15 bästa saker att göra i Jupiter (FL)

Staden Jupiter, som införlivades 1925, ligger i norra Palm Beach County och är en del av Miamis storstadsområde, som är statens största befolkningscentrum och hem för mer än sex miljoner invånare.

Jupiter ligger mellan Lake Okeechobee i väster och Bahamas, som ligger utanför Atlantkusten i öster.

Den är rankad som en av landets trevligaste och mest beboeliga kuststäder av en välkänd resetidning, den är full av vackra stränder, kulturella och naturliga attraktioner och är på många sätt den pittoreska yin till Miamis stilfulla och exklusiva yang.

Nedan finns 15 saker att göra i och runt Jupiter, Florida.

1. Jupiter Lighthouse Park

Jupiter Lighthouse ParkKälla: Sean Pavone / shutterstock
Jupiter Lighthouse Park

Jupiter Lighthouse and Park drivs av Loxahatchee River Historical Society och har varit öppen för allmänheten sedan 1973 och ligger på en 120 hektar stor plats som erbjuder några av kustens mest magnifika vyer.

Guidade och oguideda turer i anläggningen är tillgängliga; för teknikkunniga resenärer är det möjligt att använda din telefon som en ljudguide, så att du får samma bra information men i din egen takt.

Det är möjligt att klättra till toppen av fyren, även om det är en aktivitet som bäst lämnas till den vältränade och orädd.

Barn måste vara minst fyra fot långa för att vandra till toppen av fyren.

2. Jonathan Dickinson State Park

Jonathan Dickinson State ParkKälla: William Silver / shutterstock
Jonathan Dickinson State Park

Öppet sju dagar i veckan och beläget i Hobe Sound bara några minuter från Jupiter, Jonathan Dickinson State Park är den största parken i sydöstra Florida och erbjuder besökarna ett brett utbud av aktivitetsalternativ.

För dem som vill bränna några kalorier och se parken samtidigt finns kanot-, kajak- och cykeluthyrning tillgängliga. Guidade turalternativ med båt, kanot, häst och buggy finns också.

Det finns ett trendigt nytt mat- och drycksområde med vin, öl och en komplett meny som huvudsakligen består av varor gjorda med lokalt odlade och producerade ingredienser.

3. Dupuis naturcenter

Dupuis naturområdeKälla: Shackleford Photography / shutterstock
Dupuis naturområde

Dupuis Nature Centre erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter på sina mer än 20 000 hektar, och innehåller en mängd olika naturliga miljöer, inklusive tallskogar, kärr och cypressträsk.

Naturcentret är i första hand ett samhällsbaserat utbildningscenter som riktar sig till nästan varje segment av lokalbefolkningen med praktiska, interaktiva och pedagogiska program och evenemang som är roliga och underhållande.

Några av de mest populära evenemangen är deras guidade stjärnskådningsturer på kvällen som leds av centerpersonalen.

För ett komplett schema över deras evenemang och program, klicka på avsnittet «Community Events» på deras webbplats.

4. Carlin Park

Carlin ParkKälla: Drömmar i djupa södern / Flickr
Carlin Park

Carlin Park har nästan 3 000 fot av vit sandstrand som sluttar mjukt in i akvamarinhavet, och ligger på State Route A1A i Jupiter och är öppen dagligen från soluppgång till solnedgång. Det erbjuder sex upplysta tennisbanor som är öppna till 21:00.

Parkens strand är en av dess mest populära attraktioner och inkluderar definierade badplatser bemannade av livräddare, närliggande picknickbord, paviljonger och flera åldersspecifika lekplatser.

Efter en lång dag av utövande aktiviteter som simning, volleyboll och tennis, uppskattar besökarna utomhusduscharna och det avkopplande caféet; det är det perfekta stället att varva ner med en kall dryck.

5. Gumbo Limbo Nature Center

Sköldpadda på Gumbo Limbo Nature CenterKälla: eporourke / shutterstock
Sköldpadda på Gumbo Limbo Nature Center

Gumbo Limbo Nature Center ligger på North Ocean Boulevard i Boca Raton och erbjuder besökarna en intressant inblick i de naturliga miljöerna, växterna och djuren som gör Florida så unikt.

Centret erbjuder en mängd naturvetenskapliga aktiviteter, som naturvandringar och ett ständigt populärt program för kläckning och återintroduktion av sköldpaddor som är särskilt omtyckt av barn.

Tillsammans med Florida Atlantic University driver Gumbo Limbo Nature Center också ett rehabiliteringsprogram för havssköldpaddor som vårdar sjuka och skadade djur tillbaka till hälsa innan de återförs till naturen.

En strandpromenad, akvarium, naturstigar och tillgång till stranden ingår också. Även om inträdet är gratis, uppskattas donationer.

6. Wick Theatre and Costume Museum

Wick-teatern och kostymmuseetKälla: The Wick Theatre & Costume Museum / Facebook
Wick-teatern och kostymmuseet

För dem som vill uppleva lite av det stora äpplet i hjärtat av Boca skulle det vara ett bra sätt att ta en föreställning, en rundtur eller båda på Wick Theatre and Costume Museum.

Museet började 2013 när en underutnyttjad auditorium med mer än 300 platser köptes för att hysa den unika kostymsamlingen, och samhällsteatern var inte långt efter.

Sedan dess har lokalen tillhandahållit scenkonst av hög kvalitet för en bråkdel av vad du skulle betala i större storstadsområden.

Turné-, show- och middagspaket finns tillgängliga för dem som vill uppleva hela shebang.

7. Centrum i Boca Raton

Stadscentrum vid Boca RatonKälla: Stadscentrum på Boca Raton / Facebook
Stadscentrum vid Boca Raton

Även om det finns gott om blygsamma och prisvärda shoppingområden i Florida, är delstaten särskilt välkänd för sina exklusiva resmål som ofta är exklusiva tillhåll för de fantastiskt rika.

The Town Centre at Boca Raton är mer det senare än det förra och är fullt av exklusiva modemärken som Saks Fifth Avenue, Cartier och Neiman Marcus, för att nämna några.

Förutom butiker finns det en mängd olika matställen. Det finns till och med bemannad parkering perfekt för dem som hellre vill låta den anlitade hjälpa till att parkera sin Bentley.

Stadens centrum är bekvämt beläget strax utanför Interstate 95.

8. Oxbow Eco-Center

Oxbow Eco-CenterKälla: stlucieco
Oxbow Eco-Center

Oxbow Eco-Center arbetar under filosofin att det bästa sättet att säkerställa bevarandet av den naturliga miljön för morgondagen är genom att tillhandahålla utbildning idag. Oxbow Eco-Center består av mer än 200 tunnland mark som delvis är klassrum, delvis fältlaboratorium och delvis viltreservat .

Oxbow Eco-Center är inte bara ytterligare en look-men-rör-inte-anläggning; personalen erbjuder en mängd olika guidade turalternativ som är engagerande, pedagogiska och underhållande.

För dem som inte känner till områdets ekologi och växt- och djurliv finns det inget bättre ställe att se det hela på nära håll.

Centret ligger i Port St. Lucie, en kort bilresa från Jupiter.

9. Klematisgatan

KlematisgatanKälla: Thomas Barrat / shutterstock
Klematisgatan

Clematis Street anses av många vara West Palm Beachs historiska hjärta och är också en trendig destination som är hem för några av stadens mest populära vattenhål, matställen, gallerier och butiker.

Om du ska vara i området mitt i veckan, överväg att stanna förbi för en torsdagskväll full av liveunderhållning, som vanligtvis pågår från sex till nio.

Många av anläggningarna håller öppet till 11; de som gör det är kända för att servera några av de bästa gruberna och dryckerna du hittar någonstans i området.

Var beredd att betala en premie för en så fantastisk atmosfär, men det kommer att vara väl använda pengar och området betjänas av två av stadens vagnlinjer.

10. Palm Beach Zoo & Conservation Society

Palm Beach ZooKälla: Danny Caro / shutterstock
Palm Beach Zoo

Vad den kanske saknar i storlek, kompenserar Palm Beach Zoo and Conservation Society mer än väl med den mångfald av utställningar och program som den erbjuder gästerna.

Många av djurparkens evenemang är barncentrerade och inkluderar möjligheter att röra och mata några gosiga djur som koalor och andra relativt ofarliga djur.

Helger under turistsäsongen kan bli så trånga att det kan ha en inverkan på många gästers upplevelse, så om det är en scen du lika snart skulle undvika, överväg att besöka under veckan eller vid andra tider utanför högtrafik.

Med tanke på allt som finns att se och göra är inträdeskostnaden relativt billig.

11. Norton Museum of Art

Norton Museum of Art, West Palm BeachKälla: Thomas Barrat / shutterstock
Norton Museum of Art

Norton Museum of Art ligger på South Olive Avenue i West Palm Beach och har funnits sedan tidigt 40-tal och inkluderar tusentals konstverk från hela världen.

Även om många av museets verk är flera hundra år gamla, har de också en imponerande samling av samtida konst, och har några exempel från kända mästare som Picasso och Monet.

Utöver sina permanenta utställningar har museet ofta tillfälliga utställningar, som många besökare tycker är lika unika och lockande.

Glöm inte att dra nytta av deras trädgårdar, presentbutik, restaurang och eleganta kaffebar innan du ger dig ut på vägen.

12. Diva Anka

Diva AnkaKälla: Diva Duck / Facebook
Diva Anka

För kuststäder som West Palm Beach finns det inget bättre sätt för besökare att ta del av land – och hav – än genom att ta en anktur.

«Anka» är bara ett annat namn för ett amfibiefordon som delvis består av buss och delvis båt. Diva Duck-turer inkluderar en professionell guide och förare, berättarröst och är lämpliga för både vuxna och barn.

Turer varar i allmänhet lite mer än en timme och inkluderar unika stadsdelar, historiska landmärken och fantastisk utsikt över kusten.

Med tanke på turernas längd är priserna lite branta, men de flesta gäster känner att de har fått pengarna värt efter att allt är sagt och gjort.

13. Peanut Island

Peanut IslandKälla: SR Productions / shutterstock
Peanut Island

Om du aldrig har hört talas om Peanut Island, beror det förmodligen på att det är en lokal pärla som ligger utanför allfartsvägarna och bara är tillgänglig med båt.

På bara 80 tunnland är den liten som öar går men erbjuder besökarna en mängd olika rekreationsalternativ, inklusive camping, fiske, simning och snorkling.

Båtturen tar cirka 15 minuter och går vid olika tidpunkter under dagen, alla dagar i veckan. Det finns gott om plats ombord för dem som släpar på strandutrustningen.

Camping medför en extra avgift till öns ordinarie entréavgift, och faciliteterna är relativt rustika.

14. Manatee Lagoon

Manatee LagoonKälla: Thomas Barrat / shutterstock
Manatee Lagoon

Förutom alligatorn representerar inget djur Florida mer än den långsamma och bedårande Manatee.

Manatee Lagoon ligger nära det varma vattenutloppet från Florida Power and Light Companys Riviera Beach Plant, och är den bästa chansen att de flesta gäster någonsin kommer att behöva se de fantastiska sjökorna i sin naturliga miljö.

Från november till mars kommer besökare att ha störst sannolikhet att se dessa enorma vattenlevande växtätare; de åtföljs ibland av nyfödda kalvar som söker sig till det varma vattnet när havstemperaturen är som kallast.

Beläget på North Flagler i West Palm Beach, är det gratis att besöka.

15. Palm Beach International Boat Show

Palm Beach International Boat ShowKälla: South Florida Aerials / shutterstock
Palm Beach International Boat Show

Inte överraskande är Florida ett av landets epicentra för båtliv och yachting; för dem som vill se många av dessa imponerande maskiner som kanske ligger utanför deras prisklass, det finns ingen bättre plats att göra det än på Palm Beach International Boat Show.

Båtmässan, som äger rum under fyra dagar i mars, har pågått i mer än 35 år. Det inkluderar allt från relativt ödmjuka fiskebåtar till massiva, dieseldrivna yachter som kan kosta långt upp i tiotals miljoner dollar.

Showen erbjuder en mängd olika fiske-, båt- och säkerhetsseminarier, och innehåller massor av mat- och förfriskningsalternativ och till och med lite liveunderhållning.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Jupiter, Florida (FL)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *