15 bästa sjöarna i Kentucky

Känd för sin bourbon, hästkapplöpning, tobak, friterad kyckling och bluegrass-musik, Kentucky är ett tillstånd som är fyllt av kultur och allt som har med den att göra. Den är känd som «Bluegräs State» på grund av dess unika släta ängsgräs, men den har också massor av geografisk mångfald.

Kentucky har en uppsjö av naturattraktioner och landskap som inkluderar berg, floder, parker och grottor. Faktum är att det är hem för världens längsta kända grottsystem och har fler navigerbara kilometer vatten än någon annan stat förutom Alaksa! Det finns naturliga och konstgjorda sjöar spridda över hela staten, men det finns några som är bättre än andra.

Dessa är bästa sjöarna i Kentucky:

1. Kentucky Lake; Calloway, Marshall och Livingston län

Kentucky Lake

Källa: NerdPhoto / shutterstock

Kentucky Lake

Den största sjön öster om Mississippi, Kentucky Lake, ligger längs Tennessee River och delas med angränsande Tennessee. Den 64 900 hektar stora sjön har en 3 322 kilometer lång strandlinje som är full av småbåtshamnar, stugor och campingplatser.

Sjön är känd för sitt fantastiska fiske, särskilt vit bas, buffelkarp och gul abborre. Det är också ett bra ställe för båtliv och andra vattensporter.

Det finns två statliga parker längs sjön; Kentucky Dam Village State Resort Park och Kenlake State Resort Park. Den förra är en av de mest populära statliga parkerna i Kentucky, medan den senare är värd för Hot August Blues Festival.

2. Lake Barkley; Livingston, Lyon och Trigg län

Lake Barkley

Källa: wbrentprice / Flickr

Lake Barkley

Det enda som skiljer denna sjö från Kentucky Lake är Land Between the Lakes National Recreation Area. Sjön skapades när Barkley Dam färdigställdes, och båda är uppkallade efter Kentuckys infödda vicepresident Alben Barkley.

Lake Barkley har en 1 616 kilometer lång strandlinje, med Lake Barkley State Resort Park på dess östra strand. Den 6 900 hektar stora parken är känd för sina fantastiska fritidsaktiviteter, som inkluderar bad, segling, båtliv och fiske, samt ridning, vandring och golf.

Sjön är också hem för några attraktioner, som ett inbördeskrigsmonument, djurreservat, vattenparker och historiska platser. Det finns också ett brett utbud av boende och matställen, antingen precis vid kusten eller bara några steg bort.

3. Lake Cumberland; länen Clinton, Laurel, McCreary, Pulaski, Russell och Wayne

Lake Cumberland, Kentucky

Källa: Anne T. Campbell / shutterstock

Lake Cumberland

Kentuckys största sjö i termer av volym, Lake Cumberland har en 2 025 kilometer lång strandlinje som sträcker sig över sex län! Den stora sjön är en stor turistplats och drar över fyra miljoner besökare varje år.

Rodd, kajakpaddling och forsränning är alla populära aktiviteter på sjön. Eller om du verkligen vill få igång pulsen, testa wakeboard, vattenskidor eller forsränning.

Lake Cumberland är också en känd fiskeplats, med många platser som erbjuder fisketurer runt sjön. Lake Cumberland State Resort Park ligger längs sjöns norra strand och erbjuder många aktiviteter, inklusive simning, vandring och ridning.

4. Barren River Lake; Allen, Barren & Monroe counties

Barren River Lake

Källa: LouisvilleUSACE / Flickr

Barren River Lake

Skapat av US Army Corps of Engineers under byggandet av Barren River Lake Dam, är idag Barren River Lake ett populärt rekreationsdestination. Och du kan till och med övernatta!

Barren River Lake State Resort Park sträcker sig över 227 kilometer från sjöns strandlinje. Fiske är parkens främsta attraktion, men båtliv och vattenskidor erbjuds också.

De som föredrar att njuta av sjön utan att bli blöta kan vandra, cykla eller rida längs Lewis Hill Trail. Det finns också en golfbana, rastplatser och några lekplatser runt sjön.

5. Laurel River Lake; Laurel & Whitley län

Laurel River Lake, Kentucky

Källa: Patrick Jennings / shutterstock

Laurel River Lake

Laurel River Lake ligger längs Laurel River i den magnifika Daniel Boone National Forest. Tusentals besökare kommer varje år för att njuta av sjön och dess fantastiska natur.

Den 2 300 hektar stora sjön är en populär plats för båtliv, med sju ramper på olika platser runt sjön. Fiske efter regnbåge, gös, svart bas, crappie och havskatt är också ganska vanligt.

Besökare som föredrar att inte fiska kan bada, åka vattenskidor eller till och med dyka i sjön. Faktum är att sjöns 85 meter vatten är något av det renaste i hela Kentucky.

6. Green River Lake; Adair, Taylor och Casey län

Green River Lake, Kentucky

Källa: LouisvilleUSACE / Wikimedia

Green River Lake

Även om Green River Lake ursprungligen byggdes för översvämningskontroll, är den idag en stor attraktion. Den 3 000 hektar stora sjön sägs ha förhindrat över 100 miljoner euro i översvämningsskador sedan den byggdes 1969.

Green River Lake State Park är den viktigaste punkten av intresse för de tusentals turister som besöker sjön varje år. Den 539 hektar stora parken är hem för 157 campingplatser, 200 båtslipar och ett nätverk av 45 kilometer stigar.

Det finns även ett antal andra rekreationsområden runt sjön som har fiskebryggor, båtramper, rastplatser och stränder. Largemouth bas, kanal havskatt, muskellunge och vit crappie fiske är alla utmärkta här.

7. Cave Run Lake; Rowan, Morgan, Menifee & Bath counties

Cave Run Lake

Källa: Irina Mos / shutterstock

Cave Run Lake

Cave Run Lake ligger i norra änden av Daniel Boone National Forest. Den byggdes för att ge översvämningskontroll för den nedre dalen av Licking River.

Vattenflödet i sjön garanterar utmärkt fiske, särskilt bas, öring, gös, havskatt och panfish. Det finns också massor av andra aktiviteter att njuta av här, inklusive segling, kanotpaddling, simning och vattenskoter.

Förutom vattenbaserade aktiviteter har Cave Run Lake också många försök runt sig som är bra för vandring, cykling och ridning. Det finns också rastplatser, campingplatser och båtramper runt den 3 300 hektar stora sjön.

8. Rough River Lake; Breckinridge, Hardin och Grayson län

Rough River Lake, Kentucky

Källa: Patrick Jennings / shutterstock

Rough River Lake

Denna 2 100 hektar stora sjö är spridd över tre län i södra centrala Kentucky. Rough River Lakes främsta dragning är Rough River Dam State Resort Park som ligger på sjöns västra stränder.

Rough River Dam State Resort Park erbjuder fritidsaktiviteter som båtliv, simning och vandring. Ändå kommer de flesta för det fantastiska fisket, eftersom sjön är hem för ett brett utbud av bas.

Parken erbjuder en mängd olika boendealternativ, liksom andra områden runt sjön. Det finns även andra platser där du kan bada, fiska eller vandra.

9. Dale Hollow Reservoir; Cumberland och Clinton counties

Dale Hollow Reservoir, Kentucky

Källa: dsearls / Flickr

Dale Hollow Reservoir

Även om det mesta av Dale Hollow Reservoir ligger i angränsande Tennessee, ligger Dale Hollow Lake State Resort Park på Kentucky-sidan av sjön.

Parken är ett stort rekreationsområde som erbjuder en uppsjö av aktiviteter som inkluderar båtliv, fiske, simning och dykning. Det finns också fyra leder i parken som erbjuder vandring, cykling och ridning.

Dale Hollow Lake State Resort Park har 145 campingplatser samt en lodge med 60 rum med utsikt över sjön. Det finns också en golfbana, en driving range och en amfiteater på plats.

10. Yatesville Lake; Lawrence County

Yatesville Lake, Kentucky

Källa: lyndseys_01 / Flickr

Yatesville Lake

Yatesville Lake ligger i den bortre östra delen av Kentucky och är en serpentinreservoar som är mest känd för Yatesville Lake State Park. Parken ligger på en halvö på den sydöstra delen av sjön.

Yatesville Lake State Park har en 18-håls golfbana, en småbåtshamn och en campingplats. Det finns också tre stigsystem i parken och två båtramper.

Yatesville Lake är mest känd för sitt crappie-, bluegill- och basfiske. Observera att det krävs fiskekort för att fiska här.

11. Nolin River Lake; Edmonson, Grayson & Hart counties

Nolin River Lake, Kentucky

Källa: LouisvilleUSACE / Flickr

Nolin River Lake

Denna reservoar sprider sig över tre län i centrala Kentucky. En av de främsta attraktionerna i sjön är dess två stora rekreationsområden som ligger på var sin sida om sjön 2 345 hektar stor sjö.

Nolin Lake State Park är ett 135 hektar stort område som erbjuder båtliv, fiske, simning, picknick och vandring. Den har också 32 campingplatser med anslutningar och 27 primitiva platser.

På den norra sidan av sjön ligger Moutardier Recreation Area, som också har en campingplats. Hit kommer besökare för att paddla kanot, fiska och vandra.

12. Herrington Lake; Mercer, Garrard och Boyle län

Herrington Lake, Kentucky

Källa: Joshinatorky på engelska Wikipedia / Wikimedia

Herrington Lake

Kentuckys djupaste sjö har ett maximalt djup på 76 meter. Plus, vid den tidpunkt då sjön byggdes var dess damm den största jordfyllda dammen i världen!

Idag är Herrington Lake en utmärkt plats för fiske tack vare dess överflöd av bas, crappie, bluegill och havskatt. Det är också en vacker sjö, med sina fantastiska kalkstenssidor och många flytande husbåtar.

Den Pete Dye designade Peninsula Golf Resort ligger på den nordöstra kanten av sjön. Det finns också gott om andra ställen att bo runt sjön, liksom många småbåtshamnar.

13. Taylorsville Lake; Spencer County

Taylorsville Lake, Kentucky

Källa: Anne Kitzman / shutterstock

Taylorsville Lake

Denna 1 200 hektar stora konstgjorda sjö ligger längs Salt River. Taylorsville Lake är en populär sjö som kan bli ganska upptagen på helgerna med besökare och lokalbefolkningen som kommer för att njuta av en dag vid sjön.

Fiske är mycket populärt tack vare överflöd av bas, crappie, havskatt och abborre. Vattenskidor, tubing, wakeboard och vattenskoter är också populära aktiviteter som avnjuts på sjön.

På den norra stranden av sjön ligger den 486 hektar stora Taylorsville Lake State Park. Fiske är dess största attraktioner, även om parken också har över 27 kilometer vandringsleder.

14. Cedar Creek Lake; Lincoln County

Cedar Creek Lake

Källa: DannyMac på engelska Wikipedia / Wikimedia

Cedar Creek Lake

Den näst största statligt kontrollerade sjön i Kentucky, Cedar Creek Lake, är en 317 hektar stor reservoar som ligger längs US Highway 150. Det finns mycket lite utveckling runt sjön, vilket gör det till en ganska lugn plats att tillbringa en dag.

Det finns tre båtramper runt sjön, medan planer på att bygga en småbåtshamn finns för närvarande. De flesta besöker Cedar Creek Lake för att fiska efter svart crappie, kanal havskatt, bluegill, sunfish och largemouth bas.

William Whitley House State Historic Site ligger på östra sidan av sjön. Huset byggdes 1794 och användes som samlingsplats.

15. Fishtrap Lake; Pike County

Fishtrap Lake, Kentucky

Källa: Deep.Blue / Flickr

Fishtrap Lake

Fishtrap Lake, tillägnad president Lyndon B. Johnson, byggdes 1968 när den 195 fot höga Fishtrap Dam skapades. Det är bara en liten sjö, på 500 hektar.

Den konstgjorda sjön är en av östra Kentuckys bästa fiskeplatser. Fiskar som lever i vattnet inkluderar crappie, svart bas, randig bas och havskatt.

Fishtrap Lake State Park ligger i den mycket västra kanten av sjön. Förutom fiske erbjuder parken även camping, vandring och ridning.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Kentucky (KY)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *