15 bästa sakerna att göra i Norfolk (VA)

Norfolk är en stad i den sydöstra delen av delstaten Virginiaoch även om det kan låta anspråkslöst är det faktiskt hem för en hel mängd maktspelare som den största flottbasen i hela världen.

Det har också ett av de viktigaste konstmuseerna i denna del av USA, på Chrysler Museum of Art som för närvarande rymmer över 30 000 föremål.

Som om det inte vore nog, snålar Norfolk inte när det kommer till naturen, och om du gillar flora och fauna kan du besöka fantastiska platser som Norfolks botaniska trädgård eller Virginian Zoo som också finns här.

Eftersom Norfolk ligger vid vattnet kan du också bege dig ner till Nauticus National Maritime Centre eller Harbour Park, eller så kan du till och med ta en kryssning här för att se staden från en annan utsiktspunkt.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Norfolk:

1. Chrysler Museum of Art

Chrysler Museum of Art

Källa: flickr

Chrysler Museum of Art

Chrysler Museum of Art ligger inbäddat i stadsdelen Gent, känt för att vara stadens mest konstnärliga område. Detta museum är känt för att vara ett av de viktigaste museerna i hela sydöstra USA, så med det i åtanke se till att du inte missar en resa hit om du är en konstälskare.

Museet har anor från 1930-talet och är baserat på Walter Chryslers konstsamling, av bilberömd bil. Här hittar du över 30 000 föremål i museets samlingar som tar dig tillbaka tusentals år. Förvänta dig skulptur, målningar, glas, fotografi och dekorativ konst.

2. USS Wisconsin

USS Wisconsin

Källa: flickr

USS Wisconsin

USS Wisconsin är känt för att vara ett mäktigt slagskepp som var i drift under andra världskriget såväl som Koreakriget.

Fartyget togs faktiskt i pension på 1980-talet, bara för att återkallas för tjänst i Operation Desert Storm på 1990-talet.

Efter en så lysande historia är fartyget nu ett nautiskt museum och du kan ta en självguidad tur här där du kan besöka olika delar av fartyget, inklusive kontor, ett kapell ombord, en mässa och officerarnas hyttrum.

Om du föredrar det finns också en guidad tur som du kan följa där hela historien om fartyget kommer att förklaras för dig och du kan också se andra delar av USS Wisconsin inklusive kaptenens hytt.

3. Moses Myers hus

Moses Myers hus

Källa: flickr

Moses Myers hus

Moses Myers House, det tidigare hemmet för Moses Myers, en berömd amerikansk entreprenör som var avgörande för Norfolks tillväxt, Moses Myers House ger besökarna en inblick i hur människor skulle ha levt i denna del av USA vid sekelskiftet.

Moses Myers House har kärleksfullt restaurerats under åren och är känt för att vara en av de första tegelbyggnaderna som någonsin har byggts i Norfolk.

Många av de ursprungliga möblerna finns fortfarande på plats här och det finns en permanent utställning tillägnad Moses Myers historia och historia.

4. Norfolks botaniska trädgård

Norfolks botaniska trädgård

Källa: flickr

Norfolks botaniska trädgård

Norfolks botaniska trädgård sträcker sig över 150 hektar och är uppdelad i olika sektioner som inkluderar över fyrtio trädgårdar, var och en med ett distinkt tema.

Blommorna och växterna här är säsongsbetonade vilket innebär att trädgårdarna blommar året runt och det finns till och med en speciell trädgård tillägnad yngre besökare. Förutom ett speciellt utrymme för ungdomar kan alla besökare här också njuta av teman som en fridfull och avkopplande japansk trädgård, komplett med traditionella japanska dammar, samt en kolibriträdgård som har alla dessa läckra fåglars favoritväxter.

Floran och faunan här är definitivt inte begränsad till USA, och du kan till och med hitta en Tropical Display Garden som efterliknar en regnskogsmiljö.

5. Hunter House Victorian Museum

Hunter House Victorian Museum

Källa: jägarehusmuseum

Hunter House Victorian Museum

Med anor från 1894, är Hunter House Victorian Museum det tidigare hemmet för familjen Hunter och är det perfekta stället att komma om du vill ta reda på hur en viktoriansk familj skulle ha levt i Norfolk.

Huset är listat i National Register of Historic Places, och besökare kan komma hit för att se de tidstypiska möblerna och antika minnen som visas som är ungefär som de skulle ha varit i forna dagar.

6. Virginia Zoo

Virginia Zoo

Källa: flickr

Virginia Zoo

Inbäddat intill den pittoreska Lafayette Park, finns det över 500 djur inhysta på Virginia Zoo, från elefanter till sällsynta arter av grodor.

Inte begränsat till inhemska arter, du hittar djur från hela världen här inklusive Afrika, Australien och Asien.

Djurparken är uppdelad i specifika utställningar för att visa upp de olika arterna, till exempel Trail of the Tiger som har tigrar från Malaysia.

Förutom de djur som visas här är djurparken också känd för sina trädgårdar och flora som erbjuds och du kan till och med besöka djurparken på natten för att få en glimt av de många nattdjur som finns här.

7. Nauticus National Maritime Center

Nauticus National Maritime Center

Källa: expedia

Nauticus National Maritime Center

Nauticus National Maritime Center grundades på 1980-talet och öppnade sina dörrar första gången 1994.

Detta center är tillägnat allt nautiskt relaterat och för detta ändamål kan du förvänta dig en rad interaktiva utställningar där besökare kan få praktiska tillfällen, såväl som flera interaktiva och storbildsbiografer.

En del av centrum är Hampton Roads Naval Museum som är känt för att ge besökarna chansen att komma på nära håll med utställningarna, inklusive ett hajlabb och en beröringstank med hästskokrabba.

Det finns också en småbåtshamn och en kryssningsbrygga här som en del av centrum.

8. Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk

Källa: flickr

Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk är känt som den största stationen i världen, vilket definitivt är något av ett anspråk på berömmelse.

Basen sträcker sig över sex kilometer över Norfolks strandpromenad och 134 flygplan finns här samt imponerande 75 marinfartyg.

Detta är i hög grad en fungerande flottbas och är faktiskt hem för det största antalet marinpersonal i USA, men trots detta kan besökare fortfarande besöka basen med en medlem av marinpersonalen som kommer att förklara marinens historia och arbete, samt att erbjuda en rundtur i några av de fartyg och hangarfartyg som förvaras här.

9. General Douglas MacArthur Memorial

General Douglas MacArthur Memorial

Källa: flickr

General Douglas MacArthur Memorial

Tillägnad Douglas MacArthur, är detta minnesmärke faktiskt ett museum som har ett utbildningscenter kopplat såväl som ett forskningscenter och en teater.

Minnesmärket här syftar till att berätta historien om general MacArthur som stred i första och andra världskriget samt Koreakriget.

På museet kommer besökare att ha chansen att se minnesmärken från krigstid i form av målningar, tidstypiska artefakter och antika fordon.

Du kan ta en rundtur i museet och det hålls också speciella evenemang här då och då, så kolla in de lokala listorna för att se vad som händer när du är i stan.

10. Wells Theatre

Wells teater

Källa: flickr

Wells teater

Wells Theatre öppnade först för allmänheten 1913, så om du vill få en glimt av ett tidstypiskt arkitektoniskt underverk i Norfolk, då är det här platsen att komma.

Många toppartister i USA vid den tiden uppträdde i denna teater, och en stor filmduk restes 1916.

Under åren tog teatern många olika former, inklusive att bli ett ginhus och bordell under en kort tid, innan den listades i registret över historiska platser på 1980-talet.

11. Eremitagemuseet och trädgårdarna

Eremitaget museum och trädgårdar

Källa: flickr

Eremitaget museum och trädgårdar

För ett smakprov på hur Norfolk skulle ha sett ut förr i tiden, kolla in Hermitage Museum and Gardens, nu ett hem- och konstmuseum.

Sloane House här står på stranden av den natursköna Lafayettefloden och har anor från början av 1900-talet.

Huset har över 40 000 tidstypiska föremål på utställning och trädgårdarna här sprider sig över 12 tunnland som inkluderar frodiga skogar såväl som våtmarker.

12. Amerikansk Rover

Amerikansk Rover

Källa: flickr

Amerikansk Rover

Om du vill ta dig till vattnet i Norfolk så leta inte längre än Sailing Harbor Cruises som är en kryssningsfartygsoperatör som driver American Rover, ett fartyg från 1980-talet som kan frakta över 100 passagerare åt gången.

Fartyget kan ses på långt håll tack vare dess ikoniska röda segel gjorda av röd brun bark. Det finns hamnturer såväl som solnedgångskryssningar.

13. Hamnparken

Hamnparken

Källa: flickr

Hamnparken

Harbor Park i Norfolk, som är ett stort parkområde som till och med har en egen baseballstadion, ligger vidsträckt över 36 hektar.

Stadion öppnade på 1990-talet och är känd för att vara hemmaplan för Norfolk Tides, ett basebolllag i mindre liga som har sina träningspass här.

Stadion kan ta emot över 12 000 åskådare samtidigt och det finns även en restaurang på plats.

Parken är mest känd för stadion, men det finns också andra evenemang som hålls henne under hela året, särskilt under semestersäsonger.

14. Doumars

Doumars

Källa: flickr

Doumars

För en smak av historiska Norfolk, kom till Doumar's som har serverat helamerikanska komfortklassiker i imponerande 100 år.

Restaurangen är det perfekta exemplet på retroinredning och har anspråk på berömmelse av att ha uppfunnit våffelkotten.

De gör också all sin glass internt och detta har lett till att de har fått ett gott rykte för sina milkshakes och andra mejeribaserade godsaker.

Om du provar en våffelstrut här, vet då att den första någonsin såldes av grundaren av Doumar's 1904.

15. Attucks teater

Attucks teater

Källa: sju ställen

Attucks teater

Attucks Theatre byggdes 1919 och är namnet efter Crispus Attucks, den första patrioten som dog i revolutionskriget.

Teatern blev känd under åren och brukade vara en av de mest framstående i regionen, vilket ledde till att den kallades «The Apollo Theatre of the South».

Många av Amerikas främsta artister har dykt upp här under åren och teatern är nu även känd som Crispus Attucks Cultural Center.

För det ändamålet hålls kulturella föreställningar här under hela året, så kolla lokala listor för att se vad som händer när du är i stan.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Norfolk, Virginia (VA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.