De 15 bästa sakerna att göra i Oceanside (CA)

Inbäddat i soliga San Diego County i södra Kalifornien ligger staden Oceanside och som namnet antyder ligger även denna stad intill havet.

Som sådan hittar du över sex miles av stränder här såväl som en rad strandattraktioner som en strandpromenad och pir som går tillbaka till 1888.

Mycket av staden har bevarats, inklusive som det ursprungliga torget, och om du gillar att besöka tidstypiska attraktioner kommer du att älska det fungerande museet i Oceanside där du kommer att känna dig som om du har transporterats tillbaka till en tidigare tid.

Därmed inte sagt att staden inte har moderna inslag, och du hittar ett livligt strandliv här och du kan ta en rundtur i området antingen genom att gå runt i de olika idylliska parkerna i Oceanside, eller med båt på en tur runt den vackra hamnen.

Det finns också museer och gallerier att njuta av samt en pulserande mat- och nattlivsscen, så oavsett vad du föredrar kommer du säkert att hitta något som väcker ditt intresse i Oceanside.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Oceanside:

1. Harbour Beach

Harbour Beach, OceansideKälla: Tony Savino / shutterstock
Harbour Beach, Oceanside

Harbour Beach sträcker sig en kvarts mil i Oceanside och består av sandstrand samt en gångväg.

Stranden har ett enormt utbud av bekvämligheter för besökare som en lekplats, volleybollplaner och picknickområden, och det finns också en brygga där du kan fiska om du vill prova att fånga några av de lokala arterna som myllrar i vattnet här.

Du kan också simma på Harbour Beach i en dedikerad zon för simmare, eller så kan du surfa i ett annat speciellt område för att hålla alla besökare säkra.

2. Beach House Winery

Beach House WineryKälla: strandhusvingård
Beach House Winery

Beläget nära stranden ligger Beach House Winery där du hittar underbara vyer som sträcker sig ut över det magnifika Stilla havet.

Om du gör resan hit kan du prova några av de signaturblandningar som vingården är känd för, såsom Grenache, Syrah och Chardonnays som erbjuds.

Här finns ett provningsrum samt ett antal vinprovningsevenemang som hålls här under veckan.

3. Oceanside Pier

Oceanside Pier, KalifornienKälla: Zhukova Valentyna / shutterstock
Oceanside Pier, Kalifornien

Oceanside Pier är en ikon i Oceanside och ligger längs kusten och erbjuder en rad aktiviteter för besökare.

Piren är en av de bästa platserna att komma om du vill fiska och sträcker sig över en fantastisk 1 600 fot, så du kommer säkerligen att hitta en toppplats där du kan försöka fånga några lokala arter.

Om du själv vill ge dig ut på vattnet kan du även hyra och sjösätta en båt här från någon av de många båtramperna som ligger längs bryggan.

Det finns också rastplatser att njuta av eller så kan du äta på någon av restaurangerna som också finns i området.

Fågelskådning är ett vanligt tidsfördriv från piren, eller så kan du bara njuta av en lugn promenad längs den för att beundra solnedgången.

4. Oceanside Museum of Art

Oceanside Museum of ArtKälla: JoeInSouthernCA / Flickr
Oceanside Museum of Art

Oceanside Museum of Art öppnade först 1997 och är den idealiska platsen för att kolla in en del av konstscenen i Kalifornien när du är i stan.

Museet visar upp verk av en rad lokala konstnärer och för det ändamålet hålls det utställningar under hela året som fokuserar på olika konstverk och medier.

5. Guajome County Park

Guajome County ParkKälla: visitoceanside.org
Guajome County Park

Om du letar efter lite äventyr i Oceanside kan du överväga en resa till Guajome County Park där du kan ta in det bästa av landsbygden i första hand.

Camping är vanligt i parken och du kan sova i ett tält där du verkligen kommer nära naturen och kan njuta av de fantastiska nattvyerna i detta område, komplett med glittrande stjärnor och ett överflöd av frisk luft.

Förutom camping finns det 4,5 miles av stigar här och området är också en fristad för fågelskådare och vilda djurälskare tack vare det enorma antalet arter som kallar parken hem.

6. Oceanside Farmer's Market

Oceanside Farmer's MarketKälla: JoeInSouthernCA / Flickr
Oceanside Farmer's Market

För några av de bästa produkterna i regionen, gå till Oceanside Farmer's Market där du hittar lokala invånare och odlare som säljer sina varor.

Några av föremålen som erbjuds här inkluderar bakverk och ekologiska produkter som honung, samt såser och dipp.

Du kan också köpa färska kaliforniska råvaror samt blommor och oljor.

Bondens marknad är också ett bra ställe att plocka upp några souvenirer eller presenter som hemgjorda tvålar och ljus.

Om du blir hungrig på marknaden kan du också besöka en av de varma matbodarna som säljer läckra tillbehör som rostade smörgåsar och crepes.

7. Buena Vista Audubon Society & Nature Center

Buena Vista AudubonKälla: Natalie Shapiro / bvaudubon.org
Buena Vista Audubon

Inbäddat på sidan av den spektakulära Buena Vista Lagoon ligger Buena Vista Audubon Society and Nature Center.

Här hittar du ett antal utställningar som kommer att berätta allt om floran och faunan i detta område i USA och du kan också komma igång med en rad gallerier som visar riktiga växter och blommor.

Du kan ta en promenad i området och ta in växt- och vilda djur från första hand och det finns flera stigar som går runt centrum som också tar dig upp till lagunen.

Om du älskar naturen och vill se lite av det lokala landskapet när det är som bäst så är detta ett utmärkt ställe att komma.

8. California Surf Museum

California Surf MuseumKälla: Roman Königshofer / flickr
California Surf Museum

California Surf Museum öppnades för första gången 1986 och får inte missas av alla som är en surfälskare.

Museet syftar till att ta dig genom surfarvets historia genom att gå tillbaka till början genom en serie utställningar.

Du kan läsa allt om olika surflegenders livsberättelser och du kan också hitta tidstypiska surfminnen som visas upp som antika brädor.

Det finns också information om hur surfing utvecklades och hur denna fantastiska sport påverkade popkulturen.

9. Prince of Peace Abbey

Prince of Peace AbbeyKälla: Randy OHC / Flickr
Prince of Peace Abbey

Beläget på toppen av den fantastiska Benet Hill ligger det charmigt namngivna Prince of Peace Abbey, ett benediktinerkloster som fortfarande är i fungerande skick.

Här bor fortfarande upp till tjugo benediktinermunkar och du kan utforska vissa delar av byggnaden som bönevandringen och kyrkogården.

Om du letar efter lite lugn och tid att begrunda i Oceanside, då är detta det perfekta stället att komma, och du kan till och med stanna här för en reträtt om du vill.

10. Segling Blue Water Charters

Segling Blue Water ChartersKälla: sailingbluewatercharters
Segling Blue Water Charters

Om du vill utforska Oceanside från ett annat perspektiv, varför inte ta dig till vattnet med Sailing Blue Water Charters? Företaget driver en yacht som sträcker sig över 35 fot och kallas Breath of An Angel.

Du kan ta en skräddarsydd rundtur i vattenvägarna i detta område och det finns hamnkryssningar och utflykter som tar dig med valskådning.

Du kan också kryssa till närliggande Catalina Island och förhoppningsvis kommer du att fånga några delfiner som simmar vid sidan av yachten, såväl som andra lokala vattenlevande liv som sälar.

11. Heritage Park Village and Museum

Heritage Park Village and Museum, Oceanside, CAKälla: visitoceanside.org
Heritage Park Village Och Museum

Heritage Park Village and Museum brukade vara centrum i Oceanside innan det växte i storlek och ses nu som stadens historiska hjärta.

Byn fungerar nu som ett minnesmärke och ett fungerande museum och du hittar en tidstypisk General Store, uppsättning stall, fängelse och smedsateljé här.

Du kan besöka byggnaderna och vandra runt i stadskärnan som har en bygräsplan och en paviljong.

12. Gamla Mission San Luis Rey

Old Mission San Luis Rey, Oceanside, CAKälla: Mikhail Pogosov / shutterstock
Gamla Mission San Luis Rey

Old Mission San Luis Rey grundades först 1798 och tillhörde Luiseno-indianerna och var både en spansk och mexikansk mission.

Det ockuperades också av den amerikanska militären innan det restaurerades på 1900-talet och är nu hem för en grupp franciskanerbröder.

Uppdraget erbjuder en fantastisk titt på områdets historia och hur det utvecklades, och du hittar ett museum här som har bitar som visar upp det bästa av Luisenos indiska kultur.

13. Tyson Street Beach

Tyson Street Beach, Oceanside, KalifornienKälla: Ana Phelps / shutterstock
Tyson Street Beach

Inbäddat nära den ikoniska Oceanside Pier ligger Tyson Street Beach and Park som är känd för sin underbara utsikt över det omgivande landskapet.

Du kan blicka ut över både staden och havet och förutom en strand finns det också ett parkområde här för besökare att njuta av.

Havet är känt för sina små vågor som gör att familjer strömmar hit och det finns även lekplatser och gräsbevuxna rastplatser som kommer att bli en hit bland yngre besökare.

14. Vågbrytare

Breakwater Brewing, OceansideKälla: breakwaterbrewing.com
Breakwater Brewing, Oceanside

Kom till Breakwater om du vill smaka på god mat och välsmakande öl på samma plats.

Detta bryggeri serverar 18 olika sorters öl som alla tillverkas i egen regi och du kan även smaka på upp till 25 andra ölsorter från hela regionen.

Om du vill ha något till drinkarna, serverar restaurangen pizzor och andra snacks som grillade smörgåsar och kycklingvingar och det finns också arkadspel som en flipperspelsmaskin.

15. Coastern

CoasternKälla: DEN heliga handgranaten! / Flickr
Coastern

Om du vill uppleva Oceanside som en lokal måste du ta en tur på Coaster, ett pendeltåg som går hela vägen till soliga San Diego.

Syftet med Coaster är att förbättra trafikstockningarna och erbjuda ett grönare alternativ till att resa i dessa delar, och för detta ändamål är detta ett fantastiskt miljövänligt sätt att se lite av det lokala landskapet utan att behöva sätta sig i en bil.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Oceanside, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *