De 15 bästa sakerna att göra i Reggio Calabria (Italien)

Reggio Calabria är en blomstrande kommun som ligger på västkusten av regionen Kalabrien i södra Italien. Denna stad är en av de sydligaste regionerna i Italien och ligger mittemot den östra kusten av ön Sicilien i nära anslutning till den livliga hamnen Messina. Med en befolkning på över 200 000 är Reggio Calabria och det omgivande storstadsområdet den tredje största i denna region i Italien och är också en av landets viktigaste ekonomiska centra. Stadens huvudsakliga ekonomi omger dess hamn- och kusttransporter och Reggio fungerar som en viktig länk till Neapel, Taranto och Messina.

Denna region i Italien som sett någon form av bebyggelse sedan 3:e årtusendet f.Kr. från civilisationer som trojanerna, mykenerna och fenicierna; det anses vara en av de äldsta grekiska kolonierna i södra Italien. På senare år styrdes Reggio av de sicilianska vesperna och habsburgarna och blev så småningom en del av det enade Italien. Idag är Reggio en trevlig och charmig kustort med mycket att erbjuda – Du hittar en fantastisk blandning av historisk arkitektur som Castello Argonese, moderna fritidsanläggningar som Lungomare Falcomata och fina restauranger och gelaterier.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Reggio Calabria:

1. Castello Aragonese

Castello Aragonese, Reggio Calabria

Källa: byvalet / shutterstock

Castello Aragonese, Reggio Calabria

Detta fantastiska slott har stått som städernas huvudsakliga försvarsform i hundratals år och skapades ursprungligen under tidig medeltid.

Eftersom Reggio var en så viktig stad under tidigare tider, var slottet alltid underhållet och befäst.

I dag är slottet fortfarande i fantastiskt skick och det är möjligt att klättra upp till murarna och gå längs försvarstornen.

Beläget i centrum av Reggio Calabria, är slottet en av stadens främsta ikoner och på grund av de relativt låga byggnaderna kan det ses praktiskt taget var som helst i den omgivande närheten.

2. Lungomare Falcomata

Lungomare Falcomata

Källa: wikimedia

Lungomare Falcomata

Reggio Calabria är en kuststad och har därmed en lång sträcka av strand och offentlig strandpromenad – Lungomare Falcomata är den största strandremsan och det är dit både lokalbefolkningen och turister kommer för att njuta av solen, en promenad och för att beundra det fantastiska kustlandskapet.

Strandpromenaden börjar vid kanten av järnvägsspåret och sträcker sig kilometervis tills den når busstationen.

Längs denna gångväg finns en myriad av träd, bänkar och belysning, tillsammans med några små parker och den förtjusande friluftsarenan Arena dello Stetto Amphitheatre.

På kvällarna blir strandpromenaden levande och du kommer att hitta många människor som går för att njuta av solnedgången.

3. Reggio Calabria Museo Nazionale

Reggio Calabria Museo Nazionale

Källa: panoramio

Reggio Calabria Museo Nazionale

Om du letar efter en bit av kultur och att lära dig om Reggios historia, är Museo Nazionale det perfekta stället att besöka.

Beläget precis bakom strandpromenaden, är museet inrymt i en historisk byggnad som är prydd med många gamla ikoner.

Inuti detta museum kan du hitta en enorm samling av artefakter och reliker från den omgivande regionen som går tillbaka till antikens grekiska tider.

Anmärkningsvärda föremål inkluderar två Riace-bronsstatyer som föreställer Tydeus och Amphiaraus, ett marmorhuvud av Apollo, olika bronsmöbler och en samling utsmyckade smycken och mynt.

4. Monumento de Athena

Monumento de Athena

Källa: flickr

Monumento de Athena

Beläget i centrum av strandpromenaden, är Monument of Athena en ikon för staden och står stolt vid kanten av en målmedvetet byggd strandpromenad.

När du står bredvid statyn får du fantastiska vyer över Messinasträckan medan bakom statyn finns en fantastisk offentlig amfiteater.

Själva statyn föreställer krigargudinnan Athena Promachos som sägs försvara Reggio Calabria i nöden.

5. Reggio Calabria Beach

Reggio Calabria Beach

Källa: flickblommor

Reggio Calabria Beach

Framför strandpromenaden kan du hitta en offentlig strand och många lokalbefolkningen och turister besöker dem för att bara koppla av och njuta av den blåsande medelhavsvärmen.

Även om stranden är en blandning av sand och småsten är det fortfarande ett trevligt läge och strandpromenaden har en uppsjö av bekvämligheter som du kan dra nytta av.

Bredvid monumentet Athena finns också flera strandbarer och kaféer där du kan köpa förfriskningar.

Medan du är i Reggio, erbjuder stranden den perfekta platsen att föryngra och ha lite kul.

6. Cattedrale di Maria Santissima

Duomo-katedralen i Reggio Calabria

Källa: flickr

Duomo-katedralen i Reggio Calabria

Mer allmänt känd som Reggio-katedralen, denna utsmyckade kyrka är den mest betydelsefulla religiösa byggnaden i regionen och ligger på Piazza del Duomo.

Skapad 1928, är detta en relativt modern struktur jämfört med några av de andra antika byggnaderna i Italien, men den har en klassisk neoromansk design.

Den främre fasaden är gjord av gräddsten och marmor och har fyra dekorativa pelare toppade med små kupolformade torn.

Interiören är inramad av en serie imponerande exponerade stenpelare och har en rad religiösa artefakter, inklusive en kolonn från Miracle of St. Paul.

7. Corso Garibaldi

Corso Garibaldi

Källa: wikimedia

Corso Garibaldi

Om du letar efter ett fynd eller ett ställe för detaljhandel är Corso Garibaldi den främsta destinationen i Reggio att besöka.

Denna enorma gata sträcker sig från Fiume Calopinaee rakt över till Museo Nazionale och har flera gågata som tillåter en stressfri shoppingupplevelse.

Längs denna sträcka av förstklassig butiksyta kan du hitta en rad olika butiker, high street-butiker, boutiquer och ett urval av kaféer och restauranger.

På natten är gatan ett av de viktigaste områdena för nattliv i staden och barerna och restaurangerna erbjuder en fantastisk möjlighet för en minnesvärd kväll.

8. Stiftsmuseet

Stiftsmuseet

Källa: tripadvisor

Stiftsmuseet

Diocesan Museum ligger i en gammal kyrka och är ett annat fint museum som ligger i centrum av Reggio Calabria.

Speciellt detta museum ligger bara en kort promenad från Argonese-slottet och är en perfekt plats att besöka på en vandringstur i staden.

Beläget i detta fantastiska museum finns en intressant samling av artefakter och reliker som har samlats in under åren av biskoparna och prästerskapet i Reggio Calabria.

Föremålen inkluderar guld- och bronsaltare, gyllene kalkar och prydnadssaker, fantastiska smycken och en mängd olika historiska konstverk.

9. Prova lite glass på Da Cesare Gelateria

Da Cesare Gelateria

Källa: reggiocalabriaturismo

Da Cesare Gelateria

Italien är känt för sin glass och Reggio Calabria har en mängd fantastiska Gelato-försäljare; den bästa anses vara Da Cesare Gelateria som ligger på Piazza Indipendenza.

Även om den bara är en liten byggnad, är glassbutiken berömd över hela staden och du kommer alltid att hitta en jämn ström av lokalbefolkningen och turister som provar godsakerna till salu.

Det breda utbudet av smaker som finns inkluderar traditionella napolitanska och vanilj, eller några konstiga skapelser som pistage och keso!

10. Bestiga Rocca di Pentedattilo

Rocca di Pentedattilo av Massimiliano Pedi

Källa: flickr

Rocca di Pentedattilo av Massimiliano Pedi

Pentedattilo är en spökstad som ursprungligen byggdes av grekiska setelers år 640 f.Kr. Fram till 1800-talet var det ständigt bebott, men jordbävningar får befolkningen att lämna byn.

Det står nu i dag som en kuslig påminnelse om en svunnen tid och de ursprungliga byggnaderna kan fortfarande ses kramas om kanten av berget.

Bakom byn ligger Pentedattilos klippor som tornar upp sig över byggnaderna och skapar ett intressant naturmonument att utforska.

Fotografiska möjligheter är många här, och för den äventyrliga är det möjligt att klättra på klipporna.

11. Fortini di Pentimele

Fortini di Pentimele

Källa: yescalabrien

Fortini di Pentimele

Det är lätt att se varför denna befästning hade en så framträdande position i staden – Beläget högt upp på Pentimele Hill, härifrån får du panoramautsikt över den omgivande landsbygden och Messinas raka.

Med anor från 1500-talet var de ursprungliga forten tänkta att fungera som ett försvar mot pirater, men de användes inte korrekt förrän på 1800-talet.

Mycket av den gamla strukturen i forten finns kvar och de skapade en lysande fotografisk möjlighet mot bakgrund av Reggio Calabria som ligger i fjärran.

12. Resa till Messina

Messinas katedral

Källa: sicilia-by-divino

Messinas katedral

Messina är en av de mest ikoniska och viktiga städerna på ön Sicilien, och regelbundna passagerarfärjor går från Reggio Calabria till denna livliga hamn på ön.

Beläget i Reggios huvudhamn, korsar färjan Messinas Straight och landar vid en liten brygga strax norr om Zona Falcata som är Messinas största kommersiella hamn.

Härifrån kan du utforska staden och se intressanta platser som Messina-katedralen och klocktornet, den vackra fontänen Orion och Kristus kungens tempel.

13. Piazza de Nava/Piazza Indipendenza

Piazza de Nava

Källa: flickr

Piazza de Nava

Dessa två charmiga torg ligger bredvid Museo Nazionale och erbjuder en lugn plats att koppla av och titta på och vila efter en hektisk dag med sightseeing.

Piazza de Nava är omgiven av vackra byggnader och i centrum finns ett stort monument tillägnat Giuseppe Nava som var en viktig statsman i Reggio Calabria.

Tvärs över vägen är Piazza Indipendenza tillägnad italiensk självständighet och innehåller flera skuggade områden täckta med vackra träd; den förtjusande Cesare Gelateria finns också här.

14. Smaka på en vegetarisk pizza på Pizzeria Mandalari

Pizzeria Mandalari

Källa: tripadvisor

Pizzeria Mandalari

Glass, pizza och pasta är de tre maträtterna som Italien är känt för, och Pizzeria Mandalari i Reggio Calabria erbjuder möjligheten att njuta av några lysande hemlagade pizzor som får dig att vilja ha mer! Beläget på Via Udine, kanske denna anspråkslösa anläggning inte ser mycket ut från utsidan, men dess meny och piazzor är oöverträffad.

Du kan njuta av ett brett utbud av kreationer inklusive ett urval av vegetariska pizzor, och det finns också ett stort ölutbud – allt serverat av den vänliga och ivriga personalen.

15. Aspromonte nationalpark

Aspromonte nationalpark

Källa: csttropea

Aspromonte nationalpark

Öster om Reggio Calabria finns ett fantastiskt bergslandskap och den underbara nationalparken Aspromonte.

Som en av de få nationella delarna i denna region i Italien har Aspromonte mycket att erbjuda och är den perfekta platsen att besöka för dem som älskar vandring och friluftsliv.

Montalto är det högsta berget i denna park som är 1955 meter högt, men förutom bergen finns det också många bokskogar att utforska.

Du kan också hitta en uppsjö av vilda djur här inklusive pilgrimsfalken, vargar, örnugglan och gåhöken.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Reggio Calabria, Italien

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *