15 bästa sakerna att göra i Krems (Österrike)

Med endast 23 000 invånare är Krems an der Donau en liten stad i Lower Österrike som slår långt över sin vikt när det gäller sightseeing och attraktioner.

Beläget i Wachaudalen och vilar på Donaus strand, har Krems en viktig position i regionen och ligger bara 70 km från Wien.

Denna historiska stad har en rik historia av vinproduktion, och har också stor charm och karaktär med sin gamla arkitektur och gynnsamma säte vid Donau.

Staden har utmärkta förbindelser med tåg till närliggande platser och kan också nås från Wien på bara en timme.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Krems:

1. Winzer Krems (vintur)

Winzer Krems

Källa: sandgrube13

Winzer Krems

Den nedre regionen i Österrike där Krems ligger inbäddat är en berömd vinregion och Krems har en historia av fina vinproduktioner.

Winzer Krems är en etablerad vingård och producerar några av de finaste flaskorna i Österrike sedan 1938. Du kan ta en rundtur runt gården och lära dig om vinframställningsprocessen och historien om Winzer Krems och till och med ta ett prov eller två av deras fina produkter .

Med druvsorter inklusive Chardonnay, Neuberger, Yellow Muscatel och Pinot Blanc kommer det att finnas något som passar allas smak.

2. Aggsteins slott

Aggstein slott

Källa: flickr

Aggstein slott

Detta ikoniska slott som skymtar högt uppe på en häll med utsikt över Donau har bestått tidens tand sedan 1200-talet och står nu kvar som en utmärkt ruin.

Slottet, som ofta sägs vara ointagligt, har aldrig registrerats för att ha stormats med våld, bara erövrat av svält eller andra listiga medel.

På grund av sitt höga läge och fantastiska utsiktspunkt sticker slottet verkligen ut mot bakgrund av den nedre österrikiska landsbygden.

Inne på slottet kan du uppleva en medeltida atmosfär med flera permanenta utställningar och även en restaurang.

3. Schönbuhel slott

Schönbuhel slott

Källa: flickr

Schönbuhel slott

Ett annat fint slott i Wachau-regionen som ligger strax nedanför staden Melk, Schonbuhel-slottet ligger i en liknande position som slottet Aggstein högt över Donau på en klippa över 40 meter över floden.

Möjliga rester av en romersk fästning ligger här innan slottet byggdes och det har haft någon form av befästning sedan 1100-talet.

Du kan ta ljudturer runt denna fascinerande struktur och även njuta av de underbara blomsterutställningarna på slottsområdet.

4. Karikaturmuseum

Karikaturmuseum

Källa: flickr

Karikaturmuseum

Detta unika museum är ett av de enda karikatyrmuseerna i Österrike och ligger mitt i Krems centrum.

Utställningarna här förändras hela tiden så du kommer alltid att hitta något nytt och intressant att beundra.

Utställningen innehåller främst olika typer av tecknade teckningar och karikatyrer från konstnärer inklusive Manfred Dreix och Gerhard Haderer och är verkligen fascinerande.

Museets lättsamma och roliga atmosfär gör det till en minnesvärd plats att besöka.

Även om det inte finns några beskrivningar på engelska, är utställningarna lätta att följa.

5. Gottweig Abbey

Gottweig Abbey

Källa: flickr

Gottweig Abbey

Detta benediktinerkloster är en imponerande syn med sina dominerande tvillingtorn och färgglada exteriördesign.

Strax söder om Krems är Abbey-komplexet ganska vidsträckt och inkluderar huvudklostret, en muromgärdad innergård och några trädgårdar.

Klostrets rödtoppade torn sticker ut och hela komplexet har en imponerande position i Wachau-dalen.

Detta häpnadsväckande exempel på barockdesign har ett museum som visar upp delar av klostrets interiör som den slående stora trappan, en aprikosträdgård, och som också ger fantastisk utsikt över Wachaudalen från dess terrasser.

6. Piaristenkirche

Piaristenkirche

Källa: flickr

Piaristenkirche

Denna romersk-katolska kyrka är den äldsta i Krems och byggdes runt 1284, men officiella register visar att kyrkan invigdes på 1500-talet så det exakta datumet är okänt.

Kyrkans exteriör är ganska hög med ett typiskt högt räckande tegeltak som liknar formen på St. Stephens i Wien.

Klocktornet har en utsmyckad romansk kupol och den enorma kopparklockan inuti väger över 5000 kg.

Interiören har en barockdesign och har ett högt dekorerat altare fullt av guld, och en vacker orgel som sitter högt uppe i en av knavarna.

Denna vackra kyrka är en charmig plats att besöka och idealiskt belägen för enkel åtkomst.

7. Motorrad-Museum

Motorrad-Museum, Krems-Egelsee

Källa: donau.com

Motorrad-Museum, Krems-Egelsee

För alla motorcykelentusiaster kommer detta museum att vara som en guldgruva.

Även om det ligger i den mindre byn Egelsee, ligger museet fortfarande bara 10 minuters bilresa bort och är verkligen värt ansträngningen.

För endast 4 euro inträdesavgift kan du njuta av över 170 olika klassiska motorcyklar inklusive modeller från Bock & Hollender, Austria Alpha, Triumph, Harley Davidson och Indian.

Tidsramen för samlingen sträcker sig från början av 1900-talet till nutid och är en verkligt underbar titt på motorcykelhistorien.

8. Båttur på Donau till Melk

Melk Abbey från Donau

Källa: flickr

Melk Abbey från Donau

Eftersom Donau är en av de viktigaste floderna i Europa; det är vettigt att du ska njuta av en minnesvärd båttur på dess vatten under din vistelse i Krems.

DDSG Company verkar på denna del av floden och erbjuder båtturer från Krems till den förtrollande staden Melk som ligger längre västerut längs vägen.

Hela rutten tar cirka 3 timmar och det finns alternativ att stanna vid några av den mindre stadens väg.

På vägen kan du beundra det fantastiska landskapet och se världen rulla förbi.

9. Köp en lokal flaska vin

Vin

Källa: winzerkrems

Vin

Eftersom Krems har en så fin historia av vinframställning är det naturligt att det finns många butiker i centrum där du kan köpa en souvenirflaska att antingen dricka när du vill i Krems, eller ta med hem för din familj att ta del av.

Johann Strauss Winery har ett stort urval av sorter att köpa och prova, men det rekommenderas att ringa anläggningen i förväg för att säkerställa att de är öppna.

10. Krems gamla stadsmur/stadsmurar

Gamla stan i Krems

Källa: flickr

Gamla stan i Krems

Mycket av Krems gamla stadsmur förblir intakt så att gå runt dem och utforska den gamla stadskärnan är ett bra sätt att se staden och uppleva den lokala kulturen.

Många butiker och kaféer ligger undangömt i strukturen av några av väggarna och många av de gamla byggnaderna används nu som shoppingområden.

Njut helt enkelt av att gå runt i staden och ta in dess historiska känsla och trevliga atmosfär.

11. Glatt & Verkehrt Music Festival

Glatt & Verkehrt Music Festival

Källa: glattundverkehrt

Glatt & Verkehrt Music Festival

Glatt & Verkehrt Festival är ett firande av latinamerikansk, afrikansk och balkanmusik, allt kombinerat med ett fantastiskt utbud av fina viner som gjorts direkt i Wachau-regionen och hålls vanligtvis i juli.

Denna livliga festival främjar allt som är Krems och visar upp städernas fantastiska kulinariska läckerheter, välsmakande viner och är värd för många konserter och liveshower under hela månaden – Atmosfären är perfekt och musikstilarna är verkligen eklektiska.

12. Kunsthalle

Kunsthalle Krems

Källa: flickr

Kunsthalle Krems

Inrymt i den fantastiska byggnaden av en före detta tobaksfabrik, är Kunsthalle ett utställningscenter mitt i Krems nära floden.

Huvudfokus för utställningarna i denna sal har varit 1800-talskonflikter och både klassisk och samtida konst.

Öppet sedan 1994 och med ett stort utbud av utställningar genom åren, lockar Kunsthalle en stor mängd besökare och är ett absolut måste att se i Krems.

13. Njut av god mat på Zum Kaiser

Zum Kaiser

Källa: tripadvisor

Zum Kaiser

Traditionellt österrikiskt kök är något som bör provas i en stad som Krems.

Landet är känt för så njutbara rätter som wienerschnitzel, Tafelspitz och Fledermaus samt Sachertorte-bakelsen.

Medan Krems har en rad olika restauranger och barer som serverar alla typer av mat, är Zum Kaiser en högt ansedd anläggning och ett förstklassigt ställe att prova traditionell mat.

Beläget i ett lugnt läge i Krems bredvid ett litet torg, och med en mysig atmosfär med ett begränsat antal bord, kommer Zum Kaiser att ge dig en minnesvärd matupplevelse.

14. Prova några Marillenschnaps (Aprikosbrännvin)

Marillenschnaps

Källa: weinquelle

Marillenschnaps

Wachau-regionen är inte bara känd för sitt högkvalitativa vin, utan också som en producent av Marillenschnaps eller aprikosbrännvin.

Processen förvandlar aprikoser till sprit genom jäsning och ger en konjak med cirka 40 % alkoholhalt.

Många små fruktträdgårdar skapar denna lockande dryck och det finns gott om hemgjorda sorter av Marillenschnaps tillgängliga.

Bailoni-anläggningen i Krems är en sådan producent och har en fantastisk butik där du kan köpa olika produkter av aprikosbrandy, inklusive sylt, sirap, sprit och choklad.

15. Besök staden Melk

Melk, Österrike

Källa: flickr

Melk, Österrike

Denna inbjudande stad som ligger längre ner på Donau från Krems har en underbar charm och är lätt att besöka på en dagsutflykt eller som en del av en flodkryssning.

Njut av att gå genom stadens gator för att beundra den vackra arkitekturen eller sådana sevärdheter som det gamla postkontoret, huset vid klippan och Rathausplatz.

Dessutom kan delar av den gamla stadsmuren och de runda tornen ses som bidrar till att locka Melk.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Krems, Österrike

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *