Hur registrerar man sig på bilistportalen?

Vill du registrera dig för tjänster för medborgaren? För att registrera dig på www.ilportaledellautomobilista.it och få tillgång till tjänsterna för medborgaren, klicka på länken «Registrera» som finns på hemsidan i inloggningsområdet.

Hur registrerar man sig på bilistportalen med SPID?

Hur autentiseras till bilistens portal med SPID

Först av allt, ansluten till tjänstens huvudsida, tryck sedan på knappen Gå till portalen, uppe till höger. Klicka på fliken Logga in med SPID på skärmen som föreslås dig och klicka sedan på knappen Logga in med SPID.

Hur registrerar jag mig för ett körkort?

Så här registrerar du dig på Bilistportalens hemsida

För att registrera dig på bilistportalen är det nödvändigt att gå till plattformens hemsida, på webbadressen www.ilportaledellautomobilista.it.

Hur kontrollerar man licenspunkterna utan registrering?

Appen iPatente, skapad av MIT Transport Department, låter vem som helst få tillgång till samma tjänster som Il Portal dell'Automobilista gratis och utan någon registrering.

Hur kommer du åt bilistportalen?

Registrering på Bilistportalen är gratis och ger tillgång till tjänster reserverade för medborgare och företag. Dessa inkluderar att kontrollera vilka punkter som finns på körkortet och konsultera information om ägda fordon.

Hitta 29 relaterade frågor

Hur får jag åtkomst till iPatente-appen?

iPatente-appen är tillgänglig inte bara för Apple-enheter utan även för Android- och Windows-smarttelefoner. För att ladda ner appen för körkort för Android, klicka helt enkelt på ikonen Play Butik för att komma åt den «virtuella butiken» och skriv iPatente i sökfältet.

Hur kan jag se hur många misstag jag gjorde när jag granskade mitt körkort?

Om du har gjort teoriprovet via datoriserat frågesport, för att skaffa eller revidera ditt körkort, kan du med Bilistportalen begära Tentakort med angivande av eventuella fel som gjorts, från och med dagen efter datumet för provets genomförande.

Hur vet man poängen med körkortet från en mobiltelefon?

Hur man kontrollerar punkterna på licensen från telefonen

 1. ange numret 848.782.782 och lyssna på den inspelade rösten.
 2. meddela operatören födelsedatum och födelseort.
 3. ange ditt körkortsnummer utan bokstäver följt av hash-nyckeln (#)

Hur vet man hur många poäng man har på sitt körkort?

Varje licensinnehavare tilldelas 20 poäng. Om grova trafikförseelser begås reduceras ett visst antal poäng utöver en administrativ påföljd och eventuell bestämmelse om körkort eller registreringsbevis.

Hur vet du hur många poäng du har på ditt körkort?

Om du skulle förlora 5 poäng från start 20 och nå 15, under de följande två åren utan intrång skulle summan återställas till 20. Omvänt, efter 20 poäng, när poängen dras av, kvarstår summan av bonuspoängen 2 vartannat år.

Hur avregistrerar man sig från bilistportalen?

För att avboka från Bilistportalen är det nödvändigt att kontakta kundtjänst genom att ringa det avgiftsfria numret 800 232 323, aktivt från måndag till fredag ​​från 8 till 20 och på lördag från 8 till 14.

Hur kontrollerar man licenspunkterna med SPID?

Hur man kommer åt tjänsten för att kontrollera poängsaldot

För att komma åt de tjänster som görs tillgängliga av applikationen måste du använda samma «användarnamn» och «lösenord» som du använder på förarens portal, eller SPID-uppgifterna.

Hur kontrollerar man körkortspunkter utan SPID?

Körkortspunkter kan också kontrolleras från smartphones och surfplattor med hjälp av den praktiska mobilappen som skapats av transportministeriet, vars information finns tillgänglig på bilistens portalwebbplats.

Hur får man SPID-koden via post?

Hur man begär det

 1. UPPKOPPLAD. Om du har en mobiltelefon certifierad av Poste Italiane, Bancoposta-läsaren, ett National Service Card (aktivt), ett elektroniskt identitetskort (aktivt) eller en digital signatur, kan du registrera dig direkt på posteid.poste.it webbplats.
 2. I POSTEID-APPEN. …
 3. PÅ POSTKONTORET

Vad innebär förlusten av körkortspoäng?

Om du är i tillståndet «uttömda körkortspoäng» är ditt körkort under granskning. Det totala avdraget av poängen resulterar inte i att körkortet omedelbart dras in, utan i själva verket dess Revision, som måste utföras inom 30 dagar efter anmälan.

Hur kommer man till 30 poäng på körkortet?

Regeln föreskriver: För en förlust av poäng på mindre än 5 krävs inga specifika kurser, det viktiga är att inte begå andra överträdelser under de följande 2 åren. Faktum är att om föraren börjar från 20 poäng och förlorar 5, går han tillbaka till 20 på 2 år; å andra sidan, om den börjar från 30 och förlorar 5, sjunker den till 25 och återgår till 27 om 2 år.

Hur många körkortsquizfrågor B 2020?

Beträffande den teoretiska prövningen av körkortet b finns det därför inga nyheter vad gäller antalet frågor. Därför kommer ministerfrågorna även för 2020 att bestå av 40 frågor hämtade från 25 ämnen, från 15 av dessa två frågor kommer att tas, medan för de återstående 10 endast en.

Hur undviker man att få körkortsfrågesporterna fel?

Här är försiktighetsåtgärderna att följa för att klara teoriprovet för B-licensen och inte göra för många misstag på frågesportsdagen.

 1. Körkortsquiz: se upp för synonymer och fallgropar. …

 2. Orden i frågesporten: svar alltid sanna och svar alltid falska. …
 3. Orden i frågesportsfrågorna är alltid falska.

Göra och inte göra i körprovet?

Här är de viktigaste misstagen att undvika före och under körprovet.

 1. Tränar inte tillräckligt. …

 2. Gå inte över teorin. …

 3. Vet inte hur man kollar oljan. …

 4. Känner inte igen varningslamporna på instrumentbrädan. …

 5. Börjar «i fjärde» …
 6. Håll din mobil nära till hands. …
 7. Ge inte vika för fotgängare.

Hur återställer man iPatente-uppgifter?

Hur man återställer användarnamnet och lösenordet för bilistens portal

 1. komma åt «inloggningssektionen»;
 2. välj om du är medborgare eller ett företag;
 3. fyll i ett av de två fälten, allmänna eller personuppgifter;
 4. kontrollera om e-postadressen är korrekt (för sekretess är den delvis dold);

Hur uppdaterar man iPatente?

För att uppdatera CIA-koden även på iPatente Cloud, klicka alltid på portalknappen bredvid operativt varumärke och klicka på UPPDATERA DATA.

Hur får man gratis SPID-kod?

De fem stegen för att aktivera SPID gratis

Registrera dig på identitetsleverantörens webbplats. Välj det erkännande som är mest bekvämt bland de gratis som erbjuds. Följ operatörens anvisningar eller webbplatsguiden. Vänta på Spid-aktiveringsmeddelandet.

Hur gör man Spid hemifrån?

För att få Spid hemifrån eller på resande fot, ladda bara ner den kostnadsfria PosteID-appen på din smartphone och följ instruktionerna: medborgare som har ett italienskt pass eller ett elektroniskt identitetskort måste ta tillbaka sina dokument och ansikte med sin smartphone och ta med dokumentet närmare …

Hur hämtar man kundtjänstkod Bilistportal?

Kundvårdskoden är identifieringskoden för den användare som är registrerad på Portalen, som efterfrågas av operatören vid kontakt med Assistanstjänsten. Den kan hittas genom att gå till portalen med dina referenser och synlig i det personliga området.

Hur avbryter man körkortet?

För nedgradering av licensen räcker det att presentera alla dokument som krävs för DMV och vänta på ankomsten av duplikatlicensen. Alternativt kan du gå till en bilskola eller bilkonsultkontor som sköter praktiken åt oss.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *