De 15 bästa sakerna att göra i Feldkirch (Österrike)

Feldkirch är en förtrollande stad på gränsen mellan Österrike, Liechtenstein och Schweiz och är den näst största staden i Vorarlberg-regionen.

Historien om denna fantastiska medeltida stad går tillbaka till 1200-talet med skapandet av Schattenburg slott och har sett många strider inklusive slaget vid Feldkirch 1799 mellan österrikisk och fransk militär.

Staden behöll sin historiska charm och har flera återstående delar av stadsmuren och vakttorn och har ett stort utbud av attraktioner.

Med ett utmärkt läge bredvid två grannländer och även i närheten av delar av alperna, är Feldkirch en underbar plats att basera dig på för att utforska Vorarlberg-regionen och längre bort.

1. Schattenburgs slott

Schattenburg slott

Källa: flickr

Schattenburg slott

Detta slottsmuseum är ett av de tidigast nämnda uppgifterna om Feldkirch och går tillbaka till 1100-talet.

Ursprungligen ett residens för jarlarna i grannlandet Bregenz i över 200 år, bytte slottet sedan ägande till de mäktiga habsburgska ledarna som styrde över godset fram till slutet av 1700-talet.

Den vackra byggnaden med sina vita väggar och bruna tegeltak sticker ut i Feldkirch och museet och restaurangen inuti håller särskilt bra kvalitet.

Museet är uppdelat i flera olika temarum, som alla har restaurerats och har historiska möbler och arkitektur.

2. Feldkirch Wildpark

Feldkirch Wildpark

Källa: flickr

Feldkirch Wildpark

Denna förtrollande djurpark ligger strax öster om floden och i den enorma allmänna parken Erholungswald.

Inne i parken finns det flera områden inklusive en äventyrspark för barn komplett med en lekplats och grill, och själva viltparken som har över 140 olika djur som tjäder, det skygga lodjuret, förtjusande minigrisar, stenbockar och graciösa röda Rådjur.

Djuren har gott om plats och Wildpark är en fantastisk dag ute för hela familjen och ligger på en kontinent i Feldkirch.

3. Katzenturm (Katttornet)

Feldkirch Katzenturm

Källa: wikimedia

Feldkirch Katzenturm

Feldkirch har många gamla rester av sina försvarsmurar och torn och Katzenturm är ett av de finaste och mest kompletta exemplen.

Detta försvarstorn är över 8 våningar högt och byggdes under Habsburgarnas regeringstid mellan 1491-1507 av kung Maximillian I som en del av stadens befästningar.

Högst upp i tornet hänger den enorma 8573 kg Katzenturm-klockan som tillkom 1857 och är faktiskt den 6:e största klockan i Österrike.

Du kan höra denna monumentala klocka ringa varje fredag ​​klockan 15.00 och dess ljud ekar i hela Feldkirch.

En intressant sak att notera är att Cat-tornet faktiskt inte har någon relation till kattnamnet, utan istället hänvisar till de tunga vapen som användes inuti tornet.

4. Drei Schwestern Mountain

Drei Schwestern Mountain

Källa: flickr

Drei Schwestern Mountain

Bergskedjan med tre systrar ligger precis vid gränsen mellan Liechtenstein och Österrike och en del av västra centralalperna.

Detta imponerande utbud erbjuder fantastiska vandrings- och klättringsmöjligheter med ett välutvecklat nätverk av stigar och även vägar för första åtkomst.

Den högsta av topparna är Stora systern med en höjd av 2053m över havet.

Vandringarna kan ta var som helst upp till 5 timmar eller till och med dagar beroende på rutten och svårighetsgraden men erbjuder fantastisk utsikt över det österrikiska landskapet och de små byarna nedanför i dalarna.

5. Regionrättshuset

Landesgericht Feldkirch

Källa: wikimedia

Landesgericht Feldkirch

Regional Court House är en stor och dominerande byggnad som ligger på huvudvägen som går fram till Liechtenstein.

Denna anmärkningsvärda byggnad har en underbar blandning av stilar inklusive renässans, neogotik och jugend; det har massor av dekorativa drag och symboliska referenser till Österrike, och naturligtvis klocktornet med sin inskription och spetsiga tegeltak.

Byggnaden är nu hem för den allmänna åklagaren och det finns också Feldkirch-fängelset i anslutning till domstolsbyggnaden som är det enda fängelset i Vorarlberg-regionen.

6. Radiomuseet Feldkirch

Radiomuseet Feldkirch

Källa: radiomuseum

Radiomuseet Feldkirch

Radiomuseet ligger i centrum av den gamla stadsdelen i Neustadt och är ett bra ställe att besöka när du går genom Feldkirchs gator.

Detta museum har en lysande visning av historiska radioapparater, tv-apparater, mottagare, bandspelare, grammofon och annan elektrisk utrustning från olika epoker.

För att lindra din barndom och med glädje se tillbaka på några av föremålen du växte upp med är Radiomuseet en extremt nostalgisk plats.

7. Marktgasse

Marktgasse

Källa: wikipedia

Marktgasse

Marktgasse of Marketplace i Feldkirch är ett liv av aktivitet och en av de centrala punkterna i staden.

Den smala öppna ytan omges av en rektangel av arkaiska byggnader i typisk österrikisk stil komplett med många järnräcken och tegeltak.

Marknader hålls här varje vecka och även en julmarknad i december.

Njut av de vackra gamla byggnaderna, se vilka fynd du kan göra på marknaden, eller ta en kaffe i något av kaféerna.

8. Broar över floden Ill

River Ill

Källa: flickr

River Ill

Floden Ill rinner genom hela Feldkirchs längd och erbjuder fantastiska landskap.

Det finns åtminstone 6 broar med gångvägar som spänner över floden och förbinder de två sidorna av Feldkirch med varandra; dessa broar är ett lysande sätt att utforska staden, fördjupa dig i naturen och njuta av en promenad i den friska österrikiska luften.

Heligkreuz-bron är särskilt charmig och korsar en del av floden täckt av skog och har flera gamla byggnader som hänger ut i vattnet, vilket skapar en pittoresk scen.

9. Johanneskyrkan

Johanneskyrkan, Feldkirch

Källa: flickr

Johanneskyrkan, Feldkirch

Denna charmiga kyrka ligger i slutet av den underbara Marktgasse och är definitivt värd ett besök när du beundrar den vackra gamla staden.

Den ursprungliga byggnaden går tillbaka till 1200-talet och grundades av greve Hugo Von Montfort som stödde Johanniters riddare.

Kyrkans främre fasad har en vacker gavel med en riddarfigur och även en stor fresk av Johannes Döparen.

Inne i kyrkan finns en samtida konstsamling som byter utställningar ofta och som alltid är intressant att se.

10. Erholungswald Park

Feldkirch Wald

Källa: flickr

Feldkirch Wald

Denna enorma trädbevuxna park ligger i centrum av Feldkirch och har Feldkirch Wildpark i sin södra ände.

Parken sträcker sig över en lång sträcka och är täckt av vacker skog med många vandringsleder och stigar som leder genom den.

Du kan starta stigar från många olika ställen runt skogens kanter och det har bra tillgång, särskilt från Wildpark.

11. Gurtis Bazora Ski Resort

Gurtis Bazora skidort

Källa: på snön

Gurtis Bazora skidort

Denna förtrollande skidort ligger cirka 40 minuters bilresa söder om Feldkirch, mellan de två byarna Gurtis och Bazora.

Med över 5 km pister tillgängliga som är tillgängliga via 4 skidliftar, har resorten något för alla med en rad svårigheter.

Höjden är mellan 900-1400m och du kan träna både skidåkning och snowboard här.

För spektakulära vyer och några fantastiska adrenalinfyllda aktiviteter, har skidorten Gurtis-Bazora allt och dess närhet till både Liechtensteins gräns och Feldkirch gör den till en idealisk vinterdestination.

12. Gå genom gamla stan

Gamla stan i Feldkirch

Källa: flickr

Gamla stan i Feldkirch

Staden Feldkirch är en av de vackraste i Vorarlberg-regionen och har en underbar medeltida stadskärna med en uppsjö av välbevarade byggnader, pittoreska små gator och rester av stadens befästningar.

Ta en promenad genom stadens centrum och börja vid Marktgasse, gå sedan mot Katzenturm och ta dig ner till St.

Nicholas Church, gå sedan nerför Neustadt och vidare till Schattenburg Museum, ta dig äntligen igenom den trevliga Leonhardsplatz och in på flodstigen.

13. Gå över gränsen till Liechtenstein

Mauren, Liechtenstein

Källa: platskänna

Mauren, Liechtenstein

Detta kan tyckas vara en trivial sak att göra, men hur ofta kan du säga att du har gått från ett land till ett annat till fots eller med bil? Liechtenstein ligger bokstavligen 5 minuter från Feldkirch och den huvudsakliga gränsövergången är på huvudvägen 191 som går genom Feldkirch.

Det finns bussar som går regelbundet från Feldkirch till Liechtenstein eller så kan du helt enkelt ta dig till en av de mindre vägarna som går in i Liechtenstein utan gränsövergångar som Hubstrabe eller Muhlbachweg.

Liechtenstein är ett fascinerande alpland att besöka i sin egen rätt och en dagsutflykt från Feldkirch är lätt att göra.

14. Njut av en traditionell måltid på Gutwinski Restaurant

Gutwinski restaurang

Källa: gutwinski

Gutwinski restaurang

Gutwinski ligger mitt i Feldkirchs centrum, ett par gator mittemot Marketplace, och är både en restaurang och ett hotell och erbjuder fantastiska matmöjligheter.

Njut av den trädskuggade terrassen på framsidan under de vackra sommarmånaderna eller mysa inne i båsen med levande ljus inne på vintern.

På menyn finns en fantastisk Weiner Schnitzel serverad med tranbärskompott, eller traditionell Tafelspitz med gräddad spenat och äppelmos.

Med extremt prisvärda måltider och en mängd olika öl och viner tillgängliga, är Gutwinski den perfekta platsen att njuta av en kvällsmåltid.

15. Främja dina sinnen på 7 Spices Delicatessen

7 Kryddor Delikatesser

Källa: 7 kryddor

7 Kryddor Delikatesser

För något helt annat och en invasion på ditt sinne, kommer delikatessen med 7 kryddor garanterat att glädjas.

Denna underbara lilla butik i hjärtat av Feldkirch har en ofattbar mängd kryddor till försäljning, från sällsynta paprika, specialsalter och curryrätter; dofterna och färgerna är helt enkelt gudomliga och dina ögon kommer inte att veta vart du ska se ut.

För en fantastisk souvenir eller för en present att ta med hem är butiken 7 Spices perfekt.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Feldkirch, Österrike

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *