15 bästa sjöarna i Oregon

USA:s nionde största stat är bara något större än Storbritanniens totala yta! Oregon är en av landets mest geografiskt mångfaldiga stater, med dess kustlinje, berg, skogar, dalar och höga öken. Tack vare dessa naturliga egenskaper är Oregon ett populärt turistmål.

Som ett resultat av sitt stora utbud av landskap är Oregon hem för många vattendrag. Det finns också gott om sjöar spridda över staten, varav en råkar vara landets djupaste. Om du planerar att semestra i den vackra staten, se till att kolla in de 15 bästa sjöarna i Oregon.

1. Kratersjön; Klamath County

Crater Lake, Oregon

Källa: Pung / shutterstock

Crater Lake

Med sina 592 meter är Crater Lake den djupaste sjön i landet! Det är också en magnifik vacker sjö som är känd för sitt klara, djupblå färgade vatten.

Calderasjön ligger i Oregons enda nationalpark; Crater Lake National Park. Det skapades för över 7 500 år sedan när toppen av Mount Mazama kollapsade.

Sjön ses bäst genom att vandra längs en av parkens stigar. Det finns två öar i sjön som är tillgängliga med båttur under sommarmånaderna (juni – september).

2. Wallowa Lake; Wallowa County

Wallowa Lake, Oregon

Källa: ThelmaElaine / shutterstock

Wallowasjön

Denna 610 hektar stora sjö är en bandsjö som ligger på en höjd av 1 333 meter i det nordöstra hörnet av staten. Walloowa Lake bildades av en serie istidens glaciärer och har använts för rekreation sedan 1880.

Wallowa Lake State Park ligger på den södra spetsen av sjön. Här kan du vandra, rida, paddla kanot och campa.

Wallowa Lake Tramway går från botten av Wallowa Valley till toppen av Mount Howard. Ta en tur med gondolbanan för att njuta av en spektakulär utsikt över sjön och bortom.

3. Waldo Lake; Lane County

Waldo Lake, Oregon

Källa: Heather Elise Endicott / shutterstock

Waldo sjön

Waldo Lake är Oregons näst största sötvattensjö. Den naturliga alpina sjön ligger inom Cascade Mountains på en höjd av 1 650 meter över havet.

Sjön är uppkallad efter John B. Wald från Oregon, även om den officiellt upptäcktes av Molalla-indian Charlie Tufti. Människor har besökt sjön sedan 1971 och är idag en av delstatens största attraktioner.

Det finns över 200 campingplatser runt sjön, samt 50 primitiva platser. Lake Waldo är också en populär plats för fiske, båtliv och vandring.

4. Trillium Lake; Clackamas län

Trillium Lake, Oregon

Källa: OLOS / shutterstock

Trillium Lake

Trillium Lake är en vacker konstgjord sjö som ligger cirka 12 kilometer sydväst om Mount Hood i Mount Hood National Forest. Det är en berömd fotograferingsplats, med berget bakom sig och dess reflektion inom det.

Trillium Lake Loop Trail omger sjön, som börjar vid Trillium Lake Trailhead och slutar vid Pond Lily Inlet. Det är en ganska lätt tre kilometers vandring som kan njutas av människor i alla åldrar.

Sjön är också en populär plats för camping, med en campingplats längs sin östkust. På vintern är det ett populärt resmål för nordisk skidåkning.

5. Östra sjön; Deschutes län

Paulina Lake och East Lake och Obsidian Lava Bed

Källa: Hills Outdoors / shutterstock

Paulina Lake och East Lake och Obsidian Lava Bed

East Lake är den högre av två sjöar inom den kollapsade Newberry-kratern. Den 420 hektar stora sjön är en populär rekreationssjö komplett med vackert blågrönt vatten och en sandstrand.

Sjön har något av det finaste fisket i Oregon, särskilt känd för sin öring, regnbåge och atlantlax. Människor besöker också sjön för att picknicka, paddla kajak, bada och campa.

East Lake Campground ligger i den södra änden av sjön. Den har 29 platser samt en strand och en båtramp.

6. Paulina Lake; Deschutes län

Paulina sjön

Källa: Carmen Sorvillo / shutterstock

Paulina sjön

Den andra sjön i Newberry Crater, Paulina Lake, är den största av de två sjöarna på cirka 620 hektar. Precis som East Lake är det också en populär plats för att njuta av fritidsaktiviteter.

Kajakpaddling, paddleboarding och kanotpaddling är populära här, liksom fiske. Sjön är känd för sitt överflöd av kokanee lax och öring, men regnbåge, blå färna och tui färna lever också i sjön.

Båtar med motorer som går över 16 km/h är förbjudna i Paulina Lake. Detta skyddar den som fiskedestination.

7. Sparks Lake; Deschutes län

Sparks Lake, Oregon

Källa: Victoria Ditkovsky / shutterstock

Sparks Lake

Sparks Lake ligger nära toppen av den centrala Cascade Range längs Cascades Lakes Scenic Byway. Den naturliga sjön är spektakulär, med många bergstoppar som omger den.

Sjön har en sjösättning som underhålls av United States Forest Service. Det finns också en sjöled som börjar vid Sparks Lake Day Use Area och slutar vid Metolius-Windigo Horse Trail.

Endast flugfiske är tillåtet på sjön, med rödöring och bäcköring i mängder. Inga båtar med motorer som går över 16 km/h är tillåtna på sjön.

8. Detroit Lake; Linn & Marion län

Detroit Lake, Oregon

Källa: Claudio Del Luongo / shutterstock

Detroit Lake

Denna 1 400 hektar stora reservoar skapades av uppdämningen av North Santiam River. Detroit Lake lagrar vatten för staden Salem och Detroit, samt samhällen i området.

Sjön är känd för sina utmärkta fritidsaktiviteter, som inkluderar båtliv, bad och camping. Faktum är att det finns sju olika campingplatser runt sjön.

Det finns två statliga parker på norra sidan av sjön; Detroit Lake State Park och Mongold State Park. Båda erbjuder simning, båtliv och fiske, men Mongold State Park är endast för dagsbruk.

9. Lost Lake; Hood River County

Lost Lake

Källa: Robert Post Photography / shutterstock

Lost Lake

Lost Lake är en populär rekreationssjö som ligger i Mount Hood National Forest. Motorbåtar är inte tillåtna på sjön, men kanoter, kajaker och roddbåtar kan hyras.

Den 99 hektar stora sjön har 125 campingplatser, sju stugor och en lanthandel. Utöver det finns ingen bebyggelse kring sjön, eftersom det är ett skyddat vildmarksområde.

Skogen som omger sjön är hem för svartsvanshjortar, svartbjörnar, kaniner, puma och bobcat. Lost Lake är så vacker, med sin utsikt över Mount Hood och spektakulära soluppgångar och solnedgångar, att det är den mest fotograferade sjön i hela Oregon!

10. Diamantsjön; Douglas County

Diamond Lake, Oregon

Källa: Checubus / shutterstock

Diamond Lake

Diamond Lake ligger i Umpqua National Forest mellan Mount Bailey och Mount Thielsen. Den är häpnadsväckande vacker samtidigt som den är extremt fridfull.

Det finns stigar som förbinder sjön med de två bergen, såväl som till Pacific Crest Trail. Att vandra längs dessa stigar är ett bra sätt att se djurlivet och fåglarna som lever i skogen.

Under sommarmånaderna kommer besökare till sjön för att njuta av ridning, simning och jakt. På vintern är Diamond Lake en populär plats för innerslangar, snöskoter, skidåkning och slädhundsracing.

11. Crescent Lake; Klamath County

Crescent Lake, Oregon

Källa: Joshua Rainey Photography / shutterstock

Crescent Lake

Denna naturliga sjö ligger på de östra sluttningarna av Cascade Range. Crescent Lake bildades i en glacial avlagring och fick sitt namn efter sin halvmåneliknande form.

Förutom att vara en fantastisk sjö, är Crescent Lake också en fenomenal plats att vandra, cykla på och rida på. Det finns också ett antal campingplatser runt sjön som erbjuder bad, segling, vattenskidor och fiske.

Regnbåge, kokanee lax och fjällsik är de mest fläckiga fiskarna i sjön. Det finns också olika typer av öring.

12. Lake Billy Chinook; Jefferson County

Lake Billy Chinook

Källa: Hills Outdoors / shutterstock

Lake Billy Chinook

Lake Billy Chinook ligger vid sammanflödet av floderna Deschutes, Crooked och Metolius. Det ligger i en kanjon som ristades av de tre floderna för cirka 11 miljoner år sedan.

Den 1 600 hektar stora sjön är en populär plats för vattenskidor, vattenskoter, segling och båtliv. Många besökare kommer också för det utmärkta sockeye-lax-, öring- och småfiskfisket.

Cove Palisades State Park omger sjön, som har två fullservicecampingar, vandringsleder, picknickområden och uthyrning av vattenskotrar. Här finns även stugor och en småbåtshamn som ger tillgång till sjön.

13. Odellsjön; Klamath County

Odell Lake, Oregon

Källa: RobMeador.com / shutterstock

Odell sjö

Odell Lake är omgiven av Deschutes National Forest och har spektakulär utsikt över Cascade Mountains. Människor passerar det ofta när de reser längs Willamette-passet och stannar till för att njuta av dess skönhet.

Fisket är enormt här, eftersom det har statliga rekord för sjööring. Andra arter i sjön inkluderar kokanee lax, sik och regnbåge.

Det finns tre välutvecklade campingplatser runt sjöns 21 kilometer långa strandlinje som erbjuder segling, vattenskidor och vindsurfing. Det finns även båtramper som kan användas för både motoriserade och icke-motoriserade båtar.

14. Övre Klamath Lake; Klamath County

Övre Klamath Lake

Källa: Gurcharan Singh / shutterstock

Övre Klamath Lake

Detta är Oregons största sötvattenförekomst efter yta; på 24 906 hektar. Den massiva sjön ligger i södra centrala Oregon på en höjd av 1 260 meter över havet.

Upper Klamath Lake är omgiven av berg och skogar. Klamath Basin National Wildlife Refuge Complex ligger i den norra änden av den.

Fiske, båtliv och jakt är populära aktiviteter vid sjön. Det finns också gott om möjligheter att upptäcka vilda djur.

15. Strawberry Lake; Grant County

Strawberry Lake

Källa: virginia gossman / shutterstock

Strawberry Lake

Strawberry Lake ligger inom Strawberry Mountain Wilderness-området i Blue Mountains. Det är en naturligt bildad höghöjdssjö som är omgiven av skog.

Vandring och camping är extremt populära runt sjön, och många kommer förberedda på en lång ryggsäckstur. Spår leder från sjön hela vägen till toppen av Strawberry Mountain.

På vintern finns det ingen väg till sjön, men den är tillgänglig med längdskidåkning och snöskor. Fiske kan avnjutas året runt tack vare utsättningen av bäcköring och regnbåge.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Oregon (OR)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.