15 bästa sakerna att göra i Fremont (CA)

Staden Fremont är kanske inte ett av de mest kända områdena i Kalifornienmen det var faktiskt en av de mest inflytelserika i utvecklingen av Hollywood.

Anledningen till detta är att Fremont faktiskt var det första samhället i Kalifornien som började spela in och producera filmer, och medan andra områden snart tog över och blev mer kända, är det rimligt att säga att allt började i denna anspråkslösa stad.

Fremont grundades på 1840-talet av nybyggare som kom till området och etablerade en rad järnvägar i regionen, och nu är staden känd för Bay Area Rapid Transport System som färjor invånare över hela regionen och till grannlandet San Francisco.

Staden ligger bara 11 km från San Francisco Bay och ligger inbäddat i det historiska Alameda County. Som en av grundstäderna i området har Fremont en mängd historiska pärlor att upptäcka, såsom museer, landmärken och tidstypiska byggnader som fortfarande är stolta än idag.

Låt oss ta en titt på bästa sakerna att göra i Fremont:

1. Niles Essanay Silent Film Museum

Niles Essanay Silent Film MuseumKälla: flickr
Niles Essanay Silent Film Museum

Med tanke på den banbrytande filmhistoria som finns i Fremont, skulle det vara synd att komma hit och inte lära sig mer om hur filmer först gjordes i den här delen av USA.

Niles Essanay Silent Film Museum är tillägnad att berätta historien om filmskapande innan det kom till Hollywood och till och med själva byggnaden är något av en historisk pärla.

Museet är inrymt i den före detta Edison Theatre som är från 1913, och du kan förvänta dig att hitta en mängd filmminnen som antika kameror och originalfilmaffischer.

Det finns även visningar av stumfilmer här om du vill känna dig som om du verkligen har rest tillbaka i tiden.

2. Shinn Historic Park and Arboretum

Shinn Historic Park and ArboretumKälla: fremont
Shinn Historic Park and Arboretum

Shinn historiska Park och Arboretum är en av de mest älskade historiska parkerna i staden Fremont.

Shinn Historic Park är uppkallad efter Shinn «Big House» som är en viktoriansk bondgård som designades i bayersk stil som fortfarande står sig idag, trots de olika naturkatastrofer som jordbävningar som har drabbat det omgivande området.

Tyvärr går huset inte att besöka men området runt det är öppet för allmänheten som kan njuta av husets arkitektur från utsidan samt ta in de vackra parkområdena och arboretet här.

3. Vallejo Adobe

Vallejo AdobeKälla: fremont
Vallejo Adobe

Vallejo Adobe är känt för att vara en del av Mission of San Jose och byggdes som hem för uppdragsadministratören.

Vallejo Adobe går tillbaka till 1842 när det byggdes, och även om interiören är stängd för allmänheten kan du besöka utsidan av byggnaden och förundras över denna ödmjuka men vackra stil av antikt hantverk.

Adobe ligger mitt i natursköna California Nursery Historic Park i det pittoreska Niles-distriktet i Fremont, så det finns fortfarande mycket att se på en resa hit.

4. Central Park och Lake Elizabeth

Central Park och Lake ElizabethKälla: flickr
Central Park och Lake Elizabeth

Central Park är mest känt för sin signatur, Lake Elizabeth.

Sjön ligger i mitten av parken och omfattar över 40 hektar vatten.

Skulle du besöka sjön är populära fritidssysselsättningar här bland annat kajakpaddling på vattnet, eller så kan du hyra en paddelbåt på helgerna.

Om du föredrar att stanna på torra land kan du spela golf eller tennis här samt stanna till vid en av de många charmiga picknickplatserna längs de böljande kullarna.

Fiske är också möjligt på sjön, som är full av inhemska arter av vattenlevande liv, och det finns en naturskön vandringsled som sträcker sig över 3 km om du vill träna.

5. Olive Hyde Art Gallery

Olive Hyde Art GalleryKälla: olivehydeartguild
Olive Hyde Art Gallery

Konstgalleriet Olive Hyde grundades på 1960-talet och ligger nuförtiden inbäddat i det historiska området Fremont, känt som Mission San Jose, som var det tidigare hemmet för de inhemska Ohlone-indianerna.

Galleriet byggdes egentligen 1940, men det var 1962 som Olivia Hyde donerade byggnaden till staden Fremont för att användas som ett offentligt konstgalleri.

Uppdraget för galleriet är att stödja och vårda talangen hos lokala konstnärer från regionen och att visa upp historien om denna del av USA genom konst.

Det finns roterande utställningar som har både samtida och traditionella konstverk som förändras under året.

6. Hembygdsmuseet

Lokalhistoriska museetKälla: gläfsa
Lokalhistoriska museet

För alla som vill lära sig mer om livet i Alameda County, en resa till Museum of Local History är inte att missa.

Museet tar dig hela vägen tillbaka till starten, när Fremont började blomstra på 1840-talet, och kommer sedan att leda dig genom tiden fram till andra världskriget.

Byggnaden som museet är inrymt i är faktiskt den gamla Mission Fire Station i Fremont, som är något av en historisk relik själv, och du kan gå genom gallerier tillägnade de lokala skolorna, filmindustrin och till och med utställningar om den inhemska floran och fauna.

Dessa inkluderar fossiler som finns i Bell Quarry som går tillbaka århundraden.

7. Aqua Adventure Waterpark

Aqua Adventure WaterparkKälla: goaquaäventyr
Aqua Adventure Waterpark

För att göra ett stänk i Fremont, bege dig till Aqua Adventure Waterpark där du hittar kul för hela familjen.

Parken är öppen under sommarmånaderna från juni till september när vädret är varmt, och det finns ett stort utbud av olika aktiviteter här för alla smaker.

Om du är lite av en adrenalinjunkie kan du bege dig till vattenrutschbanorna, eller så finns det en simbassäng om du vill träna på allvar.

För något mjukare, håll dig till den lata floden, där du kan flyta runt på en tub och njuta av utsikten.

8. California Nursery Historic Park

California Nursery Historic ParkKälla: fremont
California Nursery Historic Park

California Nursery Historic Park ligger på 20 hektar mark och brukade vara en storslagen plantskola i forna dagar och övervakades av California Nursery Company.

Företaget startades av Jose de Jesus Vallejo, administratören av Mission San Jose, vars officiella bostad, Vallejo Adobe, fortfarande står i mitten av parken.

Förutom de historiska byggnaderna i parken finns här vandringsleder och gräsbevuxna kullar som är perfekta för eftermiddagspicknick.

9. Niles Farmers' Market

Niles Farmers' MarketKälla: lokalwiki
Niles Farmers' Market

För en autentisk smak av Fremont har Niles Farmers' Market varit i drift i flera år, och om du kommer hit hittar du det bästa av de lokala råvarorna på ett ställe.

Marknaden är bekvämt belägen nära Main Street, och du hittar färska och lokalt odlade produkter som frukt och grönsaker här, såväl som en rad produkter från regionala leverantörer.

Några av dessa att hålla utkik efter inkluderar det berömda Niles Pie Company, samt hantverksmässiga tvåltillverkare, Pamela Soap.

10. Don Edwards San Francisco Bay National Wildlife Refuge

Don Edwards San Francisco Bay National Wildlife RefugeKälla: flickr
Don Edwards San Francisco Bay National Wildlife Refuge
Ombyggnad av administrativt kontor

Don Edwards San Francisco Bay National Wildlife Refuge etablerades för att skydda det fascinerande vilda djurlivet och hotade arter i denna del av Kalifornien, och är känt för att vara platsen att komma om du vill umgås med naturen.

Fristaden är täckt av härliga vandringsleder som tar in all den lokala floran och faunan, och du kan paddla kajak eller fiska här.

Det finns också utbildningsprogram som besökare kan gå med för att lära sig allt om områdets historia.

11. Higuera Adobe

Higuera AdobeKälla: tripadvisor
Higuera Adobe

Higuera Adobe finns vid foten av Mission Peak i Warm Springs-distriktet i Fremont.

Adobe kommer från en grupp på sju som byggdes 1840 som en del av Fulgencio Higuera ranch, men bara Higuera Adobe är intakt.

Den historiska byggnaden består av ett huvudrum och två sovrum, samt ett angränsande stall, och mycket av stilen är enkel i linje med de lokala materialen som var tillgängliga vid den tiden.

Som sådan är golven i adobe gjorda av komprimerad smuts, men den har kärleksfullt restaurerats och inredd med lokala furumöbler för att ge dig en smak av hur det skulle ha sett ut när det först byggdes.

Det finns turer tillgängliga som tar dig ut till platsen för Adobe.

12. Quarry Lakes Regional Park

Quarry Lakes Regional ParkKälla: flickr
Quarry Lakes Regional Park

Det finns faktiskt två distinkta delar till Quarry Lakes Regional Park.

Den första av dessa är känd som rekreationsenheten som består av ett sandstrandsområde där du kan bada eller hyra en båt och ta in den pittoreska sjön på det sättet.

Fiske är också tillåtet här och du hittar ett stort utbud av inhemska arter tillgängliga året runt.

Det andra området i regionalparken är Natural Unit som har grönområden som Willow Slough och där du kan vandra eller cykla.

Det finns ett överflöd av lokalt vilda djur i detta område, och om du är en ivrig fågelskådare, se till att ta med din kikare så att du inte missar något.

13. Leland Stanford Winery Historiskt landmärke

Leland Stanford Winery Historiskt landmärkeKälla: flickr
Leland Stanford Winery Historiskt landmärke

Leland Stanford var en före detta guvernör i Kalifornien och även senator i USA.

Han är också känd för att vara grundaren av det prestigefyllda Stanford University, men vad många inte vet är att han också grundade Leland Stanford Winery ända tillbaka 1869. Förr i tiden användes vingården som en resort av de rika och berömda i Fremont-området, och vingårdarna här planterades alla av Josiah Stanford, bror till Leland.

Nuförtiden kan du fortfarande besöka detta fantastiska historiska landmärke som satte sig för att sätta Fremonts viner på kartan.

14. Mission San Jose och kyrkogården

Mission San Jose och kyrkogårdenKälla: mapio
Mission San Jose och kyrkogården

Mission San Jose grundades 1797 och är känt för att vara en av tjugoen spanska beskickningar som skapades i Kalifornien.

I flera år befann sig uppdraget i ett tillstånd av förfall tills det kärleksfullt restaurerades och återinvigdes 1985, även om tyvärr bara en tidstypisk byggnad överlevde, vilket var uppdragets tidigare kloster.

Numera har det klostret förvandlats till ett museum, och om du kommer hit hittar du antikviteter relaterade till missionen, samt klädesplagg och andra historiska föremål.

Utanför uppdraget, i de närliggande områdena, hittar du den lokala kyrkogården som fortfarande innehåller gravar av spanska och amerikanska bosättare i regionen.

15. Coyote Hills Regional Park och Alameda Creek Trail

Coyote Hills Regional Park och Alameda Creek TrailKälla: flickr
Coyote Hills Regional Park och Alameda Creek Trail

Coyote Hills Regional Park består av över 900 tunnland kärr och gräsmarker och är känd för sina böljande kullar och pittoreska gräsbevuxna kullar.

Parken löper också längs den östra stranden av San Francisco Bay i det nordvästra området av Fremont vilket innebär att du kan ta in de hisnande vyerna i detta område, och lokalbefolkningen flockas hit för de möjligheter till cykling, promenader och fågelskådning som de frodiga landskapen här förse.

Alameda Creek Trail är en del av Coyote Hills Regional Park och heter så eftersom den går längs Alameda Creeks livliga stränder, och du kan gå 12 miles längs leden i riktning mot San Francisco Bay.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Fremont, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.