15 bästa sjöarna i Virginia

Inklämt mellan Appalacherna och Atlanten, Virginia är en magnifik vacker stat som är känd för sina pittoreska landskap. Det är också en historisk stat som går tillbaka till det infödda Powhatan-folket och spelar en stor roll i USA:s historia. Det finns en anledning till att den får smeknamnet «Old Dominion».

Virginias fantastiska terräng drar till sig horder av turister varje år som kommer för att besöka vingårdarna, bergen och kuststränderna. Det finns också gott om sjöar spridda över staten. Om du någonsin gör en resa hit är det här de 15 bästa sjöarna i Virginia att inte missa.

1. Smith Mountain Lake; Bedford, Franklin och Pittsylvania counties

Smith Mountain Lake

Källa: 2265524729 / shutterstock

Smith Mountain Lake

Smith Mountain Lake skapades 1963 av uppstötningen av Roanoke River och är en stor reservoar som ligger i en dal i Blue Ridge Mountains. Landskapet runt sjön är häpnadsväckande, vilket gör den till ett populärt resmål.

Smith Mountain Lake är den största sjön som är helt i Virginia. Dess 800 kilometer långa strandlinje har utvecklats väl med kommersiella, butiks- och bostadshus.

Fritidsaktiviteterna är ett av dess största dragplåster, med vattenskidor, wakeboardåkning, båtliv, simning och segling som är populära. Det mesta av detta görs från Smith Mountain Lake State Park som ligger på sjöns norra strand.

2. Annasjön; Louisa, Spotsylvania och Orange Counties

  Lake Anna, Virginia

Källa: davideme80 / shutterstock

Annasjön

En av Virginias största sötvattensjöar, Lake Anna byggdes av uppdämningen av North Anna River. Det är tillgängligt från Washington DC, Richmond och Charlottesville, vilket gör det till en av statens mest populära rekreationssjöar.

Den 53 000 hektar stora sjön är uppdelad i två sidor; privata och offentliga. Den offentliga sidan är större och har flera småbåtshamnar och båtramper, och är särskilt upptagen på sommaren.

Lake Anna State Park ligger längs den offentliga sidans strandlinje och ger besökarna picknickområden, vandringsleder, en snackbar och en strand. Det är också värd för ett antal sommarfestivaler.

3. Kerr Lake; Mecklenburgs län

Kerr Lake

Källa: Rui Serra Maia / shutterstock

Kerr Lake

Med 20 000 hektar är detta Virginias största reservoar, även om majoriteten av den ligger i angränsande North Carolina. Sjön ligger längs Roanoke River och byggdes genom konstruktionen av John H. Kerr Dam.

Kerr Lake är uppkallad efter kongressledamoten John H. Kerr och är populär bland både Virginia och North Carolina invånare. Det är också en populär turistplats tack vare dess utmärkta largemouth bas och randig bas fiske.

Sjön ägs av US Army Corps of Engineers som driver campingplatser längs dess strandlinje. Det finns också några småbåtshamnar som erbjuder vattenskidor, vattenskoter, vattenslangar och segling.

4. Lake Gaston; Brunswick och Mecklenburgs län

Lake Gaston

Källa: Jeff Self / Flickr

Lake Gaston

Lake Gaston ligger också längs gränsen mellan Virginia och North Carolina och är ungefär 8 100 hektar stor och har en 560 kilometer lång strandlinje. Det finns många små städer runt sjön, som är hem för över 150 000 invånare.

Både invånare och turister besöker Lake Gaston för dess utmärkta wakeboardåkning, vattenskidor, simning och båtliv. Det är också en populär plats för fiske.

Lake Gaston har varit en mycket omtyckt pensionärsdestination sedan 1970-talet. Det är också en favoritsemesterplats tack vare sin avslappnade atmosfär och fantastiska landskap.

5. Fjällsjö; Giles County

Bergssjö

Källa: www.virginiaplaces.org

Bergssjö

Mountain Lake ligger nära staden Newport och är en av endast två naturliga sjöar i hela staten! Den 20 hektar stora sjön ligger i bergen cirka 1 180 meter över havet.

Landskapet runt sjön är fenomenalt, vilket gör det till en populär semesterplats. Vissa kanske också känner igen det som uppsättningen för filmen «Dirty Dancing» från 1987.

Fiske, kanotpaddling och paddling är populära aktiviteter på sjön, medan vandring och mountainbike erbjuds i området. Det är också hem till Mountain Lake Biological Station.

6. Claytor Lake; Pulaski län

Claytor Lake, Virginia

Källa: Rui Serra Maia / shutterstock

Claytor Lake

Denna 1 810 hektar stora sjö ligger längs New River i bergens sluttningar. New River Trail State Park ligger längs en del av sjöns strandlinje.

Claytor River är omgiven av en magnifik skiffersten, som bara bidrar till dess skönhet. Segling, rodd och wakeboard erbjuds, liksom dykning.

Claytor Lake State Park ligger längs den norra kanten där besökare kan vandra och campa, samt åka båt, fiska eller koppla av på stranden.

7. South Holston Lake; Abingdon, Virginia och Bristol counties

South Holston Lake

Källa: Melinda Fawver / shutterstock

South Holston Lake

Denna 3 100 hektar stora sjö delas mellan Virginia och Tennessee, även om det mesta ligger inom Tennessee. 60 procent av dess strandlinje gränsar till Cherokee National Forest, med fantastiska landskap.

South Holston Lake är ett bra ställe att fiska efter svartabborre, crappie, walleye, bluegill och walleye. Den producerar också många troféöringar.

Försök att besöka den 4 juli för att se det spektakulära fyrverkeriet över sjön. Det finns också många båtracing- och fiskeevenemang.

8. Drummondsjön; Chesapeake och Suffolk län

Lake Drummond, Virginia

Källa: JoMo333 / shutterstock

Drummondsjön

Denna sötvattensjö ligger i centrum av Great Dismal Swamp i det sydöstra hörnet av Virginia. Det är en av två naturliga sjöar i staten; den andra är Mountain Lake.

Lake Drummond ligger inom kullarna på en höjd av två meter. Den 1 300 hektar stora sjön är den högsta punkten i Great Dismal Swamp.

Båtturer, kanotpaddling och fiske kan avnjutas på sjön, medan vandring, cykling och fågelskådning kan avnjutas i dess fantastiska omgivningar. De som vill stanna över natten kan göra det på en av campingplatserna i Great Dismal Swamp National Wildlife Refuge.

9. Leesville Lake; Pittsylvania, Bedford och Campbell counties

Leesville Lake, Virginia

Källa: Realtorldy / Flickr

Leesville Lake

Denna 1 320 hektar stora sjö är en mindre och lägre del av Smith Mountain Lake. Det ligger inbäddat i en dal i Blue Ridge Mountains på en höjd av 190 meter.

Leesville Lake har en 180 kilometer lång strandlinje som är hem till sjönära hus, stugor och några familjegårdar. Det är en populär rekreationssjö för både invånare i området och besökare.

Båttrafiken på Lake Leesville är mycket lägre än den större Smith Mountain Lake, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för vattensporter. Det är också en populär plats för randig basfiske.

10. Lake Chesdin; Chesterfield, Dinwiddie och Amelia counties

Lake Chesdin, Virginia

Källa: Besök Chesterfield Virginia / Flickr

Lake Chesdin, Virginia

Lake Chesdin sträcker sig över tre län i södra centrala Virginia. Det ger vatten till staden Petersburg och resten av området.

Det finns ett överflöd av largemouth bas i sjön, vilket gör den till en populär fiskeplats. Det finns också massor av andra arter som crappie, bluegill, kanal havskatt och gös.

Sjön skapades 1968 med byggandet av George F. Brasfield Dam. Både sjön och dammen ligger längs floden Appomattox.

11. Burke Lake; Fairfax County

Burke Lake, Virginia

Källa: Andriy Blokhin / shutterstock

Burke Lake

Burke Lake är centrum i Burke Lake Park. Den 88 hektar stora sötvattensjön bildades genom byggandet av en damm längs South Run.

Sjön är 100 procent offentlig och ägs och drivs av Fairfax County Park Authority. Besökare från hela Virginia och utanför kommer hit för att åka båt, rodda, paddla kanot och fiska.

De som inte har båt kan fiska från den 7,2 kilometer långa fiskestranden eller fiskebryggan. Det är också möjligt att springa, jogga eller gå längs den 7,53 kilometer långa leden som ligger i Burke Lake Park.

12. Occoquan Reservoir; Fairfax och Prince William counties

Occoquan reservoar

Källa: Photo Phiend / Flickr

Occoquan reservoar

Strax sydväst om Burke Lake ligger denna 850 hektar stora reservoar som ligger längs Occoquan River. Occoquan Reservoir är en viktig vattenkälla för området, och den används för fritidsaktiviteter.

Fiske är den populäraste saken att göra här, eftersom det finns gott om stormunsabborre, kanalfiskar, svartvitt crappie, bluegill och nordlig gädda, bland andra arter. Sjön är också hem för en stor båtklubb; Occoquan Boat Club (OBC).

Det finns två regionala parker längs reservoarens norra kust som erbjuder besökarna tillgång till den. Fountainhead Regional Park erbjuder också vandring, cykling och ridning, medan Sandy Run Regional Park har en roddklubb.

13. Philpott Lake; Franklin, Patrick och Henry counties

Philpott Lake

Källa: vastateparksstaff / Flickr

Philpott Lake

Philpott Lake ligger i bergen på en höjd av nästan 300 meter. Den 1 200 hektar stora sjön skapades av uppdämningen av Smith River.

Förutom att generera vattenkraft till området används sjön även för fritidsaktiviteter. Bad, båtliv och fiske är alla populära saker att njuta av på sjön.

Förutom vattenbaserade aktiviteter erbjuder Philpott Lakes omgivande parker vandring, ridning och cykling.

14. Lake Maury; Newport Mews

Lake Maury, Virginia

Källa: Ali Hankeesh / shutterstock

Lake Maury

Denna reservoar skapades som en del av Mariners' Museum i den oberoende staden Newport Mews. Det är parkens mittpunkt och tar upp 68 av parkens 222 hektar.

Lake Maury fick sitt namn efter 1800-talets oceanograf Matthew Fontain Maury. Inga privata båtar är tillåtna på sjön, men museet kommer att hyra ut paddelbåtar så att besökare kan ro och fiska.

Naturområdet Lake Maury ligger i norra änden av sjön och erbjuder vandring och cykling. Det finns också en åtta kilometer lång led som går längs sjöns strandlinje.

15. Gardys kvarndammen; Northumberland och Westmoreland län

Gardys Milldamm

Källa: www.alpsroads.net

Gardys Milldamm

Det bästa med Gardy's Millpond är dess lugna miljö. Den 30 hektar stora sjön är dekorerad med liljekuddar, vilket ger fantastiska bilder.

Sjöns strandlinje är mestadels skogbevuxen, med vattnet som är ganska grunt. Ändå är det ett bra ställe att fiska på, särskilt om du vill ha en lugn plats att göra det på.

Många fiskar använder liljekuddarna som skydd, inklusive largemouth bass, bluegill, redar sunfish och black crappy. Det finns också en uppsjö av andra fiskarter som simmar runt.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Virginia (VA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *