de mest prestigefyllda evenemangen för denna disciplin: USA:s olympiska försök hålls regelbundet här, medan de nationella friidrottsmästerskapen var värd för stadion 2001, 2009 och 2011. 2021 Hayward Field kommer också att hålla det 18:e internationella friidrotts-VM.

6. Hendricks Park

Hendricks Park

Källa: flickr

Hendricks Park

Eugenes äldsta stadspark, Hendricks Park, ligger på den södra sidan av staden och är älskad för en rhododendronträdgård som enbart har 6 000 sorter av denna växt. Det finns också många 200-åriga douglasgranar, som du normalt bara stöter på ute i vildmarken, förutom att du är här inom Eugenes stadsgränser. Hendricks Park är också den norra stigen för Ridgeline Trail, så du kan använda den som utgångspunkt för en 12 mil lång vandring genom den vackra landsbygden söder om staden.

7. Berget Pisgah

Mount Pisgah Arboretum

Källa: blommor

Mount Pisgah Arboretum

Den böljande kullen strax sydost om Eugene är uppskattad av stadens vandrare och hundvandrare för sin naturliga prakt och välskötta stigar. Energiska vandrare kan ta sig till den 467 meter höga toppen för panoramautsikt över det större området inklusive Eugene och de lokala små städerna Springfield och Pleasant Hill. För en liten avgift kan du också gå in i Mount Pisgah Arboretum, ett förvaltat ekosystem med sju miles av vandringsleder som slingrar sig längs Willamette River. Särskilt speciellt är arboretets mångfald av skog, med en sällsynt del av eksavann och dess gamla douglasgranskog. Det finns också svamp- och vildblomfestivaler i arboretet på hösten och våren.

8. Jordan Schnitzer Museum of Art

Gården på Jordan Schnitzer Museum of Art

Källa: flickr

Gården på Jordan Schnitzer Museum of Art

Denna attraktion tillhör University of Oregon och öppnade 1933 efter en stor donation av orientalisk konst av samlaren Gertrude Bass Warner. Dessa majestätiska och historiska föremål från Kina, Korea och Japan är fortfarande kärnan i museets permanenta utställningar, men museet har också samlat en övertygande samling av amerikansk konst och fotografi sedan 30-talet. Museibyggnaden ritades av den samtida arkitekturdekanen Ellis F. Lawrence och är i gotisk väckelsestil med geometriskt tegel och ett vackert kloster intill en innergårdsträdgård.

9. Oregon Air and Space Museum

Oregon Air and Space Museum

Källa: oasm

Oregon Air and Space Museum

Denna visning av vintageflygplan och modeller på Eugenes regionala flygplats är bara biljetten om du gillar militär hårdvara. Det bästa i samlingen är två plan från första världskriget: Nieuport 17 var ett ensitsigt jaktplan designat av Frankrike, och dess motsvarighet är en tysktillverkad Fokker Dr 1 Triplane, samma modell som flögs av den berömda Red Baron . Det kalla kriget representeras av en McDonnell Douglas A4 Skyhawk och MiG-17 som tjänstgjorde i Vietnam. På museet finns också en tidslinje över rymdutforskningens historia, med modeller, vintagefotografier och NASA-memorabilia.

10. Lane County Historical Museum

Lane County Historical Museum

Källa: reporting1blogg

Lane County Historical Museum

En avledande liten attraktion om du vill få en känsla för Eugene, Lane County Historical Museum är ett fönster på livet och tiderna för Eugenes tidigaste europeiska bosättare. Du kommer att få studera de verktyg och färdigheter som behövs för historiska hushållssysslor som konservering och tvåltillverkning. Avverkning var en stor lokal industri på 1800-talet och du kan ta del av en samling kvarnblad, yxor och de tidigaste motorsågarna. Dioramor visar upp hem och verkstäder från tidiga dagar, medan bland fordonen finns en Model T Ford från 1910.

11. Lane County Fair

Lane County Fair

Källa: flickr

Lane County Fair

Denna mässa hålls varje år i slutet av juli eller början av augusti. Börjar i mitten av veckan och kulminerar på söndagen, det är ett traditionellt evenemang med underhållning för alla. Alla vanliga karnevalsturer, midway och rättvis mat är här, och naturligtvis kombineras dessa med gamla tiders County Fair-aktiviteter som boskapstävlingar och jordbruksshower. Konserter äger rum varje dag, vanligtvis av högprofilerade band och soloartister. Ta chansen att se konst- och hantverksutställningen för att se det bästa som Eugenes hantverkare har att erbjuda.

12. Hult Center för scenkonst

Hult Center för scenkonst

Källa: musikturné

Hult Center för scenkonst

Som en liten stad slår Eugene säkert över sin tyngd för kultur, en punkt som drivs hem av denna imponerande glasbyggnad på Willamette Street. Hult Center byggdes av Eugene lokalbefolkningen i början av 80-talet och ägs och drivs av staden. Inuti finns en konsertsal med 2000 platser, en teater med 500 kapacitet och en intim performancestudio. Centret välkomnar högprofilerade turnerande artister och band, men har också inhemska kompanier för balett, opera och körföreställningar, var och en av hög standard. När du än är i Eugene kommer det att hända något här, oavsett om det är hemodlat eller på stan ett par nätter.

13. Ninkasi Bryggeri

Ninkasi bryggeri

Källa: dustinkeirstead

Ninkasi bryggeri

Det finns dagliga turer på detta hantverksbryggeri som har blivit en omhuldad inventarie i Eugene. Bryggeriet startades av två unga bryggare 2006 och har ridit på hantverksölvågen, expanderat flera gånger under de senaste tio åren och distribuerar nu över västra USA och Kanada. Ninkasi har åtta olika åretruntöl att kolla in, och beroende på när du besöker finns det fem säsongsbetonade brygger också. Från personalen till ingredienserna, nästan allt om Ninkasi är lokalt för Eugene: På provningsområdet kan du till och med ackompanjera din öl med lokala hantverksrätter från vagnar på uteplatsen utanför.

14. Oregon Dunes

Oregon Dunes National Recreation Area

Källa: wikimedia

Oregon Dunes National Recreation Area

Stillahavskusten är närmare än du kanske tror, ​​bara 60 miles västerut. En bra anledning att köra är för Oregon Dunes National Recreation Area, som är ett av de största sanddynsystemen i Nordamerika skapat av miljontals år av vind och regn. Systemet omsluter höga sanddyner, kustsjöar och skog vid mynningen av Umpquafloden. Det blir inte mycket mer Instagrammable än så här; toppen av några av dessa sanddyner når långt över 150 meter och systemet rullar på i flera mil. Som du kan gissa är den utomjordiska miljön en favorit för ridning, vandring och kajakpaddling.

15. En dag ute i Portland

Portland Skyline

Källa: flickr

Portland Skyline

Det finns massor av goda skäl att bege sig norrut till Oregons största stad för dagen. En av de bästa är för det fantastiska köket: Portlands gator har hundratals licensierade gatumatförsäljare, som kör allt från orientaliska nudelbarer till mellanöstern, italiensk och klassisk amerikansk mat. Det finns inget annat som det i Amerika. Portland är också känt som «Rosornas stad», eftersom klimatet här är perfekt för rosodling. Så det följer att en av de främsta dragningarna i staden bör vara International Rose Test Garden i Washington Park där under de varmare månaderna blommar cirka 7 000 rosor från 550 sorter. Se även: De bästa sakerna att göra i Portland

Var de ska bo: Bästa hotellen i Eugene, Oregon (OR)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.