15 bästa platserna att besöka i East Sussex (England)

På den sydöstra kusten är East Sussex ett grevskap som tar dig tillbaka till Englands grund.

Det avgörande slaget vid Hastings utkämpades här, och Vilhelm Erövraren byggde sina första fästningar i East Sussex.

Mitt i all denna historia finns Brighton, Englands mest progressiva stad, och ett slags miniatyr London på sydkusten.

Besök Brighton för kultur, shopping och nattliv.

Och sedan ge dig av på utflykt för att se East Sussex gamla kuststäder, som har vädertavlor, romantiska berättelser om smugglare och spöklika 1800-talsförsvar byggda för en fransk invasion som aldrig kom.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i East Sussex:

1. Brighton

Royal Pavilion, BrightonKälla: flickr
Royal Pavilion, Brighton

Den största staden i länet, Brighton är älskad av turister och hemmet för Storbritanniens största LBGT-gemenskap utanför London.

Besökare förförs av stadens historia, såväl som Brightons ungdomliga och kreativa karaktär.

Det finns ett ökänt nattliv och massor av leftfield, alternativa butiker och kaféer, men också alla gamla nöjen i en engelsk badort, som Palace Pier tydliggör.

Med minareter och lökkupoler är The Royal Pavilion ett nyckfullt palats byggt för den framtida George IV medan han fortfarande var prins i slutet av 1700-talet.

Den var inspirerad av indiska och islamiska stilar, på modet under imperiets dagar.

Du måste gå in på en rundtur, och med hjälp av en ljudguide får du insikter om Prince Regents överdådiga livsstil.

2. Råg

Mermaid Street, RyeKälla: flickr
Mermaid Street, Rye

Historiska Rye klamrar sig fast vid en kulle mellan floderna Rother och Brede, nära där de kommer ut i havet och var en viktig hamn förr i tiden.

Den högre, äldre delen av staden, känd som citadellet är en dröm att utforska till fots.

Det finns branta, slingrande kullerstensgator och deras vädertavlahus är fortfarande liknade för 1700-talets smugglare som planerade sina kapriser i den här staden.

Det finns gamla befästningar här uppe från när Rye var en av Cinques hamnar.

Rye Castle är ett museum som ger dig ett fönster om stadens verkligt fascinerande historia, liksom det utmärkta Rye Heritage Centre.

För en del strandtid hit Camber Sands, möjligen den bästa stranden på Engelska kanalkusten.

3. Lewes

LewesKälla: wikipedia
Lewes

Länsstaden East Sussex, Lewes, är fylld av historisk och kulturell betydelse.

Keere Street är platsen att dyka in i Lewes gamla kvarter, med sina kullerstenar och medeltida korsvirkeshus.

Krypa upp till Lewes Castle, byggt direkt efter erövringen och med ett stort museum, och se hemmet som Anne av Cleves fick i sin skilsmässa från Henry VIII. Glyndebourne är ett hus på landet som har blivit synonymt i England med opera, och har en kalender med föreställningar på sommaren som är en del av det aristokratiska samhällets «sommarsäsong». Intervallerna varar i mer än en timme och ger åskådarna tid att picknicka på de vackra gräsmattorna.

Också förknippat med högkultur är Charleston, en underbar bondgård där medlemmar av Bloomsbury Group av konstnärer och författare bodde och arbetade.

4. Hastings

HastingsKälla: flickr
Hastings

Den här staden har ett distinkt utseende för East Sussex, eftersom det är precis där sandstenen Weald kommer in i Engelska kanalen.

Så klipporna som reser sig hotfullt bakom staden har en rödbrun färg.

Dessa bluffar var praktiska för smugglare, som kunde gräva nätverk av tunnlar för att lagra smuggling och undvika myndigheterna.

Dessa är nu en av Hastings främsta attraktioner.

Också måste-dos är klippbanorna, två av de brantaste bergbanorna i landet.

Och du kan inte missa ett besök i den gamla staden vid foten av klipporna, ett område med slingrande gator, målade vädertavlor och värdshus där grusade sjöfarare skulle ha druckit i århundraden tidigare.

5. Strid

Battle AbbeyKälla: flickr
Battle Abbey

En betydelsefull episod i engelsk historia utspelade sig just här 1066, när Vilhelm Erövraren besegrade Harold II för att påbörja den normandiska erövringen av England.

Så snart England var under normandiskt ok byggdes ett benediktinerkloster på slagfältet som bot för allt våld under erövringen.

Klosterkyrkan har varit en ruin sedan 1500-talet, men det finns en sten på marken där den höga altern brukade markera platsen där Harold föll.

Med tiden tog ett samhälle form kring klostret, vilket så småningom gav oss den söta lilla staden vi ser nu.

Det finns en marknad framför klostret varje fredag ​​och lördag och en gata kantad av hantverksbutiker, tesalonger och pubar.

6. Eastbourne

EastbourneKälla: flickr
Eastbourne

Den här staden är som en mer stillsam och vuxen version av Brighton och kom först till samhällets uppmärksamhet när George III:s barn semestrade här på 1780-talet.

Det finns en strand, en strandpromenad i tre våningar och en elegant viktoriansk pir, men några av nöjena som är en del av många engelska kuststäder.

Istället kantas strandkanten av imponerande stadsradhus och hotell, och det finns eleganta bekvämligheter som musikscenen och tre överdådiga gamla teatrar.

En eller två kilometer sydväst om Eastbourne tornar det fantastiska Beachy Head, den högsta krithavsklippan i landet, på mer än 160 meter.

Detta landmärke har varit föremål för sjökåkar sedan åtminstone 1600-talet.

Avsätt lite tid för Eastbourne Redoubt, ett kustfort byggt under Napoleonkrigen och restaurerat som museum.

7. St Leonards-on-Sea

St Leonards-on-SeaKälla: flickr
St Leonards-on-Sea

Ursprungligen en annan stad, St Leonards absorberades av Hastings på 1800-talet men har lyckats behålla en distinkt identitet.

Det här distriktet har en lösare, artiger känsla för sina ateljéer, vintagebutiker, eleganta kaféer och antikaffärer.

Norman Road och Mercatoria demonstrerar bäst denna älskvärda match av kreativitet och elakhet.

Om du älskar regentskapsarkitektur kommer St Leonards definitivt att vara din typ av plats eftersom det mesta av den ursprungliga staden ritades i ett svep i början av 1800-talet.

Och sedan vid havet bli bländad av den gigantiska Marine Court, ett flerfamiljshus i art déco-stil från 1937 designat för att likna en oceanångare.

8. Seaford

SeafordKälla: flickr
Seaford

Under medeltiden hade Seaford en av söders mest aktiva hamnar, men staden gick i förfall när hamnen slammade till.

Senare upptäckte viktorianerna de långa stenstränderna och en andra era av välstånd anlände.

I början av 1800-talet gjorde England planer på att klara av vad som verkade vara en oundviklig landinvasion av Napoleon.

Martello-tornet byggt som försvar är i fint nick och har ett informativt museum om denna period.

Strax öster om staden möter kritdalarna i South Downs havet på det mest episka sätt.

De Seven Sisters reser sig och faller av i fjärran, en kedja av böljande kritklippor som bäst ses från Seaford Head.

9. Hove

HoveKälla: flickr
Hove

Tillhör samma tätort som Brighton, men med en helt annan karaktär, är Hove en plats där människor bosätter sig när de har fått nog av Brightons liv.

Den här staden är en helt och hållet större och mer elegant plats, med kungliga boulevarder och gator med stuckaturer och vitkalkade regentstadshus i fyra våningar.

Church Road är huvudgata i Hove, vilket underbygger stadens känsla av välstånd.

Pebble beach spåras av strandpromenaden som leder dig hela vägen till Brighton, och det finns en liten nöjespark för barn och Hove Museum and Art Gallery påminner om livet i Hove från 1800-talet.

På County Cricket Ground kan du fånga en och annan endagslandskamp i England från bekvämligheten av en bänk eller en solstol.

10. Alfriston

AlfristonKälla: flickr
Alfriston

Den här byn i den lummiga Cuckmere Valley är hur som helst och har många roliga överraskningar.

Ta byns lockup, där brottslingar skulle ha suttit fängslade över natten och tillverkade av lokal flinta.

På huvudgatan finns godisbutiker, tesalonger, en vintagebokhandel och korsvirkespuber.

Den mest förtjusande av dessa kan vara Star Inn, med rötter som går tillbaka till 1300-talet och där ett ökänt smugglingsgäng brukade umgås på 1800-talet.

Alfriston Clergy House är också från 1300-talet och har timmerstomme och halmtak.

Den såldes till National Trust 1896 och blev deras första egendom någonsin.

11. Bexhill-on-Sea

Bexhill-on-SeaKälla: flickr
Bexhill-on-Sea

Inte bara en plats att besöka isolerade varma dagar på sommaren, Bexhill är den typ av kuststad där du lätt kan tillbringa en natt eller två.

Det finns flera aspekter av resortens lockelse, oavsett om det är den medeltida gamla staden med väderskivor och flintahus, eller den viktorianska semesterorten, som utvecklades på ett ögonblick på 1890-talet som en chic tillflyktsort för high society.

Stränderna är det största dragplåstret i juli och augusti, men många besökare kommer långt för att se den fantastiska De La Warr-paviljongen.

Nu ett modernt konstmuseum och kulturellt centrum, var paviljongen en av Englands tidigaste modernistiska byggnader, färdigställda 1935 med en blandning av art déco och internationella stilar.

12. Pevensey

Pevensey slottKälla: flickr
Pevensey slott

Vid en av de få luckorna i East Sussex långa mur av kritklippor ligger staden Pevensey och dess strandnära samhälle Pevensey Bay.

Detta var den exakta platsen där normanderna landade i England 1066. Havet är desto bättre för sin byliknande utveckling med låg inverkan och har en lång rad klapperstensstränder.

Flytta inåt landet och du kommer till den gamla delen av Pevensey, en stad med pubar med namn som «Smugglers Inn» och söta vädertavlor.

Pevensey Castle är från de tidigaste dagarna av den normandiska invasionen, men ännu mer intressant är att de helt enkelt ockuperade och förbättrade ruinerna av det romerska fortet från 300-talet, Anderitum.

Webbplatsen är en ruin men har mer än tillräckligt av sina bevaring och ytterväggar för att hålla dig nitad.

13. Winchelsea

WinchelseaKälla: flickr
Winchelsea

Denna historiska by har en intressant historia att berätta: Fram till 1287 var det en stor hamn som importerade vin från Gascogne och hem till möjligen tusentals människor tills den förstördes på en gång av en översvämning.

På vissa sätt är det bra för oss eftersom Winchelsea flyttades till högre mark och byggdes under några månader under Edward I:s regeringstid. Det är lätt att se den «nya» stadens rutnätslayout, såväl som försvarsmurarna, som tre av de gamla portarna finns kvar.

Dessa är sevärda sevärdheter, liksom kyrkan St Thomas Martyren för sitt fantastiska målat glas.

Begravd på kyrkogården ligger den berömda humoristen och författaren Spike Milligan från 1900-talet.

14. Burwash

Batemans, BurwashKälla: flickr
Batemans, Burwash

Burwash ligger i High Weald-området med enastående naturskönhet och är en liten men livlig by på förtrollande landsbygd.

High Street har charmiga bed & breakfasts, pubar på landet och specialbutiker.

Byn är mest känd som residenset för Rudyard Kipling, som vann Nobelpriset i litteratur vid 1900-talets början och skrev bland annat Djungelboken.

Hans hem, Bateman's, är ett stiligt jakobinskt hus från 1600-talet och är öppet för allmänheten.

Interiören är som en tidskapsel, lämnad exakt som den var efter att författarens fru testamenterade den till National Trust när hon gick bort 1939.

15. Newhaven

Newhaven FortKälla: flickr
Newhaven Fort

De flesta människors upplevelse av Newhaven kommer att avgå till, eller anlända från, den franska hamnen i Dieppe.

Men om du har tid på dig kan du definitivt använda den för att leta runt några av Newhavens sevärdheter.

Marquee-attraktionen är Newhaven Fort, den största defensiva strukturen som någonsin byggts i Sussex.

Detta är ett Palmerston Fort, byggt när Frankrike ansågs vara ett verkligt hot ännu en gång under Napoleon III:s styre i mitten av 1800-talet.

Omfattningen av de underjordiska tunnlarna som en del av kaponiern är otrolig.

Paradise Park är en för barnen, med utställningar som hjälper till att väcka dinosaurier till liv, stora äventyrslekplatser och en miniatyrjärnväg.

Föräldrar kan nöja sig med de lugna trädgårdarna och kaféet.

Var de ska bo: Bästa hotellen i East Sussex, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *