15 bästa sakerna att göra i Laoag (Filippinerna)

Inbäddat i norra Luzon i Ilcos Nortes territorium ligger huvudstaden Laoag. Namnet Laoag kommer från ordet «ljus» eftersom regionen Ilcos Norte är en av de soligaste regionerna i landet! Detta är väldigt bekvämt med tanke på hur Laoag har massor av utomhusaktiviteter, både naturliga och konstgjorda för lokalbefolkningen och besökare att njuta av.

Du hittar massor av utomhusaktiviteter att delta i på stranden, i vattnet och på sanddynerna! Det finns massor av museer, ett brett utbud av restauranger och naturligtvis massor av shopping i form av gallerior och hantverksmarknader.

Från Manila tar det cirka 10 timmar att nå Laoag med buss. Med flyg tar det bara en timme men är uppenbarligen lite dyrare. Gör ditt val! När du anländer till Laoag, överväg att hyra en bil så att du kan få ut det mesta av din tid på att utforska. Om det inte är din grej kan du säkert lita på att Jeepneys tar dig runt.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Laoag:

1. La Paz sanddyner

La Paz sanddyner

Källa: Stormkrypten / Flickr

La Paz sanddyner

85 kvadratkilometer sanddyner väntar på dig i Laoag.

Hoppa i en sandbuggy eller en 4×4 sandcruiser och riva upp och ner för de sandiga kullarna för en spännande tur. Från toppen kan du absorbera några attraktiva vyer över vattnet och se ut på det mångsidiga landskapet med sanddynerna som blöder in i gräsmarker som en odling.

Även vid sanddynerna finns möjligheten att lära sig sandbräda. Det är precis som att surfa eller åka snowboard men på sand. Lärarna kommer att ge dig en minilektion och sedan ställa dig på egen hand att leka.

2. Sjunkande klocktorn

Sjunkande klocktorn, Laoag

Källa: jejim / shutterstock

Sjunkande klocktorn

Det här klocktornet sjunker bokstavligen! Det sjunkande klocktornet, som byggdes på sandjord redan 1612 av augustierna, har drivit längre och längre ner i jorden sedan dess. Trots sin försvinnande handling, ringer detta väderbitna monument fortfarande i sin klocka varje söndag för mässan.

Som med de flesta klocktorn är det här parat med en kyrka – i det här fallet är det St. William's Cathedral, som ligger särskilt långt från klocktornet (85 meter bort). När du har stirrat på detta uråldriga under ett tag, ska du gå över för att besöka dess match.

3. Museo Ilocos Norte

Museo Ilocos Norte

Källa: e. anthony nanes / Flickr

Museo Ilocos Norte

Här finns ett museum utformat för att ge en känsla av stolthet till ungdomarna i Ilcos Norte. Utställningarna och gallerierna i Museo Ilocos Norte fokuserar på kulturarvet från människorna från regionen och den mångfald av industrier som representerar området.

Utställningar och gallerier förändras alltid här. När du besöker kan du se hantverket att väva för hand, lära dig om traditionella trummor som tillverkats specifikt i denna region, eller se en fotoserie som berättar historien om spanska kyrkor.

Museet drivs på ett så hedervärt sätt och med sådana känslor att man inte kan låta bli att bli helt hänförd av upplevelsen.

4. Saramsam Ylocano

Saramsam Ylocano

Källa: lazyblackcat.wordpress.com

Saramsam Ylocano

Var kan du få några av de bästa filippinska maten och några av de bästa pizzana i Laoag? Båda finns i en restaurang som heter Saramsam Ylocano.

Saramsam Ylocano driver hela gameten för filippinska rätter från den nötköttsbaserade soppan, Sinang-Lao, till den kryddiga Ilocos-specialiteten av blandat grillat fläsk med chili och lök som heter Dinakdakan – allt är så gott.

När det gäller pizza så vet de verkligen vad de gör! Prova Pesto Pizza eller Longanisa Pizza, gjord med färsk deg! Det kommer utan tvekan att vara en av de bästa måltiderna du har i Laoag.

5. Santa Monica Parish Church

Santa Monica

Källa: melissaenderle / Flickr

Santa Monica kyrka

Santa Monica Parish Church byggdes 1779 och har visat sig vara en betydande del av kultur och historia i Laoag. Används för många viktiga bröllop, inklusive dottern till dåvarande president Marcos, erkände regeringen denna kyrka som en nationell häftklammer och kallade den «viktig kulturell egendom» för att officiellt införas i Filippinernas nationalmuseum. Om det är tillräckligt bra för presidentens dotter, är det säkert tillräckligt bra för att lägga till dina semesterplaner.

Kom för att ta en rundtur runt fastigheten och lokalerna och titta på den röda tegelstenens exteriör och lyssna efter det stora klocktornet som slår in varje halvtimme.

Kul fakta: Santa Monica Parish Church är den största kyrkan i Ilocos Norte.

6. Rizal nöjespark

Rizal nöjespark

Källa: pointandshootwanderlust.blogspot.com

Rizal nöjespark

Innan du får upp dina förhoppningar, låt mig berätta det försiktigt för dig – det finns inga cirkusturer eller pariserhjul i denna nöjespark. Men den här parken roar människor dagligen på ett mer avslappnat sätt.

Lokalbefolkningen kommer hit för att ta det lugnt i parken, sittande i gräset eller på en bänk medan de tittar på paraderna av upptagna människor som rusar förbi. Det finns ett par regeringsbyggnader och en vacker fontän som lyser upp på natten. Det finns massor av fantastiska lokala restauranger och matstånd i området. Prova några hemgjorda Empanadas, eller Sinanglaw (tarmsoppa) om du är sugen på en utmaning.

Underskatta aldrig hur kul en sorglös dag kan visa sig vara i Filippinerna.

7. Taoidmuseet

Taoid museum

Källa: IlocosNorte / Flickr

Taoid museum

Taoidmuseet visar upp Ilocandias och dess folks förkoloniala rötter, och är en fascinerande inblick i en uråldrig civilisations kulturella början.

När du turnerar i museet kommer du att tas med på en resa genom tiden via artefakter, kläder, verktyg och repliker av ursprungsbefolkningen i regionen.

Det finns två berättelser om historia att utforska, därför är det klokt att blockera en fast timmes tid så att du inte behöver stressa!

8. Cuisine de Iloco

Cuisine de Iloco

Källa: www.tripadvisor.com.ph

Köket De Iloco

Det skulle vara synd att besöka Laoag och inte stanna till för en måltid på Cuisine de Iloco. Inte bara är maten otrolig, utan också representerar menyn matkulturen i denna region! Se det som en kulturell lektion för din smak.

Sätt dig vid ett av de mysiga picknickborden utanför eller ett av träborden inuti och förbered dig för ett kulinariskt äventyr runt om i regionen.

Prova Grilled Pusit som är bläckfisk fylld med en färsk salsa, Bagnet Sinigang som är en mängd filippinsk tamarindsoppa eller Kare Kare som är en traditionell filippinsk gryta i jordnötssås.

9. Blå lagunen

Blå lagunen, Pagudpud

Källa: cartwheels13 / Flickr

Blå lagun

Ta en dagstur till närliggande Pagupud för att tillbringa eftermiddagen på den vackraste stranden i Laoag-området. Maira-ira Beach är hem för den blå lagunen, ett vatten som är så rent att det praktiskt taget lyser!

Landskapet är unikt med vit sand, små mangroveträd och säregna korallöar som dyker upp från ingenstans.

Stranden har massor av små restauranger där du kan ta en bit mat med en kall öl. Det finns också ett volleybollnät och gott om skugga när du behöver en paus från solen.

10. Macy's Diner Laoag

Macy's Diner Laoag

Källa: kitflores / Flickr

Macy's Diner Laoag

Nej, trots vad inredningen kan säga dig, är du inte i 1950-talets New York. Macy's Diner är en restaurang med mycket karaktär som hyllar de gamla goda dagarna i Amerika. Det finns en svartvit affisch av Elvis inramad på väggen, rutig backsplash bakom disken och till och med en gammal jukebox där du kan välja dina låtar. Om du aldrig har varit på en restaurang som denna – då är det dags nu!

Maten här är klassisk amerikansk med enorma tallrikar med pannkakor, maltmilkshakes, hamburgare, smörgåsar och mer. Ännu bättre, servrarna är några av de vänligaste tjejerna på planeten! Du kommer att gå därifrån med ett leende på läpparna och lycka i magen.

11. Kabigan Falls

Kabigan Falls

Källa: ernettej / Flickr

Kabigan Falls

I den östra delen av Barangay Balaoi hittar du de fascinerande Kabiganfallen.

Omgivet av frodig djungel är detta 80 fot höga vattenfall en ren representation av rå natur i sin mest utsökta form. Den svala bassängpoolen är helt omgiven av rika skogar direkt ur en utopisk roman.

För att komma dit, ta en trehjuling tills du når den upptrampade stigen där du tar en lat, flip-flop-vänlig vandring till paradiset över träbroar och under hängande grenar genom djungeln. Ta dig tid att njuta av de små bäckarna på vägen, eftersom resan till fallen är en del av upplevelsen!

12. Maligligay Falls

Maligligay Falls

Källa: www.tripadvisor.com.ph

Maligligay Falls

Vandringen till Maligligay Falls, även känd som Pablo Falls, kommer att leda dig på en av de mest hisnande resor du någonsin upplevt. Det är inte snabbt och det är inte lugnt; den här 45-minutersvandringen kommer att ta stadigt fotfäste, smidighet och koordination när du går över flodbäddar, nerför branta stränder och över steniga stigar – men det kommer att vara värt det.

Efter ditt natursköna äventyr kommer du till fallen. Fallen rinner av berget mycket snabbt och skapar en dimma som fyller luften. Poolen längst ner är perfekt att doppa fötterna i och landskapet är en fotografs dröm.

13. Bo i staden Adams

adams ilocos norte

Källa: dahon / Flickr

Staden Adams

Din vandring till Maligligay Falls tar dig till den sömniga lilla staden Adams. Det är ganska isolerat mitt i de gröna skogarna och jordbruksslätterna. Det finns bara ett fåtal hus utspridda, med några av dem som glatt fungerar som hemvistelser när gästerna kommer till stan.

Få en inblick i hur en isolerad kultur lever och fungerar från dag till dag. Ditt hemvistelse kommer att laga traditionella rätter och vara glada över att visa dig runt i staden. Dessutom kan du besöka gården Tilapia som serverar färska fiskrätter!

14. Aurora Park

Aurora Park, Laoag

Källa: Carrascal Girl / Flickr

Aurora Park

Aurora Park fångar essensen av staden Laoag perfekt.

Ilcos Norte Capitol-byggnaden är en vacker arkitektur med traditionella valv och gammaldags fönsterarmaturer. Det finns en vackert designad dansfontän omgiven av höga palmer och gamla lyktstolpar. Du kommer att se tobaksmonopolmonumentet och Marcos Hall of Justice, två fler häftklamrar i staden. Allt representerar historien och den moderna charmen som invånarna är så stolta över.

15. Cockhouse Bar

Cockhouse Bar

Källa: blauearth.com

Cockhouse Bar

Om nattlivet är vad du letar efter så finns det bara ett ställe att gå till: Cockhouse Bar. Sätt dig med dina vänner och beställ några kalla öl och god mat.

Det kommer att finnas liveband som ger en fantastisk show fylld med coverlåtar, fantastiska instrumentaler och överlag ett underhållande framträdande.

Priserna är ganska billiga så du har råd att unna dig själv. Servitörerna är extremt vänner och snabba med sin service. Cockhouse Bar har gott om sittplatser för dig och din besättning så oroa dig inte för att behöva dyka upp supertidigt.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Laoag, Filippinerna

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *