De 15 bästa sakerna att göra i Gresham (Oregon)

Den fjärde största staden i delstaten Oregon, Gresham ligger inbäddat mellan den majestätiska Columbia Gorge och Mount Hood, och är verkligen välsignad när det kommer till en mängd naturliga attraktioner. Området är översållat med parker och naturstigar för besökare att njuta av och det finns över 17 tunnland gemenskapslandskap bara i Gresham själv.

Förutom den stora naturen har denna stad också en mängd andra aktiviteter för att hålla dig underhållning på besök här. Gresham etablerades på pionjärernas tid, och med det i åtanke kan du ta in flera museer och historiska byggnader som berättar historien om Gresham från forna dagar fram till nutid.

Det finns andra roliga aktiviteter här som lokala teatrar och bondemarknader, och om du vill ta dig in i det omgivande området är detta också mycket enkelt att göra. Springwater Corridor löper över 40 miles förbi Gresham och länkar den till andra områden i Oregon via en asfalterad stig som är perfekt för promenader, vandring eller jogging.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Gresham:

1. Gradin Community Sports Park

Gradin Community Sports Park

Källa: sammanfläta

Gradin Community Sports Park

För lite utomhusnöjen i Gresham måste du bege dig till Gradin Community Sports Park där du hittar över 30 tunnland av utmärkt mark som är en fast favorit bland lokalbefolkningen i området. Det finns en ny idrottsplats i parken som regelbundet är värd för fotboll och softbollspel, så om du vill ta del av några av dessa helamerikanska sporter är det här platsen att göra det. Det finns också en skatepark här där du kan prova på några skatemoves samt vilsamma picknickplatser på de många gräsknölarna runt parken.

2. Mt. Hood Community College Planetarium

Mt. Hood Community College Planetarium

Källa: Youtube

Mt. Hood Community College Planetarium

Om du vill lära dig allt om natthimlen över Oregon måste du bege dig till Mt. Hood Community College Planetarium. Här hittar du en skyteater som är öppen för allmänheten och ger visningar på utvalda dagar i veckan. Showen kommer att berätta allt du vill veta om solsystemet och tar dig genom natthimlen på en whistle-stop rundtur i galaxen. Det finns också interaktiva program här som du kan gå med i så se till att fråga vad som händer när du är i stan, speciellt om du har ett intresse för astronomi.

3. Gresham Main City Park

Gresham Main City Park

Källa: portlandtribune

Gresham Main City Park

Huvudparken i Gresham, denna stora öppna plats är känd för att vara en favorit för familjer som vill koppla av och det finns flera områden här tillägnade barn. Yngre gäster kan prova skateparken i Gresham Main City Park, eller spela på någon av de två lekområdena som har en rad åkattraktioner och spel som är perfekta för barn från småbarn till pre-tonåringar. Om du reser med en familj i Gresham, se till att inte missa detta fantastiska familjespelscenter.

4. Mt Hood Theatre

Mt Hood Theatre

Källa: ohså praktiskt

Mt Hood Theatre

Den som letar efter lite underhållning i Gresham bör tänka på att bege sig till Mt. Hood Theatre. Teatern är känd inte bara för sina stora skärmar och utbud av filmer, utan också för sin mat- och dryckesupplevelse. Här kan du förvänta dig att hitta favoriter som italiensk läsk och kaffe, och här finns ofta erbjudanden för familjer som gör detta till ett utmärkt alternativ om du reser i grupp.

5. Bella Vista Park

Bella Vista Park

Källa: gläfsa

Bella Vista Park

Bella Vista Park sträcker sig över 8 hektar i staden och är känd för sina dominerande gröna fält och vida öppna ytor. Parken är också hem för skogsmarker som gör den till en idealisk plats för att kolla in en del av den lokala floran och faunan, och du kan ägna dig åt fågelskådning här om stämningen tar dig. Andra attraktioner i parken inkluderar basketplaner samt vandringsleder runt parken som låter dig njuta av Oregons naturliga landskap. Det finns också picknickområden om du är sugen på något att äta när du gör det mesta av naturen i Gresham.

6. Skuggornas hus

Skuggornas hus

Källa: gläfsa

Skuggornas hus

För något lite annorlunda i Gresham, överväg att gå till House of Shadows. Detta spökhus är känt som en «full kontakt plats», så det är verkligen bara för de modigaste besökare. Här hittar du ett spökhus som är inrett komplett med en skådespel av karaktärer i hemsökt dräkt som tar dig genom en skrämmande kväll med interaktivt berättande där du kommer att bli en del av handlingen. Det finns också fasta aktiviteter för gästerna att njuta av och spökhuset tar formen av en vandring när du rör dig genom de olika sektionerna. Detta är definitivt inte för svaga hjärtan, men om du är en adrenalinjunkie så är detta en av de bästa platserna i Gresham.

7. Nadaka Loop Trail

Nadaka Loop Trail

Källa: mapio

Nadaka Loop Trail

För en lugn och avkopplande promenad i Gresham, gå till Nadaka Natural Area utanför Glisan Street där du hittar Nadaka Loop Trail. Slingan här är gjord av mjukt grus vilket gör att det är en lätt eftermiddagspromenad för den som vill ta sig ut och utforska floran och faunan i denna del av Oregon. För detta ändamål hittar du en rad inhemska växter här, inklusive vinrankor, huckleberrys, snöbär och trillium.

8. Gresham History Museum

Gresham History Museum

Källa: wikipedia

Gresham History Museum

Gresham History Museum öppnade sina dörrar först 1976 och etablerades som en plats för att lära sig allt om Gresham-områdets historia. Museet är fyllt med utställningar som målar en bild av Gresham från förr till nutid, och du kan förvänta dig att hitta fotografier, arkivutställningar och andra interaktiva gallerier som kommer att tilltala besökare både gamla och unga. Du kan också lära dig allt om de första invånarna i Gresham samt historien om Columbia River. Det hålls också speciella evenemang här för att främja Greshams historia under hela året, så se till att du tittar in för att se vad som händer när du är i stan.

9. Downtown Gresham Memory Mural

Downtown Gresham Memory Mural

Källa: greshamcenter forthearts

Downtown Gresham Memory Mural

På uppdrag av Center for the Arts Foundation, målades Downtown Gresham Memory Mural av den välkända muralisten Lee Lauritzen. Väggmålningen ligger i centrala Gresham och är en färgstark skildring av staden genom åren. Väggmålningen skildrar familjelivet i denna stad samt tar betraktaren genom Greshams historia som också förklarar stadens kulturella betydelse. Visst om du är ute efter att ta in den lokala konstscenen i denna stad så får du inte missa detta.

10. Butler Creek Trail

Butler Creek Trail

Källa: sammanfläta

Butler Creek Trail

Inbäddat sydväst om Gresham ligger Butler Creek, känd för sina underbara vyer och vackra Oregon-landskap. Längs sidan av bäcken löper Butler Creek Trail som först byggdes på 1980-talet tack vare en mängd lokala volontärer. Leden ansluter till Springwater Trail i centrala Gresham och tar in en mängd sevärdheter längs vattnet som Butler Creek Park, Binford Lake, samt områden med skogar och skogsmarker. Den går också över en bro som korsar Johnson Creek och spänner över 135 fot.

11. Zimmerman House Museum

Zimmerman House

Källa: wilkeseastna

Zimmerman House

Zimmerman House Museum rymmer tusentals artefakter från Gresham-pionjärernas dagar, och själva byggnaden är också något av en historisk relik. Bondgården byggdes 1874 och är ett så viktigt kulturellt och historiskt landmärke i Gresham att det till och med finns med i National Register of Historic Places. Huset tillhörde en av Greshams grundarfamiljer, familjen Zimmerman, och användes som dagboksgård i forna dagar. Gården sträckte sig över 600 hektar längs stranden av den majestätiska Columbiafloden, och det här är verkligen platsen att komma om du vill lära dig allt om hur Gresham skulle ha varit i forna dagar.

12. Barnens fontän

Barnens fontän

Källa: portlandtribune

Barnens fontän

Om du råkar besöka Gresham under sommarmånaderna och letar efter ett sätt att svalka dig i den varma Oregon-värmen, bege dig till NE Second Street som är känd för sina barnfontäner. Här hittar du två stora kommunala fontäner som är designade så att barn i alla åldrar kan leka. Den ena är reserverad för småbarn medan den andra kan avnjutas av äldre barn, och fontänerna drivs av jetstrålar som skickar vatten som tornar upp i himlen för att kyla ner unga besökare. Fontänerna är helt klorerade för att ge en säker miljö för barn att leka i och är det perfekta stället att komma på en varm dag.

13. Gresham-Fairview Trail

Gresham-Fairview Trail

Källa: sammanfläta

Gresham-Fairview Trail

Kom till Gresham-Fairview Trail om du vill utforska några urbana våtmarker i Oregon, som också tar dig genom stadens centrum. Trots sin urbana miljö visar Gresham-Fairview Trail upp några av de bästa naturen i staden och sträcker sig över 5 miles. Leden är asfalterad och lämpar sig därför bra för cykling, jogging, skateboardåkning och skridskoåkning, och det finns underbara inhemska träd och andra buskar att se längs vägen.

14. Gresham Farmers' Market

Gresham Farmers' Market

Källa: oregonlive

Gresham Farmers' Market

Gresham Farmers' Market startades som en plats där lokalsamhället kunde samlas för att dela det bästa av råvarorna från området. Marknaden har växt stadigt de senaste åren och du kan handla här och njuta av det underbara utbudet av frukt och grönsaker som erbjuds. Förutom lokala råvaror hittar du också saker som bakverk, honung, ostar och till och med kött, och det finns också blommor från Oregon-området och till och med handgjorda konst- och hantverksartiklar som gör fantastiska souvenirer till en resa hit.

15. Springwater Trail

Springwater Trail

Källa: greenworkspc

Springwater Trail

Springwater Trail sträcker sig faktiskt från Boring till Portland och passerar på vägen genom Gresham. Gresham-sträckan av leden får du absolut inte missa om du är i släptåg och spretar 26,5 mil tills den möter Portlands centrum. Leden är känd för sitt överflöd av vilda djur och de inhemska växterna och djuren här erbjuder fantastiska fågel- och djurskådningsmöjligheter. Du kan vandra längs leden eller så finns det även joggingleder. Picknickplatser finns utspridda längs vägen och det finns också möjlighet att rida här.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Gresham, Oregon (OR)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.