15 bästa Edinburgh-turerna

Edinburgh är Skottlands huvudstad och har varit det i nästan sju århundraden.

Inte överraskande, på många sätt anses det vara hjärtat av landet och är det främsta centret för utbildning, konst, litteratur och teknik.

Om du är ute efter att koppla av på en vit sandstrand och smutta på en paraplydrink är det förmodligen inte ett klokt resmål, men för älskare av historia och kultur är det väl värt ett besök.

Staden lockar årligen mer än en miljon besökare från hela världen; med så mycket att se och göra kommer du inte ha problem med att fylla din resplan.

Nedan är 15 av de bästa turerna i Edinburgh.

1. Vandring i historiska Gamla stan

Historisk vandringstur i gamla stan

Källa: www.getyourguide.com

Historisk vandringstur i gamla stan

Om du gillar att utforska historiska ikoner, få lite frisk luft och sträcka på benen är denna vandringstur i stadens historiska Gamla stan ett bra sätt att starta ditt Edinburgh-äventyr.

Din guide kommer att leda dig till platser där bussar och taxibilar inte kan gå och du får en professionell berättelse om den historiska betydelsen av de saker du ser.

Turen tar cirka 90 minuter och kommer att ge förstagångsbesökare en fantastisk överblick över staden.

Tyvärr är det inte öppet för barn under fem år. Kom ihåg att klä dig lämpligt, eftersom Skottland är känt för sitt svala, blåsiga och ofta regniga väder.

2. Ghostly Underground Vaults Tour

Ghostly Underground Vaults Tour

Källa: www.getyourguide.com

Ghostly Underground Vaults Tour

Med en historia som går otaliga århundraden tillbaka är det inte konstigt att Edinburgh är hem för mer än några få kusliga berättelser. På den här rundturen i dess underjordiska valv kommer du att lära dig om dem på den läskigaste platsen av alla.

Stadens valv är en av dess mest populära attraktioner. Denna snabba 75-minuters rundtur kommer att få dig och dina följeslagare på nära håll med dessa makabra reliker.

Turerna ges under dagen eftersom det annars skulle bli alldeles för läskigt.

Valvets historia är en fantastisk bit av Edinburgh; även om de började som förvaringsutrymmen blev de bostäder på 1600-talet för de fattigaste av stadens invånare.

3. Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour från Edinburgh

Loch Ness

Källa: Botond Horvath / shutterstock

Loch Ness

Oavsett om du tror på legenden om Loch Ness-monstret eller inte, är denna fullspäckade combo-turné ett utmärkt sätt att kombinera tre av områdets mest populära attraktioner till en bekväm rundtur.

Det är en heldagsutflykt som leder dig genom några av landets vackraste landskap, och den börjar och slutar i Edinburgh.

Höjdpunkter inkluderar det majestätiska Stirling Castle, som ligger uppe på toppen av ett stenigt stup och det engångshem för en stor del av Skottlands kungligheter.

Utsikt över de stora höglandsslätterna, Loch Ness och Loch Linnhe ingår, liksom ett lunchstopp i Ft. William där du kommer att njuta av rejäl, traditionell mat.

4. Skip-the-line-biljett och guidad rundtur i Edinburgh Castle

Edinburgh slottet

Källa: Michal 11 / shutterstock

Edinburgh slottet

Denna kombination av Edinburgh Castle-biljett och guidad tur låter gästerna hoppa över köerna som VIPs, vilket kan spara mycket tid om du besöker en hektisk dag.

Den 1 ½ timme långa rundturen inkluderar obegränsad utsikt över den omgivande staden från slottets höjder. Din guide kommer att ge dig en fantastisk översikt över slottets historia, varav mycket är förrädisk och blodig.

Trots sin ålder kommer du att höra många berättelser om livet för människorna som bodde bakom slottets murar, från kungligheter och soldater till vanliga arbetare.

Det är en ikonisk del av skotsk historia som du inte vill missa.

5. Harry Potter Walking Tour

Edinburgh: Harry Potter-vandringstur

Källa: www.getyourguide.com

Edinburgh: Harry Potter-vandringstur

Harry Potter är storföretag och en igenkännbar ikon över hela världen. För fans av allt som har med Harry att göra är denna två timmar långa vandringstur en som du inte vill missa.

Författaren JK Rowling påstås ha skrivit mycket av Harry Potter-böckerna i Edinburgh, så för de blivande författare där ute kan denna turné ge lite motivation.

Besöksstopp inkluderar många stadsplatser som inspirerade författaren att skapa sina oförglömliga karaktärer och deras bostäder.

High Street, Lord Voldemorts grav och Hogwarts skola ingår alla; du kommer att lära dig hur Edinburghs verkliga historia spelade en roll i berättelsens teman och miljö.

6. 1-timmes rundtur i Edinburgh Vaults

Edinburgh 60-minuters Vaults Tour

Källa: www.getyourguide.com

Edinburgh 60-minuters Vaults Tour

Edinburghs valv är en av stadens mest kusliga platser, och om du vill se dem på en ganska snabb rundtur, då är detta 60-minutersalternativ perfekt.

Tillsammans med din guide kommer du att gå ner nedanför stadens gator in i denna underjordiska labyrint av smala passager som under århundraden tidigare var riket för stadens fattigaste down-and-outers.

Enligt lokal kunskap är valven hemsökta; när du hör historier om några av invånarna kommer du att tro det.

Ljusljuset som reflekteras från de droppande stenväggarna kommer att sänka din blodtemperatur en eller två grader, och turens korta längd ger gott om tid för andra äventyr.

7. Loch Ness and the Highlands med hotellhämtning från Edinburgh

Loch Ness & The Highlands

Källa: www.getyourguide.com

Loch Ness & The Highlands

Denna heldagstur inkluderar hämtning och avresa till och från ditt hotell i Edinburgh och stannar vid två av regionens mest oförglömliga attraktioner.

Även om turnén varar nästan 12 timmar, får du ett stort värde för dina surt förvärvade pengar.

Turnén inkluderar utsikt över monumentet som byggdes för att fira William Wallaces bidrag till Skottland och Stirling Castle också.

Därifrån besöker du höglandet, passet vid Glencoe, Loch Leven och Loch Ness.

Gästerna kommer att ha en chans att koppla av på stranden av Loch Ness, och stopp för kaffe och lunch är också schemalagda, även om deras kostnad inte ingår.

8. Edinburghs Darker Side Walking Tour

Edinburgh Walking Tour: The Dark Side

Källa: www.getyourguide.com

Edinburgh Walking Tour: The Dark Side

Om du är sugen på att träffa de rastlösa själarna hos några av stadens mest oförglömliga sedan länge döda karaktärer, då skulle denna roliga och läskiga vandring vara ett bra sätt att tillbringa några timmar.

Berättelser om kannibaler, gravrövare, olösta mord, offentliga häxbränningar och kroppsryckningar är bara några av de dystra berättelserna du kommer att höra på vägen, men var också beredd på din beskärda del av skratt.

Den två timmar långa rundturen väcker det förflutna till liv som få andra och är tillgänglig på engelska, tyska och spanska.

Förfriskningar ingår inte, och kom ihåg att klä dig efter vädret.

9. Royal Yacht Britannia Biljett- och ljudguide

Royal Yacht Britannia

Källa: lou rustning / shutterstock

Royal Yacht Britannia

Under en stor del av sitt liv – som sträcker sig över nästan ett halvt sekel – bar Royal Yacht Britannia den engelska kungafamiljen till världens alla hörn. Många av de avlägsna länder som den besökte var en del av landets enorma koloniala imperium.

Den lyxiga yachten ligger nu förtöjd i Edinburghs hamn Leith.

Kostnaden för inträde inkluderar en ljudguide tillgänglig på dussintals språk; det kommer att ge dig en fascinerande berättelse när du promenerar bland yachtens utställningar.

Det mesta av det du kommer att se är original, och höjdpunkterna inkluderar de kungliga sovrummen, soldäcket och det imponerande maskinrummet.

Det finns också ett pittoreskt kafé ombord om du vill stanna för lite te, kaffe eller en färsk scone.

10. Whiskys historia och provtagningstur

Edinburgh: Historia om whiskyturné och whiskyprovning

Källa: www.getyourguide.com

Edinburgh: Historia om whiskyturné och whiskyprovning

Såvida du inte har svurit på att dricka, skulle du vara löjlig att avstå från ett rapp i historien om Skottlands whisky.

Skotsk och skotsk whisky är kända över hela världen, och för dem som är intresserade av att prova något av den gudomliga nektarn, lära sig hur den tillverkas och förstå hur viktig den är, är denna turné ett måste.

Provsmakningar på fyra av stadens mest uppmärksammade destillerier ingår. Du kommer att lära dig de finaste aspekterna av att smaka på erbjudandena, som var och en har förvånansvärt unika egenskaper som du annars kanske inte lägger märke till eller uppskattar.

Det är bäst att inte dyka upp på fastande mage och är ett måste för blivande whiskyentusiaster.

11. 4-timmars pubrunda med specialerbjudanden på drycker

Pubrunda

Källa: www.getyourguide.com

Pubrunda

Edinburgh blir levande på natten med drinkfyllda festare av alla slag.

Dess pubar, restauranger och klubbar är fantastiska ställen att träffa lokalbefolkningen och likasinnade resenärer, och för dem som är sugna på en fyra timmar lång pubrunda skulle den här turen vara ett utmärkt val.

Guidad av din nattlivskunniga lokala guide kommer du att besöka många pubar som ligger utanför allfartsvägarna.

Från chic och modern till grungy och förslappad, du kommer att träffa ett urval av stadens vattenhål och ha en fantastisk tid på vägen.

De fyra timmarna kommer att flyga förbi, och vid många av stoppen får du och dina följeslagare gratis eller reducerade drycker.

12. Rundtur på bryggerier i gamla stan med provsmakningar

Gamla stan Brewing Heritage Walking Tour

Källa: www.getyourguide.com

Gamla stan Brewing Heritage Walking Tour

Precis som whisky har öl varit en bas i den skotska kosten och kulturen i århundraden.

Många av Edinburghs bryggerier har bryggt i många hundra år och är nationella ikoner.

Denna turné startar från The Royal Mile. Du får en grundlig överblick över branschen som inkluderar välbevarade hemliga recept, marknadsföringskampanjer, reklam och expansion från lokala varumärken till nationella och internationella.

Din guide kommer att förklara de subtila nyanserna som gör varje öl unik, och du kommer verkligen att få en uppskattning av vad som gör öl så bra.

Turstorleken är begränsad till 12 för att se till att gästerna får en intim upplevelse.

13. Edinburgh Ghost Bus Tour

Ghost Bus Tour

Källa: www.getyourguide.com

Ghost Bus Tour

Delvis komedi och dels spöktur, denna entimmes busstur till Edinburghs mörka sida är ett bra sätt att lära sig lite historia, se några fantastiska sevärdheter och ha några skratt också.

Du och dina följeslagare kommer att förmedlas av en renoverad dubbeldäckarbuss, under vilken din guide kommer att hålla dig engagerad med en löpande berättelse som förklarar de saker du ser.

Berättelser om mord, kaos, pest och avrättningar kommer att inkluderas. Turnén träffar några av stadens mest kända områden, som Edinburgh Castle, The Royal Mile och Greyfriars Kirk.

Observera att mat och dryck förutom vatten inte är tillåtet på bussen.

14. Magical Highlands Tour med ångtåg

Magisk höglandstur med ångtåg

Källa: www.getyourguide.com

Magisk höglandstur med ångtåg

För älskare av Harry Potter är denna Edinburgh-baserade turné till det magiska höglandet en som inte bör missas.

Turens transportsätt är ett ångtåg, vilket ger den en unik känsla som går tillbaka till en annan era.

Du kommer att passera några av platserna som användes när du filmade filmerna, och du kommer att få glimtar av Rannoch Moor, Fort William, och även stanna till vid West Highland Railway Museum.

Det är en lång turné på 13 timmar, men det kommer förmodligen att vara en av dina semesterframträdanden.

Dricks, lunch och transport till och från ditt hotell ingår inte.

15. Heldagstur till det skotska höglandet

skotska höglandet

Källa: Kanuman / shutterstock

skotska höglandet

Skottlands högland är några av de mest expansiva, frodiga och gröna fälten, skogar, dalgångar och floder som du någonsin kommer att se.

De är en av landets nationella skatter och hem till Stirling Castle och William Wallace-monumentet.

Ett stopp vid The Trossachs National Park ingår också, som är det tidigare hemmet för en av landets mest kända och romantiserade boskapstjuvar – Rob Roy.

Besök på en lokal sjö, whiskydestilleri och majestätisk katedral ingår också.

Turen tar vanligtvis cirka nio timmar; mat och dryck ingår inte.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Edinburgh, Skottland

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *