De 15 bästa sakerna att göra i Palmdale (Kalifornien)

I Antilope Valley på den västra sidan av Mojaveöknen är Palmdale en liten stad omgiven av ett vidsträckt torrt landskap som frammanar västernfilmernas guldålder. Ett av stadens anspråk på berömmelse är dess testcenter för det amerikanska flygvapnet, där flygplan som den legendariska Lockheed Blackbird tog sina första flygningar. För inspiration för dagsutflykter, bege dig in i Antelope Valley för starkt och vackert ökenlandskap, eller bestig San Gabriel-bergen, som får massor av snöfall på vintern. Los Angeles ligger också inom räckhåll, med Hollywood cirka en timme bort med bil.

1. Joe Davies Heritage Airpark

Joe Davies Heritage Airpark

Källa: flickr

Joe Davies Heritage Airpark

På den nordöstra kanten av Palmdale ligger United States Air Force Plant 42, där många av US Air Forces flygplan har tillverkats och testats sedan 30-talet. Du behöver inte vara en flygentusiast för att njuta av Joe Davies Airpark, som visar upp Plant 42:s anmärkningsvärda arv. Utställningen är gratis för allmänheten och består av 21 plan som har kommit genom anläggning 42. Fartygen här inkluderar en Convair B-58A Hustler, en Lockheed F-104A Starfighter och Northrop X-4, alla från de första åren av jetflyget efter den andra Världskrig. Ett nyare tillskott är den toppmoderna F-22 Raptor, som introducerades 2005.

2. Blackbird Airpark

Blackbird Airpark

Källa: flickr

Blackbird Airpark

På samma plats som Joe Davies Heritage Airpark, men en egen attraktion, är Blackbird Airpark enbart ägnad åt Lockheed SR-71A, eller Blackbird. Detta var ett spaningsflygplan som introducerades på 1960-talet efter ett högklassigt utvecklingsprojekt. Endast 32 byggdes någonsin, och Blackbird Airpark är den enda platsen i världen där du kan komma nära en av dessa spektakulära maskiner. Här finns också en tidig drönare, D-21, som opererade i höga hastigheter för att undkomma upptäckt i fientligt luftrum.

3. Dry Town Water Park

Dry Town Water Park

Källa: travelblat

Dry Town Water Park

Från maj till september är detta ett roligt alternativ för barn, särskilt när kvicksilvret stiger i mitten av sommaren. Svalka av dig vid denna attraktion med sex vattenrutschbanor för stora barn och vuxna, medan småbarn kan plaska i den roliga zonen Little Miner's Camp med grunda pooler, nöjen och tre mindre åkattraktioner. Huvudattraktionen för äldre besökare är Dusty's Mineshaft Racer, med dubbla räfflor som låter dig tävla sida vid sida mot en rival på specialgjorda mattor. Till parkens pooler och rutschbanor finns en juicebar och filial till snabbmatskedjan Subway.

4. Antelope Valley Mall

Antelope Valley Mall

Källa: gläfsa

Antelope Valley Mall

Detta gigantiska köpcentrum byggdes 1990 och är Palmdales främsta shoppingdestination, med även ett biokomplex med 16 salonger. Totalt finns det 140 butiker och tjänster på Antelope Valley Mall, och de fem ankarbutikerna är Macy's, JC Penney, Sears, Dicks Sporting Goods och Forever 21. En dag med shopping kan vara hungrigt arbete, så köpcentret har en varierad mat court, samt en «restaurangrad» med matställen som Olive Garden, Red Lobster och Arby's.

5. Mulligan Family Fun Center

Mulligan Family Fun Center

Källa: flickr

Mulligan Family Fun Center

Om du har fastnat för idéer för yngre familjemedlemmar har Palmdale en filial till Mulligan Family Fun Center. Sevärdheter som denna finns i städer över hela USA, och var de än är kan unga barn och tonåringar tillbringa timmar med att dyka in i alla möjliga aktiviteter. Allt i en attraktion hittar du videospelhallar, battingburar, lazer tag, minigolf och en klättervägg. Ett nytt nöje för mindre barn är Mulligan Ropes Course, en tre våningar hög säker lekplats med utmanande hinder som repbroar.

6. Transplantations Brewing Company

Transplantations Brewing Company

Källa: flickr

Transplantations Brewing Company

Transplants Brewing Company är öppet för turnéer torsdag till söndag och har samlat ett gäng ölexperter från hela landet för att producera Palmdales enda hantverksöl. Bryggeriet kommer ut med en rad konstiga och underbara ales, som Cumber Some, veteöl med starka toner av gurka, av allt. Filbert bryggs under tiden med hasselnöt och choklad, och Black Bayou är en mörk ale berikad med rostade kaffebönor. Provningsområdet här är en trevlig bar med en öppen sittgrupp, och du kan ta med din egen lunch eller middag från lokala hämtställen för att njuta av här med ett glas hantverksöl.

7. Palmdale Amphitheater

Palmdale amfiteater

Källa: vår vecka

Palmdale amfiteater

På den här utomhusarenan kan du titta på konserter under ökenhimlen under sommarmånaderna, och det anses vara det bästa stället för livemusik i Antelope Valley. Varje år finns det en eklektisk kalender med föreställningar, och sedan 2005 har sådana som The Four Tops, The Blue Oyster Cult, Styx och The Temptations alla spelat här. Du är inbjuden att ta med en filt och få mat från de försäljare som representerar lokala restauranger. Under hela augusti månad finns det också familjefilmkvällar varje vecka, där filmer som Despicable Me, Harry Potter och Finding Nemo visas.

8. Antelope Valley Indian Museum

Antelope Valley Indian Museum

Källa: californiathroughmylens

Antelope Valley Indian Museum

Det är värt att komma ihåg att Antelope Valley har varit bosatt i tusentals år, och på Indian Museum får du en inblick i områdets rika antropologi. Museet dateras till 1928 då det inrättades av en självförsörjande bonde och konstnär vid namn H. Arden Edwards som byggde ett hem här. Utställningar inkluderar keramik och textilier för att ge en glimt av normer och livsstilar för både aboriginska och nuvarande indiangrupper. På Joshua Cottage kan du se hur indianer startade bränder eller bearbetade spannmål till måltider.

9. Antelope Valley California Poppy Reserve

Antelope Valley California Poppy Reserve

Källa: flickr

Antelope Valley California Poppy Reserve

Nu, om du är i Palmdale mellan februari och maj måste du helt enkelt komma till detta naturreservat 30 minuter nordväst om staden. Vallmo är Kaliforniens delstatsblomma och under några korta månader blommar hela fält av dem, vilket ger en Technicolor-ton till det annars så skarpa ökenlandskapet. Synen är helt fantastisk och du kommer iväg med bilder att vara stolt över. Besökare kan promenera längs sju miles av stigar, varav en del har asfalterats för att ge tillgång till rullstolsburna.

10. Rancho Vista Golf

Rancho Vista Golf

Källa: ranchovistagolfklubb

Rancho Vista Golf

Palmdale är inte ett område känt för sin golf, men är fortfarande hem till en offentlig bana i PGA-klass. Den oasliknande grönskan i Rancho Vista kontrasterar perfekt med det vidsträckta ökenlandskapet runt omkring, och många tees har inspirerande utsikt över de avlägsna bergen. 18-hålsbanan designades av Ted Robinson, en golfarkitekt ansvarig för 160 banor från Amerika till Sydkorea. Efter en runda kan du äta på banans restaurang, som också har en terrass med upphöjda vyer över banan och öknen utanför.

11. Rainbow Ridge Ranch

Rainbow Ridge Ranch

Källa: equinenow

Rainbow Ridge Ranch

En glimt av Antilopdalens karga ökenlandskap kan väcka begär som bara en dag som beter sig som en cowboy kan släcka. Lyckligtvis finns Rainbow Ridge Ranch till hands och förverkligar barndomsdrömmar om att rida ut i vildmarken på hästryggen. Detta kan uppnås på en äventyrstur när du tillbringar två timmar med att trava eller galoppera genom stenig terräng, arbeta dig uppför berg och korsa vattenmassor som når dina stövlar. Om du har barn i släptåg kommer de att kunna få sin första smak på en ponnyridning på en utomhusarena.

12. Mountain High

Mountain High

Källa: wanderbat

Mountain High

Palmdale ligger i en förhöjd region som kallas High Desert, så även om somrarna kan vara hårda, är vintrarna ofta tillräckligt kalla för att ge snö. Om du är i stan under de kallare månaderna kan du nå en skidort inom en timme. Mountain High ligger 2 000 meter upp i San Gabriel-bergen och består av tre skidområden, vars huvudhuvud är West Resort. Detta har den högsta höjden av de tre, vilket ger den längsta säsongen och den bästa chansen för snö. Det tar in både skidåkare och snowboardåkare som beger sig till de utmärkta gläntelederna, offpistbackar som guidar dig genom pittoreska skogsområden. Somrar på Mountain High innebär vandring och frisbeegolf på en fantastisk bana i Angeles National Forest.

13. Six Flags Magic Mountain

Six Flags Magic Mountain

Källa: flickr

Six Flags Magic Mountain

Ta CA SR-14 South i 40 minuter eller så för att nå en av de bästa familjedagarna i södra Kalifornien. Six Flags Magic Mountain är flaggskeppet för varumärket Six Flags, och är passande imponerande, packar 19 berg-och dalbanor i sina 260 hektar. Det är fler berg-och dalbanor än någon annan nöjespark i världen, och det fina är att de alltid lägger till mer. Fem har avtäckts sedan 2011, bland dem Full Throttle, som har världens största vertikala slinga på 49 meter. Det är inte bara vit-knoge naturligtvis; High Sierra Territory är ett område med Looney Tunes-tema för ungdomar, medan Rapids Camp Crossing simulerar ett äventyr i det amerikanska baklandet.

14. Utforska Hollywood

Hollywood

Källa: flickr

Hollywood

Det är inte som att det här stället ens behöver en introduktion. Film- och popkulturfantaster kan naturligtvis «nörda» på hundratals förevigade inspelningsplatser runt om i staden. Vänd nästan vilket hörn som helst så ser du något du känner igen. Men det finns några väsentligheter, och en av dessa är Hollywood Boulevard där Graumans kinesiska teater och Walk of Fame drar folkmassorna. I kullarna är Griffith Park också ett måste; det är här den ikoniska Hollywoodskylten ser ut över staden och Griffith Park Observatory ger den legendariska utsikten över staden som har dykt upp i otaliga filmer.

15. Resa till Pasadena

Pasadena

Källa: flickr

Pasadena

En av de äldsta av Los Angeles 88 städer, Pasadena ligger i skuggan av San Gabriel-bergen. Det tar inte mer än en timme att komma hit från Palmdale och när du väl anländer kan du rota runt i Old Pasadena. Detta distrikt var stadens ursprungliga centrala kommersiella område, men föll i förfall innan det återupplivades på 90-talet. Nu är det ett promenadvänligt och trendigt område över 22 kvarter, där urvalet av Pasadenas shopping och underhållning finns. Det är dit du kommer för att se en film, levande musikshow eller en måltid med vänner på ett modernt matställe.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Palmdale, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *