De 15 bästa sakerna att göra i Fort Collins (Colorado)

Strax öster om Klippiga bergen ligger denna vackra före detta gränsstad, vars gamla hjärta knappt har förändrats på mer än ett sekel. Det är ett fantastiskt resmål för lite sightseeing, fina restauranger, shopping och nattliv. Fort Collins är inte bara norra Colorados kulturhuvudstad, idag är Fort Collins en stor ölstad med 20 bryggerier, så om du är en finsmakare kan du spendera dina dagar på turer och prova det stora utbudet av öl och öl som har sitt ursprung här. Vid foten av Klippiga bergen finns också några slående landskap att cykla, vandra eller paddla genom.

1. Historisk Gamla Stan

Gamla stan, Fort Collins

Källa: visitftcollins

Gamla stan, Fort Collins

De vackra tegelbyggnaderna i Fort Collins gamla stadsdel förblir intakta och en promenad längs dessa gator kommer att sätta dig i en nybyggare från 1800-talet. Totalt finns det 28 historiska byggnader att se, idag inrymmer kaféer, butiker och gallerier. Om du någonsin har varit i Disney World kommer du att märka Fort Collins likhet med Main Street USA, som var utformad efter Fort Collins. En av Fort Collins ensemble av vackra gamla byggnader är art déco Armstrong Hotel, byggt 1923 och bevarat sin ursprungliga inredning. Gamla stan kommer också säkert att locka matgäster, med mer än 80 restauranger spridda över några stadskvarter.

2. Anheuser Busch Brewery

Anheuser Busch bryggeri

Källa: flickr

Anheuser Busch bryggeri

Det finns ingen tvekan om att Budweiser är ett av världens mest kända ölmärken, även om det strikt sett inte är världens favoritöl. Ändå är det en bra idé att besöka ett av varumärkets största bryggerier och distributionscenter i Amerika för att uppleva spektaklet och omfattningen av företaget. Fort Collins brygger Budweiser för alla västra och sydvästra delstaterna. Du behöver inte boka i förväg för att gå med på allmän turné, men om du verkligen är nyfiken på hur Budweiser tillverkas kan du anmäla dig tidigt till Beer Master Tour för att prova ölen i varje skede av dess jäsning.

3. Odell Brewing Company

Levity Amber Ale

Källa: flickr

Levity Amber Ale

Det är en bra idé att boka en plats för ett besök på detta bryggeri i förväg, men har du tur kan du helt enkelt dyka upp och göra upp siffrorna i grupp. Odell är det äldsta hantverksbryggeriet i Fort Collins och gör ale i engelsk stil som serveras på restauranger och barer i hela Klippiga bergen och sydvästra delstaterna. Odells kranrum är alltid ett roligt ställe att vara på, med livemusik hela veckan, och varje dag drar en annan matvagn upp till uteplatsen utanför. Dessa tillhandahålls av lokala restauranger så det är ett bra sätt att få en smak av Fort Collins kulinariska scen medan du smuttar på en av Odells åtta olika ales.

4. New Belgium Brewing Company

New Belgium Brewing Company

Källa: flickr

New Belgium Brewing Company

Detta berömda bryggeri i utkanten av gamla stan öppnar sina dörrar sju dagar i veckan för turer eller helt enkelt för att servera sina brygger i belgisk stil. New Belgium är det tredje största hantverksbryggeriet i Amerika och distribuerar över västra och södra USA. Turnén tar 90 minuter och leder dig genom ett bryggeri som sysselsätter mer än 450 anställda, skapar 200 miljoner dollar i intäkter och brygger nio olika ölsorter. Du kommer att få inblick i brygg- och jäsningsprocessen och se enorma transportband i aktion på tappningsanläggningen. Provningsrummet är öppet dagligen till åtta och har alla nio åretruntöl på fat, samt ett antal märken i begränsad upplaga.

5. Budweiser Event Center

Budweiser Event Center

Källa: musikturné

Budweiser Event Center

Om en stor skivartist eller komiker kommer till Fort Collins-området kan du vara säker på att de kommer att uppträda på denna arena ett par kilometer bort i Loveland. På vintern är ishockeysäsongen också igång, och Colorado Eagles kallar denna plats hem. De spelar i EHCL, som är nivån under NHL, och trots att de bara startade 2003 har de vunnit flera divisions- och konferenstitlar. Du kan också se en inomhusmatch i amerikansk fotboll på våren och sommaren, när Colorado Crush deltar i den intensiva konferensen i IFL (Indoor Football League).

6. Shopping

Skåpet

Källa: köksartiklar nyheter

Skåpet

En sak som gör Fort Collins så levande är överflöd av oberoende eller lokalt drivna butiker i centrum. Om pittoreska och udda är din grej, prova Curiosities, där de har kuriosa och antikviteter, från gammaldags leksaker till udda hemdekorationer. Skåpet är varje matälskares dröm och har funnits i mer än 45 år. Det är en köksbutik, med nästan allt en kock med självrespekt kan behöva. I butiken finns även ett eget kök där matlagningskurser hålls på kvällarna.

7. Colorado Brewers' Festival

Colorado Brewers Festival

Källa: flickr

Colorado Brewers Festival

Det är vettigt att Fort Collins ska vara värd för ett av USA:s främsta firande av bryggeriet. Den sista helgen i juni samlar evenemanget mer än 40 Colorado-baserade bryggerier och har 90 öl. Det är ett evenemang som utbildar, inrättande av en interaktiv ölskola som ger demonstrationer och provsmakning. En del av det roliga är scenerna med livemusik, medan Fort Collins matställen i centrum gör aptiten med foodtrucks. Inträdet är helt gratis – allt du behöver göra är att köpa en provtagningsbiljett, som kommer med din egen provsmakningsbehållare.

8. Fort Collins Museum of Discovery

Museum of Discovery

Källa: flickr

Museum of Discovery

Detta är en kombination av två museer, ett ägnat åt Fort Collins natur- och sociala historia och ett annat som introducerar barn till vetenskapliga principer på ett underhållande sätt. Så du kan lära känna regionens naturhistoria och få en överblick över växterna och djuren på den lokala landsbygden, eller se hur Fort Collins utvecklades från ett militärläger till den blomstrande staden du ser idag. Men barn kan också få reda på allt de vill veta om dinosaurier, eller hur ljus och färg fungerar, med hjälp av praktiska experiment.

9. Vandring och cykling

Cykla i Fort Collins

Källa: flickr

Cykla i Fort Collins

Vandringslederna i och nära Fort Collins är lika tuffa som du är. Inom stadens gränser finns fläckar av oländigt land och de lokala stigarna är välskötta och till och med snöröjda på vintern. Strax bortom staden har du möjlighet till stora äventyr i vildmarken, eller enkla promenader till lokala skönhetsställen för en picknick. Cykelcyklister har tur i Fort Collins eftersom terrängen för det mesta är lättsam och staden gör allt den kan för att tillhandahålla en infrastruktur för dem på två hjul. Naturligtvis, om du vill pressa dig själv kan du sätta kursen mot de hundratals miles av stigar som slingrar sig genom Roosevelt National Forest, strax väster om staden.

10. Ridning

Ridning

Källa: visitftcollins

Ridning

Om du är på semester i Colorado finns det ingen ursäkt att inte uppleva backcountryn på hästryggen som riktiga pionjärer gjorde på 1800-talet. En av de bästa lokala platserna för detta är Poudre Canyon, som inte är så osäker som det låter: Dessa är mestadels lätta vandringsleder vid floden skuggade av skog vid foten av Klippiga bergen en kort bit nordväst om Fort Collins, och väggarna i ravinen är lättillgänglig till fots eller på hästryggen. Det finns tre rancher runt Poudre Canyon där du kan ta en häst eller delta i organiserade vandringsturer.

11. Vattensporter

Forsränning

Källa: flickr

Forsränning

Poudre är också fantastiska nyheter för spänningssökare: Du kan testa din förmåga på en forsränningstur nerför klass III-IV forsar. Det finns ett par företag i Fort Collins med utrustning och kunskap för att få detta att hända för dig. Om du redan har lite erfarenhet kan du också prova ett ensitsig fartyg genom att paddla ombord eller paddla kajak genom dessa vilda vatten. Det som fullbordar äventyret är landskapet – många delar av kanjonen har höga klippväggar och djup tallskog kommer ner till vattenbrynet.

12. Shambhala Mountain Center

Shambhala Mountain Center

Källa: flickr

Shambhala Mountain Center

En timme väster om Fort Collins ligger denna tillflyktsort som täcker 600 hektar i dalen i Klippiga bergen. Människor har kommit hit i 40 år för att studera yoga och delta i 100 olika program som inkluderar mindfulness, kroppsmedvetenhet, kontemplativ konst, meditation samt läran från Amerikas inhemska kulturer. Centret erbjuder en mängd olika boenden med utsikt över skogsklädda bergssidor. Det symboliska landmärket här är den stora stupan, 30 meter hög och byggd för att inspirera medkänsla och fred.

13. Fort Fun

Fort Fun

Källa: uppväxtfortcollins

Fort Fun

Om de yngre medlemmarna i din grupp har myror i byxorna är Fort Fun det bästa stället att låta dem springa vilda i några timmar. Attraktionen har ett bergsgränstema och det händer mycket för att underhålla barnen. Centret har två minigolfbanor, lasertag, en gokartbana, stötfångarbilar, battingburar, en videospelhall och flera åkattraktioner för mindre barn (dessa är endast öppna under sommarmånaderna). Många av spelen försöker utbilda barn om Fort Collins mest anmärkningsvärda invånare under pionjärdagarna.

14. Denver

Denver från Coors Field

Källa: flickr

Denver från Coors Field

Det kallas inte Mile High City utan anledning: Om du besöker Denvers State Capitol-byggnad kommer du att befinna dig exakt en mil över havet när du når det 13:e trappsteget i West Entrance. Denver är en modern stad som fortfarande är trogen sina gränsrötter. Många av de äldre stadsdelarna som Highlands, Baker och Capitol Hill har blivit välskötta och har fortfarande storslagna viktorianska byggnader. För en fördjupad förståelse av indiansk konst har Denver Art Museum en samling av mer än 16 000 föremål från 100 stammar över hela Nordamerika. Mer i vår Denver Guide.

15. Cheyenne

Wyoming State Capital

Källa: flickr

Wyoming State Capital

Hoppa över gränsen till Wyoming för att se delstatens huvudstad, en stad med 50 000 invånare bland svepande naturlandskap med snötäckta toppar och gräsmarker på Great Plains. Cheyenne föddes 1867, placerad där Union Pacific Railroad skulle korsa Crow Creek. Än idag är staden fortfarande genomsyrad av den gamla västern, särskilt under Frontier Days Festival i juli. Det här evenemanget går tillbaka till 1897 och är fullproppat med spännande rodeo-action, tillsammans med karnevalsnöjen och pannkaksfrukostar, salonger, en indiansk by och till och med en chuck-vagn.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Fort Collins, Colorado (CO)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.