De 15 bästa sakerna att göra i Santa Clarita (CA)

Staden Santa Clarita ligger cirka 55 mil från Los Angeles, så med det i åtanke är det lätt att ta en resa hit om du är i området.

Många besökare till Kalifornien förbiser denna stad, vilket är en stor skam eftersom det finns mycket att se och göra här.

Landskapet i och runt Santa Clarita är något av det mest fantastiska i regionen och av den anledningen spelades många västerländska filmer in här förr i tiden.

Du kan se några av de ursprungliga inspelningsplatserna här än i dag, eller så kan du helt enkelt gå på vandring i området och föreställa dig tiden då cowboys fortfarande skulle ha strövat över denna region.

Förutom möjligheter till vandring och cykling hittar du också ett fantastiskt utbud av inomhusaktiviteter som museer, vingårdar och kulturella platser som musikattraktioner, och om du gillar konst kommer du att bli nöjd med de offentliga konstinstallationerna över hela staden .

För yngre besökare finns det lekområden och inomhuscenter att välja mellan, eller så har många av lederna och parkerna här ett enormt utbud av aktiviteter som även barn kan njuta av.

1. St Francis Dam

St Francis DamKälla: flickr
St Francis Dam

En av de största historiska platserna i Santa Clarita är St. Francis Dam som härstammar från 1920-talet och är mest känd för att ha spruckit 1926. Dammen orsakade hundratals dödsfall när den raserade flera städer medan dess vatten rasade genom området okontrollerat, och nu kan du lära dig allt om denna historia på en rundtur här.

Guider kommer att ta besökare ut till platsen för dammen, som inte längre används och mestadels består av ruiner, och kommer att ge dig information om hur den byggdes och varför den misslyckades.

Vandringen till dammplatsen är också ett utmärkt tillfälle att ta in det lokala växt- och djurlivet.

2. Mountasia Family Fun Center

Mountasia Family Fun CenterKälla: mountasiafuncenter
Mountasia Family Fun Center

För alla som reser med en familj, är Mountasia Family Fun Center inte att missa.

Centret är tillägnat gammaldags spel, och för det ändamålet hittar du klassiska nöjesturer som bumperbåtar och gokart, samt en minigolfbana och battingburar om du känner dig sportig.

Det finns också en klättervägg samt ett lasertag-rum, och om du vill ha något mjukare finns det också en spelhall fullspäckad med vintagespel.

En av de bästa delarna av centret är utan tvekan glassbaren som också finns här, så du kan stanna till för en godis innan du går hem.

3. Vasquez Rocks

Vasquez RocksKälla: flickr
Vasquez Rocks

Vasquez Rocks är en plats som kan verka bekant; speciellt om du gillar Friends, New Girl eller till och med Star Trek IV, som alla använde klipporna som inspelningsplats.

Besökare flockas till klipporna på grund av det vackra landskapet som formationerna här ger, och du kan klättra på klipporna om du letar efter lite lätt träning.

Det finns också guidade turer med lokala rangers som kommer att fylla dig i floran och faunan som finns här samt formationernas geologi.

4. Gibbon Conservation Center

Gibbon Conservation CenterKälla: zozi
Gibbon Conservation Center

Gibbon Conservation Center är platsen att komma om du älskar djur och vill veta mer om dessa underbara primater.

Centret är från 1970-talet när det först öppnade sina dörrar och anläggningen är tillägnad bevarande och forskning av dessa fantastiska djur.

Du kan boka en guidad rundtur i centret där en anställd visar dig de olika naturskyddsområdena och du kan lära dig allt om det stora arbete som centret gör när det gäller att rädda och ta hand om skadade gibboner.

5. Santa Clarita Central Park

Santa Clarita Central ParkKälla: santa-clarita
Santa Clarita Central Park

Santa Clarita Central Park täcker 130 hektar mark och med det i åtanke hittar du ett stort utbud av olika aktiviteter som erbjuds här.

Det bästa av Santa Clarita-växten och vilda djur visas här, och det finns en stig som sträcker sig över 5 miles som låter dig ta in landskapet från första hand.

Det finns också åkrar, ängar och idrottsområden, och eftersom parken också används som en idrottsträningsplats, kanske du kan fånga en fartfylld omgång basket eller baseboll.

6. Passager

passagerKälla: Bibelns museum
passager

För en udda museiupplevelse, bege dig till Passage, ett museum som är tillägnat att lära besökare allt om Bibelns historia.

Museet sträcker sig över 300 000 kvadratmeter och har en rad interaktiva gallerier och utställningar som tar dig tillbaka i tiden till Grottorna i Qumran, innan de tar dig med på en resa som också inkluderar viktiga ögonblick i historien och hur de relaterar till Bibeln.

Du kan också lära dig om judisk, romersk-katolsk och protestantisk historia längs vägen.

7. Santa Clarita Trails

Santa Clarita spårKälla: flickr
Santa Clarita spår

Santa Clarita är känt för sina vandringsmöjligheter, och dessa kommer med tillstånd av Santa Clarita-spåren som sträcker sig mer än 11 ​​mil.

Det finns ett stort antal att välja mellan som Lost Canyon Road Trailhead, South Fork Trailhead och Iron Horse Trailhead, och var och en har olika intressanta platser längs den och det finns något för alla nivåer av förmåga här.

Om du är en nybörjarvandrare kan du välja en av de lättare lederna, eller om du är mer erfaren finns det några utmanande vandringar som tar dig upp i bergen.

8. Santa Clarita Public Art

Santa Clarita offentlig konstKälla: flickr
Santa Clarita offentlig konst

Santa Clarita är känt för sina offentliga konstinstallationer och det finns konstprojekt över hela denna stad, vilket gör den till den perfekta platsen för konstälskare.

En del av den bästa konsten i Santa Clarita kan hittas i form av offentliga skulpturer, målningar, väggmålningar och fontäner som finns utspridda över hela staden, och nu finns det självguidade vandringsturer tillgängliga där du kan vandra runt i staden och utforska dessa fantastiska skapelser själv.

9. Old Town Newhall

CowboyfestivalKälla: flickr
Cowboyfestival

Old Town Newhall är en idealisk plats om du vill känna dig som om du har tagit ett steg tillbaka i tiden.

Staden har en walk of fame-utställning där du kan lära dig allt om kända kändisar från västerländska filmer, och det hålls en årlig cowboyfestival här.

Du hittar också massor av gamla världens shopping- och matmöjligheter och du kan ta en självguidad tur som tar dig runt i denna stad och visar dig de många historiska pärlor som finns här.

10. Quigley Canyon

Quigley CanyonKälla: gläfsa
Quigley Canyon

Quigley Canyon sträcker sig över 160 tunnland land och är känd som platsen att besöka om du vill ta dig ut från centrala Santa Clarita och spendera lite tid på att umgås med naturen.

Kanjonen har över 4 mil av stigar och det finns något för alla svårighetsgrader här, så även om du är en nybörjarvandrare kan du fortfarande hitta något som passar.

Vandring och cykling anses ofta vara de populäraste sätten att utforska kanjonen, men du kan också rida här.

11. Santa Clarita filharmoniska orkester

Santa Clarita filharmoniska orkesterKälla: scphilharmonic
Santa Clarita filharmoniska orkester

Santa Clarita Philharmonic Orchestra har ett uppdrag att tillhandahålla det bästa inom klassisk musik till lokalsamhället i Santa Clarita, samt ge lokala begåvade musiker chansen att finslipa sina färdigheter.

Många av orkesterns framträdanden är kostnadsfria, och här körs även uppsökande program för att utbilda besökare om klassisk musik.

12. Robinson Ranch Golfklubb

Robinson Ranch golfklubbKälla: golfrådgivare
Robinson Ranch golfklubb

Robinson Ranch Golf Club är känd som en av de bästa golfdestinationerna i Kalifornien och golfklubben har vunnit priser tidigare för sina faciliteter.

Här finns såväl en fjällbana som en dalbana att välja på, och det finns ett nybyggt klubbhus som är över 25 000 kvadratmeter stort.

Du kan njuta av god mat i klubbhuset och det finns en terrasslounge om du föredrar något lite mjukare.

13. Pulchella Winery

Pulchella vingårdKälla: evewine101
Pulchella vingård

Om du älskar vin bör du inte missa chansen att komma till Pulchella Winery där du hittar ett urval av signaturviner från Paso Robles.

Vingården utvecklades av två lokala vinkännare 2006 och du kan ta en rundtur i anläggningen och lära dig hur vinet tillverkas, från plantering av druvorna till den färdiga produkten.

Det finns ett provsmakningsrum där du kan prova några av de blandningar som finns här och du kan också köpa vinet att ta med hem som souvenir.

14. Tesoro Adobe Park

Tesoro Adobe ParkKälla: scvhomepro
Tesoro Adobe Park

Många människor i området kanske inte vet att du faktiskt kan följa i fotspåren av filmiska storheter som Gary Cooper och John Wayne med en resa till Tesoro Adobe Park.

Här hittar du en ranch som ursprungligen byggdes av Harry Carrey, en berömd stjärna i västernfilmer förr i tiden.

I parken hittar du historiska byggnader runt omkring samt naturstigar och picknickplatser, och det finns både guidade och självguidade turer om du vill lära dig mer om denna fantastiska parks historia.

15. Den milda ladan

Den milda ladanKälla: gentlebarn
Den milda ladan

Om du älskar djur, och särskilt om du reser med barn, är Gentle Barn en perfekt dag ute i Santa Clarita.

Ladugården har mer än 170 husdjur, som alla har räddats efter att ha blivit misshandlade, och ladugården är tillägnad att ge dem en säker fristad.

Du hittar kor, kalkoner, höns, grisar och får här, och du kan ta en rundtur i ladugården och njuta av en klappzooupplevelse med några av djuren.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Santa Clarita, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *