15 bästa stränderna i Europa

Europa är hem för några av de vackraste städerna i världen och varje år utforskar miljontals turister huvudstäderna som Paris, Barcelona, ​​Berlin, Amsterdam och Wien, för att nämna några.

Men Europa är också känt för tusentals miles av orörda kustlinjer och pittoreska stränder. Några av dessa stränder är familjevänliga resmål med olika aktiviteter för aktiva barn och föräldrar, medan andra har dramatiska klippor och avskilda vikar för dem som hoppas komma bort från mängder av turister.

Från de lugna stränderna i Kroatien och Grekland med vatten så blått som himlen, till de vilda och breda surfstränderna på Atlantkusten i Portugal, det finns en strand som passar alla smaker och krav.

För att hjälpa dig att bestämma vart du ska åka på din nästa europeiska sommarsemester har vi gjort en lista över de 15 bästa stränderna i Europa.

1. Cala Goloritze, Sardinien

Cala Goloritzé

Källa: Krzyzak / shutterstock

Cala Goloritzé

En av de mest fridfulla stränderna på Sardinien, Cala Goloritze skapades av ett jordskred som inträffade för 55 år sedan och har sedan dess belönats med en UNESCO-titel.

Det kan vara vackert, men det är inte så lätt att nå med läget vid foten av en klippa. Det är omöjligt att nå stranden med bil. Det enda sättet att nå Cala Goloritze är med en chartrad båt eller att ta en 2-timmars kustvandring, men det är så värt det.

Resenärer kan njuta av snorkling i det djupblå vattnet och koppla av på den ljusa vita sanden. Det finns också flera andra mindre stränder i området inklusive Pedra Longa, Cala Mariolu och Cala Gabbiani. Alla som är värda ett besök.

2. Zlatni Rat Beach, Kroatien

Zlatni Rat Beach, Kroatien

Källa: xbrchx / shutterstock

Zlatni Rat Beach, Kroatien

Kroatien är hem för några av de vackraste stränderna i Europa och Zlatni Rat Beach är där uppe med de bästa av dem. Denna vita sandstrand ligger i ett skyddat område på ön Brac och är en populär plats för kitesurfing och andra vattenaktiviteter.

Det är lätt att nå med bil eller till fots och tallar kantar denna vackra strand som ger lite välkommen skugga på en riktigt varm dag. Den enda nackdelen är att Zlatni Rat Beach under sommarsäsongen blir ganska överfull av turister.

Semesterfirare som vill utforska historiska sevärdheter bör besöka turiststaden Bol, som bara 2 kilometer från stranden Zlatni Rat är ett utmärkt resmål för en romantisk kvällsmiddag.

3. Navagio, Zakynthos Island, Grekland

Navagio, Zakynthos Island

Källa: turtix / shutterstock

Navagio, Zakynthos Island

Inbäddat på den grekiska ön Zakynthos, Navagio Beach, även känd som Shipwreck Beach, är omgiven av dramatiska vita klippor som gör den endast tillgänglig med taxibåt från Porto Vromi. Men låt inte detta avskräcka dig, båtar går var 30:e minut och priset på en biljett är ganska överkomligt.

När du väl kommer till stranden kan du förvänta dig att hitta klarblått vatten som är perfekt för både simning och snorkling. Klipporna ger skydd mot vinden så du hittar inte mycket vattensporter här. Detta gör Navagio Beach till en lugn stranddestination, vilket gör den livlig under de flesta tider på året, särskilt mellan maj och september.

4. Cala Macarella Beach, Spanien

Cala Macarella Beach, Spanien

Källa: D.Bond / shutterstock

Cala Macarella Beach, Spanien

Undangömd på Balearerna Menorca, är Cala Macarella Beach en pittoresk vik med några av de klaraste vattnen i Spanien. Det enklaste sättet att ta sig till stranden är att ta en kort båttur från den lilla staden Ciutadella.

Njut av spektakulär utsikt från klipptopparna eller varva ner med en drink i den närliggande strandbaren. Cala Macarella Beach är vanligtvis packad med turister, men om du vill hitta lugn och ro, ta en kort promenad och det är möjligt att hitta en avskild plats med mer avskildhet på vardagar.

Några av de mest populära aktiviteterna här inkluderar simning, snorkling och solbad.

5. Porto Limnionas Beach, Joniska öarna, Grekland

Porto Limnionas Beach, Joniska öarna

Källa: Samuel Borges Photography / shutterstock

Porto Limnionas Beach, Joniska öarna

Om du är ute efter att fly festfolket som tillbringar sin semester på grekiska öar som Mykonos och Kos, boka en biljett till Zakynthos och besök en av öns bäst bevarade hemligheter, Porto Limnionas Beach.

Det finns bara ett sätt att komma åt stranden och det är genom att vandra nerför en grov bana som är skyltad med användbara vägbeskrivningar. På grund av strandens utmanande tillgänglighet är den mestadels befolkad av lokalbefolkningen som kommer hit för att simma och utforska undervattensgrottorna.

Det finns en liten lokal taverna på stranden där du kan beställa färska skaldjur, viner och kalla öl.

6. Praia de Marinha, Portugal

Praia de Marinha, Portugal

Källa: Nessa Gnatoush / shutterstock

Praia De Marinha, Portugal

Beläget bland kalkstensklippor i den populära Algarve-regionen, har Praia de Marinha ofta röstats fram i olika resetidningar som en av de bästa stränderna i världen. Här hittar du taggiga klippformationer, kristallklart vatten och gyllene sand.

Tillgång till stranden kräver lite mild klättring, nedför en brant stig, så se till att packa ett par anständiga skor eftersom flip flops inte är lämpliga.

Praia de Marinha kan vara en av de mer fridfulla stränderna i Algarve under lågsäsong, men mitt på sommaren befolkar stora skaror av semesterfirare sanden. Atlantens vatten gör denna strand till en fantastisk destination för snorkling och det finns till och med flera grottor och naturliga grottor värda att utforska i närheten.

7. Vik Beach, Island

Vik Beach, Island

Källa: Smit / shutterstock

Vik Beach, Island

Vik Beach är förmodligen den mest kända svarta sandstranden i världen. Det ligger nära den lilla staden Vik och omgivet av unika väderbitna klippor. Tänk på att Vik Beach inte är det bästa alternativet om du vill bada på grund av dess grova vatten.

Vik Beach är mer för dem som vill ta bilder av detta episka landskap eller upptäcka vilda djur som fåglar och havets djur.

Detta är en av destinationerna som du måste se när du besöker ön tack vare dess basaltformationer och konstiga geologiska egenskaper, inklusive vassa havsstaplar och kluster.

8. Ölüdeniz Beach, Turkiet

Ölüdeniz Beach, Turkiet

Källa: Olena Rublenko / shutterstock

Ölüdeniz Beach, Turkiet

Ölüdeniz Beach, även känd som Blå lagunen, är en vacker bred vik som är en av de mest pittoreska platserna i hela Turkiet. Både viken och den omgivande skogen är naturreservat, så här sker ingen överutveckling.

Om du undrar om stranden har några grundläggande bekvämligheter, kommer du att bli glad att höra att toaletter, duschar och flera kaféer erbjuds.

Tack vare den utmärkta sikten i lagunen är Ölüdeniz Beach en idealisk destination för snorkling och dykning. Paragliders älskar också denna plats på grund av toppen av berget Badadag som plockar upp perfekta vindförhållanden för ett livs glid.

Det finns också en lokal matmarknad i närheten av stranden där semesterfirare kan köpa färsk fisk för sin picknick på sanden.

9. Myrtos Beach, Kefalonia, Grekland

Myrtos Beach, Kefalonia

Källa: Pawel Kazmierczak / shutterstock

Myrtos Beach, Kefalonia, Grekland

Myrtos Beach erbjuder gott om utrymme för att leka i sanden och sola, och är en halvcirkulär vit sandvik omgiven av gröna sluttningar och det ikoniska Joniska havet. Visste du att den här stranden är en av de mest fotograferade stränderna i hela Grekland? Det är inte konstigt varför det vanligtvis är fullsatt med turister under hela säsongen.

Denna en mil långa sandsträcka är inte förstörd av stadsutveckling tack vare lagen som inte tillåter byggande av permanenta strukturer på denna plats.

Simning är en av de enda vattenaktiviteterna på stranden som gör Myrtos till en av de renaste och välskötta stränderna i landet.

10. Rabbit Beach, Lampedusa, Italien

Rabbit Beach, Lampedusa

Källa: Matteo Fes / shutterstock

Rabbit Beach, Lampedusa

Rabbit Beach ligger över 100 miles utanför den italienska fastlandetskusten och är definitivt en av de vackraste stränderna i världen. Dess långt borta läge avskräcker många resenärer, men de som gör resan kommer att belönas av en pittoresk vik med lugnt och kristallklart vatten. Vattenförhållandena här är perfekta för vattenaktiviteter som simning och snorkling.

Om du har tur kan du få ett nära möte med havssköldpaddor eftersom området används för att skydda de hotade arterna och deras häckningsplatser.

Det bästa med Rabbit Beach är tack vare dess avlägsna läge, stranden är ofta tom, särskilt under vardagar.

11. Sandwood Bay, Skottland, Storbritannien

Sandwood Bay, Skottland

Källa: John A Cameron / shutterstock

Sandwood Bay, Skottland

Sandwood Bay i Skottland har rosa sand och böljande sanddyner och är en 2,5 mil lång strand som anses vara en av de bästa stränderna i Storbritannien.

Tillsammans med många av dessa 15 bästa stränder i Europa är stranden inte så lätt att komma åt. För att nå Sandwood Bay måste du ta en enorm 4,5 mil lång vandring från den närliggande staden Blairmore. Som tur är finns det bara ett par kullar att bestiga längs vägen.

När du väl når stranden kommer du definitivt att vilja ta bilder av den fantastiska havsstapeln som sticker ut ovanför vattnet och de karga klipporna som omger bukten.

Resenärer kan också njuta av fantastisk utsikt över Cape Wrath Lighthouse, som ligger sex miles från Sandwood Bays strand.

12. Playa Sa Caleta, Ibiza, Spanien

Playa Sa Caleta, Ibiza

Källa: Alberto Loyo / shutterstock

Playa Sa Caleta, Ibiza

När det är dags att ladda batterierna efter att ha festat hårt på Ibiza, bege dig ut till den vackra stranden Playa Sa Caleta. Detta är inte din genomsnittliga turiststrand på Ibiza, så det är möjligt att resenärer kommer att kunna hitta lite avskildhet här.

Inställningen i sig är tillräckligt för att du aldrig vill lämna denna plats. Stranden ligger i en liten paus mellan två klippor och vattnet här är kristallklart.

Tillbringa en dag på Playa Sa Caleta och chilla i solen, bort från de myllrande stränderna på öns norra sida. Om du blir uttråkad kan du kolla in de feniciska ruinerna som finns en kort promenad från stranden.

13. Playa de la Concha, Spanien

Playa de la Concha, Spanien

Källa: Bisual Photo / shutterstock

Playa De La Concha, Spanien

Playa de la Concha ligger mitt emellan två fiskehamnar Pico del Loro och San Sebastian, en av de mest fotograferade stränderna i hela Spanien och erbjuder ett antal tjänster och faciliteter till sina besökare.

Stranden är lätt att ta sig till och sträcker sig 1,5 kilometer. Det finns stora paraplyer och badhytter att hyra på stranden, samt faciliteter som toaletter och duschar. Om du gillar vattensporter kan du prova kajakpaddling, surfing och vindsurfing på Playa de la Concha.

Det finns också en liten cykelväg och en strandpromenad där du hittar dussintals barer och restauranger för att roa dig långt in på kvällen.

14. Ploumanac'h, Frankrike

Ploumanac'h, Frankrike

Källa: vvoe / shutterstock

Ploumanac'h, Frankrike

Halvvägs längs Bretagnes norra kust, Ploumanac'h Beach, eller som vissa vill kalla den, Rosa granitkusten, är för dem som älskar mystiska landskap. Detta område lockar alla typer av semesterfirare inklusive par, familjer och ensamresenärer.

Det klippiga landskapet, utsikten över Château de Costaérès från 1800-talet och fantastiska fågelskådningsmöjligheter är det som gör Ploumanac'h Beach så populär.

Barnfamiljer kommer att bli glada att höra att det finns ett planetarium och akvarium i närheten, och de utan barn kan njuta av några fantastiska kustpromenader. Det finns till och med en 18-håls golfbana för dig som gillar sport.

15. Som Catedrais Beach, Spanien

Som Catedrais Beach, Spanien

Källa: Stefano_Valeri / shutterstock

Som Catedrais Beach, Spanien

As Catedrais är namngiven som ett nationellt monument av Spaniens regering och är en av de mest kända stränderna i Galicien. Det är känt för sina klippformationer som är naturligt huggna av havet och skapar former som liknar en katedral.

Den sticker ut formationen är en vacker hög valvgång som ses bäst under lågvatten. När tidvattnet är högt kan du fortfarande beundra stranden från klippan.

Detta är inte den bästa stranden för simning eller andra vanliga vattenaktiviteter, det är bättre att komma utrustad med bara en kamera och helt enkelt beundra dess skönhet när du är på semester i Spanien.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Europa

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *