30 vackraste platserna att besöka i Kalifornien

Kalifornien, den gyllene staten, erbjuder några av de vackraste och mest spektakulära sevärdheterna och platserna att besöka! Bläddra bara igenom dessa fantastiska bilder och bli förvånad över dess skönhet.

Yosemite Falls, Yosemite National Park

Yosemite Falls, Yosemite National ParkKälla: Paul B. Moore / shutterstock
Yosemite Falls, Yosemite National Park

Yosemite Falls är populära bland besökare från hela världen. Mycket av vattnet som kraschar nerför fallen och ner i sjön nedan kommer från snösmältning. Själva Yosemitefallen är det femte högsta vattenfallet i världen och från topp till botten är det 2 425 fot. Fallen är som mest spektakulära i maj och juni, när snön har smält blir fallen en rännil och du måste vänta på det svalare vädret igen.

Sturtevant Falls, Big Santa Anita Canyon

  Sturtevant Falls i Angeles National ForestKälla: trekandshoot / shutterstock
Sturtevant Falls I Angeles National Forest

Sturtevant Falls ligger vid foten av Angeles National Forest. Själva fallen är femtio fot höga och ser exceptionellt vackra ut på grund av mossa och alger som växer på klippan. Detta gör färgerna du ser när vattnet rinner distinkta och fascinerande.

Kaliforniens Pacific Coast Highway

Kaliforniens Pacific Coast HighwayKälla: Diverse fotografi / shutterstock
Kaliforniens Pacific Coast Highway

Pacific Coast Highway i Kalifornien är en av de vackraste bilvägarna som finns. Den sträcker sig längs större delen av Kaliforniens kust och är känd över hela världen för sin vackra natur. Rutten är en designad Blue Star Memorial Highway som ett sätt att erkänna dem som tjänstgör i USA:s väpnade styrkor.

Santa Cruz, Kalifornien

Santa Cruz, KalifornienKälla: Diverse fotografi / shutterstock
Santa Cruz, Kalifornien

Santa Cruz är ett av USA:s surfmecka. Staden i sig är bara liten med en befolkning på cirka 50 000 men de vackra stränderna och den bohemiska atmosfären lockar många besökare från hela världen. Sommarkänslan året runt bidrar till känslan av ett aldrig sinande paradis som du alltid kommer att känna i denna stad.

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National ParkKälla: fotogestoeber / shutterstock
Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park heter detta på grund av Joshua-träden som är inhemska i parken. Området är en utpekad vildmark och omfattar två mycket olika öknar. Besökare till parken kan uppleva camping, vandring och klättring.

California Street linbana

California Street linbanaKälla: canadastock / shutterstock
California Street linbana

California Street Cable Car är det sista manuellt manövrerade linbanesystemet som finns kvar i världen. Det är en ikon för San Francisco och under dess topp var det tjugotre linjer som gick genom staden. Nu är det bara tre kvar och de ger en vacker utsikt när du besöker staden.

Pfeiffer Beach

Pfeiffer Beach, KalifornienKälla: Chintla / shutterstock
Pfeiffer Beach

Pfeiffer Beach är en lugn, vacker och ovanlig strand. Lokalbefolkningen besöker området regelbundet men för turister är stranden fortfarande ganska okänd. Sanden vid stranden har en ovanlig lila färg och detta orsakas av mangangranatpartiklarna som sköljs ner från den närliggande sluttningen.

San Diego

San DiegoKälla: Dancestrokes / shutterstock
San Diego

Längs Stilla havets kust ligger den livliga och vackra staden San Diego. Det finns gott om vackra stränder att utforska som när de mildras med det milda klimatet i området gör detta till en fantastisk plats att besöka. San Diego har smeknamnet «America's Finest City» vilket borde säga allt egentligen.

Lava Beds National Monument

Lava Beds National MonumentKälla: Stephen Moehle / shutterstock
Lava Beds National Monument

Det finns 25 lavarörsgrottor som du kan besöka när du är i Tuelake. När du klättrar ner i grottorna kommer det att likna ingenting du har upplevt tidigare. Grottorna har rör som är gjorda av lava och ett besökscenter som förklarar deras skapelse.

Big Sur

Big SurKälla: Jon Bilous / shutterstock
Big Sur

Big Sur härleddes från de spanska orden ‘el sure grande' som betyder ‘den stora södern'. Området är lättbefolkat och ligger söder om staden Monterey. Det finns några fantastiska vyer att få när du är i detta lilla område vilket gör det mycket populärt bland turister.

McWay Falls

McWay FallsKälla: Lucky-photographer / shutterstock
McWay Falls

McWay falls är ett 80 fot vattenfall som ligger i Julia Pfeiffer Burns State Park. Fallet klassas faktiskt som tidvattenfall på grund av dess närhet till havet. Vattenfallet brukade rinna direkt ut i havet men efter ett jordskred 1985 förändrades terrängen och rinner nu ut i en otillgänglig strand.

San Francisco

San Francisco - Utsikt från Twin PeaksKälla: ESB Professional / shutterstock
San Francisco – Utsikt från Twin Peaks

San Francisco är omgivet av Stilla havet och är känt för den fantastiska Golden Gate-bron, färgglada hus från den viktorianska tiden och de sista kvarvarande linbanorna. Staden har många enorma skyskrapor som ger en vacker utsikt. Strax utanför kusten ligger Alcatraz Island som var hem för det berömda fängelset.

Vernal Falls

Vernal FallsKälla: Roel Slootweg / shutterstock
Vernal Falls

I Yosemite National Park kommer du över Vernal Falls. Ett 317 fot vattenfall som faller i Merced River. Fallen löper året runt men vid vissa tillfällen på året bryts de upp i flera strängar när vattenvolymen minskar.

Monterey Beach

Monterey BeachKälla: Randy Andy / shutterstock
Monterey Beach

Montereys stränder består av ett urval av stränder som sträcker sig från små små juveler till stora sandområden. Varje strand är unik och erbjuder massor av rekreationsmöjligheter från kajakpaddling till surfing till dykning.

Emerald Bay

Emerald Bay, KalifornienKälla: Don Mammoser / shutterstock
Emerald Bay

Emerald Bay är en liten ö som ligger i Lake Tahoe. Viken har nu utsetts till ett nationellt naturligt landmärke på grund av den naturliga skönheten som denna lilla ö erbjuder. Det finns två campingplatser och en naturskön vandringsled som går runt utsidan av ön.

Muir Woods

Muir Woods National MonumentKälla: Mariusz S. Jurgielewicz / shutterstock
Muir Woods National Monument

Muir Woods är en del av Golden Gate National Recreation Area och en populär plats för trädälskare. Skogen är ofta täckt av en dimma som kommer från kusten. Det finns otaliga redwoodträd som växer i området som använder dimman som sipprar in för att hålla sig fuktig under de torra somrarna.

Napa Valley

Napa ValleyKälla: Andreas Koeberl / shutterstock
Napa Valley

I norra Kalifornien hittar du Napa Valley. Området är känt för sina vackra landskap och legendariska vingårdar. Området är perfekt för dem som vill komma bort från allt och skämma bort sig själva under några dagar i de prisbelönta restaurangerna och spaanläggningarna.

Cathedral Peak

Cathedral PeakKälla: Kenggo / shutterstock
Cathedral Peak

Cathedral Peak är en del av bergskedjan som kallas Cathedral Range. Toppen har fått sitt namn på grund av formen på toppen som ser ut som en katedral. Glacial aktivitet utgjorde toppen och den har hållit sig i sin nuvarande form i många år.

Mariposa Woods

Mariposa WoodsKälla: Jarno Gonzalez Zarraonandia / shutterstock
Mariposa Woods

Mariposa Woods är en lund av gigantiska sequoia. När du anländer kommer du att känna att du är i en saga eftersom träden blir högre och högre ju längre in du kommer. Några av träden är mellan 1900 och 2400 år gamla och stjärnan i showen är den gigantiska sequoiaen som heter «Grizzly Giant»

Jättesten i Landers

Jättesten i LandersKälla: Kate Brogdon / shutterstock
Jättesten i Landers

Giant Rock är en verklig naturlig skönhet och en som du måste se när du är på en resa till landare. Stenblocket ligger i Mojaveöknen och täcker en yta på 5 800 kvadratfot. Klippan är sju våningar hög och känd för att vara den största fristående klippan i världen.

Glacier Point

Glacier Point, YosemiteKälla: canadastock / shutterstock
Glacier Point, Yosemite

Glacier Point ligger långt ovanför Yosemite Valley. En utsiktspunkt som står på en höjd av 7 214 fot. Härifrån kan du stå tillbaka och få en fantastisk utsikt över Yosemite Valley, Vernal Fall, Clouds Rest och Nevada Fall.

California One Highway

California One HighwayKälla: welcomia / shutterstock
California One Highway

Kör från San Diego till San Francisco är California One Highway. En av de mest hyllade vägarna i världen. Du kommer att resa genom vinland och stränder längs denna slingrande kustväg. Ett absolut måste för alla som älskar en roadtrip.

Big Basin Redwoods State Park

Big Basin Redwoods State ParkKälla: Radoslaw Lecyk / shutterstock
Big Basin Redwoods State Park

Big Basin Redwoods State Park är den äldsta State Park i landet och det är här du hittar Waddell Creek Watershed. Detta område bildades när kanten lyftes upp och mitten eroderades, vilket lämnade det vackra skålformade området som du kan se idag.

Humboldt Redwoods State Park

Humboldt Redwoods State ParkKälla: evenfh / shutterstock
Humboldt Redwoods State Park

Inne i Humboldt Redwoods State Park hittar du Rockefeller Forest som är den största sammanhängande skogen av kustredwoods i världen. Många av dessa träd blir över 91 meter höga och «Stratosphere Giant» var vid ett tillfälle den högsta redwood som människan känner till.

Mendocinokusten

MendocinokustenKälla: Bob Pool / shutterstock
Mendocinokusten

Mendocino Coast är ett paradis för naturälskare. Med hisnande landskap och klippformationer som har ristats av vinden. Det finns tidvattenpooler och hemliga vikar att utforska samt våtmarker fyllda med fåglar och annat vilda djur. En verkligt fantastisk plats att utforska när du behöver få allt.

Bishop, Kalifornien

Bishop, KalifornienKälla: Terence / shutterstock
Bishop, Kalifornien

Bishop i Kalifornien är en liten stad som erbjuder mycket för den som älskar att vara ute i naturen. Du kan vandra till toppen av White Mountain Peak som är 14 246 fot på sin höjd och erbjuder fantastisk utsikt över landskapet nedanför.

Oxnard Dunes

Oxnard, Ventura County, KalifornienKälla: You Touch Pix of EuToch / shutterstock
Oxnard, Ventura County, Kalifornien

Oxnard är en liten stad i Kalifornien som har många vackra stränder och sanddyner att besöka. Du kan njuta av lugna stränder som låter dig njuta av vackra solnedgångar eller så kan du välja att gå längs sanddynerna för en lika fantastisk utsikt.

China Beach i San Francisco

China Beach, San FranciscoKälla: EQRoy / shutterstock
China Beach, San Francisco

I området Sea Cliff i San Francisco ligger China Beach, en liten vik som är en av de renaste och mest omhändertagna stränderna i delstaten. Viken användes ursprungligen som en campingplats för kinesiska fiskare som arbetade i och bukten.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *