15 bästa platserna att besöka i Surrey (England)

Känd för många som «börsmäklarbältet» för sina många höginkomsttagare, har Surrey varit en fancy sorts plats mycket längre.

Efter slaget vid Hastings 1066 gav William Erövraren stora delar av det som nu är Surrey till sina närmaste följeslagare.

I Runnymede förseglades Magna Carta 1215, medan Guildford senare blev ett avgörande nav i södra Englands hästdragna diligensnätverk.

Nu har du massor av marknadsstäder att upptäcka, alla med olika bakgrund och personlighet, kungliga lantgårdar och några av söderns mest omtumlande landskap i Surrey Hills.

1. Dorking

DorkingKälla: flickr
Dorking

Denna marknadsstad ligger i Surrey Hills och har vandrande lantgårdar runt om.

Det finns sex herrgårdar minuter från Dorking, alla byggda under den georgianska och viktorianska perioden och avsedda att få ut det mesta av den vackra utsikten som områdets frodiga kritadun ger.

Dessa kullar är täckta av idegranskog och fält utspridda med vilda blommor under försommaren.

Box Hill på 224 meter var där landsvägscykeltävlingen ägde rum för OS 2012, och erbjuder en av södra Englands mest glädjefulla landsbygdspanorama.

Dorking är också känd för att föda upp Dorking Cockerel, känd för sin extra tå, och på det lokala arvscentret finns ett informativt litet avsnitt om denna ras.

2. Farnham

St Andrew's Church, FarnhamKälla: flickr
St Andrew's Church, Farnham

Med de sublima gröna kullarna i North Downs, vackra gator med georgianska hus och ett högtidligt medeltida slott, har marknadsstaden Farnham lite av allt.

Det har funnits en marknad i Farnham sedan 1100-talet när William Erövrarens barnbarn beställde motten och borgen Farnham Castle som säte för ärkebiskoparna i Winchester.

De stannade här under de kommande åtta århundradena, medan det fortfarande finns en förstklassig bondemarknad den fjärde söndagen i varje månad.

Volontärer ger gratis rundturer i slottet, som har den cirkulära konturen av en «skalhållare», medan du också vill gräva runt i staden för en trevlig eftermiddag. Castle Street, kantad av ståtliga georgianska radhus, är bara underbar.

3. Guildford

GuildfordKälla: flickr
Guildford

Med massor av kultur och arv kom Guildford till framträdande plats eftersom det var lika långt från flottbasen i Portsmouth och amiralitetet i Greenwich.

Resenärer som rider mellan de två skulle övernatta på denna mellanstation, och ett par av värdshusen för detta ändamål är fortfarande här.

På High Street kan du se Angel Inn, som behåller sin gamla skyltning och fortfarande är ett fungerande hotell, som innehåller byggnadsarbeten från 1300-talet.

High Street, belagd med kullersten, är full av historiska byggnader som Guildhall, uppförd på 1300-talet och med en klocka som sticker ut över gatan från 1600-talet.

Några minuter från centrum ligger lantgårdar som Polesden Lacey, Hatchlands Park och Loseley House, och det finns fler mindre attraktioner än vi kan göra rättvisa åt i ett stycke.

4. Godalming

Charterhouse School, GodalmingKälla: flickr
Charterhouse School, Godalming

Surreys rykte som ett av de snyggaste länen i Storbritannien är förankrat i städer som Godalming på södra stranden av floden Wey.

Några minuter bort ligger det exklusiva Charterhouse, en av Englands ursprungliga «Public Schools». På huvudgatan får du en uppfattning om stadens stora ålder, särskilt på torget, som avgränsas av tudorhus med korsvirkeshus.

I centrum är Pepperpot, Godalmings tidigare rådhus, byggt 1814 och inrett för att skapa en söt täckt marknadsplats.

På 1600-talet muddrades Wey och försågs med slussar för att göra den farbar till pråmar.

Och så är det än idag, med vackra gamla långbåtar knutna till kajerna på norra sidan av staden.

5. Weybridge

WeybridgeKälla: wikipedia
Weybridge

Här är din destination om du vill ge dig ut och se mer av den idylliska floden Wey.

Börjar bredvid tågstationen i Weybridge är Locks and Levels-leden, en lätt vandringsled på flodens dragbana, med slussar och annan infrastruktur från 1600- och 1700-talet för att lägga till lite historiskt intresse.

Och liksom Farnham drar Weybridge nytta av massor av viktorianska och georgianska fastigheter, som genomsyrar centrum med tidstypisk karaktär.

Ändå bör ditt främsta motiv för att komma vara att se Brooklands Racing Circuit, som dateras till 1907 och därmed den första banan som byggdes specifikt för bilracing i världen.

Brooklands var också en flygplats, och därför har banans utmärkta museum både majestätiska veteranbilar som en Napier-Railton, och en underbar flygplanssamling inklusive en riktig Concorde.

6. Oxted

OxtedKälla: flickr
Oxted

En annan exceptionellt rik stad, Oxteds förmögenheter förändrades i slutet av 1800-talet när järnvägslinjen placerade den lite mer än en halvtimme från centrala London.

Men det hade funnits en stad här i många århundraden innan dess, som Oxted nämndes i Domesday Book, när den tillhörde Eustace II av Boulogne, en nära vän till Vilhelm Erövraren.

För något speciellt, boka en rundtur på Titsey Place, som har målningar av Caravaggio inuti och utsökt välskötta tomter med en sjö, växthus och en vacker muromgärdad trädgård.

Det finns stall som erbjuder engångsturer till häst och fantastiska lokala bekvämligheter som Barn Theatre, som sätter upp Shakespeare-pjäser i en restaurerad lada från 1200-talet.

7. Läderhuvud

LäderhuvudKälla: flickr
Läderhuvud

Leatherhead är en engagerande stad på den överdådiga landsbygden i Surrey Hills och är full av gamla fastigheter.

Staden kan förse dig med en broschyr som leder dig till de viktigaste.

Det kunde inte finnas en mer lämplig miljö för Leatherheads stadsmuseum än den rustika Hampton Cottage, som är en suggestiv stuga som går tillbaka till 1600-talet.

Det finns spännande fynd från anglosaxiska och romerska platser i närheten, såväl som nyare artefakter från fabrikerna som brukade vara baserade utanför staden (vintage «Goblin» hushållsapparater och gaslampor).

8. Chertsey

Chertsey BridgeKälla: flickr
Chertsey Bridge

Familjer med uttråkade ungdomar bör ha Thorpe Park i åtanke.

Det är den näst mest besökta nöjesparken i landet och riktar sig specifikt till tonåringar och unga vuxna, som ligger på alla möjliga sorters vita berg-och-dalbanor och plattåkning.

Staden ligger också vid Themsen och korsar floden vid Chertsey Bridge, som rekonstruerades av den feterade georgianske arkitekten James Paine 1784. På sommaren kan du ta en kryssning på denna tystare och smalare sträcka av Themsen och på söndagar ta med små barn för en kort tur på Great Cockrow Railway, en 50-årig miniatyrräls som tillverkas och bevaras med mycket kärlek.

9. Epsom

EpsomKälla: flickr
Epsom

Även de som inte vet något om hästkapplöpning, som vi, kanske är medvetna om att Epsom Downs är hemmet för Derbyloppet, som har körts sedan 1780, vilket placerar det bland de äldsta sportevenemangen i världen.

Derbyt körs den första lördagen i juni och är den mest värdefulla händelsen på racingkalendern i Storbritannien. I staden är Playhouse Theatre en välrenommerad liten plats, med något på nästan varje kväll, oavsett om det är en turnerande komiker eller ett band.

Barnens attraktion, Hobbledown, är en sorts djurgård med Tolkien-liknande fantasistil i Horton Country Park.

Det finns lamor, alpackor, surikater, uttrar, får, pygmégetter, grisar och mycket mer för barn att träffa och klappa.

10. Reigate

Tunnel Road Sandgrottor och gruvor, ReigateKälla: flickr
Tunnel Road Sandgrottor och gruvor, Reigate

Mitt på den inspirerande landsbygden i North Downs är Reigate en rik stad med en lantlig känsla även om den är i kontakt med Greater London.

Gå längs Reigate's High Street, som har lokalt ägda butiker i georgianska, viktorianska och edvardianska byggnader, och en traditionell täckt marknad.

Terrängen blir nästan brant precis bakom huvudgatan, och på toppen av denna kulle var Reigates normandiska slott tidigare.

Nu är det en orörd liten park som bevakas av en dårskap från 1700-talet som liknar ett medeltida porthus.

Uthuggen från den mjuka krita under dessa trädgårdar är en gångbar före detta vägtunnel byggd 1823 och påstås vara den äldsta i Europa.

11. Egham

Founders Building - Royal Holloway College - EghamKälla: flickr
Founders Building – Royal Holloway College – Egham

Borsta den norra kanten av Egham är vattenängen Runnymede, där Magna Carta förseglades mellan kung John I och baronerna som hade gjort uppror mot honom.

Stadgan gav ett antal rättigheter till dessa baroner, inklusive skydd från olagligt fängelse och hålls som ett banbrytande konstitutionellt dokument.

Det finns ett National Trust-monument på platsen, valt för att det var så nära Windsor att kung John kunde komma hit och komma tillbaka snabbt och säkert under vad som var en tid av krig.

För en stunds eftertanke besök också ett monument till JFK vid floden, på toppen av 50 trappsteg, som var och en representerar en annan stat.

12. Haslemere

HaslemereKälla: flickr
Haslemere

Surreys sydligaste stad härbärgerar i Surrey Hills Area of ​​Outstanding Natural Beauty på den övre gränsen av South Downs National Park.

På Petworth Road och huvudgatan kommer du inte att tvivla på att Haslemere är en exklusiv stad fylld av georgianska radhus och bedårande kakelklädda stugor.

Du kan bli förvånad över omfattningen av Haslemere Educational Museums samlingar, som mestadels täcker naturhistoria (de flesta av alla fossiler) som samlades på 1800-talet av den framstående kirurgen Sir Jonathan Hutchison.

Och den naturliga amfiteatern, Devil's Punch Bowl, ligger några minuter uppför från Haslemere och prisas som ett av söderns naturliga underverk.

13. Virginia Water

Virginia vattenKälla: flickr
Virginia vatten

Den lilla och typiskt välbärgade staden Virginia Water är uppkallad efter sjön på dess västra kant, som är en del av den 2020 hektar stora Windsor Great Park.

Virginia Waters magi ligger i dessa fantastiska omgivningar och de lyxiga bekvämligheterna och intressanta arv som kommer från att ligga bredvid en kunglig egendom.

Wentworth Golf Club är världsberömd och var platsen för den första Ryder Cup någonsin.

Och så är det sjön och dess 4,5 mil långa vandringsled.

Dessa vatten har varit en inspelningsplats för Harry Potter-filmer, och vid stranden finns övertygande gamla monument som en obelisk som restes under George II:s regeringstid i mitten av 1700-talet.

14. Esher

Saint George's Church, EsherKälla: wikipedia
Saint George's Church, Esher

Även om Esher är en förort i sydvästra London, faller Esher under County of Surrey och trots att det är en lågmäld plats är den prickad med platser i klass I.

Den ena är Church of St George, som byggdes på 1500-talet och välkomnade tillbedjare som drottning Victoria.

Till skillnad från många engelska kyrkor uppdaterades inte St George's på 1800-talet, så den behåller sin Tudor-inredning och karaktär.

Claremont House och dess trädgårdar har också klass I-status och köptes av Storbritannien för prinsessan Charlotte och hennes man prins Leopold av Belgien 1816. Trädgårdarna, som ägs av National Trust, har fortfarande samma planlösning som de hade på 1720-talet.

15. Här

Här, SurreyKälla: flickr
Här, Surrey

Be de flesta människor att föreställa sig en arketypisk sydengelsk by, och vad de har i åtanke kommer att vara ganska nära det som kommer att möta dig i Shere.

Tänk, lantliga pubar med bänkar utanför, en normandisk kyrka, en skrockande bäck, en tesalong och korsvirkeshus som antyder gamla yrken som en hjulsmeds- och smedsmedja.

Du kommer inte att kunna motstå en vandring, och byn har satt upp en stig för att låta dig veta vad några av byns byggnader brukade vara.

Efter en publunch kunde du gå upp till Newlands Corner, en underbar utsiktsplats på 173 meter, där krita North Downs rullar ut framför dig.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Surrey, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *