15 bästa sakerna att göra i Glendale (CA)

Glendale brukade vara mest känd för sin galleria, men nu denna stad i utkanten av Los Angeles är känt för så mycket mer, och gör sig snabbt ett namn som platsen att komma om du vill ha något lite annorlunda. Staden är omgiven av vacker natur, och som sådan kan du ta en vandring i de närliggande bergen, där du hittar oländig terräng spridd med vilda blommor. Vandring och cykling är också populära i området, eller i någon av stadens parker.

Om du föredrar att stanna i stan kan du njuta av en rad udda gallerier och museer i staden, och när solen går ner hittar du livemusik och en rad matställen över hela staden. På tal om middag, glöm inte att prova några av de signaturrätter som finns i staden tack vare den stora armeniska befolkningen här, liksom några av de kubanska godsakerna som också säljs i staden.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Glendale:

1. Museum för neonkonst

Museum of Neon Art

Källa: flickr

Museum of Neon Art

Museet för neonkonst är också känt som MONA och ger en udda dag ute om du aldrig har sett den här typen av installation förut.

Museet har anor från 1981 när det först öppnade för allmänheten och är tillägnat bevarandet av neonkonstverk, gjorda av neonbelysning.

För detta ändamål hittar du föremål som neonskyltar och andra verk som kinetisk konst.

Museet brukade vara känt i Los Angeles centrum innan det flyttade till sin nya plats i Glendale 2016. Några av signaturdelarna här inkluderar neonskyltar från den berömda Grauman's Chinese Theatre och Brown Derby.

2. Verdugo Park

Verdugo Park

Källa: glendaleandbeyond

Verdugo Park

Verdugo Park är en av de största parkerna i Glendale och ligger nära Verdugobergen som den är uppkallad efter.

Parken är en hit bland lokalbefolkningen tack vare utbudet av aktiviteter som inkluderar lekområden om du reser med yngre barn, samt basebollplaner och basketplaner.

Det finns också picknickområden som uppmuntrar dig att tillbringa eftermiddagen med att njuta av den kaliforniska solen, liksom hästskobanor och till och med en skatepark.

3. Brand Boulevard

Brand Boulevard

Källa: sanfernandovalleysrestauranger

Brand Boulevard

Brand Boulevard är känd som huvuddraget i Glendale och platsen att komma om du vill hitta en rad lokala butiker och produkter i samma område.

Boulevarden är särskilt känd för sina bokhandlar och sin starka kafékultur, så med det i åtanke kan det vara det perfekta stället att fördriva timmarna om du vill hämta lite ny litteratur i Glendale.

Området är också känt för sina eklektiska butiker som även inkluderar sådana kuriosa som butiker som säljer aftonkläder, så om du behöver en röd matta klänning eller en smoking så är det här platsen att hitta dem.

4. Raffis plats

Raffis plats

Källa: tripadvisor

Raffis plats

Många besökare kanske inte vet att Glendale har en stor armenisk befolkning, och faktiskt sägs var fjärde invånare i staden vara av armenisk härkomst.

Som sådan kommer du att hitta en mängd utsökt armenisk mat i Glendale, så se till att du drar fördel av detta på en resa hit och provsmaka några av de lokala läckerheterna.

En av de mest kända ställena att njuta av en typisk armenisk mat är Raffi's Place som har varit i drift i åratal och som serverar lokala favoriter som luleh kebab, läckra spett med kryddigt nötkött.

5. Skogsgräskyrkogård

Forest Lawn Cemetery

Källa: flickr

Forest Lawn Cemetery

Forest Lawn Cemetery är också känd under sitt smeknamn «Glendale's Walk of Fame», eftersom det här är platsen där ett antal kända kändisar ligger begravda.

Som ett resultat reser många hit för att hylla en av sina hjältar, och här hittar du filmstjärnor, sångare och musikers gravar, såväl som en rad andra kända yrken.

Michael Jackson är begravd här, liksom Humphrey Bogart och Sammy Davis Junior.

6. Autry Museum of the American West

Autry Museum of the American West

Källa: gocalifornia

Autry Museum of the American West

Autry Museum of the American West är ett museum som har som uppdrag att berätta historien om den amerikanska västern.

Museet öppnade först 1988 och har ett stort antal utställningar och evenemang som syftar till att främja denna historia.

Dessa inkluderar föreläsningar, filmfestivaler och till och med musikaliska framträdanden.

Det finns också konstverk på museet i ett dedikerat galleri som heter Art of the West.

7. Deukmejian Wilderness Park

Deukmejian Wilderness Park

Källa: flickr

Deukmejian Wilderness Park

Deukmejian Wilderness Park jämnades nästan med marken i den ökända stationsbranden som rasade i detta område 2009, men lyckligtvis bevarades parken, och besökare kan fortfarande besöka denna natursköna plats.

En av parkens signaturegenskaper är en McFall Oak som är 200 år gammal, och det finns ett antal stigar som 2 mil Dunsmore Canyon Trail som slutar med underbara vyer över Crescenta Valley.

När du går längs passerar du lokal flora och fauna som vilda Canterbury-klockor, lupiner, vallmo och gula apablommor.

8. Alex Teater

Alex teater

Källa: flickr

Alex teater

Alex Theatre är något av ett kraftpaket i Glendale-området och byggdes först 1925. Teatern brukade vara ett vaudevillehus i forna dagar innan den förvandlades av modern teknik och blev en teater med en skärm.

Efter en period när liveshower inte längre spelades, har teatern nu gått tillbaka till sina vaudevilliska rötter, och du hittar liveföreställningar som musikteater, symfoniorkestrar, balettframträdanden och till och med film- och tv-visningar.

9. Roslin konsthall

Roslin konstgalleri

Källa: roslin

Roslin konstgalleri

Om du vill veta mer om armenisk konst och det armeniska folkets historia i Glendale, behöver du inte leta längre än till Roslin Art Gallery.

Galleriet har som uppdrag att främja föga känd armenisk konst till allmänheten och är uppkallad efter konstnärerna Toros Roslin som var en produktiv målare av upplysta manuskript från medeltiden.

Nu kan du se både moderna och klassiska verk på galleriet och det här är ett bra ställe att komma om du aldrig har sett armenisk konst förut.

10. Verdugobergen

Verdugobergen

Källa: flickr

Verdugobergen

Verdugobergen består av en bergskedja nära de berömda San Gabriel-bergen och ligger strax utanför Glendale.

Om du vill se några av den berömda landsbygden i södra Kalifornien, då är det här platsen att göra det, och cykling och vandring är båda populära i området.

Landet här är inte asfalterat, så du kommer att få en robust upplevelse där du kommer att få se övergivna brandvägar och andra stigar, eller så kan du ta La Tuna Canyon Trail, som sträcker sig över 2 miles.

11. Doctors House Victorian Museum

Doctors House Victorian Museum

Källa: flickr

Doctors House Victorian Museum

The Doctors House Victorian Museum är ett hus i Glendale som är från 1890 och som brukade tillhöra en grupp på fyra läkare som bodde där förr i tiden.

Huset restaurerades av Historiska sällskapet så att det ser ut ungefär som det skulle ha gjort när det först byggdes, och du kan nu besöka fastigheten med de vänliga docenterna som kommer att fylla i hela husets historia.

Hemmet ägdes också tidigare av Nell Shipman, en kanadensisk stumfilmsskådespelerska och filmproducent, och här kan du se en utställning tillägnad henne.

12. Americana på Brand

Americana på Brand

Källa: snowbootshut

Americana på Brand

Americana at Brand är en av anledningarna till att Glendale är känd i Kalifornien, och många människor kommer hit bara för att besöka denna shoppingkraft.

På Americana at Brand hittar du över 15 hektar av shoppingställen som inkluderar 75 olika butiker samt en mängd matställen och till och med en biograf som har en kapacitet på upp till 3 000 åskådare.

13. Glendale Public Library

Glendale Public Library

Källa: uppfostran för barn

Glendale Public Library

Glendale Public Library ligger på Harvard Street och är känt för sina speciella samlingar som berättar historien om Glendales historia.

Gallerierna här är späckade med information och minnen som fotografier av staden, och du kan komma och surfa här så länge du vill.

Det har också anspråk på berömmelse att ha den största samlingen av kattrelaterade böcker i hela världen.

Som sådan, om du älskar kattdjur, är detta ett stopp du inte får missa.

14. Portos bageri

Portos bageri

Källa: Pinterest

Portos bageri

Glendale är känt för sin mångfald, och detta inkluderar en rad olika kök som finns över hela staden.

På grund av den kubanska befolkningen här är en av de mest älskade platserna i Glendale Porto's Bakery som är ett kubanskt bageri som är känt för att producera läckra nybakade varor varje dag.

Några av favoriterna här inkluderar bröd och bakverk som du kan hämta, men om du kan prova och komma hit vid lunchtid för en signatur kubansk smörgås, som sägs vara några av de bästa i Los Angeles-området.

15. Disney Grand Central Creative Campus

Disney Grand Central Creative Campus

Källa: flickr

Disney Grand Central Creative Campus

Glendale är känd som platsen där ett stort antal av de mest älskade animationsfilmerna i världen gjordes, och med det i åtanke, om du är ett fan av den här genren, kan du hylla platsen där allt började.

Tyvärr är Disney Grand Central Creative Campus inte öppet för allmänheten för en rundtur, men om du vill säga att du har sett platsen där några av de bästa animationerna världen har sett skapades, då kan du ta en naturskön bilresa ner Flower Street där du hittar campus.

DreamWorks Animation ligger för övrigt också på samma gata, liksom Walt Disney Imagineering.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Glendale, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *