15 bästa sakerna att göra i Newport News (VA)

Newport News in Virginia är ett bra ställe att komma om du vill veta mer om USA:s historia, eftersom denna del av landet helt enkelt är genomsyrad av traditionella byggnader, historiska pärlor och kraftfulla museer och gallerier.

För detta ändamål kan du njuta av att utforska en modell av ett inbördeskrigsfartyg, samt njuta av en rad före detta plantager och hus som fungerade som platser för några av de viktigaste perioderna av inbördeskriget i Amerika.

När du väl har njutit av att lära dig om historien här kan du också utforska naturen, eftersom Newport News har en rad djurparker, konserver och parker, samt en av de största kommunala parkerna i hela landet.

När det kommer till konst finns det också mycket att njuta av här, och du kan kolla in konstgallerier, museer och teatrar här, samt fånga en föreställning i en av de vackraste restaurerade auditorierna i den stora delstaten Virginia.

1. Downing-Gross Cultural Arts Center

Downing-Gross Cultural Arts CenterKälla: panoramio
Downing-Gross Cultural Arts Center

Downing-Gross Cultural Arts Center är platsen för den vackra Ella Fitzgerald Theatre som har en kapacitet på över 270 åskådare och byggdes för att hedra denna legendariska sångare.

Många besökare kanske inte inser att Ella Fitzgerald faktiskt föddes i Newport News 1917, och därför är detta en passande hyllning till en av stadens stjärnor.

Du kan nu se en rad shower här så kolla de lokala listorna när du är i stan för att se vad som är på gång.

2. Virginia Living Museum

Virginia Living MuseumKälla: flickr
Virginia Living Museum

Virginia Living Museum sägs ofta vara juvelen i statens krona, och är platsen att komma om du älskar naturen och allt som har med vilda djur att göra.

Museet är ett utställningsfönster för lokal flora och fauna och du hittar olika arter som bald eagles, röda vargar och havssköldpaddor här.

Utställningarna här sträcker sig från områden med sumpmarker till vikar och vikar, och det finns också ett observatorium på plats samt ett planetarium där du kan lära dig allt om natthimlen.

Andra attraktioner här inkluderar självguidade turer i naturträdgårdarna samt en strandpromenad och ett växthus.

3. Mariners' Museum/USS Monitor Center

SjömansmuseetKälla: flickr
Sjömansmuseet

Mariners' Museum i Newport News är också America's National Maritime Museum och är en idealisk plats att stanna till om du vill veta mer om allt som har med sjöfart att göra i USA.

Du kan lära dig allt om den legendariska «Battle of the Ironclads» här och du kan njuta av att besöka en fullskalig modell av USS Monitor.

Det finns över 35 000 maritima föremål i samlingarna som visas här och dessa inkluderar modeller av fartyg, målningar och till och med antika fartyg.

Det finns även ett kafé på plats om du vill ta en bit mat innan du åker.

4. Endview Plantation

Endview PlantationKälla: flickr
Endview Plantation

Endview Plantation är från 1769 och har restaurerats under åren så att den ser ut ungefär som den skulle ha gjort i forna dagar.

Plantagen var det tidigare hemmet för Dr Humphrey Harwood Curtis och var platsen där han drev sin läkarmottagning i flera år, innan hemmet också förvandlades till ett sjukhus på konfedererade tider.

Numera är huset ett museum och här kan du njuta av guidade turer som tar dig runt och fyller dig i områdets alla historiska och kulturella betydelser.

5. Virginia War Museum

Virginia krigsmuseumKälla: krigsmuseum
Virginia krigsmuseum

För att lära dig allt om amerikansk militärhistoria, gå till Virginia War Museum som är fyllt med fantastiska historiska antikviteter.

Samlingarna här tar dig tillbaka till 1775 innan du tar dig fram till idag, och du hittar gallerier fyllda med vintageföremål som vapen, fordon och uniformer.

Några av signaturen här inkluderar en bit av muren från koncentrationslägret Dachau i Tyskland samt en del av Berlinmuren.

Det finns också gallerier tillägnade kvinnors roll i krigstid samt samlingar av antika affischer och andra konstrelaterade memorabilia.

6. Ferguson Center for the Arts

Ferguson Center for the ArtsKälla: evenemangssökande
Ferguson Center for the Arts

Om du är en konstälskare så är Ferguson Center for the Arts, som är en del av Christopher Newport University, någonstans som du inte vill missa.

Centret är känt för att ha några av de bästa konstverken från hela världen, och det hålls också föreställningar här regelbundet på platsens teater, såsom musikaliska konserter och dansframträdanden.

Över en miljon besökare flockas hit varje år, så vet att detta är en av de bästa platserna att ta in lite kultur om du är i Virginia.

7. Newsome House Museum & Cultural Center

Newsome House Museum & Cultural CenterKälla: mapio
Newsome House Museum & Cultural Center

Newsome House Museum & Cultural Center är det tidigare hemmet för J. Thomas Newsome och härstammar från 1899. Newsome var en framstående medlem av Newport News-gemenskapen och arbetade som advokat och journalist i området och är krediterad för att ha banat väg för afrikansk -Amerikaner i Virginia efter inbördeskriget.

Hemmet var känt som en mötesplats för det afroamerikanska samhället i Newport News och du kan nu besöka fastigheten för att lära dig mer om denna fantastiska period av historia såväl som den kulturella betydelsen av detta periodboende.

8. US Army Transportation Museum

US Army Transportation MuseumKälla: Pinterest
US Army Transportation Museum

För alla som letar efter en udda museiupplevelse kan US Army Transportation Museum vara precis biljetten.

Museet visar upp alla former av transporter som hästdragna vagnar i forna dagar upp till pansarfordon som stridsvagnar i våra dagar.

Det finns även modeller av fordonsterräng samt antik utrustning utställda och museet har gallerier både inomhus och utomhus.

Du kan till och med hitta sådana eklektiska utställningar som helikoptrar, tåg och båtar här.

9. Peninsula SPCA och Petting Zoo

Peninsula SPCA och Petting ZooKälla: coastalvirginiamag
Peninsula SPCA och Petting Zoo

Peninsula SPCA och Petting Zoo är en fantastisk dag där du älskar djur eller om du reser med barn som säkert kommer att njuta av att komma igång med det eklektiska djurlivet som finns här.

Djurparken är hem för bosatta alpackor, sköldpaddor, påfåglar, kyckling, getter och får, och det finns till och med en svart leopard här som heter Shadow.

Du kan mata ladugårdsdjuren här samt ta bilder med dem och sedan flytta över till djurparkens exotiska fristadsområde för att kolla in några av de mer obskyra djuren som lever här.

10. Lee Hall

Lee HallKälla: flickr
Lee Hall

Lee Hall är från 1859 och brukade tillhöra den framstående lokala invånaren och planteraren Richard D. Lee.

Hemmet är byggt i viktoriansk stil och har blivit kärleksfullt restaurerat så att besökarna får en autentisk bild av hur livet skulle ha sett ut på 1800-talet i Virginia.

Du kan se en rad fantastiska utställningar här, till exempel antikviteter och lära dig allt om den kulturella betydelsen av detta hus, som också fungerade som konfedererade högkvarter för Genera Magruder och General Johnston.

Du kan ta en guidad rundtur i huset och marken med en av de lokala docenterna för att lära dig mer om denna förtjusande historiska relik.

11. Peninsula Community Theatre

Peninsula Community TheatreKälla: flickr
Peninsula Community Theatre

Peninsula Community Theatre startade sitt liv på 1950-talet som Newport News Little Theatre och har varit stark i det lokala samhället sedan dess.

Teatern är byggd i art déco-stil och är ett filmautorium som har byggts om till en scenteater.

För detta ändamål kan du förvänta dig en hel rad shower här som Broadway-musikaler, komedikvällar, mordmysterier och till och med specialproduktioner för barn.

12. Fort Monroe

Fort MonroeKälla: armén
Fort Monroe

Fort Monroe byggdes 1834 och har anspråk på att vara det största stenfortet som någonsin har uppförts i USA.

Fortet byggdes för att ge försvar längs kusten i Chesapeake Bay och det fungerade som sådant i hundratals år innan det avvecklades.

Numera är det ett nationalmonument i USA och du kan besöka fortet och lära dig mer om dess historia.

13. Historiska Jamestowne

Historiska JamestowneKälla: flickr
Historiska Jamestowne

Historiska Jamestowne markerar platsen för den första engelska bosättningen i Nordamerika och betjänas också av Colonial National Historical Park.

Det finns ett besökscenter här som har en rad gallerier som kommer att berätta historien om den permanenta bosättningen, och det finns också en teaterupplevelse som hör ihop med detta.

Du kan sedan ta en rundtur i det fantastiska Archaearium som kommer att berätta allt om områdets arkeologi och hjälpa dig att ta reda på mer om geologin och historien om Historic Jamestowne.

14. James A. Fields hus

James A. Fields husKälla: mapio
James A. Fields hus

James A. Field House är det tidigare hemmet för en framstående lärare och advokat från Newport News och fungerade som hans advokatkontor i många år, samt fungerade som det första sjukhuset i området för det afroamerikanska samhället.

Huset har omsorgsfullt restaurerats och är nu ett museum som ger dig en glimt av hur livet skulle ha sett ut på 1900-talet i Newport News, och du kan ta en guidad tur här med en vänlig docent som svarar på alla frågor du har om bostadens historiska och kulturella betydelse.

15. Peninsula Fine Arts Center

Peninsula Fine Arts CenterKälla: vmfa.museum
Peninsula Fine Arts Center

Alla som älskar konst bör komma till Peninsula Fine Arts Center där du hittar ett stort och mångsidigt utbud av konstverk.

Det finns både statiska och roterande utställningar här, men en av de bästa aspekterna av centret är att du också kan skapa ditt eget konstverk om du vill.

Det finns ett Hand On For Kids-galleri här där yngre gäster kan arbeta på sitt eget mästerverk, och du kan också köpa ett urval av konstverken som visas att ta med hem som souvenir.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Newport News, Virginia (VA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.