De 15 bästa sakerna att göra i Como (Italien)

Como är en kommun i norra regionen av Italien med en nuvarande befolkning på 84 000. Como anses allmänt som en av de vackraste och mest pittoreska platserna i Lombardiet och själva kommunen överskuggas ofta av den majestätiska Comosjön som sträcker sig från stadens norra utkant.

Como har varit befolkat sedan bronsåldern av keltiska stammar och under det första århundradet f.Kr. blev det en del av Romarriket. På grund av sitt läge vid kanten av den enorma Comosjön har staden alltid spelat en viktig roll i Lombardiet och var ett centrum för handel och handel under medeltiden. Under denna utvecklingstid byggdes ett defensivt nätverk med en serie vakttorn – du kan fortfarande se ett av tornen idag (The Baradello). Efter franska och österrikiska erövringar införlivades Como så småningom med kungariket Italien 1859.

Idag är Como ett världskänt turistmål och tusentals människor flockas hit för att utforska den imponerande Comosjön och det omgivande naturlandskapet. Själva staden har en mängd historiska byggnader, fina restauranger och viktiga museer. Dessutom, runt sjön, finns det en uppsjö av vackra städer och byar som Cernobbio, Menaggio och Bellagio.

Följande är en lista över 15 av bästa sakerna att göra i och runt Como:

1. Comos katedral

Comos katedral

Källa: Lee Yiu Tung / shutterstock

Comos katedral

Katedralen i Como är utan tvekan den mest imponerande byggnaden i staden och är känd för sin vackra arkitektur.

Denna kyrka är tillägnad den heliga jungfru Maria och byggdes på 1300-talet.

Den har en gotisk design och blev inte helt färdig förrän på 1700-talet.

Den främre fasaden har en uppsjö av utsmyckade stenarbeten, stenstatyer och är toppad med en rad små dekorativa torn.

Interiören är överdådigt dekorerad och ett av huvuddragen är den centrala kupolen – denna är täckt med guldkonstverk och en del helt enkelt vacker dekoration.

Dessutom är interiören vidsträckt och de olika bågarna, kolonnerna och skeppen är alla slående.

När du besöker Como måste ett besök ges till denna magnifika struktur.

Föreslagen turné för att starta din resa: Como Walking & Eating Tour

2. Comos arkeologiska museum

Comos arkeologiska museum

Källa: FSosio / Wikimedia

Comos arkeologiska museum

Beläget i närheten av katedralen hittar du det förtjusande Comos arkeologiska museum.

Detta museum är faktiskt inrymt i Palazzo Giovio och har ett fantastiskt utbud av artefakter som har hittats i hela Como-regionen.

Dessa artefakter och fynd går så långt tillbaka som den antika grekiska tiden och ger en verkligt intressant titt på Comos historia och dess invånare genom åren.

Du kan förvänta dig att hitta ett urval av keramik, smycken, stenarbeten, jordbruksmaskiner och mer.

Varje display är inhyst med omsorg och har ett insiktsfullt utbud av information om föremålet och dess historia.

3. Museo Storico Giuseppe Garibaldi

Museo Storico Giuseppe Garibaldi

Källa: ell brun / Flickr

Museo Storico Giuseppe Garibaldi

Detta fina museum är också inrymt i ett före detta palats och ligger också på Piazza Medaglie där det arkeologiska museet ligger.

Det historiska museet i Giuseppe Garibaldi har en serie överdådigt inredda rum som har restaurerats för att visa traditionellt boende från olika epoker i Italien.

Dessutom innehåller museet en uppsjö av artefakter som möbler, spetsar och kläder från Como och den omgivande regionen.

Denna samling och restaurerade rum är helt enkelt fantastiska och målar tillsammans med det arkeologiska museet en fin bild av Como.

4. Basilica di Sant'Abbondio

Basilica di Sant'Abbondio

Källa: Claudio Divizia / shutterstock

Basilica Di Sant'Abbondio

Basilikan Saint Addondio ligger lite utanför stadens centrum, men det är en majestätisk kyrka som är värd ett besök.

Den ursprungliga kyrkan skapades på 1000-talet och den nuvarande romanska kyrkan skapades över den av benediktinerna.

Kyrkans framsida är ganska enkel och har enkla stenarbeten och en enorm huvuddörr.

Alternativt har interiören en uppsättning enorma stenpelare och ett utsmyckat huvudaltare.

Altaret har en vacker serie färgade fresker som föreställer olika religiösa figurer och ett vackert dekorativt tak i blått och guld.

5. Ta bergbanan upp till Brunate

Brunate bergbana

Källa: Sergio Monti Photography / shutterstock

Brunate bergbana

Brunate är en liten stad som ligger högt upp i bergen kring Comosjön.

Om du reser till den östra kanten av sjön nära staden Como kan du ta ett fantastiskt bergbanatåg som tar sig över berget och stannar vid Brunate.

När du når toppen är utsikten från denna stad helt enkelt magnifik och du kan se både staden Como och sjön i all sin glans.

Det finns flera terrasser och restauranger som erbjuder fantastisk utsikt och ger dig en plats att koppla av och ta in den klara bergsluften.

För den äventyrliga finns det en 2 timmars vandring som tar den orädda till toppen av Mount Boletto för ännu bättre utsikt över denna magiska region.

6. Ta en båttur på Comosjön

Comosjön

Källa: Rene Hartmann / shutterstock

Comosjön

Det finns möjligen inget bättre sätt att utforska Comosjön och se det vackra landskapet som omger denna vattenmassa än att ta en båttur från Como själv.

Det finns ett brett utbud av reseföretag och båtoperatörer som tillhandahåller turer på sjön.

Du kan ta envägsbåtturer från Como för att besöka några av kuststäderna som Cernobbio och Bellagio, eller alternativt kan du ta en naturskön båttur som helt enkelt färdas på sjön medan en guide pekar ut olika landmärken och förklarar historien om detta område.

Vilken typ av åktur du väljer, kommer du säkert att se Comosjöns majestät på nära håll.

7. Besök staden Cernobbio

Cernobbio

Källa: LaMiaFotografia / shutterstock

Cernobbio

Cernobbio är en stad som ligger på Comosjöns västra strand bara en kort bit från staden Como.

Detta är en av de större städerna vid sjön och har den fantastiska Villa d'Este som ursprungligen byggdes för en engelsk drottning.

Nere vid sjöns strand hittar du Cernobbio Lido och Piazza Risorgimento – här kan du se några vackra fiske- och segelbåtar och även ta en bit mat på någon av de fina restaurangerna eller kaféerna.

Cernobbio är också känd som startpunkten för pilgrimsfärden till Monte Bisbino – denna 1310 meter långa väg leder till toppen av berget och toppen erbjuder panoramautsikt över landsbygden.

8. Villa Balbianello

Villa Balbianello

Källa: läcker / shutterstock

Villa Balbianello

Punta Balbianello är en udde som sticker ut i Comosjön nära staden Lenno.

Denna udde kan nås via en vacker stig som slingrar sig från bukten vid Lenno genom en vacker skog – denna promenad är en höjdpunkt och är perfekt för dem som gillar att vandra.

Beläget på Punta är Villa Balbianello – detta barockvillakomplex byggdes under 1700-talet över den ursprungliga platsen för ett kloster.

Från denna villa får du en sublim utsikt över Comosjön – de olika terrasserna öppnar ut mot sjön och du kan se kilometervis över till den motsatta stranden och städerna Vergonese och Bellagio.

Bortsett från den underbara utsikten har villan i sig en fantastisk arkitektur som är ett intressant komplex att utforska.

9. Besök staden Bellagio

Bellagio

Källa: iryna1 / shutterstock

Bellagio

Bellagio anses vara en av de vackraste och mest idylliska städerna vid Comosjön och det är lätt att förstå varför.

Denna stad kan hittas där de tre armarna av Comosjön möts, därför är utsikten oöverträffad – du kan se varje hörn av den stora sjön och strandpromenaden vid La Punta ger en av de bästa fotografiska möjligheterna i området.

Inom själva staden kan du hitta en mängd exklusiva butiker, flera vackert underhållna trädgårdar och några fantastiska restauranger.

Överväg att ta en båttur till Bellagio, promenera längs strandpromenaden och beundra denna bild-perfekta plats.

10. Villa Serbelloni

Villa Serbelloni

Källa: Konstantin Tronin / shutterstock

Villa Serbelloni

När du besöker Bellagio kan du inte missa den spektakulära Villa Serbelloni.

Denna villa är en av de många historiska komplexen belägna vid Comosjön som en gång fungerade som en överdådig tillflyktsort för familjen Sfondrati under 1500-talet.

Det är lätt att se varför denna villa byggdes på den här platsen – högst upp på udden där staden Bellagio ligger; detta komplex har fantastisk utsikt över Comosjön och Alperna på långt avstånd.

Även om villan inte är öppen för allmänheten, är de vidsträckta trädgårdarna det och guidade turer finns tillgängliga – dessa italienska trädgårdar har ett antal olika inhägnader inklusive en rosenträdgård och flera vackra skogsområden.

11. Besök staden Menaggio

Menaggio

Källa: travelpeter / shutterstock

Menaggio

Menaggio är en annan vacker stad vid Comosjön och ligger på den västra stranden strax ovanför Bellagio.

Precis som med de andra städerna vid Comosjöns stränder erbjuder Menaggio fantastiska vyer och färjehamnen har i synnerhet ett vidöppet torg som är en perfekt plats för att ta några bilder av vattnet och bergen.

Menaggio har faktiskt en tunnel som går genom hela stadens längd som fungerar som en förbifart för bilister som vill resa längre bort.

Inom staden Menaggio kan du hitta några fantastiska restauranger med utsikt över sjön, och för de äventyrliga finns det också en båtuthyrning.

12. Prova på Canyoning på Porlezza eller Lenno

Canyoning Porlezza

Källa: twitter.com

Canyoning Porlezza

Comosjöns varierade landskap och den omgivande regionen erbjuder sig själv för extrema sporter.

För den som vill prova något annorlunda och testa sina färdigheter finns det företag som Lake Como Adventures som erbjuder en rad sport- och friluftsaktiviteter.

Comosjön Adventures erbjuder i synnerhet aktiviteten som kallas Canyoning – detta innebär att fira, hoppa och slingra sig genom en serie kanjoner och klippor för att nå marken eller vattnet nedanför.

Detta är ett riktigt roligt sätt att utforska Comosjön och du kan hitta några verkligt fantastiska miljöer som kanjonerna vid Porlezza och Lenno.

13. Prova på Rock Climbing

Bergsklättring

Källa: www.tripadvisor.com

Bergsklättring

Om du inte är sugen på Canyoning, varför inte prova Rock Climbing istället? Den bergiga regionen Comosjön har många möjligheter till bergsklättring och har en myriad av fantastiska rutter för alla nivåer av skicklighet från nybörjare till experter.

Företag som Comosjön Adventures erbjuder bergsklättringsturer från en enkel eftermiddag och utforskar sådana som Grimsel och Furkapass.

Du kan klättra på en rad olika ytor som granit och kalksten och utforska några verkligt fantastiska delar av Comosjön.

14. Njut av en måltid på Trattoria La Costa

Trattoria La Costa

Källa: www.tripadvisor.com

Trattoria La Costa

Denna underbara restaurang ligger i den södra delen av Como i den lilla kommunen Albate.

Värdarna på denna restaurang är extremt vänliga och kommer att se till att din matupplevelse blir minnesvärd.

Interiören är vackert inredd och har en traditionell känsla.

Du kan välja mellan en mängd olika traditionella italienska rätter, som alla tillagas med lokala råvaror där det är möjligt.

Dessutom, för dem som njuter av ett glas vin, kommer beskyddarna av Trattoria La Costa att ta dig in i sin vinkällare för att välja din alldeles egna flaska!

15. Njut av en kaffe på Caffe Mazzini

Café Mazzini

Källa: www.tripadvisor.co.uk

Café Mazzini

Medan du utforskar Como, kanske du vill koppla av på ett lugnt kafé och njuta av en god kaffe och ett mellanmål eller en lätt bit.

Cafe Mazzini är en sådan anläggning och ligger på Piazza Giuseppe Mazzini nära hamnen i Como.

Detta café har ett stort urval av italienska rätter och lättare tilltugg tillsammans med ett urval av aptitretande desserter och drycker.

På kvällen om du besöker detta café kan du också smaka på en rad läckra cocktails och ibland har de också en happy hour!

Var de ska bo: Bästa hotellen i Como, Italien

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *