De 15 bästa sakerna att göra i Huntington Beach (CA)

Många människor kommer till Huntington Beach bara för att njuta av de underbara surfpauserna och sandstranden här som sträcker sig nästan 10 mil längs stadens kustlinje. Som sådan är denna stad nu en av de mest älskade på västkusten, och du hittar en blandning av en avslappnad surfstad här som smälter samman med en pulserande kultur och spännande nattliv.

Det finns en rad tidstypiska attraktioner här, särskilt i centrum där du hittar historiska hus från 1800-talet, såväl som ikoniska lokala landmärken som Huntington Beach Pier och Surfers' Hall of Fame. Runt Huntington Beach hittar du också spektakulära lokala attraktioner som inte bara är begränsade till stranden som Bola Chica Ecological Reserve och Shipley Nature Center. Vad du än väljer att göra är stranden aldrig långt borta om du bara vill hänga på sanden och njuta av solen och surfa.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Huntington Beach:

1. Solnedgångsgondol

Solnedgångsgondol

Källa: solnedgångsgondol

Solnedgångsgondol

Det kan kännas som om du har blivit transporterad till Venedig, Italien, men du kan faktiskt få en autentisk gondolfärd mitt på Huntington Beach.

Området runt Huntington Harbor består av pittoreska öar, vikar och kanaler, och med Sunset Gondola kan du flyta runt och ta in skönheten i denna del av USA från vattnet.

Gondolerna som används för denna upplevelse byggdes faktiskt in och importerades från Italien, så vet att du kommer så nära den autentiska venetianska känslan som möjligt utanför Italien, och alla fartygen drivs av prisbelönta gondolier.

Det finns paket kring olika högtider som Alla hjärtans dag, och du kan ta med dig dina egna snacks för resan.

2. Bolsa Chica State Beach

Bolsa Chica State Beach

Källa: flickr

Bolsa Chica State Beach

Bolsa Chica State Beach brukade kallas «Tin Can Beach» på 1960-talet, men tack och lov har burkarna försvunnit och istället hittar du en av de mest älskade sandremsorna i Huntington Beach-området.

Bolsa Chica är känt för sina utomhusaktiviteter som inkluderar att surfa på några av de perfekta tunnorna som bildas av de stora vågorna här.

För något lite mer avslappnat kan du njuta av fiske här såväl som fågelskådning.

Det finns picknickområden utspridda över hela Bolsa Chica och om du letar efter ett sätt att ta in det lokala landskapet kan du ta en promenad på den specialbyggda leden som går längs stranden och sträcker sig över åtta miles.

3. Bella Terra

Bella Terra

Källa: tsamusic

Bella Terra

Bella Terra är modellerad efter en strandstad och är också ett shopping- och nöjeskomplex som är perfekt för både familjer, par eller ensamresenärer.

Förutom ett brett utbud av shoppingmöjligheter här hittar du också ett antal läckra matställen, från fina restauranger till pittoreska kaféer.

Om du har slutat shoppa och äta middag kan du också njuta av teatrarna och liveunderhållningsshowerna som äger rum på amfiteatern här.

Om du vill njuta av lite frisk luft på Bella Terra, kan du också hitta utomhusträdgårdar och natursköna fontäner.

4. Huntington Harbor

Huntingtons hamn

Källa: flickr

Huntingtons hamn

Huntington Harbour ligger i ena änden av Huntington Beach och är känd för sitt kluster av fem enskilda öar.

Mellan öarna och själva hamnen hittar du fridfulla vattenvägar som leder till ett livligt område vid stranden.

Längs stranden hittar du massor av shopping och restauranger, och om du vill ta dig till vattnet kan du hyra en privat båt som tar dig på en naturskön resa runt kanalerna.

Om du föredrar att åka ensam kan du också hyra en kajak och paddla runt dig själv.

När du är på vattnet kan du förvänta dig ett brett utbud av havsliv såväl som ett stort antal olika fågelarter, så alla som är intresserade av den lokala floran och faunan bör hålla sin kikare redo.

5. Huntington Beach Symphony Orchestra

Huntington Beach Symphony Orchestra

Källa: hbsmfoni

Huntington Beach Symphony Orchestra

Om du är en musikälskare kommer du att älska Huntington Beach Symphony Orchestra, som har ett stort antal olika genrer som erbjuds för att passa olika kunders smak.

Konserter hålls under hela året och det finns även en ungdomskör som uppträder tillsammans med orkestern på några av deras shower.

Se därför till att du kollar vad som är på gång när du är i stan så att du inte missar en av deras berömda konserter.

6. Internationella surfmuseet

Internationella surfmuseet

Källa: tripadvisor

Internationella surfmuseet

Alla som är en surfingälskare bör inte missa International Surfing Museum på en resa till Huntington Beach och även om du är en nybörjarsurfare är detta fortfarande ett bra ställe att lära dig allt om denna fantastiska sport.

Uppdraget för detta lilla men omfattande museum är att lära besökarna allt om surfingens historiska och kulturella betydelse, och för detta ändamål hittar du permanenta och roterande utställningar här som berättar historien om surfens historia.

Förutom tidstypiska surfingmemorabilier hittar du också sällsynta och omsorgsfullt restaurerade surfbrädor och det finns till och med udda föremål som motoriserade surfbrädor.

Om du har kommit till Huntington Beach för att komma ut på vattnet själv, då är museet också ett bra ställe att ta reda på var de bästa surfplatserna i området kan hittas.

7. Huntington Central Park

Huntington Central Park

Källa: flickr

Huntington Central Park

Huntington Central Park täcker 300 tunnland vilket gör den till den största statliga parken i hela Orange Country-området.

Som ett resultat kan du förvänta dig att hitta ett enormt utbud av aktiviteter här som eldstäder om du vill ha en grill och natursköna gräsmattor och kullar där du kan spela frisbee eller bara njuta av naturen utomhus.

Vandringsleder går över hela parken och du kan enkelt promenera eller jogga här samt njuta av blomsterträdgårdarna som visar upp det lokala växtlivet perfekt.

8. Surf City Comedy Club

Surf City Comedy Club

Källa: groupon

Surf City Comedy Club

För några skratt i Huntington Beach-området behöver du inte leta längre än Surf City Comedy Club där du hittar lokala etablerade komiker såväl som några av de mest begåvade nykomlingarna i området.

Klubben är välkänd för att ha en helt ny line up varje lördagskväll vilket gör att du alltid hittar någon ny i stan.

Förutom att höra några skämt kan du också ta lite mat och några öl med föreställningen, vilket gör detta till en fantastisk utekväll i Huntington Beach.

9. Huntington bibliotek

Huntington bibliotek

Källa: flickr

Huntington bibliotek

Huntington Library är inte bara en plats för att låna böcker, utan består faktiskt också av konstsamlingar och botaniska trädgårdar på samma plats.

Biblioteket grundades av Henry E. Huntington som det har fått sitt namn från och har samlingar av 1700- och 1800-talskonst från Europa, såväl som amerikansk konst från 1600-talet fram till 1900-talet.

Också på fastigheten hittar du 120 tunnland trädgårdar inklusive en japansk trädgård, en kinesisk trädgård och till och med en ökenträdgård med ett imponerande utbud av kaktusar.

10. Shipley Nature Center

Shipley Nature Center

Källa: flickr

Shipley Nature Center

Shipley Nature Center är dedikerat till att bevara miljön i Shipley-området och har som mål att utbilda besökare om skönheten i denna del av Kalifornien i generationer framöver.

Naturcentret ligger på 10 hektar mark inne i den bredare Huntington Central Park och är fylld med lokala växter och vilda djur.

Docents kan ge dig en rundtur i centrum och svara på alla frågor du kan ha och det finns ett antal skuggade områden där du kan sitta och njuta av denna ode till naturen.

11. Old World Village

Old World Village

Källa: flickr

Old World Village

För att komma bort från allt och gå tillbaka i tiden, överväg en resa till Old World Village.

Detta område skapades faktiskt på 1970-talet och är designat med en enorm dos nostalgi i åtanke.

Här hittar du kullerstensgator samt butiker, matställen och nöjesställen, och det finns också ett stort utbud av lokala specialbutiker som säljer hantverk och souvenirer.

Om du råkar besöka vid rätt tidpunkt hittar du även säsongsbetonade evenemang som taxlopp och Oktoberfest.

12. Surfriders Academy

Surfriders Academy

Källa: tripadvisor

Surfriders Academy

Huntington Beach är känt för sin kärlek till surfing, så med det i åtanke varför inte registrera dig för en surflektion på Surfriders Academy och prova denna fantastiska sport själv? Den duktiga personalen här är skicklig på att träna nybörjare och många av deltagarna här upplever att de kan stå på sina brädor redan från första lektionen.

Du kan välja mellan antingen individuella eller gruppträningspass här och säkerheten är av största vikt här, så att du kan lära dig att surfa i en avslappnad och bekväm miljö.

13. Newland House Museum

Newland House Museum

Källa: surfcity-familjen

Newland House Museum

För en närmare titt på Huntington Beachs lokala historia, gå till Newland House Museum där du hittar en 1800-talsbostad som ligger på 500 hektar mark.

Hemmet restaurerades omsorgsfullt för några år sedan och har en enorm samling antika föremål som tillhörde familjen Newland, inklusive deras tio barn.

Husets tomt användes som gård, och du kan besöka både dessa och huset för att lära dig hur människorna här skulle ha levt och arbetat förr i tiden.

Newland House har också anspråk på att vara det äldsta huset i Huntington Beach-området och övervakas nu av det lokala Historical Society.

14. Bolsa Chica ekologiska reservat

Bolsa Chica ekologiska reservat

Källa: flickr

Bolsa Chica ekologiska reservat

Bolsa Chica ekologiska reservat är också känt som Bolsa Chica Wildlife Refuge och brukade vara en del av ett mexikanskt landbidrag i forna dagar.

Nu har marken ett tolkningscenter på sig som besökare kan besöka för att lära sig mer om naturvårdsprogrammen i området.

Det finns gallerier dedikerade till djur och marint liv och du kan också se utställningar av andra lokala vilda djur.

Vandring är populärt i området, liksom fågelskådning och vilda djurfotografering kan också avnjutas här tack vare de underbara vyerna runt reservatet.

15. Surfarnas Hall of Fame

Surfers' Hall of Fame

Källa: flickr

Surfers' Hall of Fame

Om du vill se ett monument över många av de största surfikonerna genom tiderna, måste du komma till Surfers' Hall of Fame.

Om du har varit på Grauman's Chinese Theatre i Los Angeles, kan detta verka bekant för dig, eftersom Hall of Fame är utformad efter den berömda teatern eftersom den också har händer och fotspår från maj surfmästare här, fortfarande bevarade i cement.

Hall of Fame ligger nära den berömda Huntington Beach Pier, och om du råkar vara här vid rätt tidpunkt kan du se de årliga surfmästerskapen som hålls där.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Huntington Beach, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *