Avstånd mellan zucchiniplantor?

Den sjätte planteringen Squashen sås på avstånd på minst 100 x 80 cm mellan plantorna, eftersom de är krävande plantor både vad gäller utrymme och näringsämnen är det viktigt att de inte placeras för nära.

När ska man transplantera zucchiniplantor?

Normalt börjar transplantationsperioden runt mitten av april eller maj. Denna indikation måste naturligtvis anpassas till klimatet i varje område. Om vi ​​planterar zucchinin i tunnlar kan vi tjäna ungefär en månad i väntan på transplantationen.

Hur förbereder man jord för zucchini?

Odlingen av zucchini föredrar lösa och djupt bearbetade jordar. Därför är förberedelsen av jorden innan plantering i trädgården mycket viktig. Leriga jordar bör undvikas, eftersom de tenderar att bilda stillastående vatten som växten lider mycket av.

Var ska man lägga zucchinin i grönsaksträdgården?

Liksom alla gurkor älskar dessa växter ett milt klimat och den idealiska positionen för att plantera dem är solig men samtidigt välventilerad. Avståndet mellan zucchiniplantor som ska respekteras är 50-60 cm och de måste begravas upp till 5-6 cm under marken.

På vilket avstånd ska tomaterna placeras?

Grönsakstomater har vanligtvis obestämd tillväxt och görs i rader med 70 cm mellanrum (50 cm längs raden mellan en planta och den andra), det är bekvämt att arrangera stöden horisontellt (gör två rader i par, stöden korsar upptill , där de binder, på så sätt får stödet stabilitet och en del lider inte …

Hitta 43 relaterade frågor

Vilket är det bästa gödselmedlet för tomater?

Det organiska gödselmedlet som används vid odling av tomater är stallgödsel, enbart från icke-industriella gårdar. För befruktning av tomater är den bästa gödseln nötkreatur, häst och får-get. Vi talar uppenbarligen om en grundgödsling av jorden.

Hur lägger man käpparna till tomater?

I år har jag antagit ett avstånd på ca 40 cm mellan stavarna på samma rad och ca 1 meter mellan ena raden och den andra. Den bästa tiden att placera dem i jorden är efter en skön regnig dag, eftersom jorden är mjuk och de kan planteras för hand i cirka tio centimeter utan större ansträngning.

Vad ska man odla bredvid zucchini?

Bredvid zucchinin kan du istället lägga löpbönor eller lök. Och nära till paprika av kronärtskockor, sallader och kål. Detsamma gäller aubergine: kål, fänkål och sallader.

Hur och när ska man vattna zucchinin?

Odlingen av zucchini kräver mycket vatten, eftersom de första 25-35 cm jord måste hållas konstant fuktig. Vattna dagligen under de kallare perioderna på dygnet för att förhindra att den plötsliga temperaturförändringen gör växten sjuk.

Vad händer om du äter för mycket zucchini?

Konsumtionen av zucchini har inga specifika kontraindikationer och är därför avsedd för den stora allmänheten. Det finns inga kända mekanismer för interaktion mellan zucchini och läkemedel, och av denna anledning avslöjar inte ens konsumtion nära farmakologiska behandlingar några hälsoriskprofiler.

På vilken måne sås zucchini?

I vilken måne att så zucchini

Med det sagt måste alla som vill så zucchini efter månfasen göra det på en växande måne. Denna cucurbitacea är i själva verket en fruktgrönsak, så den skulle gynnas av fasen som föregår fullmånen.

Vilken gödsel för zucchini?

Hur man gödslar zucchini

När växterna har vuxit, tillsätt ett gödningsmedel i jorden som ger kväve, men framför allt fosfor och kalium; det kommer att vara en mycket uppskattad hjälp från zucchiniplantan som kommer att belöna dig med generösare skördar.

Hur många sorters zucchini finns det?

Olika typer av zucchini

 • Svart zucchini. Definitivt den vanligaste i stormarknader, sommarens stjärngrönsak och extremt mångsidig i köket, vid tillagning av många rätter, från aptitretare till sidrätter. …

 • Romanesco zucchini. …
 • Florentinsk zucchini. …
 • Napolitansk zucchini. …

 • Runda zucchini. …

 • Trumpet zucchini.

Hur bekämpar man mjöldagg av zucchini?

Först och främst, eliminera de sjuka delarna av växten genom att ta bort dem från marken och utför sedan en behandling på de friska delarna. Svavel kan alltid användas som produkt, men även naturläkemedel som kaliumbikarbonat, med en svampdödande verkan som kan innehålla mjöldagg och dess spridning.

På vilken måne ska man transplantera tomater?

Sommarmogna grönsaker (tomat, aubergine, peppar, pumpa, zucchini, gurka, melon och vattenmelon) sås eller transplanteras med en halvmåne. Hos tomater måste gallringen (elimineringen av sidoskotten) göras på en avtagande måne för att få frukter av bättre kvalitet och smak.

Vilka grönsaker kan planteras i juli?

Under juli och augusti sås basilika, mangold, morot, blomkål, cikoria, lök, endive, fänkål, bönor, gröna bönor, sallad, persilja, rädisa, kålrot, rucola, valeriana, zucchini på det öppna fältet.

Hur ökar man produktionen av zucchini?

Hemligheten bakom en bra skörd är korrekt vattning: zucchini behöver en bra mängd vatten, men det är viktigt att aldrig blöta bladen. Dessa plantor behöver näringsrik jord för att ge en riklig skörd.

Hur mycket vatten för zucchiniplantor?

Zucchini är en växt som kräver mycket vatten, eftersom den producerar många frukter som vi går för att plocka och även för att den har väldigt stora blad som svider, måste den vara blöt minst två gånger i veckan.

Hur ska gröna bönor vattnas?

Bevattning måste påverka marken direkt och uteslutande. Förutom vid extrema förhållanden med torka och värme räcker det att ingripa i genomsnitt var 10-12:e dag.

Vad planterar du bredvid tomater?

Vad ska man plantera bredvid tomater?

 1. 2.1 1. Lök.
 2. 2.2 2. Sparris.
 3. 2.3 3. Selleri.
 4. 2,4 4. Basilika.
 5. 2,5 5. Ringblomma.
 6. 2,6 6. Persilja.

Vad ska man odla bredvid gurkor?

Gurkor uppskattar inte närhet till örter eller potatis, men de är väldigt produktiva när de planteras bredvid bönor, majs eller ärtor. Var ska man plantera lök? Väl bredvid rödbetor, morötter, sallad och alla sorters kål; bättre att hålla dem borta från bönor och ärter istället.

Vad ska man förknippa med tomater?

Tomaten får fördelar på växt- och frukttillväxt om den odlas med:

 1. Selleri.
 2. Kål.
 3. Blomkål.
 4. Persilja.

Hur långa ska käpparna vara för tomater?

Det är att föredra att använda stavar som är över 1 och en halv meter långa, eftersom en del av dem måste penetrera marken och den andra kommer att användas för att ansluta växten till hela strukturen som vi kommer att ha ordnat i rader.

Hur hålls tomater?

Det mest kända sättet är att placera en stolpe bredvid varje planta och knyta fast de starkaste grenarna på den; på så sätt kommer stången att stödja vikten och få växten att utvecklas vertikalt.

Hur sätter man bamburör för tomater?

Trästolparna (liksom bambukäpparna eller PVC-pålarna) kan placeras i rader eller planteras för varje enskild växt. När du bestämmer dig för att installera fler trästolpar kan dessa fästas ihop med hjälp av galvaniserade järntrådar eller specialsnöre.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *