Hur fungerar garantin vid köp på amazon?

Varje produkt som säljs av Amazon till en «konsument»-köpare omfattas av den juridiska garantin på konsumentvaror, som täcker överensstämmelsedefekter som uppträder inom 2 år från leveransdatumet av varorna. Den juridiska garantin skyddar tillgången från dess bristande överensstämmelse med försäljningsavtalet.

Hur skickar man en produkt köpt på Amazon för hjälp?

När du har loggat in går du direkt till sidan Kontakta oss. På sidan som kommer att laddas kommer det att vara möjligt att välja genom att klicka på vilket område eller produkt du behöver hjälp: En beställning, Amazon-enheter och Kindle-appar, Digital eller Prime Services med mera.

Hur ansöker man om Amazon A-to-z-garanti?

A-to-z-garanti

  1. Skicka in en returförfrågan inom 30 dagar från varans leveransdatum (eller före utgången av den förlängda returperioden för beställningar som görs under julperioden).
  2. Skicka varan inom 14 dagar efter att du har ordnat returen med säljaren.

Hur fungerar A-to-z-garantin?

Faktum är att Amazons A-to-z-garantiprogram ger kunder en återbetalning om:

  1. produkten inte anländer eller anländer efter det senaste beräknade datumet;
  2. varan har skadats under resan, är defekt, är felaktigt klassificerad, är felaktig eller saknar delar.

Hur fungerar Amazon reparation?

Om produkten har en bristande överensstämmelse kommer varan att repareras kostnadsfritt av tredje parts reparationscenter och returneras till dig utan extra kostnad. Reparationer tar vanligtvis upp till 25 arbetsdagar, men kan ta lite längre tid.

Hitta 33 relaterade frågor

Hur kontaktar man Amazon om en trasig produkt?

Gå till Mina beställningar. Välj Få produktsupport bredvid den kvalificerade artikeln. Obs: Det här alternativet visas bara om objektet är berättigat till gratis teknisk support. Du kan fortfarande returnera eller byta varor som inte är kvalificerade för service via Mina beställningar.

Vad ska man göra om en Amazon-produkt inte fungerar?

Om du fick en skadad, defekt eller felaktig vara som säljs av Amazon kan du begära en ersättning för ett begränsat antal kvalificerade varor via Mina beställningar. Du kan vara berättigad att begära en ersättning för varor som säljs och skickas av Amazon.

Hur fungerar Amazons smartphone-garanti?

På sidan «Amazon.co.uk och garanti» står det att «Varje produkt som säljs av Amazon till en» konsument «köpare stöds av den lagliga garantin på konsumentvaror, som täcker bristande överensstämmelse som blir uppenbar inom 2 år från datum för leverans av varorna.»

Hur gör man en Amazon-återkallelse?

När en tillverkare, leverantör eller nationell eller europeisk myndighet rapporterar en produktåterkallelse till oss avbryter vi omedelbart försäljningen av den produkten. Vi kommer att skicka ett e-postmeddelande till kunder som har köpt produkten och meddela de åtgärder som vidtagits av tillverkaren eller de behöriga myndigheterna.

Vad betyder det när en produkt säljs av ett företag och skickas av Amazon?

Artiklar listade som «Shipped by Amazon» eller «Fulfillment by Amazon» säljs av tredjepartssäljare på Amazon Marketplace och deponeras på ett Amazon Fulfillment Center som sedan skickar dem direkt till kunderna.

Hur chattar man med Amazon kundtjänst?

Välj Acceptera chatt för att ansluta till kontakten. Chattkonversationer måste accepteras manuellt. Det finns ingen automatisk acceptans för dessa samtal.

Hur fungerar Apple-garantin på Amazon?

Finns det produkter på Amazon som denna som säljs av Apple-huset genom dig sedan direkt från huset och garantin? Svar: Såld och skickad Amazon = 12 månaders Apple-garanti och ytterligare 12 månaders garanti från Amazon för att täcka den lagliga garantin i totalt 24 månader.

Hur fungerar Xiaomi-garantin?

Garantin tillhandahålls för en period av: tjugofyra (24) månader för enheten; sex (6) månader för laddaren och det löstagbara batteriet; tre (3) månader för hörlurarna, med början på datumet för det ursprungliga köpet av produkten («Garantiperiod»).

Hur fungerar smartphone-garantin?

– Den juridiska garantin, som är obligatorisk för alla elektroniska enheter enligt lag, på 24 månader. Denna garanti täcker eventuella brister i överensstämmelse med telefonen och säljaren är direkt ansvarig för dem, som sedan kan byta ut eller reparera produkten, om han kan.

Hur fungerar Samsung-tjänsten?

Teknikern kommer att försöka reparera den via internet, annars öppnar han ett ärende för reparationen. Teknikern i ditt område kommer att kontaktas av Samsung och kommer till dig på utsatt dag för att kontrollera skadan och beställa reservdelar.

Hur länge gäller Amazon-garantin?

Varje produkt som säljs av Amazon till en «konsument»-köpare omfattas av den juridiska garantin på konsumentvaror, som täcker överensstämmelsedefekter som uppträder inom 2 år från leveransdatumet av varorna.

När är returen gratis på Amazon?

Fri retur inom 30 dagar

Om du inte är nöjd med ditt köp kan du returnera varorna upp till 30 dagar från leveransdatum. Amazon kommer att återbetala dig priset på varan och fraktkostnaderna för dess retur.

Hur förstår man om en Xiaomi-telefon är märkt?

Vi kan enkelt ta reda på den här portalen tillgänglig av Xiaomi. Att konsultera det är väldigt enkelt: du måste ange IMEI som finns på smartphoneförpackningen, eller genom att skriva * # 06 # i uppringaren. Alternativt kan du ange serienumret, följt av den angivna säkerhetskoden.

Hur skickar jag telefonen till Xiaomi-hjälp?

Kontakta oss

  1. E-post. service.it@xiaomi.com.
  2. XIAOMI kontaktcenter. 800690921. Måndag – fredag ​​9:00 – 20:00. Lördag 9:00 – 18:00.
  3. Webchatt. Måndag – fredag ​​9:00 – 20:00. Lördag 9:00 – 18:00.

Hur fungerar MediaWorld-garantin?

I enlighet med lagstiftningsdekret 206/2005 («konsumentkoden») omfattas alla produkter som säljs i MediaWorld-butiker av en 24-månaders juridisk garanti. … 130 i konsumentlagen).

Hur försäkrar man iPhone?

AppleCare + för iPhone är en försäkringsprodukt som inkluderar Apples tekniska support1 och ytterligare hårdvaruskydd; 2 ger dig också rätt till två oavsiktliga skadeingripanden var 12:e månad, var och en mot en extra kostnad på 29 € (för skador på displayen eller det bakre glaset) eller 99 € (för andra typer av skador).

Hur ser man om en iPhone är garanterad Italien eller Europa?

När du väl är i besittning av iPhone-serien kan du kontrollera garantitäckningen på den officiella Apple-sidan dedikerad till hjälp och support. Här måste faktiskt enhetens serienummer anges i lämpligt textfält och fortsätta med verifieringen.

Hur lång är garantin på en ipad?

Apples ettåriga begränsade garanti är en frivillig tillverkargaranti som anger specifika rättigheter, andra än de som tillhandahålls av konsumentskyddslagstiftningen, inklusive, men inte begränsat till, rättigheter relaterade till produktavvikelse.

Hur kontaktar man Amazon via e-post?

Stegen är mycket enkla:

  1. klicka på menyn uppe till vänster (ikon med tre vågräta streck)
  2. välj objektet «Kundservice»
  3. «Kontakta oss» Kontakta kundtjänst via e-post. Ring kundtjänst.

Hur granskar man Amazon-chatt?

Inspelade konversationer har ikoner i kolumnen Spela in/avskrift. Om du inte har rätt behörighet kommer dessa ikoner inte att visas. För att lyssna på en inspelning av en röstkonversation eller läsa en transkription av en chatt, välj ikonen Spela.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *