15 bästa sakerna att göra i Palermo (Italien)

Palermo är huvudstaden på Sicilien som är den största ön i Medelhavet och ligger på botten av Italien i nära anslutning till Tunisien och Malta. Med en befolkning på 676 000 och en större storstadsbefolkning på 1,3 miljoner, fungerar den som öns kulturella och ekonomiska centrum. Grottritningar har hittats i Palermo och mänskliga bosättningar har daterats så tidigt som 8000 f.Kr. Till en början under romersk kontroll, när väldet började kollapsa, kom Palermo under germansk kontroll och därefter arabiskt styre och slutligen kristna erövringar på 1000-talet.

Idag är Palermo en blomstrande stad som har sett enorm utveckling sedan 1980-talet och dess ekonomi kretsar kring turism och tjänster. Som turistmål erbjuder Palermo ett stort utbud av historiska attraktioner, gamla byggnader och dramatiska kustlinjer att utforska.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Palermo:

1. Palermo katedral

Palermo katedral

Källa: flickr

Palermo katedral

På grund av de olika erövrande nationer och imperier som har haft en närvaro i Palermo, har denna katedral en myriad av olika stilar och är en verkligt fascinerande byggnad.

Ursprungligen byggd 1185 på instruktion av påven Gregory I, kyrkan har sett många användningsområden, inklusive en moské och en krypta.

Det moriska inflytandet är närvarande på exteriören och det har en fin central basilika och ett högt renässansklocktorn.

Dessutom har portikens sidoingång flera utsmyckade kolonner och en triangulär fronton med en detaljerad fresk.

Inuti är ett framträdande inslag skattkammaren som innehåller olika artefakter från olika tidsperioder av kyrkan, och även kejsar Fredrik II:s grav.

2. Capella Palatina

Capella Palatina

Källa: flickr

Capella Palatina

Palatina kapellet ligger i närheten av Pallazzo dei Normanni i centrum av Palermo och är ett av de bäst bevarade exemplen på bysantinsk arkitektur och konstverk i Europa.

Som en del av palatset byggdes det 1132 och beställdes av Roger II av Sicilien.

Kapellet är tillägnat Sankt Peter och har en central basilika och har en uppsjö av fantastiska bysantinska konstverk och arkitektur.

Täckta med fantastiska mosaiker som uppvisar en fantastisk mängd detaljer och färger, är väggarna och taket fulla av religiös och historisk ikonografi.

Varje vinkel eller hörn du vänder hittar du ytterligare en detalj eller intressant skildring – det här är verkligen en verklig bedrift av uppfinningsrikedom och konstnärligt skapande.

3. Palazzo dei Normanni

Palazzo dei Normanni

Källa: wikimedia

Palazzo dei Normanni

Det kungliga palatset eller Normandernas palats fungerade som huvudsätet för kungarna av Sicilien.

Det står som ett av de äldsta kungliga slotten i Europa och skapades ursprungligen på 800-talet av emiren av Palermo.

Det normandiska och moriska inflytandet är obestridligt och palatset utstrålar en officiell och ståtlig känsla.

Ett av de främsta inslag i exteriören är den centrala innergården som har några vackra stenvalv och dekoration.

Dessutom är Capella Palatina en anslutande byggnad som har några vackra mosaiker och konstverk som går tillbaka hundratals år.

Se till att du besöker detta kungliga residens för en sann bit av siciliansk historia.

4. Palermo arkeologiska museum

Museo Archeologico Regionale Antonio Salinas

Källa: flickr

Museo Archeologico Regionale Antonio Salinas

Palermos arkeologiska museum ligger i närheten av Teatro Massimo och är en fantastisk plats att besöka för dem som älskar historia.

Detta museum innehåller en stor samling av antik grekisk konst och olika artefakter och fynd från regionen och ön Sicilien.

Museet är uppdelat i olika sektioner och är lätt att navigera – Utställningar inkluderar undervattensartefakter, feniciska artefakter, romerska artefakter och mer.

Anmärkningsvärda föremål inkluderar Palermo-stenen som innehåller en lista över egyptiska regler, marmorstatyn av Satyr, lejonstatyer från den antika platsen Selinunte och ett urval av dekorerad grekisk keramik.

5. La Martorana

La Martorana

Källa: flickr

La Martorana

Palermo är full av gamla och vackra religiösa byggnader och Martorana (katedralen St. Mary of the Amiral) är ett verkligt förtjusande exempel.

Precis som med Palermos katedral har La Martorana också en sammanslagning av olika arkitektoniska stilar på grund av år av erövring.

Kyrkan ligger på Piazza Bellini, bredvid den berömda Pretoria-fontänen och Quattro Canti-torget.

Inuti denna fantastiska byggnad är designen och konstverken återigen sublima – huvudkupolen har en gyllene mosaik av Kristus och taken och bågarna är fulla av fresker och färgglada skildringar.

Det är verkligen en fantastisk byggnad att se och de utsmyckade konstruktionerna kommer att lämna dig i misstro.

6. Kapucinerklostret och katakomberna

Kapucinerkatakomberna, Palermo

Källa: flickr

Kapucinerkatakomberna, Palermo

Orden för kapucinerbröder går tillbaka till 1500-talet och detta kloster var tillägnat deras bruk.

Även om klostret i sig inte är en fantastisk byggnad, är katakomberna det sanna underverket och är inte som någon annan attraktion i Europa.

Här kommer du att resa under jorden in i de stora katakomberna och se en makaber mängd begravningar och välbevarade kroppar från olika tidsperioder.

Kapucinermunkarna skulle bevara kropparna och hålla dem i sina ursprungliga plagg och även använda balsameringstekniker.

Turer är nu möjliga i katakomberna och du kan se denna bisarra gravplats som innehåller över 8000 kroppar.

Föreslagen tur: Capuchin Catacombs of Palermo & Monreale Cathedral Tour

7. San Giovanni degli Eremiti

San Giovanni degli Eremiti

Källa: viaggiatoriatipici

San Giovanni degli Eremiti

En verkligt liten och charmig kyrka, denna byggnad går tillbaka till 600-talet och är anmärkningsvärt välbevarad trots sin enorma ålder.

Kupolformade torn sitter i ena änden av kyrkan och har en lysande röd färg som fortfarande är extremt levande.

Den arkitektoniska stilen anses vara en kombination av arabiska och normandiska men har senare romerska tillägg.

En trevlig trädgård ligger på baksidan av kyrkan fylld med exotiskt växtliv och träd.

Som en av de viktigaste arabisk-normandiska byggnaderna i Palermo förblir insidan ganska enkel med bara några få fresker och religiösa konstverk.

8. Monte Pellegrino

Monte Pellegrino

Källa: flickr

Monte Pellegrino

Sicilien är fullt av berg och kuperade områden och Monte Pellegrino ligger bredvid Palermo och erbjuder en flykt till naturen med oöverträffad utsikt över staden och Medelhavet.

Bortsett från att vara en fantastisk turistattraktion, älskar lokalbefolkningen att komma hit för en eftermiddag av kul också, så räkna med att mingla.

Bara 14 km från stadens centrum är detta berg lättillgängligt och det finns en regelbunden busslinje som går till toppen från Politeama.

Om du är särskilt äventyrlig och vältränad är det möjligt att vandra till toppen av berget Pellegrino till, men åta dig inte denna satsning om du inte är säker på din fysiska kondition och överlevnadsförmåga!

9. Palermo Food Markets

Matmarknad i Palermo

Källa: flickr

Matmarknad i Palermo

Matmarknader är ett fantastiskt sätt att prova det lokala livet och så se hjärtat av en stad.

Palermo har flera underbara matmarknader som fungerar dagligen.

De viktigaste matmarknaderna inkluderar Ballaro, Cap och Vucciria som alla ligger i centrum av staden och inte långt från de största attraktionerna.

Här hittar du gatuförsäljare och butiksfronter fulla av utsökt färsk frukt, grönsaker, kakor, bakverk och mer.

Förbered dig på att få ditt sinne angripet med de olika dofterna och ljudet från försäljarna som säljer sina varor.

En verkligt fascinerande del av Palermo som inte bör missas – Överväg också en specialiserad gatumatstur som guidar dig genom de bästa platserna.

10. Teatro Massimo

Teatro Massimo

Källa: flickr

Teatro Massimo

Vem hade trott att en teater skulle vara en av de största strukturerna i Palermo? Teattro Massimo är enorm och tornar upp sig över de relativt små byggnaderna som omger Piazza Giuseppe Verdi.

Det öppnades 1897 och är det största operahuset i Italien och är känt för sina akustiska egenskaper.

Med en exteriör som mer ser ut som ett palats är den här byggnaden verkligen överdådig, men interiören är lika påkostad.

Guidade turer finns tillgängliga dagligen i det inre av denna fantastiska byggnad inklusive rundturer i själva auditoriet och dess lådor.

För filmfantaster är denna teater också platsen där de sista scenerna i Third Godfather-filmen spelades in!

11. Fontana Pretoria

Fontana Pretoria

Källa: flickr

Fontana Pretoria

En monumental fontän som ligger i centrum av Piazza Pretoria, Fontana Pretoria byggdes av en florentinsk arkitekt 1554 och överfördes till Palermo 1574. På fontänen finns marmorstatyer av de tolv olympierna från antika grekiska mytologin inklusive Zeus, Poseidon , Apollo och Ares.

Varje staty är mycket dekorerad och skulpterad och ramar in mittpunkten perfekt.

Förutom de mäktiga olympierna representerar de andra statyerna Palermos djur och floder.

12. Ustica Island

Ustica

Källa: flickr

Ustica

Ustica är en liten ö som ligger i Tyrrenska havet och är ungefär 50 km från Siciliens och Palermos kust.

Utgrävningar har daterat bosättningar här i hundratals år och den nuvarande befolkningen är drygt 1300. Färjor avgår till Ustica från Palermos hamn och det erbjuder en verkligt anmärkningsvärd dagsutflykt.

Här hittar du ett vackert klippölandskap som har behållit sin charm och historia.

Utforska klipporna och klättra för att se tornet i Spalmatore, eller till och med ta del av en plats för dykning som Ustica är välkänt för på grund av det djupa vattnet som omger öns bas.

13. Mondello Beach

Mondello Beach

Källa: flickr

Mondello Beach

15 minuter norr om Palermo ligger den livliga staden Mondello – Här hittar du den sublima Mondello Beach som är ett bra ställe att koppla av och njuta av det svala Medelhavsvattnet.

Även om det är trångt under rusningstid, kommer du fortfarande att ha gott om utrymme att sola eller bygga ett sandslott! I centrum av stranden ligger den enorma jugendpiren och byggnaden som innehåller en restaurang och bar.

Kom till Mondello för att fly från sightseeing och njut av lite avkoppling eller simma i buktens kristallklara vatten.

14. Quattro Canti

Quattro Canti

Källa: flickr

Quattro Canti

En enkel men effektiv och vacker attraktion, Quattro Canti är ett öppet torg som ligger i centrala Palermo.

Torget byggdes 1608 och utgör en korsning för Via Maqueda och VIa Vittorio Emannuel, men det är arkitekturen som gör det känt.

Vid varje hörn av torget ligger en halvcirkulär yta som innehåller marmorpelare, inskriptioner och statyer av viktiga italienska medborgare och härskare.

Deras symmetri och design är fantastiska och du känner dig som om du har klivit in i Florens eller renässansens Italien.

15. Prova på Parasailing

Parasailing Palermo

Källa: visitsicily

Parasailing Palermo

Om du letar efter några äventyrs- och adrenalindrivna aktiviteter, varför inte prova på parasailing? Palermo lämpar sig för denna sport på grund av dess lugna vatten och läge i Medelhavet.

Vid hamnen och stränderna kan du enkelt hitta researrangörer som erbjuder denna aktivitet och priserna är vanligtvis rimliga.

Glid över staden och vattnet med stil och se Sicilien utvecklas under dina ögon – Detta är verkligen en minnesvärd upplevelse som du kommer att uppskatta för alltid!

Var de ska bo: Bästa hotellen i Palermo, Italien

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *