15 bästa sakerna att göra i Padua (Italien)

Padua (Padova) är en kommun belägen i regionen Veneto i nordöstra Italien – även om det ofta anses vara en del av storstadsområdet Venedig och Treviso, Padua har en tydlig historia och har varit en viktig stad sedan medeltiden. Padua ligger vid floden Bacchiglione, cirka 40 km väster om Venedig och har en nuvarande befolkning på 214 000. Denna stad är extremt vacker och har en uppsjö av charmig arkitektur, broar som korsar floden, och även det viktiga universitetet i Padua som en gång var värd för den legendariska Galileo.

Uppgifter visar faktiskt att Padua är en av de äldsta etablerade städerna i norra Italien och den har sett någon form av bosättning sedan 1183 f.Kr. Under de följande åren invaderades Padua av olika fraktioner inklusive hunnerna och goterna. Under medeltiden och renässansen blev Padua enormt viktig och dess universitet var känt i hela Italien.

Idag är industriområdet öster om Padua en av de största i Europa och sysselsätter över 50 000 personer. Som turistmål erbjuder Padua ett rikt urval av historiska byggnader, vackra trädgårdar och intressanta museer.

Här är bästa sakerna att göra i Padua:

1. Basilica di Sant'Antonio

Basilica di Sant'Antonio

Källa: flickr

Basilica di Sant'Antonio

Denna enorma, många kupolformade basilika är utan tvekan höjdpunkten i Padua och den sticker ut för alla att se i centrum av den historiska gamla stan.

Basilikan, som ursprungligen byggdes på 1200-talet, har en myriad av olika arkitektoniska stilar och är listad som en av Heliga Stolens internationella helgedomar.

På framsidan ramar flera valv och intrikata detaljer in huvuddörren, men sidan är den riktiga godbiten – 8 olika kupoler sticker ut ovanför väggarna tillsammans med en rad förtjusande torn.

Inuti är detaljerna helt enkelt imponerande – fresker och vackert färgade konstverk täcker bokstavligen varje tum av basilikan tillsammans med olika guldbeslag och marmorskulpturer.

Dessutom finns det också flera kapell som har vackra renässanskonstverk från konstnärer som De Zevio.

2. Piazza dei Signori

Piazza dei Signori

Källa: flickr

Piazza dei Signori

Ett av de största torgen i historiska Padua, Piazza dei Signori, fungerar som en av de centrala samlingsplatserna i staden och har historiskt hållit medborgarfester och turneringar.

Torget skapades på 1300-talet och byggdes runt det berömda klocktornet och det är fyllt med medeltida och renässansdetaljer.

I ena änden av torget sitter Chiesa di San Clemente, och i den andra Torre Dell'Orologio (klocktornet). Kantar torget finns en rad hus, restauranger, butiker och kaféer och i ena änden sitter den vackra Marciana-pelaren.

Det här torget är också värd för regelbundna marknader och evenemang så det finns en chans att du också kan uppleva lite äkta italiensk kultur och lokalt liv.

3. Padua Duomo

Battistero del Duomo

Källa: flickr

Battistero del Duomo

Även om utsidan av Basilica di Sant Antonio kanske överträffar Padua Duomo, är denna kyrka faktiskt stadens huvudkyrka och den har en helt enkelt sublim interiör.

Katedralen, som ligger på den självutformade Piazza Duomo, skapades ursprungligen 1117, men förstördes av en jordbävning.

Inne i Duomo skapade de vitkalkade väggarna en hög kontrast till det blå och rödmönstrade marmorgolvet och de många bågarna och kolonnerna skapar en tilltalande effekt.

Av särskilt intresse är Baptistery of Padua som har en mycket detaljerad fresk målad av Giusto de Menabuoi och täcker hela väggen och i taket.

4. Cappella degli Scrovegni

Cappella degli Scrovegni

Källa: flickr

Cappella degli Scrovegni

Beläget i den trevliga Giardini dell'Arena, är Cappella degli Scrovegni en verkligt monumental kyrka och är känd för sina sublima inre fresker.

Utsidan av denna kyrka är ganska diskret, och om du inte var medveten om dess historiska betydelse kan du helt enkelt gå förbi den.

Inredningen skapades 1305 och designades av den berömda Giotto som var ansvarig för designen av Florens Campanile.

Praktiskt taget alla tillgängliga väggutrymmen är fyllda med olika religiösa skildringar och uppvisar en explosion av färg.

Uppdelade i flera olika sektioner representerar freskerna allmänna berättelser från bibeln, Kristi liv och människans laster och dygder.

Betraktas som ett riktigt mästerverk, detaljerna och färgen som fortfarande finns idag är fantastiska och det här är ett konstverk från Padova som du inte får missa.

5. Palazzo della Ragione

Palazzo della Ragione

Källa: wikipedia

Palazzo della Ragione

Detta enorma rådhus ligger i centrum av Piazza della Frutta och anses vara en ikon för staden Padua.

Det sägs ha det största ostödda taket i Europa och det ståtar med den tidigare makt och inflytande som Padua hade.

Stadshuset skapades mellan 1172 och 1219 och har stått i hundratals år och har varit en central punkt för olika medborgerliga ceremonier och rättsliga domstolar.

Inne i hallen finns en stor öppen kammare som är rikt dekorerad med en serie färgglada fresker skapade av Nicolo Miretto och Stefano da Ferrara.

Hundratals individuella fresker kantar väggarna och skildrar olika allegoriska berättelser och historiska händelser.

6. Orto Botanico

Orto Botanico

Källa: flickr

Orto Botanico

Denna lilla botaniska trädgård är verkligen fängslande och innehåller en uppsjö av intressanta växter, vegetation, örter och träd.

Den skapades 1545 och är en av de äldsta trädgårdarna som fortfarande finns och fungerade ursprungligen som ett lärocentrum för universitetsstudenterna.

I ena änden av trädgården finns en serie moderna växthus som innehåller en myriad av olika växtarter, medan i den andra finns en typisk plantskola som är anlagd i en cirkulär form och ansluten till många små charmiga sektioner.

Om du älskar växter och naturen, kommer Orto Botanico att visa sig vara en riktig njutning.

7. Prato della Valle

Prato della Valle

Källa: flickr

Prato della Valle

Prato Della Valle står på kolossala 90 000 kvadratmeter och är det största torget i Italien och även i Europa.

Detta är ett av de viktigaste områdena i Padua och lokalbefolkningen älskar helt enkelt den öppna ytan och utformningen av torget.

Även om torget kallas en Piazza, är torget faktiskt ovalt och har ett cirkulärt vattenparti som är omgivet av en serie av 90 statyer som föreställer olika viktiga figurer i Padovas historia.

Fyra broar korsar vattnet och leder dig in i den centrala delen som innehåller en vattenfontän.

Kom hit för att beundra torgets design och skala, men också för att koppla av i skuggan av träden eller sola på de välskötta gräsmattorna.

8. Brenta kanal

Brenta kanal

Källa: wikipedia

Brenta kanal

Brentakanalen sträcker sig många mil mellan Chioggia vid kusten, till Padua där den svänger tillbaka till Brentafloden.

Kanalen skapades på 1400-talet och var tänkt att utöka handelsvägar och möjligheter för Venedig och de större städerna i norra Italien.

Båtturer är faktiskt tillgängliga på denna imponerande vattenväg som tar dig från Padua till Venedig och vice versa.

På vägen kommer du att se en mängd vackra hus, ståtliga hem och villor som Villa Foscari och Villa Pisani.

Dessutom är den naturliga naturen verkligen fantastisk och när du svimmar mot Venedig kommer du att se den udda lilla byn utspridda runt kanalens stränder.

9. Musei Civici

Musei Civici

Källa: flickr

Musei Civici

Detta komplex av museer och historiska byggnader ligger i Giardini dell'Arena och har två museer och den fantastiska Cappella degli Scrovegini.

Inkluderat i konstgallerierna är sublima målningar av kända renässanskonstnärer inklusive Titia, Giotto, Bellini och Veronese.

Samlingen anses vara ett av de finaste exemplen på venetiansk konst mellan 1100- och 1800-talen i Italien.

Förutom konstverken finns det också en samling historiska föremål från olika epoker, inklusive förromerska, antika grekiska och etruskiska.

Varje utställning visas underbart och innehåller också multimediafunktioner.

10. Giardini dell'Arena

Giardini dell'Arena

Källa: flickr

Giardini dell'Arena

Giardini dell'Arena ligger i den norra delen av Paduas gamla stadsdel och är en trevlig plats att utforska och koppla av.

Det rekommenderas att kombinera ett besök på Capella degli Scrovegni och Musei Civici tillsammans med en lugn promenad genom parken och längs stranden av den norra kanalen.

Parkens grunder är vackra med många skuggade områden täckta av läckra träd och växter, dessutom finns det flera gångstigar som slingrar sig genom markerna för att skapa en trevlig vandringsled.

Detta är verkligen en trevlig plats att tillbringa lite tid och ta en paus från sightseeing.

11. Padova kanaler/floder

Kanal i Padova

Källa: flickr

Kanal i Padova

Förutom Brenta-kanalen har Padua också flera centrala kanaler och floder som ger fantastiska promenadmöjligheter och är ett bra sätt att se staden.

Med start vid Via Goito kan du följa en gångväg längs floden och beundra det vackra vattenlandskapet tills du når Museo dell Astronomico.

Härifrån kan du antingen fortsätta längs Riviera Tiso da Camposampiero in i stadens centrum, eller följa floden i norrgående riktning ända fram till Giardini dell'Arena.

Under din promenad passerar du många vackra byggnader och ser det fantastiska naturlandskap som floden ger.

12. Palazzo Zuckerman

Palazzo Zuckermann

Källa: flickr

Palazzo Zuckermann

Palazzo Zuckerman ligger bredvid Giardini dell'Arena och är en annan fin samling konst som har samlats under åren.

Den första våningen är uppdelad i två stora våningar och innehåller en enorm mängd föremål som samlas in från regionen kring Padua, inklusive keramik, keramik, elfenben, smycken, silver, textilier och möbler.

På andra våningen finns ett museum tillägnat köpmannen Nicola Bottacin som gjorde en enorm samling konstverk, vapen och gamla mynt/pengar.

Dessa föremål kombineras för att ge en fascinerande inblick i regionens historia, och en glimt av hur folkets smaker och mode har förändrats genom åren.

13. Cafe Pedrocchi

Caffè Pedrocchi

Källa: flickr

Caffè Pedrocchi

Som namnet antyder låter detta fantastiska kafé ägare ta med sina älskade hundar! Denna anläggning ligger på Piazza Cappellato Pedrocchi, i närheten av Piazza dei Signori och Ragione-palatset.

Detta underbara och charmiga kafé erbjuder en omfattande drinklista med ett urval av viner, spritdrycker, likörer, kaffe och läsk.

Dessutom åtföljs drinkarna med ett stort fat med snacks och aptitretare som ger utmärkt valuta för pengarna.

14. Dagstur till Venedig

Venedig

Källa: flickr

Venedig

På grund av de fantastiska transportförbindelserna mellan Padua och Venedig skulle det vara synd att inte göra det bästa av din resa till norra Italien och även besöka den flytande staden.

Tåg går mellan Padua och Venedig med jämna mellanrum och resan tar cirka 25-27 minuter.

Venedig är en underbar stad och erbjuder en hel del rik historia, fantastisk arkitektur och naturligtvis de vackra kanalerna.

Se till att du åker vaporetto på Canal Grande, gå genom St.

Markusplatsen, ta hissen från Campanile för fantastisk utsikt över staden och korsa Ponte di Rialto.

Dessutom finns det magnifika Dogepalatset och den dystra Suckarnas bro.

Tillgänglig kryssning: Båtkryssning från Padua till Venedig på Brenta Riviera

15. Prova några lokala rätter på Trattoria al Prato Restaurant

Trattoria al Prato

Källa: tripadvisor

Trattoria al Prato

Om du letar efter en fin restaurang som erbjuder mat av hög kvalitet, utmärkt service och ett vackert läge, är Trattoria al Prato det perfekta valet.

Denna underbara anläggning ligger på norra sidan av Prato della Valle och ligger bara 15 minuters promenad från de stora torgen i Padua.

Drivs av två herrar, personalen är extremt vänlig och ser till att din upplevelse blir minnesvärd.

Menyn erbjuder ett stort urval av traditionella italienska rätter och internationella rätter.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Padua, Italien

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *