De 15 bästa sakerna att göra i St. Barts

St. Barts är ett land med jetsettare och frankofoniska matställen, med haute cuisine och swish gourmetrestauranger med tonerna av det svällande Karibiska havet.

Det är en plats med karga klippor och dolda sträckor av vykorts-perfekt sand, där både seglare och A-lister och naturister smälter samman mellan vikar och sanddyner.

Det är en plats för bubblande strandklubbar som hyllar pina coladas och kraftfulla rompunchar, med skimrande vitkalkade kryssningsfartyg och hotell som tar betydelsen av lyx till alla nya och svindlande höjder.

Sakerna av Karibien resebroschyrer, denna lilla prick mitt i Franska Västindien lyckas sällan imponera.

Så håll nere för att utforska de välbärgade gatorna i Gustavia och liknande den prisbelönta Colombier Beach, gnugga axlar med filmstjärnor i modebutikerna, se sällsynta fregattfåglar, åk båt på toppen av glittrande korallträdgårdar, njut av croissanter i Karibisk bris, se de lokala rugbylagen göra det – listan fortsätter!

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Saint Barts:

1. Lata dig runt på Colombier Beach

Colombier Beach, Saint Barts

Källa: flickr

Colombier Beach, Saint Barts

Colombier Beach hyllas som St. Barts juvel vid havet.

Böjd runt slutet av en udde på den extrema nordvästra kanten av ön, är det avskilt, solkysst och hem till en turkosblå vik som alltid är full av guppande yachter.

Sanden i sig är pulveriserad korall.

De lyser vita och kommer klädda i sporadiska anfall av vinrankor som kryper mot den salta stranden.

Dessutom är vägen till stranden inget annat än hisnande, med en stig som väver sig genom kaktuslundar och över de klippiga klipporna i 15 minuter innan den når själva sanden.

2. Njut av solen på Grande Saline Beach

Grande Saline Beach, Saint Barts

Källa: flickr

Grande Saline Beach, Saint Barts

Gömd mellan de klippiga kullarna på öns södra kust, är Grande Saline en av St Barts mest avskilda sandsträckor.

Uppbackad av en mur av grästoppade sanddyner och gröna kullar, är platsen gömd från alla viktiga utvecklingar och städer, med bara några stugor som gömmer sig i palmerna och kaktusarna ovanför.

Det betyder att resenärer som gör vandringen hit kan njuta av en viss nivå av isolering mellan Salines steniga grunda och klippiga vikar.

Det betyder också att stranden är en av de mest populära platserna för solbadande nudister i St. Barts – du har blivit varnad!

3. Detaljhandelsterapi i Gustavia

Gustavia, Saint Barts

Källa: flickr

Gustavia, Saint Barts

Gustavia är en av Karibiens obestridda shoppinghuvudstäder med sin berömda trio av populära shoppingställen och mängder av skräddarsydda designbutiker och butiker som peppar sina gränder och gränder.

Centrum för detaljhandeln måste säkert vara längs den ikoniska Quai de la Republique, som ringar hamnen i staden och erbjuder sådana som Bulgari och Hermes med mera.

Sedan finns det exklusiva Carre d'Or Plaza; hemmet för St Barts lokala varumärken och kreativa designers – tänk svarta Tahitiska pärlhalsband och handgjorda strandkläder.

Äntligen kommer La Savane Center, lastat med stora butiker mittemot flygplatsen.

4. Cocktails och sol på Baie de St-Jean

Baie de St-Jean, Saint Barts

Källa: flickr

Baie de St-Jean, Saint Barts

Den livligaste och roligaste stranden på hela St. Barts är också en riktigt vacker tropisk angelägenhet, som svänger sig längs den norra kusten bara ett stenkast från landningsbanorna på öns flygplats.

Med det glittrande turkosa vattnet i Karibiska havet som bakgrund kan besökarna här slå ut på dyningarna på en vattenskoter, hyra båtar eller helt enkelt göra som de flesta gör: koppla av med en cocktail i den ikoniska cocktailbaren på Nikki Beach.

Denna täckta lilla cabana av en bar rinner ut på sanden i en blandning av bönor, tipis och solstolar, och serverar noggrant blandade fruktinfusioner och karibisk mat.

På natten kan det bli vilt, eftersom Nikki är värd för allt från togafester till funkkvällar.

5. Njut av utsikten från Fort Gustav

Fort Gustav

Källa: flickr

Fort Gustav

Uppvuxen långt tillbaka i början av 1700-talet av St Barts tidigare svenska mästare, erbjuder detta historiska fortkomplex inte bara en glimt av öns koloniala förflutna, utan också några av de mest hisnande panoramautsikterna över hamnen i Gustavia.

Idag känns platsen igen tack vare den skyhöga vitkalkade fyren med röd spets som reser sig i dess mitt.

Det finns dock fortfarande några intressanta lämningar från citadellets forna glans, från det förfallna bakhuset till de gamla kanonbesatta bålverken.

Besökare kan stå på toppen och se ner till var piratskepp och flotta fregatter en gång skulle ha slagit i havet.

6. Se snäckor, snäckor och fler snäckor på InterOceans Museum

InterOceans Museum

Källa: tripadvisor

InterOceans Museum

InterOceans Museum är inrymt i den charmiga lilla byn Corossol på den västra delen av St. Barts, och är ett av öns mer udda och annorlunda utställningscenter.

Inrättad av den passionerade oceanografen Ingenu Magras, spänner samlingen över hela 9 000 snäckskal och otaliga andra marina relaterade föremål av intresse.

Besökare kan ta en rundtur på havsbotten i Karibien och se några av de nyfikna varelserna som lurar mellan St. Barts korallrev och sandbankar.

Och när du är klar med att lära dig har Corossol också en alldeles egen avskild stadsstrand att njuta av!

7. Slappna av på Gouverneur Beach

Gouverneur Beach

Källa: flickr

Gouverneur Beach

Precis runt de klippiga uddarna från den tidigare nämnda Grande Saline Beach, är denna underbara lilla båge av elfenbensvit karibisk sand en annan utmanare till den vackraste kustplatsen i St. Barts.

Själva stranden ligger i slutet av ett litet inlopp på den södra stranden, glödande som en magnesiumremsa under solen och förstärkt av de grekisk-blå grunda, lappade med en och annan skuggig korallbädd nedanför.

Gouverneur's är också omtyckt för sin tillgänglighet, och det finns en parkeringsplats som erbjuds besökare bara ett par minuters promenad till sanden.

8. Njut av den vackra arkitekturen

Byggnad i Gustavia

Källa: flickr

Byggnad i Gustavia

Bort från Gustavias snygga köpcentra och modebutiker erbjuder St. Barts huvudstad en chokladask med arkitektoniska godsaker.

Influerad av svenska, engelska, karibiska och – naturligtvis – fransmän, är staden hem för slingrande kullerstensgator och gamla herrgårdar byggda i skandinaviens stil.

Det finns också den hotande spiran till en gotisk kyrka högt över staden, som ser ut att vara plockad direkt från byarna i lilla England.

Och så är det den solstänkta hamnen, full av lockande cocktailbarer och fisk- och skaldjursrestauranger, och redo för att titta på folk (eller yachtskådning, beroende på vad du föredrar!).

9. Slå på dyningarna

Surfa i Saint Barts

Källa: sbhonline

Surfa i Saint Barts

Till skillnad från många andra destinationer i den karibiska regionen är St. Barts ett veritabelt surfmecka.

Ön är välsignad med några stora dyningar som rullar in utanför Atlanten och ut på de karga vikar på norra och västra kusterna.

Platser som Lorient Beach, Anse des Cayes och Saint-Jean har alla sina egna rullar, med dyningar som är perfekta för alla nivåer av ryttare.

Det finns uthyrning av surfbrädor och outfitters över hela ön.

Vindsurfing är också ett populärt tidsfördriv bland lokalbefolkningen, och bra vågor och vindar ger gynnsamma förhållanden på tillgängliga stränder som Grand Cul de Sac.

10. Prova latinsk mat på Do Brazil

Gör Brasilien, Saint Barts

Källa: flickr

Gör Brasilien, Saint Barts

Mycket hyllade Do Brazil ligger uppflugen på klipporna ovanför vykorts-perfekta Shell Beach.

Ägs av den före detta franske proffstennisspelaren Yannick Noah, föreningen är en del strandhytt, en del raffinerad bistro och en del cocktailbar.

Kunderna kan förvänta sig ett mix av exotiska drinkar som kan gnugga sig med mahi-mahi-broschetter och köttspett i brasiliansk stil på menyn, tillsammans med en del avslappnad mat som Angus-burgare och cheeseburgare.

Regelbundna evenemang ger krydda till kalendern och väcker liv till Shell Beach även på kvällarna, med de frekventa livemusikshowerna som pumpar ut reggae och samba och parisisk jazz över bukten.

11. Hitta din inre franska på Lorient

Eglise de Lorient

Källa: flickr

Eglise de Lorient

Den lilla och välkomnande staden Lorient, omgiven av sin egen underbara strand, gör sitt hem på de kustnära kullarna som löper längs den norra kanten av ön.

Staden är känd för sina vackra kyrkor och vackra faner, och den blommar med bougainvillea och tropiska blommor.

Det har också en rad charmiga små kyrkor, som Eglise de Lorient, upphöjda i natursten och ser ut som något från norra Frankrike.

Lägg till blandningen av den långa sträcka av pulverformig gyllene sand som löper längs stadens strandlinje, komplett med solbadplatser, franska skaldjursställen och till och med surfvågor, och det är lätt att se varför Lorient förblir ett så populärt stopp för besökare till St. Bart's.

12. Ät fräscht och nyttigt hos Maya

Restaurang Maya's, Saint Barts

Källa: flickr

Restaurang Maya's, Saint Barts

Ingen meny är den andra lik på den välkomnande lilla Mayas restaurang.

Det beror på att kockarna här har en passion för att köpa de färskaste råvarorna från hela ön varje dag, för att skapa nya rätter och smaker från det som finns tillgängligt och under säsong.

Det betyder att besökare till denna avslappnade bistro i utkanten av La Plage de Public kan förvänta sig grönsaksceviche och fiskcarpaccio, fylld av smak och serverad på ett rustikt och inbjudande sätt.

Köket drivs av en fransk-karibisk lokal från ön Martinique och har lagat sin färgglada mat sedan långt tillbaka 1984!

13. Utöva vattensporter på Grand Cul de Sac

Grand Cul de Sac Beach

Källa: tripadvisor

Grand Cul de Sac Beach

Grand Cul de Sac Beach, som sticker ut till där Atlanten smälter samman med Karibiska havet, upptar den extrema östra kanten av St. Barts.

En bred bukt med pulverformig sand som backas upp av sin egen bräckta lagun och sköljs över av skummande dyningar och havsbrisar, platsen är perfekt för alla resenärer som är sugna på att ta sig till vattnet.

Vindsurfingutrustningar peppar kusten, medan havskanoter och segling också erbjuds.

Samtidigt, runt udden, är vackra Anse de Marigot det perfekta stället att promenera längs kusten och se yachter som väver in och ut från öns uddar och vikar.

14. Delta i St Barts' filmfestival

Saint Barts filmfestival

Källa: stbarthff

Saint Barts filmfestival

Om du har turen att träffa St. Barts i den soliga och behagliga slutet av april (när dagarna är dränkta av solsken och nätterna kyls av passadvindarna), var noga med att ta dig direkt till mötesplatserna. St Barts filmfestival.

Även känd som Festival of Caribbean Cinema, denna femdagars sammankomst av skådespelare, regissörer, manusförfattare och mer fokuserar enbart på den filmiska produktionen i regionen.

Deltagarna kan njuta av visningar av oberoende filmer på själva stränderna och gnugga sig med några av Karibiens mest kända filmskapare.

15. Gå på jakt efter Flamands Beach

Flamands Beach

Källa: flickr

Underbara Flamands Beach vetter mot de karga, klippiga berghällarna av Ile Chevreau på norra stranden av St. Barts.

Ofta förbises av resenärer till förmån för de mer populära sandstränderna på Colombier Beach i väster och Grand Saline i söder, den här erbjuder avskildhet och avskildhet som få kustnära platser på ön.

Sanden är korallvit och gul och är höljd av sporadiska palmlundar för skugga, medan det också finns den mejslade och antika toppen av en vulkan i kullarna ovanför (detta kan nås på en vandringsled från Flamands själv om du känner mig särskilt energisk!).

Var de ska bo: Bästa hotellen i Saint Barts

Lägsta prisgaranti

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *