De 15 bästa sakerna att göra i Santa Rosa (CA)

Santa Rosa i Kalifornien ligger nära San Francisco vilket gör att det är lätt att besöka om du vill komma ut ur stan och utforska någonstans lite annorlunda.

Många människor kommer inte att veta att Santa Rosa faktiskt är hem för den tecknade Peanuts eftersom detta var hemstaden för Charles M. Schulz, så med det i åtanke missa inte chansen att besöka det lokala museet här och se några fantastiska historiska memorabilia med Charlie Brown och Snoopy.

Förutom den här berömda tecknade filmen har Santa Rosa en hel rad andra spännande saker på gång, och om du älskar att vara ute i naturen så finns det så mycket att utforska här som låter dig njuta av en del av Kaliforniens underbara landskap utan folkmassorna.

Om du föredrar att stanna inomhus, då kommer du att hitta museer och konstgallerier i överflöd i denna stad, och förutom Charles M. Schulz-museet kommer du också att kunna njuta av pärlor som Sonoma Children's Museum som är perfekt om du är reser med en familj.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Santa Rosa:

1. Charles M. Schulz-museet

Charles M. Schulz-museetKälla: flickr
Charles M. Schulz-museet

Charles M. Schulz-museet är ganska självförklarande, och inrättades för att visa upp arbetet av denna fantastiska serietecknare som var hjärnan bakom Snoopy och Charlie Brown.

På museet kommer du att få lära dig allt om hans liv samt se en enorm utställning av verk av konstnären som inkluderar massor av handritade föremål och andra tidsminnen.

Det finns också bredare gallerier som tar dig genom historien om tecknad film som genre och detta är en fascinerande plats att besöka i staden, även om du inte är ett stort fan av Peanuts.

2. Santa Rosa Original Certified Farmers Market

Santa Rosa Original Certified Farmers MarketKälla: sonomafb
Santa Rosa Original Certified Farmers Market

Santa Rosa Original Certified Farmers Market grundades för över 20 år sedan och är känd som en plats där lokala ranchägare och odlare möts för att visa upp det bästa av de lokala råvarorna från soliga Kalifornien.

Om du älskar mat och gillar att prova lokala delikatesser så får du definitivt inte missa detta och du kan plocka upp saker som frukt och grönsaker samt ostar, hemgjorda varor och till och med konst och hantverk som ljus.

3. Luther Burbank Home & Gardens

Luther Burbank Home & GardensKälla: flickr
Luther Burbank Home & Gardens

Luther Burbank Home and Gardens tillhörde Luther Burbank som bodde här i mer än 50 år.

Burbank föddes 1849 och känd för att vara en banbrytande trädgårdsodlare som älskade att experimentera med förädling av växter för att skapa olika arter.

Som ett resultat är Burbank känt för att ha skapat över 800 nya typer av växter inklusive frukt, nötter, spannmål och grönsaker och hans hem och särskilt hans trädgårdar är nu ett stadshistoriskt landmärke i Santa Rosa.

Du kan antingen vandra runt i trädgårdarna och hemmet, som nu är ett museum, på din fritid, eller så kan du också ta en informativ guidad tur med en docent.

4. Osmosis Day Spa Sanctuary

Osmosis Day Spa SanctuaryKälla: osmos
Osmosis Day Spa Sanctuary

För den ultimata bortskämningssessionen behöver du verkligen bege dig till Osmosis Day Spa Sanctuary där du hittar behandlingar i japansk stil och inredning som får dig att känna dig avslappnad och föryngrad.

Spaet är känt för sina idylliska bonsai- och bambuträdgårdar och det finns en dedikerad Osmosis Meditation Garden som du kan njuta av med en ekologisk lunch som en del av din spaupplevelse.

5. California Cheese Trail

California Cheese TrailKälla: cheesetrail
California Cheese Trail

California Cheese Trail är ungefär som en traditionell vinväg och består av en rundtur genom denna del av Kalifornien, där du provar ostar medan du går.

Längs leden, som går av Santa Rosa, får du chansen att träffa lokala ostmakare och lära dig om hur ostarna tillverkas samt historien om själva osttillverkningen.

Du kan se mejeriprodukterna som används för att göra osten i deras renaste tillstånd på gårdarna i området, och sedan lära dig hur dessa görs till de läckra slutprodukterna.

6. Museer i Sonoma County

Museer i Sonoma CountyKälla: sonoma länsmuseum
Museer i Sonoma County

Museerna i Sonoma County består av Art Museum of Sonoma County samt History Museum of Sonoma County, och hit behöver du komma om du vill veta mer om den kulturella och historiska betydelsen av denna del av USA.

Museerna i Sonoma County ligger inuti en postkontorsbyggnad som är från 1900-talet och är byggd i renässansstilen och det finns över 25 000 föremål i samlingarna här som målningar, teckningar, keramik, textilier och fotografier som berättar om berättelse om hur Sonoma County växte från 1800-talet fram till idag.

7. Redwood Empire Ice Arena

Redwood Empire Ice ArenaKälla: flickr
Redwood Empire Ice Arena

Redwood Empire Ice Arena är en skridskobana i Santa Rosa som öppnade 1969 och var idén till Peanuts-skaparen Charles M. Schulz.

På isbanan kan du åka skridskor eller så finns det ishockeymatcher som du kan titta på om du råkar vara i stan vid rätt tidpunkt.

Dessa inkluderar Snoopys Senior World Hockey Tournament som äger rum årligen och ser lag tävla från hela världen.

8. Railroad Square Historic District

Railroad Square Historic DistrictKälla: järnvägstorget
Railroad Square Historic District

Railroad Square Historic District ligger i vad som skulle ha varit Santa Rosas ursprungliga centrum förr i tiden.

Detta centrum har nu reserverats så att det kan användas som ett kulturarv och för detta ändamål hittar du vintageminnen här såväl som tidstypiska byggnader som antikaffärer samt restauranger och kaféer.

9. Barnmuseet i Sonoma County

Barnmuseet i Sonoma CountyKälla: cmosc
Barnmuseet i Sonoma County

Om du reser med yngre gäster, se till att du inte missar Children's Museum of Sonoma Country som är tillägnad att lära unga allt om konst, vetenskap och den naturliga världen.

Tanken med många av utställningarna är att vara interaktiva för att vara engagerande och stimulerande för unga sinnen, och det finns olika zoner dedikerade till olika ämnen.

Bara några av dessa inkluderar en kopia av en Farmers Market samt en Wild Zone och en Russian River där du kan försöka fånga din egen lax.

10. Onsdagskvällsmarknad

OnsdagskvällsmarknadKälla: flickr
Onsdagskvällsmarknad

Onsdagskvällsmarknaden i Santa Rosa har varit i drift i över 20 år och är en blandning av en traditionell bondemarknad och en gatustilsmässa.

Nattmarknaden pågår under sommarmånaderna i Santa Rosa, så se till att du inte missar den om du är i stan, och du kan förvänta dig att hitta massor av utsökt mat här samt levande musik, dans och några läckra drinkar .

11. Annadel State Park

Annadel State ParkKälla: flickr
Annadel State Park

Om du vill ta dig utomhus i Santa Rosa, bege dig ut till Annadel State Park där du hittar ett stort utbud av aktiviteter som låter dig få ut det mesta av den underbara naturen i denna del av Kalifornien.

I Annadel State Park hittar du massor av vandrings- och cykelleder som är bra om du vill ha lite lätt träning, eller så kan du till och med rida här om humöret tar dig.

Ett av anspråken på parkens berömmelse är närvaron av sjön Ilsanjo där sportfiskare kan fiska efter lokala arter som blågill och bas.

12. Pacific Coast Air Museum

Pacific Coast Air MuseumKälla: flickr
Pacific Coast Air Museum

Pacific Coast Air Museum går tillbaka till 1989 och är känt för sin samling av historiska flygplan som tar dig med på en rundtur i amerikansk flyghistoria.

Museet har en rad utställningar och gallerier för att fylla i hela historien om USA:s flygvapen och det finns minnesmärken över veteraner som tjänstgjorde i försvarsmakten.

Inte bara kommer du att hitta vintageflygplan här utan det finns också samlingar av andra tidsminnen som motorer, fotografier och historiska dokument.

13. St. Francis vingård och vingårdar

St. Francis vingård och vingårdarKälla: flickr
St. Francis vingård och vingårdar

St. Francis Winery ägs av en familj som har hållit på med druvodling och vinproduktion i över 40 år, så de vet verkligen vad de gör när det gäller att göra läckra lokala viner.

Vingårdarna spänner över 400 tunnland och du kan besöka besökscentret där du kommer att lära dig hur vinerna tillverkas samt prova några av blandningarna själv.

Också värt att hålla utkik efter om du kommer hit är klocktornet som sitter i vingårdarna och är försett med en bronsklocka som väger 1 000 pund.

14. Spring Lake Regional Park

Spring Lake Regional ParkKälla: flickr
Spring Lake Regional Park

Spring Lake Regional Park sträcker sig över en fantastisk 320 tunnland mark som är känd som juvelen i Santa Rosa-områdets krona och definitivt inte får missa på en resa hit.

Spring Lake Regional Park har vandrings- och cykelleder överallt, och en av de bästa vandringarna tar dig ut till en klar lagun som sträcker sig över 3 hektar.

Förutom lagunen finns det också en stor sjö som är perfekt för fiske och båtliv, eller så kan du njuta av vattensporter som kajakpaddling och stand up paddle boarding.

15. Wells Fargo Center for the Arts

Wells Fargo Center for the ArtsKälla: sanfrancisco-komeditävling
Wells Fargo Center for the Arts

Wells Fargo Center for the Arts är ett bra ställe att komma om du vill veta mer om konsten i Santa Rosa-området och du hittar en rad gallerier och utställningar här för alla smaker.

Förutom faktiska konstutställningar här i form av roterande och statiska utställningar, hittar du också shower som dansrecitationer och musikaliska konserter, så se till att kolla lokala listor för att se vad som händer när du är i stan.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Santa Rosa, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *