De 15 bästa sakerna att göra i San Bernardino (CA)

San Bernardino är kanske mest känt för att ligga längs Route 66, förmodligen en av de mest ikoniska vägarna i hela världen.

Staden är så tacksam för vägen att det till och med hålls en årlig festival till dess ära, även om det inte på något sätt är det enda som händer i San Bernardino.

Staden har turen att vara välsignad av ett överflöd av naturlig skönhet och ligger vid foten av de magnifika bergskedjorna i södra Kalifornien, samtidigt som den är nära den lika ikoniska och ibland rädslaframkallande Mojaveöknen.

San Bernardino är också den näst största staden i Inland Empire-regionen, och på grund av sin storlek är den full av attraktioner.

Bara några av dessa inkluderar nio regionala parker som omfattar nästan 10 000 hektar mark, såväl som historiska pärlor och utbildningsanläggningar som museer.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i San Bernardino:

1. National Orange Show Festival

National Orange Show FestivalKälla: Pinterest
National Orange Show Festival

Om du råkar vara i San Bernardino i maj, se till att kolla in National Orange Show Festival som äger rum på National Orange Show Fairgrounds i staden.

Festivalen är inte bara en ode till apelsiner, utan snarare en sorts karneval med nöjesparker, spel, bås, ett djurpark och shower som inkluderar klassiska bilar och till och med BMX-stuntartister.

I linje med namnet hittar du apelsiner här, eftersom dessa citrusfrukter spelade en stor roll i lantbruksindustrin i San Bernardino, och är en av anledningarna till denna stads tillväxt.

Se därför till att du inte missar chansen att provsmaka medan du njuter av resten av festligheterna.

2. Robert och Frances Fullerton Museum of Art

Robert och Frances Fullerton Museum of ArtKälla: Facebook
Robert och Frances Fullerton Museum of Art

Robert and Frances Fullerton Museum of Art ligger på San Bernardino campus vid California State University och är ett museum som visar fantastisk konst från Asien, Afrika och Mellanöstern.

Museet är mest känt för sina egyptiska artefakter som inkluderar antika smycken samt kistlock och mumiebrädor, och det finns också statyer och keramiska föremål som intrikata figurer.

Du hittar också afrikansk och asiatisk konst och keramiska föremål här och det bästa av allt är att museet är gratis att besöka.

3. San Bernardino History and Railroad Museum

San Bernardino History and Railroad MuseumKälla: flickr
San Bernardino History and Railroad Museum

San Bernardino History and Railroad Museum är inrymt i en gammal Santa Fe-depå som är från 1918 och används nu av Amtrak- och Metrolink-passagerare.

Museet är en fascinerande inblick i järnvägsindustrin i San Bernardino och har en enorm mängd historiska memorabilia inklusive tidstypiska fordon.

Några av dessa inkluderar en brandkårsvagn från 1890 samt en hästdragen vagn som är från 1800-talet.

Här finns även andra spännande utställningar som modelltåg och en replika av en tågstation från 1910. Du hittar även fotografier, historiska dokument och andra antika föremål utställda.

4. San Manuel Stadium

San Manuel StadiumKälla: milb
San Manuel Stadium

San Manuel Stadium är hem för Inland Empire 66ers som är ett basebolllag i mindre liga i San Bernardino.

Stadion schemalägger regelbundet matcher här och det finns också evenemang som fyrverkeri och korvkvällar om du vill få en glimt av all-amerikansk kultur.

Det finns en Fun Zone här där barn kan leka som har en rad attraktioner som hinderbanor och hoppborgar, och är perfekt för vuxna som vill fokusera på att titta på en match här.

Säsongen varar från april till september, så om du är i området vid den här tiden så missa inte chansen att se 66ers i aktion.

5. Glen Helen Regional Park

Glen Helen Regional ParkKälla: vvng
Glen Helen Regional Park

Glen Helen Regional Park sträcker sig över 1 340 hektar mark och är främst mest känd för sina vattendrag.

Parken ligger i Cajon-passet mellan mäktiga San Bernardino och San Gabriel-bergen, och som sådan kommer du att vara omgiven av fantastisk naturlig skönhet på alla sidor.

Själva parken har en lagun och vattenrutschbanor, samt en lekplats med noll djup för alla att njuta av.

Det finns också två sjöar här där du kan fiska efter en rad lokala arter inklusive bas, öring och havskatt.

Om du föredrar att hålla dig borta från vattnet, rymmer parken också San Manual Amphitheater som har en imponerande kapacitet på 65 000 åskådare och är värd för ett stort utbud av konserter under hela året.

6. California Theatre of the Performing Arts

California Theatre of the Performing ArtsKälla: guldstjärna
California Theatre of the Performing Arts

Om du vill ta in lite konst och kultur när du är i San Bernardino behöver du inte leta längre än California Theatre of the Performing Arts.

Företaget arrangerar här ett stort urval av spännande shower under hela året som inkluderar musikstycken, Broadway-pjäser, klassiska konserter, dansframträdanden och till och med barnteater.

Alla föreställningar är inrymda i teatern som går tillbaka till 1928 och är en historisk pärla i sig själv, och började som en vaudevillisk teater i forna dagar.

Teatern innehåller också en Mighty Wurlitzer-orgel, och det är värt att komma hit bara för att se denna historiska skatt i aktion.

7. Perris Hill Park

Perris Hill ParkKälla: mina 100 vandringar
Perris Hill Park

Perris Hill Park är en av de mest älskade parkerna i San Bernardino och är känd för att täcka imponerande 64 tunnland gräsmarker och böljande kullar.

En av de bästa aktiviteterna i parken kommer i form av grillning, eftersom det finns ett stort antal grillplatser, där du kan ta med en picknick och laga din egen mat medan du tar in det lokala landskapet.

Utöver rastplatserna hittar du även lekplatser för yngre besökare samt en baseball-diamant och tennisbanor om du vill träna.

Det finns också en pool och en amfiteater som regelbundet har livemusik.

8. James och Aerianthi Coussoulis Arena

James och Aerianthi Coussoulis ArenaKälla: wikiwand
James och Aerianthi Coussoulis Arena

Inbäddat på campus vid University of California i San Bernardino ligger James and Aerianthi Coussoulis Arena som är platsen att komma om du vill se antingen en basket- eller volleybollmatch, eftersom både college-herr- och damlagen spelar här.

Arenan har en kapacitet på 5 000 åskådare och förutom sportevenemang hålls ofta musikkonserter, skridskoshower och en mängd andra evenemang här.

Se bara till att kolla vad som är på när du är i stan.

9. Blair Park

Blair ParkKälla: gläfsa
Blair Park

Blair Park omfattar 34 hektar i San Bernardino och är ett bra ställe att komma för att ta in den naturliga skönheten i området.

Det finns en vandringsled och träningsspår i parken där du kan ta en promenad och även njuta av naturen i denna underbara del av Kalifornien.

För något lite mjukare kan du njuta av picknickområden där du kan koppla av med en bit mat.

10. Route 66 Rendezvous

Rendezvous på väg 66Källa: flickr
Rendezvous på väg 66

San Bernardino är känt för sitt läge längs den klassiska Route 66 och med det i åtanke kan du hjälpa till att fira dess lysande historia på Route 66 Rendezvous Festival.

Route 66 Rendezvous erbjuder liveunderhållning som musikuppträdanden och dans, och det finns gatumatförsäljare som säljer läckra bitar från hela regionen.

Klassiska bilar kör nerför gatorna för att fira denna berömda väg, och hela staden njuter av festen.

11. San Bernardino Raceway

San Bernardino RacewayKälla: sbraceway
San Bernardino Raceway

Om du är något av en adrenalinjunkie så missa inte chansen att komma till San Bernardino Raceway för en runda runt inomhusbanan.

På tävlingsbanan kommer du att få gå ut i din egen gokart och tävla av full hals, och det finns både tidtagningar eller så kan du tävla mot andra spelare för att se vem som är snabbast.

Kartarna som används här är gasdrivna Sodi RT8-kartar som sägs vara lättare att använda än klassiska elkartar, så även om du är en racingnovis kan du enkelt lära dig repen och köra fort på nolltid.

12. WBC Legends of Boxing Museum

WBC Legends of Boxing MuseumKälla: americansportsuniversitet
WBC Legends of Boxing Museum

Beläget vid American Sports University i San Bernardino är WBC Legends of Boxing Museum som grundades för att hedra några av de största figurerna inom boxning.

Mottot som är inskrivet här är «Stora fighters kan gå i pension, men deras storhet älskar för alltid», och om du är en sportfantast så får du inte missa detta.

Museet har en rad attraktioner som berättar historierna om några av de viktigaste boxarna genom tiderna och det finns fotografier och interaktiva gallerier här.

13. McDonald's Museum

McDonalds museumKälla: tripadvisor
McDonalds museum

Många besökare till San Bernardino kommer inte att veta att Dick och Mac McDonald 1940 öppnade en restaurang här som kallades McDonald's Barbecue Restaurant.

Det behöver inte sägas att detta växte till en kedja av snabbmatsställen som kallas McDonald's som har sträckt sig över hela världen, men du kan fortfarande besöka platsen för den ursprungliga restaurangen från alla dessa år sedan.

Här hittar du tidsminnen som de första formerna av McDonalds-förpackningar och prototyper för deras produkter.

Du kan också få en rundtur med en vänlig docent som kommer att berätta allt om detta berömda varumärkes historia.

14. Arrowhead Springs Hotel and Spa

Arrowhead Springs Hotel and SpaKälla: flickr
Arrowhead Springs Hotel and Spa

Arrowhead Springs Hotel and Spa är känt för att täcka nästan 2 000 hektar mark och ligger på en betydande plats vid basen av det geologiska monumentet Arrowhead i San Bernardino Valley.

Anläggningen är känd för sina varma källor som ansågs heliga för de infödda indianerna som först bodde här och var vördade tack vare de mineralegenskaper som finns i vattnet.

Anläggningen har fortsatt att upprätthålla denna tradition av medicinskt bad, och om du kommer hit kan du fortfarande hitta mineralbad och ånggrottor.

15. Farmers Market i San Bernardino Downtown

San Bernardino Downtown Farmers MarketKälla: öppna lantbruksmarknader
San Bernardino Downtown Farmers Market

Downtown Farmers Market hålls en gång i veckan i San Bernardinos historiska centrum och består av lokala försäljare som kommer hit för att sälja sina varor och för att marknadsföra de lokala produkterna från denna del av Kalifornien.

Om du funderar på att prova några lokala bitar från regionen så är detta ett bra ställe att komma, och du kan hitta berömda produkter som San Bernardino apelsiner och andra citrusfrukter som staden är mest känd för.

Var de ska bo: Bästa hotellen i San Bernardino, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.