De 15 bästa sakerna att göra i Modesto (CA)

Modesto betyder «Blygsam» på spanska, och på många sätt har detta förblivit ett passande namn för denna ödmjuka och anspråkslösa stad.

Många besökare i regionen kommer till exempel inte att inse att de bevittnar lite amerikansk popkultur, eftersom Modesto faktiskt är filmskaparen George Lucas hemstad och inspirerade en av de mest kända filmerna om gymnasieångest som utspelar sig i 1960-talet, «American Graffiti».

Legenden om den här filmen lever fortfarande kvar i staden och det finns till och med ett dedikerat evenemang som hålls för att hedra filmen, som heter Graffiti Summer, men detta är inte på något sätt den enda anledningen att besöka Modesto.

Staden är omgiven av naturlig skönhet och ligger nära ikoniska platser som Yosemite National Park.

Det finns en rad andra parker och vattenvägar i själva staden som ger dig chansen att umgås med naturen, och du kan till och med åka forsränning här på Stanislausfloden.

Förutom naturlig skönhet är Modesto också känt för sin konstscen, och du hittar museer, gallerier, teatrar och konsertlokaler över hela denna diskreta men överraskande stad.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Modesto:

1. Modesto Certified Farmer's Market

Modesto Certifierad Farmer's MarketKälla: modbee
Modesto Certifierad Farmer's Market

Modesto Certified Farmer's Market har en berömd 30-årig historia i området och många besökare kanske inte vet att Modesto är känt för att vara en av pionjärerna inom Farm-To-Table-filosofin i USA.

Med det i åtanke har marknaden här några av de läckraste och färskaste råvarorna från Central Valley-området, och förutom frukt och grönsaker kan du också hitta ostar och hemlagade varor som sylt, gelé och hantverkshonung.

2. Gallo Center for the Arts

Gallo Center for the ArtsKälla: flickr
Gallo Center for the Arts

Gallo Center for the Arts är också hemmet för Mary Stuart Rogers Theatre som har en kapacitet på över tusen åskådare.

Foster Family Theatre finns också här och är mer intim med ett auditorium med 44 platser för familjeshower.

Gallo Center for the Arts är det viktigaste kulturella navet i Modesto och folk strömmar hit för de hundratals föreställningar som visas upp under hela året.

3. McHenry Mansion

McHenry MansionKälla: wikipedia
McHenry Mansion

Känd för att vara juvelen i Modestos krona, är McHenry Mansion det enda kvarvarande viktorianska hemmet i staden, och restaurerades mödosamt för några år sedan för att bevara sin historia.

Du kan nu besöka herrgården med hjälp av vänliga docenter som är experter på fastigheten och kommer att ge dig information om hela byggnadens historia.

Du hittar också tidstypiska minnen och antikviteter inuti som ger dig en insiktsfull inblick i livet i Modesto under den viktorianska eran.

4. Graffitisommar

Graffiti sommarKälla: flickr
Graffiti sommar

De flesta besökare till Modesto kommer inte att inse att detta faktiskt är födelseplatsen för den illustrerade filmregissören George Lucas, och att denna anspråkslösa stad också gav inspirationen till kultfilmen «American Graffiti» som spelades in 1973 och baserad 1962. I filmens ära, om du råkar vara i Modesto i juni, kommer du att hitta gatumässor, parader med klassiska bilar, utomhuskonserter och många fler hyllningar till «American Graffiti»-kulturen som utspelas över hela staden.

Det finns till och med 60-talstemakvällar, carhops och matställen som öppnar sina dörrar för att fira denna klassiska historia.

5. John Thurman Field

John Thurman Field

Om du vill spela en omgång baseboll i Modesto måste du bege dig till John Thurman Field som är hemmaarenan för det lokala basebolllaget Modesto Nuts.

Här hittar du en stor arena som har en kapacitet på 4 000 åskådare för sportevenemang, men som kan förvandlas till en stadion med 7 500 platser för musikaliska konserter.

Se till att kolla vad som är på gång när du är i stan, eftersom det finns ett eklektiskt utbud av evenemang som hålls här under hela året.

6. Virginia Corridor Trailway

Virginia Corridor TrailwayKälla: spårlänk
Virginia Corridor Trailway

För dem som vill ta sig ut och ta in skönheten i denna del av Kalifornien, är Virginia Corridor Trailway platsen att göra det.

Leden sträcker sig 4,2 miles och passerar historiska landmärken som den gamla Tidewater Southern Railway Line och det finns en rad bekvämligheter längs vägen.

När du promenerar hittar du skuggiga områden, picknickplatser och grillplatser.

Mer överraskande kommer du också att hitta lummiga trädgårdar utspridda längs vägen och fyllda med lokal flora som vackra inhemska blommor.

7. Modesto Arch

Modesto ArchKälla: flickr
Modesto Arch

Om det finns ett ikoniskt landmärke i staden Modesto så är Modesto Arch förmodligen det, och det är värt att komma hit på natten för att se denna arkitektoniska bedrift i all sin glans.

Bågen går tillbaka ända till 1921 när den först restes och har välkomnat besökare till Modesto sedan dess.

Skulle du ta dig hit är bågen svår att missa, eftersom den lyser upp varje kväll av imponerande 696 glödlampor.

8. Yosemite National Park

Yosemite NationalparkKälla: flickr
Yosemite Nationalpark

Om du ska komma till den här delen av USA, då kan du inte missa kraftpaketet som är Yosemite National Park.

Beläget strax utanför Modesto, behöver parken nästan ingen introduktion, eftersom den är en av de mest kända av alla nationalparker, inte bara i Amerika utan i världen.

Parken sträcker sig över 1 200 kvadratkilometer, och du hittar en rad vackra geologiska egenskaper här, från djupa raviner, till pittoreska vattenfall, till blomsterängar och vidsträckta buskmarker.

Du hittar också ett stort urval av lokal flora och fauna, och djurlivet är anledningen till att många besökare väljer att komma hit, och du kan förvänta dig att hitta rådjur, björnar, bobcats och mer.

9. Dry Creek Regional Park

Dry Creek Regional ParkKälla: gläfsa
Dry Creek Regional Park

Dry Creek Regional Park är en av de mest älskade parkerna i staden och är känd för sina fantastiska vyer och lokala flora och fauna.

Andra attraktioner i parken inkluderar ett museum som är tillägnat att förklara och visa upp jordbrukets historia i Modesto-området, och det finns en härlig trädgård här som är perfekt för en promenad på eftermiddagen och visar upp något av det bästa av Kalifornien växt och vilda djur.

10. McHenry Museum

McHenry MuseumKälla: flickr
McHenry Museum

McHenry-museet donerades till staden av Oramil McHenry när han dog och byggnaden är från 1912. Museet började faktiskt livet som ett bibliotek, innan det beslutades att det också behövdes ett museum och ett konstcentrum tillägnat att berätta historien om Modesto. .

Nuförtiden är museet en av de mest populära attraktionerna i staden, och du kommer att hitta gallerier som inkluderar bilder, fotografier och tidsminnen relaterade till Modestos framväxt.

11. Sunshine Rafting

Sunshine RaftingKälla: gläfsa
Sunshine Rafting

För dem som vill komma ut på vattnet är Stanislausfloden, en biflod till San Joaquinfloden, en av de bästa platserna att göra det.

Sunshine Rafting har länge varit känt som ett av de bästa forsränningsföretagen i regionen, och de är dedikerade till att visa upp det bästa från floden samtidigt som de gör det på ett säkert och bekvämt sätt för besökarna.

Utflykter nerför floden kan ordnas för alla kunskapsnivåer, så oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren hand kan du fortfarande njuta av en dag på vattnet.

12. Statsteatern

StatsteaternKälla: flickr
Statsteatern

Statsteatern i Modesto är något av en kulturell och historisk pärla, eftersom byggnaden går tillbaka till 1920-talet, och teatern har underhållit invånarna här sedan dess.

Teatern har kärleksfullt restaurerats under de senaste åren och är nu öppen för allmänheten igen, och lokalen är nu specialiserad på visning av utländska, lågbudget- och oberoende filmer, så om du letar efter lite kultur så är det här platsen att komma.

Teatern fungerar också som ett konstcentrum, och du hittar en rad andra showcases här som dansframträdanden och musikföreställningar.

13. Downtown Modesto

Modestos centrumKälla: flickr
Modestos centrum

Downtown Modesto är känt för att vara stadens hjärta och själ och det är här du hittar ett stort utbud av spännande attraktioner.

Om du letar efter matställen är centrumområdet fullt av restauranger, och det här är också platsen att komma för lite nattliv, med en rad kaféer och barer som ligger här, varav många spelar livemusik på kvällarna.

Downtown Modesto är också känt för sin Art Walk där du kan gå på en självguidad tur som tar in konstinstallationer, väggmålningar och andra udda utställningar samt ger dig en överblick över denna del av staden.

14. George Lucas Plaza

George Lucas PlazaKälla: flickr
George Lucas Plaza

George Lucas är förvisso Modestos mest kända son, och med det i åtanke är det ingen överraskning att staden har valt att resa ett minnesmärke till hans ära.

«American Graffiti»-filmregissören hedras på George Lucas Plaza där du inte bara hittar ett torg som är uppkallat efter honom utan också en bronsstaty av hans likhet som är strategiskt belägen på en plats som heter Five Points, där stadens fem viktiga korsningar komma samman.

15. Graceada Park

Graceada ParkKälla: modbee
Graceada Park

Graceada Park har det charmiga arvet att ha fått sitt namn efter två lokala invånare som kämpade för byggandet av parken, kallad Grace och Ada.

Parken är känd för sitt kompletta utbud av attraktioner som sportfaciliteter i form av basketplaner, fotbollsplaner och volleybollplaner, och det finns även fontäner och vattendrag som barn kan leka i under sommarmånaderna.

Området runt parken är lika känt för sin koncentration av historiska hem från 1920-talet, och detta är det perfekta stället att komma på en promenad och lära sig lite om arvet i Modesto.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Modesto, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.