15 bästa sakerna att göra i Mindoro (Filippinerna)

Tätt mellan Luzon och Palawan är Mindoro, backpacker/vandrare/dykare/strandbums/matälskares drömö! Det mesta för resenärer hittar du på den nordöstra spetsen av ön där det finns fantastisk dykning, avslappnade strandbarer och en mängd exklusiva och avslappnade boenden. Flytta inåt landet så hittar du Mount Halcon och Mount Baco – destinationer för ivrig vandrare.

Mindoros ekonomi har alltid blomstrat på handel med produkter. Med tunga jordbruksrötter kommer du att upptäcka att denna ö är rik på mango, kokosnötter, bananer, citrus och mycket mer frukt och grönsaker som bidrar till fantastiska lokala rätter.

Kul fakta: Mindoro är hem för den sällsynta Mindoro dvärgbuffeln. Fråga en lokal var man kan se dem!

Från Manila kan du flyga till Mindoros flygplats i Puerto Galera, eller ta en buss/båttransfer direkt från Manila som tar bara ett par timmar. För en verklig lokal upplevelse, ta en jeepney längs gropiga bakvägar medan du är packad som sardiner med lokalbefolkningen som bär frukt och ibland boskap. Det här alternativet är mycket billigare och mycket mer minnesvärt.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Mindoro:

1. Puerto Galera

Puerto Galera

Källa: Alessio Biribicchi Photography / shutterstock

Puerto Galera

Puerto Galera är en populär liten strandstad på Mindoro där du hittar det bästa av två världar.

För er upptagna kroppar har detta semestermål massor av mat, underhållning och aktiviteter. Det finns både otrolig västerländsk mat och superbillig filippinsk mat. Du hittar också en golfbana, karaokeplats och massor av turkiosker som säljer dagsutflykter. Det är en populär plats för både västerländare och lokalbefolkningen där ett bekvämt medium möts.

För vilda djurälskare kommer du att bli glad att veta att naturen här är spektakulär. Det finns en sublim vit sandstrand, dolt vattenfall via en skogsstig och marint liv som väntar på att bli utforskat.

2. Bikini Flytande Bar

Mindoro, Filippinerna

Källa: Rolf E. Staerk / shutterstock

Mindoro, Filippinerna

Vad är bättre än en bar vid vattnet? En bar på vattnet, såklart! Denna flytande husbåt har omvandlats till en semesterfirares drömbar! För att komma dit, hoppa på en liten jolle gratis. Föraren kommer att segla dig till alkoholhimlen där du kan sitta med en tillbakalutad stol och titta ut på vattnet medan vågorna försiktigt gungar båten sida till sida. Du kommer att njuta av en färgstark utsikt över fastlandet med ljust målade hus inbäddade i grönskan.

Happy Hour är från 15-17 där du kan dra fördel av drinkspecialer som hinkar, öl och cocktails.

3. Pebble Beach

Pebble Beach, Mindoro

Källa: Niar / shutterstock

Pebble Beach, Mindoro

Namnet ljuger inte. Pebble Beach erbjuder dig något utanför riket av mjuk vit sand. Istället ger den släta småsten som ger dina fötter en massage med varje steg. Denna halvmåneformade strand är ett populärt ställe för lokalbefolkningen att komma och ha en picknick i de privata hyddor som finns att hyra, eller för att sjunga karaoke på lördag och söndag (kom gärna med).

Som med många populära filippinska platser finns det en religiös helgedom för Jungfru Maria som ger din kamera en paus från det tuffa jobbet att fånga utsökt landskap och fascinerande vilda djur.

4. Tukuran hängande bro

Tukuran hängande bro

Källa: Johanna Alexis / Flickr

Tukuran hängande bro

Om du någonsin har sett en äventyrsfilm där pionjärer går djupt in i djungeln bara för att möta en forsande flod som måste korsas via en handgjord hängbro – så ser det här ut! Tukuran Hanging Bridge kan verka lite skrämmande för vissa människor, men för andra representerar den här bron allt det vilda och fria med Filippinerna!

Varje steg kommer att ge dig lite svaj fram och fjärde, speciellt om andra utforskare korsar samtidigt. Var dock inte rädd, eftersom den här hängbryggan har tillverkats med ljudteknik.

I närheten hittar du hyddor på det grunda vattnet där du kan vila och doppa tårna i.

5. Festivaler

Bahaghari-festivalen

Källa: www.ormindoro.gov.ph

Bahaghari-festivalen

Folket i Mindoro gillar att festa! Detta återspeglas i en handfull festivaler som de har på gång året runt.

Bahaghari-festivalen, som hålls varje 25:e april, firar en färgglad regnbåge som Mindoro-folket tror en gång skickades ner från gud för att vägleda dem till landet där de slog sig ner efter en fruktansvärd storm. Räkna med att se massor av färgglatt klädda människor som dansar på gatorna med kostymer, musik och stora leenden. Det kommer att finnas kulturföreställningar och hantverk till försäljning.

Banana Festival är en annan underbar festival att fånga varje 18-19 mars. Denna festival syftar till att hedra de gåvor som ön får i form av produkter – speciellt bananen! Bönder kommer från hela landet för att fira sina skördar och hårt arbete. Det finns parader, dansutställningar och banandelikatesser att prova!

6. Sabang

Sabang, Mindoro

Källa: aldarinho / shutterstock

Sabang

Beläget i slutet av Verde Island Passage är det magnifika området Sabang. Det lilla distriktet Sabang är hem för 3 stränder: Sabang Beach, Small La Laguna Beach och Big La Laguna Beach. De är alla anslutna men alla har väldigt olika vibbar och erbjuder olika aktiviteter.

Sabang Beach är partystranden. Här hittar du livliga barer, massor av alkohol, och för att uttrycka det snyggt… många «nattens damer».

Lilla La Laguna Beach erbjuder en samling kusthotell och semesterorter.

Big La Laguna Beach är platsen att gå till för orörda bad och solbad eftersom den erbjuder det renaste vattnet och mer lugn än de andra.

7. Dykning

Dykning I Sabang

Källa: Niar / shutterstock

Dykning I Sabang

Om du vill utforska det marina livet på Mindoro är Sabang det bästa stället att göra det. Det finns massor av dykplatser att välja mellan som är lämpliga för dykare på alla nivåer.

Det finns The Hill – en dykplats hem till ett korallrev som kryllar av udda havsdjur som bläckfisken med blå ring, bläckfisk, blå mandarinfisk och mer. Gå på ett nattdyk så får du till och med se några räkor.

En annan bra dykplats är Sabang Wreck, som är perfekt för nybörjare. Under årens lopp har detta skeppsvrak förvandlats till den perfekta platsen för ett nytt rev att bildas. Strukturen är täckt av vegetation och omgiven av färgglada fiskar!

Det finns minst 10 fantastiska dykplatser att upptäcka i Sabang.

8. Tamaraw vattenfall

Tamaraw vattenfall

Källa: Iuliia Khabibullina / shutterstock

Tamaraw vattenfall

Dessa fantastiska fall som ligger i Barangay Villaflor nära staden San Teodoro på Mindoro Island är absolut värda ett besök.

Tamaraw-vattenfallen är perfekta för bilder och förkroppsligar precis vad du hoppas att ett vattenfall skulle se ut. Dessa fall ligger djupt inne i djungeln och faller nerför 423 fot av sten, vrider sig, slingrar sig och faller ner i ett par uppsättningar svala pooler. Fallen faller i en sådan raseri att ljudet är vackert överväldigande.

För att komma dit kan du ta en Jeepney, hyra en trehjuling, hyra en motorcykel, eller om ni är tillräckligt många, hyra en privat skåpbil.

9. Hemingways Bistro

Hemingways Bistro

Källa: www.tripadvisor.com

Hemingways Bistro

Är du en fisk- och skaldjursfantast? Om så är fallet är Hemingways Bistro i Sabang platsen där dina skaldjursdrömmar kommer att gå i uppfyllelse.

Till otroligt rimliga priser låter detta österrikiska steakhouse dig äta som en kung. Beställ rätter som röd hummer, tonfiskmakirullar, fish and chips, räkpasta med pilgrimsmusslor med mera. Kocken och ägaren är båda västerländska så du kan lita på att dessa rätter kommer att göras precis som du vill ha dem.

Du kommer att njuta av en vacker utsikt över stranden medan du lyssnar på vågorna som slår in längs stranden. Personalen är underbar och hälsar dig alltid med ett leende.

10. Talipanan Beach

Talipanan Beach

Källa: GlebSStock / shutterstock

Talipanan Beach

En perfekt sandstrand bredvid turkost vatten och omgiven av stora klippväggar och fantastisk grönska – blir det bättre än Talipanan Beach?

Den här stranden är mycket lugnare än de andra. Den är liten betyder att det inte finns ett överflöd av underhållning eller barer. Du kommer dock att hitta en pittoresk italiensk restaurang med fantastisk service och en idealisk utsikt.

Detta är det perfekta stället att ta med dina barn för att leka med småsten längs stranden eller för att komma och få lite lugn och ro för dig själv.

Håll dig kvar för solnedgången och du kommer att belönas med en romantisk orange himmel.

11. Apo Reef Natural Park

Apo Reef Natural Park

Källa: GMaltsev / shutterstock

Apo Reef Natural Park

Filippinernas största korallrevssystem ligger utanför Mindoros stränder. Denna 34 kvadratkilometer långa sträcka av rev är skyddad av regeringen, vilket innebär att inga stora fartyg som kommer in och ut skadar korallen eller stör djurlivet.

Med detta avseende kan du föreställa dig att Apo Reef är en spektakulär snorkelplats och är också en älskad dykplats i landet. Här kommer du att se den mest rikliga samlingen av vilda djur som du kanske inte ser någon annanstans, inklusive jätten Napoleon Wrasse-fisken, massor av sjögurkor, en kuddstjärna och mer. Se bara upp för triggerfiskarna som gillar att jaga dig bort från sina bon!

12. Mount Halcon

Mount Halcon

Källa: GlebSStock / shutterstock

Mount Halcon

Halcon, 2 586 meter högt, är en imponerande plats att se i Mindoro. Även om det kanske bara är den 18:e högsta toppen i Filippinerna, erbjuder den fortfarande en ganska utmaning för vandrare och klättrare. Lederna är branta med klippiga åsar, intensiva sluttningar, mossiga skogar och orörda flodkorsningar.

För att vandra detta berg behöver du minst 4 dagar, ett tillstånd och en guide. Du kan hitta reseföretag i området för att ställa in dig eller göra en snabb sökning online! Det kommer att bli en uppiggande upplevelse med minnesvärda vyer och berömvärda prestationer.

13. Pandan Island Resort

Pandan Island Resort

Källa: wallix / shutterstock

Pandan Island

En blandning mellan en öde ö och lyxig komfort, Pandan Island Resort är dit du kommer för att komma bort från allt. Pandan Island är en privat ö-resort etablerad av en fransman med en passion för fred. Du hittar massor av hängmattor, tropiska hyddor och fruktiga drycker, men det du inte hittar är el, fläktar eller nattliv (det finns solbatterier om du behöver ladda).

När du bor på denna drömlika ö kommer du att tillbringa dagarna med att vandra längs sandstigarna, slå dig ner för öl, spela beachvolleyboll med nya vänner och paddla kajak till en närliggande djungelflod. Det är ganska intimt och alla lär känna varandra snabbt.

Det finns gott om bungalowalternativ att välja mellan som rymmer upp till 6 personer.

14. White Beach

White Beach, Puerto galera

Källa: aldarinho / shutterstock

White Beach

Vid kusten, strax väster om Puerto Galera, ligger White Beach. Eftersom denna strand är undangömd från turistvägen kan du förvänta dig ett område som riktar sig mer mot filippinare än västerlänningar. Det betyder att du får en helt annan upplevelse utanför australiensiska barer och sprithinkar. Det är en välkommen taktförändring.

Denna strand erbjuder perfekta förutsättningar för att bada och ligga ute i solen! Det finns söta små resto-barer längs stranden där du kan ta en bit mat med tårna i sanden.

Från Puerto Galera kan du ta en buss eller hyra en skåpbil. Från Sabang kan du hyra en Banca-båt och ta en luftig 30-60 minuters resa över.

15. Sto. Nino katedral

Sto.  Nino katedral

Källa: Isolerad bonde / Wikimedia

Sto. Nino katedral

Vad är en filippinsk ö utan en katolsk kyrka, eller hur?

Sto. Nino-katedralen är ett vackert romersk-katolskt gudshus med högt välvt tak, målade glasfönster, en hel del historia och naturligtvis en lojal följare.

Det är alltid en kulturell upplevelse att besöka en katolsk kyrka i Filippinerna om man vill komma i kontakt med folket. Religion är centrum för deras berättelse och så folk-tittande lär dig mycket.

Medan du är i Calapan-området, ta en promenad runt grannskapet där du hittar en lokal marknad med mat och kläder för att ge din dag lite mer dimension.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Mindoro, Filippinerna

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *