15 bästa Skottlandsturer

Skottland är känt för sina vackra landskap och är ett fascinerande land att utforska. Besökare kommer säkert att bli förälskade i dess vilda och ödsliga landskap som ser så spektakulärt ut. De svepande dalarna och de branta bergen är fantastiska och kompletteras perfekt av de kungliga slotten och glittrande sjöarna som präglas av landsbygden.

Förutom det skotska höglandet och berömda sjöar är Skottlands fantastiska städer fantastiska att besöka och är fulla av intressanta historiska och kulturella landmärken. Med så mycket att se och göra, här är några av de bästa turerna som erbjuds som hjälper dig att se så mycket av Skottland som möjligt.

1. Loch Ness, Glencoe & the Highlands Tour från Edinburgh

Loch Ness

Källa: Botond Horvath / shutterstock

Loch Ness

En mycket populär turné, denna fantastiska heldagsutflykt börjar i Edinburgh. På nolltid kommer du att njuta av det spektakulära landskapet i det skotska höglandet.

Att besöka det berömda Loch Ness kommer att leva länge i minnet. Under dagen kommer du också att passera nedanför det höga Ben Nevis-berget – det högsta i Storbritannien.

Landskapet är fantastiskt och besökare kommer oundvikligen bort hänförda över de vackra dalarna, kullarna och vindpinade sjöarna som skräpar Skottlands imponerande landskap.

2. Stadssightseeing Glasgow: Hopp-på-hopp-av-busstur

Glasgow, Skottland

Källa: CappaPhoto / shutterstock

Glasgow

Perfekt för människor som vill se så mycket av Glasgow som möjligt, denna hop-on-hop-off-tur stannar vid de flesta av stadens mest kända sevärdheter och är väl värd pengarna.

Bland de många höjdpunkterna är den fantastiska Glasgow Cathedral, Barras Market och Glasgow University; totalt finns det 21 hållplatser för dig att utforska.

Med fantastiska ljudkommentarer för att berätta allt som finns att veta om stadens berömda sevärdheter, kan du inte gå fel med denna hop-on-hop-off busstur.

3. Edinburgh: Harry Potter Walking Tour

Edinburgh, Skottland

Källa: f11photo / shutterstock

Edinburgh

Helt enkelt ett måste för Harry Potter-fans, den här vandringsturen tar dig till många av platserna som inspirerade JK Rowling när hon skrev sina berömda böcker.

Med besök på det ursprungliga Hogwarts och gatan som inspirerade Diagon Alley inkluderade i turnén, kommer Potter-fantaster att komma bort och tjata om allt de har sett.

På vägen får du också lära dig om hur Edinburghs egen historia inspirerade Rowling i hennes skrivande av böckerna. En magisk tur som är bra för hela familjen.

4. Heldags Skye och Eilean Donan Castle Tour från Inverness

Eilean Donan slott

Källa: hertigdömet / shutterstock

Eilean Donan slott

Med start från Inverness tar denna heldagstur dig till några underbara landskap; ditt hjärta kommer att värka av allt det vackra framför dig.

Bergen, dalarna och sjöarna är helt fantastiska, och de perfekta vyerna kompletteras av det förtjusande slottet Eilean Donan som ser ut över dem.

Med en professionell guide till hands för att peka ut landmärken och berätta allt om skotsk historia och kultur, kommer denna turné aldrig att sluta förvåna och förvåna besökare med allt som den har att erbjuda.

5. Real Mary King's Close: Under Royal Mile guidad tur

Under Royal Mile Guidad tur

Källa: getyourguide.com

Under Royal Mile Guidad tur

Rekommenderas starkt av besökare som har varit på den, denna fängslande turné visar dig en annan sida av Edinburgh när du utforskar de smala gränderna och gatorna som omger Royal Mile.

De underjordiska gatorna är fascinerande att vandra runt i; din guide kommer att berätta allt om historien om de platser du besöker och du kommer verkligen att känna att du har tagit ett steg tillbaka i tiden.

En mycket intressant och informativ rundtur, du kommer iväg med en större uppskattning för hur människor i Edinburgh brukade leva – du kan till och med komma iväg med en souvenir eller två.

6. Glasgow: Celtic Park Stadium Tour

Celtic Park Stadium

Källa: majsfält / shutterstock

Celtic Park Stadium

Hem till en av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Skottland, Celtic Park Stadium är fullsatt med fans på de flesta helger och är en speciell plats att besöka.

Att ta en rundtur runt stadions omklädningsrum, dugouts, tunnel och mer är ett måste för fotbollsfans, som kommer att lära sig massor om klubbens prestigefyllda historia.

Med imponerande och intressanta visningar av Celtics förflutna är det en underhållande och informativ turné. Att se planen kommer att skicka rysningar längs ryggraden när du föreställer dig kakofonien av ljud som möter spelarnas varje rörelse.

7. Loch Ness Cruise och Urquhart Castle

Urquhart slott

Källa: nitsawan katerattanakul / shutterstock

Urquhart slott

Mycket populär bland turister till området, denna biljett ger besökarna chansen att ta en kryssning på det natursköna Loch Ness och besöka det fantastiska Urquhart Castle.

Att segla runt sjön är förtjusande; ljudkommentaren kommer att lära dig allt om de sevärdheter du passerar och historien om själva sjön.

Urquhart Castle är spektakulärt; dess ruiner ser ut över sjön och att vandra över lämningarna kommer att leva länge i minnet, sådan är skönheten i slottets miljö.

8. Ghostly Underground Vaults Evening Tour med whisky

Spöklika underjordiska valv kvällstur med whisky

Källa: getyourguide.com

Spöklika underjordiska valv kvällstur med whisky

En rolig och underhållande tur, denna nattliga promenad tar dig på nära håll och personlig med stadens spöklika förflutna. Din livliga guide kommer att berätta allt om Edinburghs hemska historia.

Att vandra runt på de stämningsfulla gatorna innan du går ner i de underjordiska valven är en fantastisk upplevelse och det är lätt att tro att området är hemsökt.

Turen kulminerar i en lokal taverna, där din guide kommer att berätta spökhistorier och berätta om några av de myter och legender som virvlar runt huvudstaden.

9. Från Glasgow: Loch Lomond & Whisky Distillery Halvdagstur

Loch Lomond, Skottland

Källa: CappaPhoto / shutterstock

Loch Lomond

Med utgångspunkt från Glasgow får du besöka några av de vackraste landskapen i Skottland i form av det fantastiska Loch Lomond och den underbara nationalparken Trossachs.

Att gå runt Loch är en magnifik upplevelse och efter att du har promenerat längs stranden är det dags att bege dig till Glengoyne Whisky Distillery Experience.

Här kommer du att lära dig om whiskyns historia och hur den produceras, innan du provar några i slutet av turen.

10. Smågruppsrundtur i Loch Lomond, Kelpies och Sterling Castle

Sterling slott

Källa: Steve Scribner / shutterstock

Sterling slott

En fantastisk dag ute, den här turen tar dig till massor av Skottlands mest kända sevärdheter, med stopp vid Loch Lomond, Stirling Castle och Trossachs som är särskilt speciella.

Inkluderat på resplanen är ett besök på Kelpies Monument och Linlithgow Palace. Din guide kommer att berätta allt om Skottlands historia och kultur när du går.

Vart du än går är landskapet och vyerna hisnande och du kommer iväg med en nyvunnen uppskattning för detta vackra land.

11. St. Andrews Ghost Tours

St Andrews Ghost Tours

Källa: getyourguide.com

St Andrews Ghost Tours

Lika underhållande som informativ och intressant tar denna roliga spöktur dig runt St. Andrews mest framstående landmärken. Du kommer att lära dig allt om de lokala spökena och andarna.

Tillsammans med den berömda historikern Richard Falconer kommer du att gräva in i stadens förflutna och höra allt om de mest chockerande övernaturliga upplevelserna medan du besöker dess många monument.

Katedralruinerna är särskilt kusliga att vandra runt i. På en dimmig dag kan du säkert se varför St. Andrews ryktas till en av de mest hemsökta platserna på jorden.

12. Loch Lomond, Trossachs & Stirling Castle Tour från Edinburgh

Trossachs, Skottland

Källa: Targn Pleiades / shutterstock

Trossachs

En lysande tur, den här utflykten ser dig kryssa över det fantastiska Loch Lomond, stanna till vid pittoreska höglandsbyar och ta en tur runt det historiska Stirling Castle.

Med en professionell guide vid din sida får du lära dig allt som finns att veta om ett antal skotska hjältar och legender – som William Wallace och Mary Queen of Scots – på din minnesvärda dag ute.

Bland de många höjdpunkterna är ett besök i Trossachs nationalpark, som har en mångfald av vilda och ödsliga landskap som du kan njuta av.

13. Isle of Skye Tour med Fairy Pools från Inverness

Fyr på Neist Point, Isle Of Skye, Skottland

Källa: Luboslav Tiles / shutterstock

Fyr på Neist Point, Isle Of Skye, Skottland

Med start från Inverness tar denna heldagstur dig till det fantastiska Loch Ness och det ruinerade Urquhart Castle som har utsikt över det; vyerna är helt enkelt häpnadsväckande.

Därefter bär det av till Loch Duich och slottet Eilean Donan från 1200-talet innan du tar en rundtur runt Isle of Skye.

Med en rad imponerande landskap på utställning är det kanske stoppet vid Fairy Pools som lever längst i minnet; vattnet skimrar och lyser i ljuset och det finns en magisk känsla över platsen.

14. Rosslyn Chapel & Scottish Borders Tour från Edinburgh

Rosslyn kapell

Källa: Stefano_Valeri / shutterstock

Rosslyn kapell

Perfekt för människor som vill få en större förståelse och uppskattning av skotsk historia och kultur, denna heldagstur är mycket intressant och informativ och ett antal fascinerande stopp ingår i resplanen.

Efter att ha startat från Edinburgh tar turen dig till Scott's View – med hisnande vyer över landskapet runt det – innan du beger dig vidare till det otroliga 1100-talets Border Abbey.

Med en professionell guide i sällskap kommer Rosslyn-kapellet från 1400-talet att vakna till liv framför dina ögon; du kommer att lära dig massor av intressanta myter och legender om platserna du besöker.

15. Från Glasgow: Oban, Glencoe, Highland Lochs & Castles Tour

Oban, Skottland

Källa: Kanuman / shutterstock

Oban

Fullt av svepande landskap och dramatiska vyer är Western Highlands en fascinerande plats att utforska och besökare kommer alltid imponerade.

Denna fantastiska turné packar in mycket i schemat; under dagen kommer du att besöka Inverarary och Kilchurn Castles – samt den spektakulära Glencoe Valley och den pittoreska hamnstaden Oban.

Med ett stopp vid Loch Lomond National Park också inkluderat, kommer du att bli imponerad av alla fantastiska landskap som visas och mängden vackra sjöar inbäddade bland de ödsliga dalarna.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Skottland

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *