15 bästa sjöarna i Louisiana

Delstaten Louisiana är inte bara rik på kultur och arv; den är också rik på terräng. Den är känd för sina deltan, träsk och kärr, såväl som sin långbladiga tallskog och våta savanner. Kort sagt är det tydligt varför Louisiana fick smeknamnet Bayou State.

Med Driskill-berget i den nordöstra delen av delstaten, Kisatchie National Forest i centrum och Mexikanska golfen som kompenserar för sin södra gräns, råder det ingen tvekan om att Louisiana är full av fantastisk natur. Detta inkluderar sjöar, och det finns naturliga och konstgjorda utspridda över hela staten.

Låt oss ta en titt på bästa sjöarna i Louisiana:

1. Caddosjön, Caddo församling

Caddo sjön

Källa: lazyllama / shutterstock

Caddo sjön

Denna vackra sjö och bayou ligger i det nordvästra hörnet av staten och delas med angränsande Texas. Den 10 200 hektar stora sjön är hem för världens största cypressskog, vilket bara bidrar till dess skönhet.

Sjön är uppkallad efter Caddo-stammen som tidigare bott i området. Enligt legenden om Caddo-folket utvecklades sjön av jordbävningarna i New Madrid 1811–12.

Idag är Caddo Lake en internationellt skyddad våtmark som är hem för ugglor, örnar, vattenfåglar, ormar och alligatorer. Det är också hem för över 70 arter av fisk, vilket gör det populärt bland sportfiskare.

2. Toledo Bend Reservoir, Sabine och DeSoto församlingar

Toledo Bend Reservoir

Källa: Bonnie Taylor Barry / shutterstock

Toledo Bend Reservoir

Toledo Bend Reservoir, som ligger vid Sabine River mellan Louisiana och Texas, är den största konstgjorda sjön i södra USA. Den 75 000 hektar stora sjön är hem för Toledo Bend Dam, South Toledo Bend State Park och North Toledo Bend State Park.

Sjön har 1 900 kilometer strandlinje, vilket gör den till en populär plats för bad, fiske, picknick och båtliv. Dessutom erbjuder dess två delstatsparker besökarna chansen att vandra och campa.

South Toledo Bend State Park har en två kilometer lång vandringsled, 19 stugor vid stranden och 60 campingplatser. North Toledo Bend State Park har 10 stugor och 67 campingplatser, samt är hem till en swimmingpool i olympisk storlek.

3. Calcasieu Lake, Cameron Parish

Calcasieu sjön

Källa: BPPrice / Flickr

Calcasieu sjön

Calcasieu Lake ligger i sydvästra Louisiana; rinner ut i Mexikanska golfen. Den 19 900 hektar stora bräckta sjön är känd bland sportfiskare för sitt överflöd av röda trummor och fläckiga havsöringar.

Flundra och bruna och vita räkor är också lätta att fånga i sjön. Om du inte har egen båt är det enkelt att chartra eller båt eller åka på en fisketur.

När du besöker Calcasieusjön kan du ha turen att se Pinky; en albino flasknosdelfin som först sågs av lokalbefolkningen 2007.

4. Lake Pontchartrain, St. Tammany, Orleans, Jefferson, St. John the Baptist, St. Charles & Tangipahoa församlingar

Lake Pontchartrain

Källa: RIRF Stock / shutterstock

Lake Pontchartrain

Lake Pontchartrain är spridd över sex olika socknar och ligger precis vid den norra kanten av New Orleans. Faktum är att det en gång var en populär tillflyktsort för rika New Orleanians.

Idag är New Orleans-området vid Lake Pontchartrain hem för konstnärer och unga proffs, medan den norra stranden är full av lyxigt boende och berömda restauranger.

Den 163 000 hektar stora sjön är faktiskt en mynning som är kopplad till Mexikanska golfen. Den har ett medeldjup på 3,7 till 4,3 meter och är en av de största våtmarkerna längs hela den nordamerikanska sidan av Gulf Coast.

Lake Pontchartrain Causeway sträcker sig över sjön, som går från New Orleans-förorten Metairie till Mandeville. Detta råkar vara den längsta bron över vatten på planeten.

5. Cross Lake, Caddo Socken

Cross Lake

Källa: Stephen Helstowski / shutterstock

Cross Lake

Denna 3 500 hektar stora sjö ligger strax väster om staden Shreveport och är stadens huvudsakliga vattenförsörjning. Delar av reservoaren är omgiven av gamla cypressskogar, vilket gör den extremt pittoresk.

Cross Lake är ett populärt ställe att fiska efter bas, även om det också finns blågäl, havskatt och vit abborre som simmar runt. Sjön är också bra för bad.

Naturälskare flockas till sjön för att titta på sjöfåglar, alligatorer och annat vilda djur. Tyvärr har den sydöstra delen av sjön varit ganska kraftigt utvecklad.

6. Lake D'Arbonne, Union Parish

Lake D'Arbonne

Källa: garrett carlson / Flickr

Lake D'Arbonne

Lake D'Arbonne är en 6 200 hektar stor sjö som ligger i ett lugnt landsbygdsområde inte långt från staden Farmerville. Den konstgjorda reservoaren skapades 1963 och är idag en populär plats att fiska på.

Lake D'Arbonne State Park ligger på den nordvästra sidan av sjön strax söder om State Highway 2. Parken har ett nätverk av vandrings- och cykelleder, samt har 16 stugor och 58 campingplatser.

Besökare njuter verkligen av att besöka denna lugna sjö på grund av dess lugn och dess överflöd av vilda djur. Förutom fiske kommer många hit för att paddla kanot.

7. False River, Pointe Coupee Parish

False River

Källa: skatoolaki / Flickr

False River

False River är en U-formad sjö som ligger strax väster om Mississippifloden och nordväst om staden Baton Rouge. Den 17 kilometer långa sjön bildades på 1700-talet och idag är dess strandlinje ganska hårt utvecklad.

Hus, företag och läger är inrättade runt om i sjön, liksom boende, restauranger och butiker. Det är en populär rekreationssjö, med många som kommer hit för att åka vattenskidor, segla och åka båt.

False River är en trofésjö, vilket innebär att vissa stora fiskar måste kastas tillbaka i vattnet. Det råkar också vara en het plats för ankakt.

8. Lake Claiborne, Claiborne Parish

Lake Claiborne

Källa: alexisgraphics / Flickr

Lake Claiborne

Lake Claiborne skapades av US Army Corps of Engineers när de byggde Claiborne Lock and Dam. Idag är den 2600 hektar stora sjön känd för sina fantastiska fritidsaktiviteter.

Lake Claiborne State Park ligger i södra änden av sjön, som har många faciliteter och aktiviteter. Det finns 10 stugor och 89 campingplatser i parken, som också är en utmärkt plats för bad, solbad, vandring och mountainbike.

Sjön är ofta fäst som statens mest natursköna sjö tack vare sitt överflöd av fåglar, sina stränder och sina naturliga omgivningar. Den är också fylld med largemouth bas, randig bas, havskatt, crappie bluegill och olika andra fiskar.

9. Lac des Allemands, Lafourche, St. Charles & St. John the Baptist församlingar

Lac des Allemands

Källa: Stanley Dry / shutterstock

Lac Des Allemands

Lac des Allemands översätts på franska till «Tyskarnas sjö», och är uppkallad efter de tyska nybyggarna som bebodde området för länge sedan. Faktum är att denna del av Louisiana kallas för den tyska kusten.

Det är en grund sjö som matas av vikar i Baratariabassängen. Den är omgiven av cypressträsk och vikar, vilket gör det till en ganska vacker sjö.

Lac des Allemands är känd som Catfish Capital of the World och är till och med värd för den årliga Louisiana Catfish Festival. Det är också hem för många andra fiskarter, såväl som uttrar, hägrar, alligatorer, grodor och stora blåhäger.

10. Lake Bruin, Tensas församling

Bruinsjön

Källa: BruceTurner / Flickr

Bruinsjön

Denna 1 200 hektar stora sjö med oxbåge är känd för sitt spektakulära klara vatten. Detta gör det till en utmärkt plats för bad, även om många besökare också kommer för att åka båt och fiska.

Lake Bruin fick sitt namn efter Peter Bryan Bruin, som ägde en plantage i närheten. Idag är det mesta av marken runt sjön privatägd förutom den statligt ägda Lake Bruin State Park.

Parken är fylld med cypresser och erbjuder allmänhetens tillgång till sjön. Den har tre fiskebryggor, en sjösättning, picknickbord och 25 campingplatser.

11. Lake Maurepas, Livingston, St. John the Baptist och Tangipahoa församlingar

sjön Maurepas

Källa: Mr Greenjeans / Flickr

sjön Maurepas

Lake Maurepas är uppkallad efter Jean-Frédéric Phélypeaux, greve av Maurepas, och är en rund, grund sjö som ligger strax väster om sjön Pontchartrain.

Den 24 000 hektar stora sjön är den näst största sjön i Louisiana. Den tar emot vatten från floderna Amite, Blind, Tickfaw och Natalbany.

Det finns nästan ingen utveckling runt sjön, vilket gör den extremt fridfull och vacker. Faktum är att det enda tecknet på mänskligheten vid sjön är den överliggande bron på Interstate 55 som omger den östra sidan av den.

12. Priensjön, Calcasieu socken

Sjön Prien

Källa: neodeception / Flickr

Sjön Prien

Ligger strax söder om staden Lake Charles, är Prien Lake ansluten till Calcasieu Ship Channel på tre platser. Idag är den avsedda användningen av sjön för rekreationsändamål.

Överflödet av croaker, spräcklig öring, kungsfisk och flundra gör Priensjön till en populär plats för både kommersiellt och fritidsfiske. Lake Charles Country Club finns i södra änden av sjön.

Prien Lake är hem för två parker som kombinerat har en offentlig lansering, picknickområden och parkering. Det finns också en strand vid LaFleur Park som erbjuder fantastiska bad.

13. Lake Bistineau, Webster, Bossier & Bienville församlingar

Sjön Bistineau

Källa: lindsayloveshermac / Flickr

Sjön Bistineau

Denna långa, smala 62 900 hektar stora sjö sträcker sig över tre socknar i nordvästra Louisiana. Namnet Lake Bistineau kommer från ordet Caddo som betyder «stor buljong» på grund av det överflöd av växtliv som finns i vattnet.

Sjön är en känd rekreationsplats, särskilt i Lake Bistineau State Park. Parken ligger på västra sidan av sjön och ger tillgång till sjön, samt fiske, båtliv, cykling och vandring.

Det finns många boenden i parken, liksom både uppkopplade och icke-anslutna campingplatser. Allt-i-allt Lake Bistineau är ganska vacker.

14. Lake Fausse Pointe State Park, St. Martin Parish

Lake Fausse Pointe State Park

Källa: Serhii Kuchyrka / shutterstock

Lake Fausse Pointe State Park

Lake Fausse Pointe State Park ligger i Atchafalaya Basin och är en 2 400 hektar stor park som har en labyrint av vattendrag samt en stor sjö.

Parken är full av vilda djur och har också ett tolkningscenter som erbjuder detaljerad information om alla växter och vilda djur som lever med i. Det finns också tre vandrings-/cykelleder som varierar i längd och nivå.

Många kanotleder väver in och ut ur parken och dess vattendrag, med kanotcampingar längs vägen. Det finns även andra campingplatser över hela parken, samt stugor och husbilsplatser.

15. Martinsjön, S:t Martins församling

Martinsjön

Källa: Paul S. Wolf / shutterstock

Martinsjön

Lake Martin är ett utsett djurreservat och ett av statens stora sumpmarker. Det är hem för hägrar, hägrar, ibis, bullgrodor, alligatorer och en uppsjö av andra vilda djur.

Ekosystemet här är fenomenalt, just därför är det ett skyddat område. Mycket av detta kan ses genom att vandra eller cykla längs någon av dess många stigar.

Lake Martin ligger strax öster om Lafayette. Det är lätt att nå med bil, men utforskas bäst med kanot eller kajak, eller naturligtvis till fots.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Louisiana (LA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.