Topp 14 saker att göra i Merced (CA)

Merced är ett län i delstaten Kalifornien byggd på jordbruk och som sådan spelar natur och friluftsliv fortfarande en stor roll här. Yosemite ligger i närheten och länet erbjuder ett fantastiskt uppställningsområde som ligger precis utanför Hwy 140. Men Merced har också sina egna attraktioner för att locka resenärer. Det mest kända är Castle Air Museum men det finns ett antal andra museer tillsammans med teatrar, parker och djurparker som också är värda att se. Vår lista över topp 14 saker att göra i Merced ger dig en sammanfattning av hur du spenderar din tid i länet.

1. Merced National Wildlife Refuge

Merced National Wildlife RefugeKälla: Flickr
Merced National Wildlife Refuge

Wildlife Refuge i Merced täcker ett imponerande område på över 10 000 hektar och är hem för en varierad samling av flora och fauna på grund av dess mycket olika terräng. Besökare på Fristaden kommer att hitta våtmarker med ankor, gäss och olika vegetation samt fleråriga gräsmarker, som ger en livsmiljö för älg, rådjur och kaniner. The Refuge har mycket att erbjuda under alla årstider och är värt ett besök när som helst på året.

2. Samhällsteatern

Merced Community TheatreKälla: ida-se
Merced Community Theatre

Denna teater drivs inte bara av samhället utan tjänar också samhället. Det är både en utbildningsinstitution och också en fantastisk plats att se utmärkt liveteater. Teatern lockar mer än 40 000 gäster varje år och är en av de främsta attraktionerna i Merced. Underhållningen på lokalen är varierad och inkluderar musikaler, komedier och till och med barnpjäser.

3. Länsrättshusmuseet

County Courthouse MuseumKälla: Gläfsa
County Courthouse Museum

Detta omfattande museum är hem för cirka 8500 kvadratmeter med utställningar som utforskar historien om Merced County och det omgivande området. Museet är beläget i den tre våningar höga domstolsbyggnaden som, efter att ha byggts 1875, är en av de äldsta byggnaderna i delstaten Kalifornien. Museet drivs av kunniga volontärer vars passion för Merced gör en resa ännu mer minnesvärd.

4. Merced Fruit Lada

Merced FruktladaKälla: mercedfruitbarn
Merced Fruktlada

The Fruit Lad är en ovanlig attraktion men en trevlig sådan ändå. Ladan rymmer ett urval av intressanta djur inklusive lamor, aror, påfåglar och en ingefära tomcat. Den främsta anledningen till ett besök här är dock de utmärkta färskvarorna och torkade frukterna, som utan tvekan är de bästa i Kalifornien. Om du är sugen under ditt besök, gör delikatessen läckra färska smörgåsar som kan avnjutas vid ett picknickbord med utsikt över djuren.

5. Lake Yosemite

Lake YosemiteKälla: mercedcountyevents
Lake Yosemite

Även om det faktiskt är en konstgjord reservoar, är Lake Yosemite fortfarande ett vackert område. Vattnet, som främst används av odlare av grödor i området, används även av båtfolk och fiskare medan de fortfarande är i reservoaren. Sierra Foothills ger en fantastisk bakgrund för sjön vilket gör den till en perfekt blandning av naturlig och konstgjord skönhet.

6. Applegate Zoo

Applegate ZooKälla: mercedsunstar
Applegate Zoo

Applegate Park Zoo har funnits sedan 1962 och är specialiserat på att ta hand om fåglar, däggdjur och reptiler, som alla är infödda i Kalifornien. De flesta djuren i djurparken kommer från räddningscentraler och rehabilitering och skötsel av djuren är helt klart högsta prioritet. De imponerande arterna som finns i djurparken inkluderar björnar, pumor och prärievarg. Presentbutiken drivs av Merced Zoological Society, som samlar in pengar för att stödja driften av Applegate.

7. Merced Multicultural Art Center

Merced Multicultural Art CenterKälla: artsmerced
Merced Multicultural Art Center

MMAC är en utmärkt plats för att titta på konst, delta i en klass eller till och med titta på en livemusik eller teaterföreställning i den så kallade Black Box. Centret är inrymt i ett före detta varuhus och har varit en attraktion sedan det stod färdigt 1996. MMAC har vunnit ett antal priser sedan det skapades, inklusive priser för «Arts and Quality of Life» samt «American Architecture».

8. Merced Antique Mall

Merced Antique MallKälla: Gläfsa
Merced Antique Mall

Det självutnämnda shoppingäventyret är väl värt ett besök för både erfarna antikhandlare och amatörfyndsjägare. The Mall är värd för en imponerande 7500 kvadratfot av antikviteter som säljs av mer än 40 återförsäljare. The Mall är verkligen ett unikt sätt att tillbringa en timme eller två och även om du inte planerar att spendera, kommer de unika föremålen som visas här fortfarande att ge dig lite underhållning.

9. Castle Air Museum

Castle Air MuseumKälla: Flickr
Castle Air Museum

Castle Air Museum i Atwater ger en grundlig inblick i flygets historia och tidigare prestationer. Den imponerande samlingen inom museet omfattar mer än 70 årgångsflygplan och sträcker sig från andra världskriget till idag, medan en inomhussamling visar andra minnen som militäruniformer, motordelar och andra militära artefakter.

10. Henderson Park

Henderson ParkKälla: panoramio
Henderson Park

Henderson Park är utan tvekan den bästa County Park i Merced, och erbjuder ett pittoreskt läge för BBQs, hästskovandring och fiske. Den fantastiska terrängen inkluderar Merced River, som används av kajakpaddlare och paddlare under sommarmånaderna.

11. Merced Lantbruksmuseum

Merceds jordbruksmuseumKälla: Facebook
Merceds jordbruksmuseum

Jordbruket har alltid spelat en stor roll i Merced och detta museum är ett bra ställe att lära sig mer om branschen. Museet har ett brett utbud av gammal jordbruksutrustning och hushållsapparater utställda samt en fungerande smedsverkstad. Av intresse på museet är också en modell av den planerade New Yosemite Valley Railway.

12. Vista Ranch och källare

Vista Ranch och källareKälla: jpmdesign
Vista Ranch och källare

Vista Ranch and Cellars erbjuder en sensorisk behandling för både lokalbefolkningen och resenärer. Besökare på ranchen kommer att hitta ett vinprovningsrum där årgångsvita, röda och rosor kan provas, såväl som den imponerande ranchmarken som inkluderar vingårdar, ett picknickkvarter och grönsaks- och fruktträdgårdar. Skönheten i trädgården gör dem till ett populärt val för bröllop och andra evenemang.

13. Hilmar Ostbolag

Hilmar OstföretagKälla: resa och aptit
Hilmar Ostföretag

Om du gillar ost så leta inte längre än till Hilmar Cheese Company. Webbplatsen är den största osttillverkaren på en enda plats i världen och producerar en svindlande en miljon pund ost varje dag. Besökare kan besöka fabriken och se osten förpackas samt få gott om gratis ost att prova.

14. Castle Science and Technology Center

Castle Science and Technology CenterKälla: trekaroo
Castle Science and Technology Center

Castle Science and Technology Centre kanske inte ser så mycket ut från utsidan men inuti finns det mycket att njuta av. Det finns många praktiska utställningar som utforskar olika vetenskapliga principer och metoder. Den mest anmärkningsvärda utställningen är utställningen View Space, som kombinerar Internet och en dator för att visa ständigt föränderlig information om astronomi. Det finns också mycket att fascinera barn, inklusive Tumble Town och olika interaktiva utställningar.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Merced, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *