De 15 bästa sakerna att göra i Innsbruck (Österrike)

Undangömt i alpernas dramatiska landskap är Innsbruck en riktig alpin pärla och känd över hela världen för sina skidorter och tradition av att arrangera vintersporttävlingar. Dess långa historia som Tyrolens centrum och moderna historia som vintersportparadis lockar människor från hela världen.

Tips – Börja din resa med detta Privat rundtur med en lokal guide

Med ett brett utbud av attraktioner från historiska kyrkor, till hisnande utsiktspunkter och natursköna linbanaturer, har Innsbruck mycket att erbjuda och är en utmärkt destination att besöka i Österrike.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Innsbruck:

1. Altstadt von Innsbruck (Gamla stan)

Innsbruck Altstadt

Källa: flickr

Innsbruck Altstadt

Altstadt är Innsbrucks gamla stadskärna och är en av huvudattraktionerna.

Med några av byggnaderna stående i över 500 år finns det en hel del historia kring detta område och en stor mängd ansträngningar har lagts ner för att bibehålla de medeltida detaljerna mm.

Du kan njuta av en bit mat eller en kopp kaffe på något av de vackra kaféerna och restaurangerna, eller beundra den underbara arkitekturen i byggnaderna och folket i Innsbruck.

2. Innsbrucker Nordkettenbahnen

Innsbrucker Nordkettenbahnen

Källa: Österrike

Innsbrucker Nordkettenbahnen

Innsbrucker Nordkette är en linbana som tar dig upp till Nordkette som är en del av Österrikes största naturpark.

Den trevliga resan tar cirka 20 minuter och ger dig en fantastisk utsikt över Innsbruck och det häftiga bergslandskapet som omger det.

Det finns flera stopp på vägen och du kan helt enkelt gå av eller fortsätta till toppen – Vid varje stopp finns det något annat att göra, från att se skidåkarna rusa nerför backarna till att klättra på Karwendels steniga yta.

Vad du än väljer att göra, kommer denna roliga och intressanta linbaneresa säkerligen att imponera.

Du kan boka din biljett online

3. Ambras slott

Ambras slott

Källa: flickr

Ambras slott

Detta fina renässansslott är en av de mest populära attraktionerna i området runt Innsbruck och var hem för den viktiga historiska figuren ärkehertig Ferdinand II. Slottet och området ligger i den södra delen av Innsbruck vid gränsen till staden och kan nås med både spårvagn och buss.

Inne i slottet ligger den berömda spanska salen, som är en intrikat dekorerad sal som nu är värd för klassisk musikkonserter.

Bortsett från det har slottet också en lysande uppvisning av vapen, vapen och konstverk och en lugn innergård att beundra.

Boka dina biljetter online precis här

4. Kejserliga palatset (Hofburg)

Hofburg kejserliga palatset

Källa: flickr

Hofburg kejserliga palatset

Hofburg är ett fint stycke arkitektur och står som en mycket betydelsefull byggnad i Österrike.

Detta slående palats byggdes på 1400-talet och har en lysande vit fasad med gröna kupolformade torn och en vacker interiör.

Nu uppdelat i fem temamuseer är Hofburg ett utmärkt sätt att lära sig om Österrikes historia och se hur inredningen i ett kungligt palats ser ut.

Museerna inkluderar en möbelutställning, ett släktgalleri och ett målningsgalleri och illustrerar många aspekter av den habsburgska kulturen.

Biljettpriserna kommer in på 9,90 € för vuxna och barns entré är gratis – Dessa rimliga priser gör Hofburg till en prisvärd attraktion i hjärtat av Innsbruck.

5. Hungerburg bergbana

Hungerburg bergbana

Källa: flickr

Hungerburg bergbana

På grund av Innsbrucks läge i bergen finns det flera linbanor och bergbanor som används som transportmedel.

Hungerburg bergbanan är en av de mest imponerande och fungerar som transport mellan Innsbrucks centrum och Hungerburg-distriktet.

Istället för en linbana har bergbanan en modern vagn i monorail-stil och kongressstationen har en liknande modern och slående design.

Linbanan går över en bro, genom en tunnel och uppför en brant sluttning för att nå Hungerburg 860 meter över havet.

På toppen möts du av panoramautsikt över den centrala Inndalen och över till den italienska gränsen.

6. Bergisel hoppbacke

Bergisel hoppbacke

Källa: flickr

Bergisel hoppbacke

Vad kan vara mer spännande än att se idrottare rusa ner för 90 m backen på sina skidor och graciöst glida av kanten och rasa ner i den mjuka snön under dem.

Bergisel hoppbacken har använts vid både de olympiska spelen och världsmästerskapen och är en imponerande plats.

Utsikten från toppen är fantastisk och det är fascinerande att se backhopparna utöva sin konst.

På toppen finns ett kafé och även en utsiktsplattform, var bara uppmärksam på den ganska branta stigningen för att komma upp dit!

7. Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten

Källa: flickr

Swarovski Kristallwelten

Swarovski Crystal World är en magisk plats och fyller människor med en känsla av förundran och förtjusning.

För dem som älskar varumärket, eller som älskar gnistrande kristaller, eller för människor som älskar levande och spännande skärmar, är detta platsen att besöka.

Denna attraktion är full med flera utomhusområden, inklusive ett stort skulpterat ansikte och vattenfall, och en häcklabyrint och några intressanta inomhusutställningar om Swarovski.

Inomhusskärmarna eller «Chambers of Wonder» är bländande och innehåller tusentals kristaller, alla skapade av ett urval av visionära designers.

Detta är en annan toppsevärdhet i Innsbruck för både vuxna och barn!

Dricks: Den här biljetten inkluderar entré & transfer

8. Alpin Zoo

alpina zoo

Källa: flickr

alpina zoo

Många städer har ett zoo, men det som skiljer Innsbrucks alpina zoo från resten är dess koncentration på främst inhemska djur i området och djur som lever i bergsområden.

Du kan gå genom djurparken och se underverk som en mäktig brunbjörn, lekfulla uttrar som simmar i vattnet, ylande vargar och en majestätisk kungsörn.

Zoo hjälper också den biologiska mångfalden i området och ger några av de mer hotade djuren ett hem.

Om du är osäker på att besöka en djurpark, låt dig inte avskräckas; djuren här är alla extremt väl omhändertagna och har gott om utrymme att ströva omkring i.

9. St. Jakobs katedral

Inuti Cathedral of St. James

Källa: flickr

Inuti Cathedral of St. James

Katedraler står ofta som centrala punkter i en stad eller som ett igenkännbart landmärke; St. James' Cathedral är inget undantag.

Dess främre fasad sticker ut med två gröna kupolformade klocktorn och en slående barockdesign, medan interiören har alla typiska prylar och dekorationer man kan förvänta sig av en viktig religiös byggnad.

Taken och kupolerna har vackra konstverk och detaljer, medan huvudaltaret är överdådigt med guld och marmor och skapar en underbar mittpunkt.

Slutligen, ovanpå allt detta, innehåller katedralen också graven av ärkehertig Maximillian III (de tyska riddarnas stormästare) och åtta fungerande utsmyckade klockor.

10. Tirol Panorama

Tirol Panorama

Källa: tyrolen

Tirol Panorama

Inte att förväxla med utsikten (som ändå är hisnande) Tirol Panorama är en 360 graders målning som skildrar det berömda slaget vid Bergisel där de tyrolska rebellerna slogs mot Napoleonska inkräktare.

Målningen och museet ligger där själva striden ägde rum och är ett utmärkt sätt att lära sig om detta områdes historia och de kamper som de tyrolska rebellerna höll ut genom.

Den faktiska kvaliteten och konstnärliga skarpsinne i denna enorma 10 764 kvadratmeter målning är fantastiska och scenerna som den skildrar är verkligen intressanta.

Kaiserjägermuseet som ligger intill är också sprängfyllt med artefakter, fakta och militärhistoria från Innsbruck på 1700- och 1800-talen och bör besökas tillsammans med panoramat.

11. Hofgarten (trädgård)

Hofgarten

Källa: flickr

Hofgarten

Om du vill komma bort från de livliga turistområdena och byggnaderna är Hofgarten den perfekta platsen för dig.

Beläget nära Hofburg Palace, är det ganska centralt och lätt att nå.

Under årens lopp har trädgården sett många olika utformningar och innehåller nu flera dammar, en lekpark, en restaurang och massor av vackra uppvuxna träd och växtliv.

Vid vissa tider hålls även konserter här och ibland även schackturneringar.

Vad du än väljer att göra kommer de välskötta gräsmattorna, den läckra grönskan och de vackra trädgårdslandskapen att vara perfekta att njuta av.

12. Gyllene taket

Gyllene tak

Källa: flickr

Gyllene tak

Ja du gissade rätt, det gyllene taket, eller Goldenes Dachl, är en byggnad med, vänta på det… Ett guldtak! Beläget i Altstadt-delen av Innsbruck, anses detta vara städernas mest kända landmärke och byggdes på 1500-talet för kejsar Maximillian I. Det slående taktaket består av 2 738 förgyllda kopparplattor medan de nedre balkongerna bär vapenkusten som relaterar till Kejsarnas historiska territorier.

Även om det inte är en plats du kan tillbringa timmar på, är Goldenes Dachl en stor attraktion att se när du är i den gamla stadsdelen.

13. Hofkirche

Hofkirche

Källa: flickr

Hofkirche

En annan av Innsbrucks imponerande religiösa byggnader, Hofkirche har en gotisk design och byggdes på 1500-talet av kejsar Ferdinand I. Även om arkitekturen i denna kyrka är intressant i sin egen rätt, är den verkliga upplevelsen interiören; den är full av vackra röda marmorpelare och en Cenotaph till kejsar Maximillian.

Cenotaphen är kyrkans huvuddel och är omgiven av 28 statyer som föreställer olika förfäder och hjältar inklusive kung Arthur och Leopold III.

14. Tyrolens folkkonstmuseum

Tyrolens folkkonstmuseum

Källa: tripadvisor

Tyrolens folkkonstmuseum

Om du väljer att se minst ett museum i Innsbruck, då är Folkkonstmuseet ett måste och anses vara ett av de finaste i sitt slag i Europa.

Centralt beläget bredvid Hofkirche kan du se museet tillsammans med flera andra sevärdheter för att utnyttja din tid på bästa sätt.

Museet har en fin samling av kulturföremål från det tyrolska området och även flera restaurerade rum med träpaneler som speglar tidens stil och design.

15. Maria-Theresien Strasse

Maria-Theresien Strasse

Källa: flickr

Maria-Theresien Strasse

Denna gata, som sträcker sig från triumfbågen till Gamla stan, är en av de mest trafikerade i Innsbruck och har ett brett utbud av butiker, kaféer, barer och restauranger och har också stor historisk betydelse i staden.

En del av gatan är helt fotgängare och det är det perfekta stället att ta en promenad, eller kanske njuta av en drink medan du beundrar den vackra arkitekturen som kantar den.

Triumfbågen, St Anne's Column och Chapel of St. George ligger alla på eller i närheten av denna gata också så det finns mycket att göra och se.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Innsbruck, Österrike

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *