15 vackraste platser att besöka i Tennessee

Tennessee, med smeknamnet The Volunteer State, har säkert många platser att se och besöka. När jag bläddrade igenom några av de mest fantastiska bilderna blev jag verkligen förvånad över hur många fantastiska webbplatser jag fortfarande måste besöka i detta tillstånd!

Älskarsprång

ÄlskarsprångKälla: Kenneth Dean / shutterstock
Älskarsprång

Tennessee är hem för några vackra naturliga sevärdheter, men kanske det bästa av partiet finns på Lover's Leap, där du kan se sju olika delstater – hur många kan du se? De sällsynta vita dovhjortarna kan också ses i Rock City-attraktionen, men för den bästa utsikten över landet kring Lookout Mountain måste besökare vara modiga nog att korsa Swing-A-Long-bron. Från Lover's Leap kommer du, en klar dag, att kunna se Georgia, Tennessee, Alabama och Smoky Mountains i North Carolina. Om du kisar kanske du bara ser Kentucky och Virginia också – ett bra test för ögonen.

Great Smoky Mountain National Park

Great Smoky Mountains National ParkKälla: anthony heflin / shutterstock
Great Smoky Mountains National Park

På gränsen mellan Tennessee och North Carolina ligger Great Smoky Mountain National Park, som är den mest besökta nationalparken i staterna. Cykling, vandring, fiske och camping är bland de många fritidsaktiviteter som finns inom parkens område, medan Cades Cove – som vi kommer att komma till senare i den här listan – är den enskilt mest besökta destinationen i nationalparken. Ridning och picknick är bland de mest populära aktiviteterna i parken, som har två huvudsakliga besökscenter: Sugarlands Visitors' Center och Oconaluftee Visitor Center.

Big South Fork National River

Big South Fork National RiverKälla: anthony heflin / shutterstock
Big South Fork National River

Big South Fork National River and Recreation Area, som täcker en enorm 125 000 hektar av Cumberland Plateau, är en av de vackraste platserna att besöka i hela Tennessee. Det finns ett stort utbud av natursköna raviner och sandstensbluffar att utforska i parken, som har en rik och mångsidig historia som går tillbaka i 10 000 år. Med fem campingplatser är alla glada campare som besöker under en resa till Tennessee väl tillgodosedda, medan att ta ett dopp i Bandy Creek Swimming Pool också är ett måste under ett besök i Big South Fork National River and Recreation Area.

Rainbow Hall

Rock City Trail nära ChattanoogaKälla: Bob Pool / shutterstock
Rock City Trail nära Chattanooga

Ingen resa för att uppleva Tennessees natur skulle vara komplett utan att ta in den fantastiska synen av Rainbow Hall, som finns i Rock City. För alla som någonsin undrat hur Chattanooga skulle se ut med lila eller grön luft, ger Rainbow Hall det oförglömliga svaret på den frågan. Rainbow Hall har möjliggjorts av fönster täckta med färgad gel, vilket ger ett helt unikt sätt att ta in det helt enkelt fantastiska landskapet i Tennessee.

Rock Island State Park

Rock Island State Park, TennesseeKälla: Michael Shake / shutterstock
Rock Island State Park

När det gäller vackra platser att besöka i Tennessee är Rock Island State Park högst uppe. The Great Falls Gorge är en av de viktigaste naturliga och historiska dragen i parken, som också ståtar med Twin Falls, ett kaskadvattenfall som rinner ner från en underjordisk grotta in i parkens Caney Fork. Den 883 tunnland stora parken kan hittas vid utloppet av Center Hill Lake och det råder ingen tvekan om att landskapet som visas är bland det finaste på Eastern Highland Rim.

Burgess Falls State Park

Burgess Falls State ParkKälla: anthony heflin / shutterstock
Burgess Falls State Park

Vattenfallen i Burgess Falls State Park är några av de vackraste sevärdheterna i Tennessee. Beläget vid Falling Water River, är fiske och picknick några av de mest populära aktiviteterna i parken. För att se det mest imponerande av vattenfallen inom parkens område är den bästa stigen att ta den 1,5 mil långa tur och retur River Trail/Service Road Loop, som är av måttlig svårighet. Den halvmil långa Ridge Top Trail är också väl värd att ta sig an för den fantastiska utsikten nerför Falling Water River.

Gatlinburg

Gatlinburg, TennesseeKälla: Sean Pavone / shutterstock
Gatlinburg

Under vintern i Tennessee finns det ingenstans vackrare att besöka än bergsorten Gatlinburg. Från november till februari är staden upplyst av fantastiska miljövänliga skärmar, med unika LED-belysningsskärmar längs Gatlinburgs berömda Downtown Parkway, intill River Road, bland de mest imponerande av sevärdheterna som erbjuds. Great Smoky Mountains National Park-djur som rådjur, rävar, ekorrar och kaniner utgör en del av belysningsskärmarna, medan en glänsande gunghäst och dansande fontäner också kan ses. Ober Gatlinburg är Tennessees enda skidort, medan Ripley's Aquarium of the Smokies också är en populär attraktion.

Orkanen Mills

Gammal kvarn på Loretta Lynns RanchKälla: countryboy1949 / Flickr
Gammal kvarn på Loretta Lynns Ranch

Hurricane Mills – hemmet för Loretta Lynns ranch – är en av Tennessees mest populära turistattraktioner. Loretta Lynn's Coal Miner's Daughter Museum är en av de viktigaste sakerna att göra, medan området också är värdar för flera konserter och motocrosslopp, vars höjdpunkt förmodligen är AMA Amateur National Motocross Championship. Loretta Lynns ranch är utan tvekan ännu vackrare på sitt sätt än Graceland, med Hurricane Mills också hem för ett av de mest kända spökhusen i regionen – vågar du kolla in den?

Signalberget

Signal Mountain, TennesseeKälla: Melinda Fawver / shutterstock
Signalberget

Signal Mountain är inte bara en av Tennessees vackraste platser att besöka, det är verkligen en av statens mest historiska platser också. Signal Point användes ursprungligen av indianer för att skicka meddelanden och idag är utsikten från toppen, med utsikt över Tennessee River Valley och staden Chattanooga, bland de mest oförglömliga i staterna. Närliggande platser av intresse inkluderar Tennessee Riverfront and Aquarium, Hunter Museum of Art och Chattanooga Choo Choo, såväl som alla de många attraktionerna i centrala Chattanooga.

Dollywood Express ångtåg

DollyWood_Express_3.jpgKälla: Edward C. Denny / Wikimedia
Dollywood Express ångtåg

För att uppleva det hisnande landskapet i Great Smoky Mountains finns det få bättre resor än Dollywood Express Steam Train, en 20-minuters bergsutflykt som ger några av de vackraste vyerna överallt i USA, än mindre i delstaten Tennessee . Temaparken som järnvägen är en del av döptes om till Dollywood på 1980-talet efter att sångerskan Dolly Parton köpt en delaktie i parken. Under en typisk säsong besöker cirka tre miljoner människor Dollywood, vilket gör det till ett av de mest populära turistmålen i hela Tennessee.

Cade's Cove

Cade's Cove, Great Smoky Mountains National Park, TennesseeKälla: Jon Bilous / shutterstock
Cade's Cove, Great Smoky Mountains National Park, Tennessee

Bland de mest populära destinationerna i Great Smokies är Cade's Cove utan tvekan den vackraste platsen någonstans i delstaten Tennessee. Den isolerade dalen lockar mer än två miljoner besökare om året, med en resa runt Cade's Cove som tar mellan två till fyra timmar med bil i lugn takt – det är också tillåtet att cykla genom Cades Cove, med cyklar tillgängliga att hyra också. Vitsvanshjortar är bland de vilda djur som kan ses vid Cades Cove, liksom svartbjörnar, prärievargar, skunkar, jordsvinar och många, många andra typer av djur. Cades Cove Historic District är, med rätta, inkluderat i det nationella registret över historiska platser.

Cumberland Caverns

Cumberland CavernsKälla: JRippestudios / shutterstock
Cumberland Caverns

En av de längsta grottorna i hela världen, Cumberland Caverns är ett måste för alla som söker en verkligt unik upplevelse under sitt besök i Tennessee. Året runt kommersiella rundturer i grottan är tillgängliga genom företaget Cumberland Caverns, medan det också finns chansen att gå på spelunking eller till och med vara värd för en bröllopsfest i grottsystemet. Totalt finns det över 30 miles av grottor och underjordiska gångar för att utforska en Cumberland Caverns.

Övergiven Tennessee State Penitentiary

Övergiven Tennessee State PenitentiaryKälla: Small Town Big World / shutterstock
Övergiven Tennessee State Penitentiary

Det gamla Tennessee State Prison är en av de vackraste byggnaderna i Tennessee, såväl som en av de mest fysiskt imponerande. Fängelset har varit stängt sedan 1992 men under de senaste två decennierna har det vuxit till en av delstatens mest populära konstiga turistattraktioner. The Green Mile, Attica och The Last Castle är bland filmerna som har haft några scener inspelade i det gamla Tennessee State Prison. En rundtur i den övergivna byggnaden ger till och med chansen att uppleva den kusliga platsen för fängelsets gamla Death Row. Fängelset finns bara några mil väster om Nashville och är en av de kusligaste och mest minnesvärda dagarna i staten.

Vandring i Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National ParkKälla: anthony heflin / shutterstock
Great Smoky Mountains National Park

Vandringsfanatiker kommer att hitta några bättre platser att besöka i Tennessee än Great Smoky Mountains National Park. Med 850 miles av stigar och oasfalterade vägar att täcka, finns det så mycket att se och göra för promenadentusiaster. Alum Cave Bluffs och Arch Rock är bland de sevärdheter som måste ses inom området Great Smoky Mountains National Park, medan erfarna vandrare till och med kan ta sig an det tredje högsta toppen i parken, Mount Le Conte. Berget är känt för att ha det högsta värdshuset som erbjuder boende för besökare var som helst i östra USA.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Tennessee (TN)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *