19 vackraste platserna att besöka i Oregon

Oregon, även känd som Beaver State, har några av de vackraste och mest spektakulära sevärdheterna och platserna att besöka! Bläddra bara igenom dessa fantastiska bilder jag hittade och bli förvånad över dess skönhet.

Boardman State Park

Boardman State Park, OregonKälla: Manuela Durson / shutterstock
Boardman State Park

Boardman State Park är en utmärkt utgångspunkt för alla som vill börja utforska den naturliga skönheten i Oregon. Parken – som är uppkallad efter den första Oregon Parks superintendent, Samuel H Boardman – ligger nära både Route 101 och staden Brookings. Parken har några avskilda små stränder, några sanddyner och ett fantastiskt landskap som tar andan ur dig. Det finns 27 miles av Oregon Coast Trail att njuta av i Boardman State Park också och de flesta av dessa är lätta nybörjarvandringar.

Tulpanfält i Woodburn

Tulpanfält i Woodburn, OregonKälla: kan_khampanya / shutterstock
Tulpanfält I Woodburn, Oregon

Wooden Shoe Tulip Farm går tillbaka för cirka 65 år sedan och är ett måste för alla som besöker Oregon för första gången. Sedan 1985 har familjen som äger gården öppnat åkrarna för folk att njuta av varje påskhelg och nu är gården öppen från slutet av mars till första veckan i maj. Med 40 tunnland vackra fält att utforska är Wooden Shoe Tulip Farm en lysande dag ute för hela familjen.

Mount Hood

Mount Hood, OregonKälla: OLOS / shutterstock
Mount Hood, Oregon

Mount Hood är Oregons högsta punkt, men toppen är så mycket mer än så. Berget, som kallades Wy'east av Multnomah-stammen, beskrivs ofta som kronjuvelen i Columbia River Gorge. Mount Hood, ett av Oregons sju underverk, är hem för ett brett utbud av vandringsleder, medan det också finns skidåkning, snowboard och klättring. Foten av Mount Hood är väl värda att utforska också, eftersom de har gårdar, vilda blommor och fruktträdgårdar, medan det finns många stugor att bo i i närheten också. Spänningssökare kan till och med njuta av extrema sporter som segling, vindsurfing, hängflygning och parasailing i den imponerande skuggan av Mount Hood.

Tumalo Falls

Tumalo FallsKälla: Victoria Ditkovsky / shutterstock
Tumalo Falls

Tumalo Falls kan hittas i Cascade Range väster om Bend, inom gränserna för Deschutes National Forest. Det bästa sättet att se vattenfallet är att följa Tumalo Falls Trail, som leder till en utsiktsplattform med en otrolig plats att uppleva Tumalo Falls. Det finns också ett närliggande picknickområde som är en idealisk plats att stanna till för lite mat och vila. Var noga med att hålla utkik efter vilda djur runt fallen, eftersom besökare till fallen har sett djur som hökar, rådjur och ekorrar i området.

Snow Lakes Trail

Sky Lakes Wilderness, OregonKälla: relax_gap / shutterstock
Sky Lakes Wilderness, Oregon

Snow Lakes Trail är en av de mer utmanande vandringarna som finns i Oregon, men utsikten som erbjuds i denna del av staten är väl värd ansträngningen. Snow Lake är den överlägset mest besökta sjön i Alpine Lakes Wilderness, med besökare som strömmar för att njuta av sevärdheterna Roosevelt Peak och Chair Peak. Tänk på att det finns risk för laviner i området om det har fallit snö under vinterhalvåret. Det finns fantastiska vyer hela vägen upp för Snow Lakes Trail, men det rekommenderas starkt att driva på till slutet eftersom de blir ännu bättre ju längre leden du kommer.

The Haystack Rocks

The Haystack RocksKälla: tusharkoley / shutterstock
The Haystack Rocks

Haystack Rocks är ett av Oregons mest otroliga naturfenomen. Beläget vid Cannon Beach i Clatsop County, är klipporna tillgängliga till fots vid lågvatten och är ett mycket populärt turistmål under hela året. Området är också rikt på vilda djur, med djur som lunnefåglar och tärnor som kallar klipporna sitt hem. Haystack Rock i Cannon Beach har också mindre stenar som kallas The Needles och det finns olika stenar att utforska i hela staten, inklusive en i Tillamook County nära Portland.

Toketee Falls

Toketee Falls, OregonKälla: Wollertz / shutterstock
Toketee Falls

Toketee Falls är utan tvekan Oregons mest kända vattenfall och är kanske till och med mer känt än de tidigare nämnda Tumalo Falls. Toketee – som är ett Chinook-ord som betyder graciös – kan hittas nära Highway 138 nära Toketee Lake. Vandringen till den bästa utsiktspunkten av fallen är bara en tredjedel av en mil och på grund av hur vattnet faller är Toketee Falls en verkligt spektakulär syn när som helst på året.

Opal Creek

Opal Creek, OregonKälla: Bob Pool / shutterstock
Opal Creek

Att besöka Opal Creek är ett måste för alla som tycker om att utforska robust och vild skog. Uppkallad efter hustru till en tidig skogsvaktmästare, Roy Elliot, är Opal Creek hem för åtta vandringsleder, som tar in sevärdheter som fem sjöar och inte mindre än 50 vattenfall. Den 20 746 hektar stora platsen besöks bäst mellan april och oktober och de som vill uppleva vildmarken på nära håll kan till och med slå läger över natten på platsen också.

Japansk trädgård i Portland

Japansk trädgård, PortlandKälla: Paula Cobleigh / shutterstock
Japansk trädgård, Portland

Portland Japanese Garden drivs av Japanese Garden Society of Oregon och är en av statens mest minnesvärda upplevelser. Trädgården, som finns i West Hills of Portland, består av fem underträdgårdar. Den största av dessa är den strövande dammträdgården, som har en 100 år gammal femvånings pagodlykta och en handgjord månbro. På andra ställen i Portland Japanese Garden finns ett autentiskt tehus som byggdes i Japan.

Oneonta smalnar av

Oneonta smalnar avKälla: Mr. James Kelley / shutterstock
Oneonta smalnar av

Oneonta Narrows är ett annat av Oregons berömda fantastiska vattenfall. Fallen ligger vid Columbia River vid River Mile 138, bara en halv mil uppför Oneonta Creek. Det bästa sättet för besökare att nå Oneonta Narrows är genom att ta den historiska Columbia River Highway, som också tar in sevärdheter som Benson State Recreation Area, Multnomah Falls, John B Yeon State Park och Ainsworth State Park.

St Johns Bridge

St. Johns Bridge, PortlandKälla: Josemaria Toscano / shutterstock
St. Johns Bridge, Portland

St. Johns Bridge anses vara en av de mest ikoniska sevärdheterna i staden Portland. Stålhängbron, som spänner över Willamette River, är den högsta bron i Portland och den nordligaste korsningen av floden. Närliggande Cathedral Park, som ligger under bron, har fått sitt namn efter St. Johns Bridges gotiska stil. En årlig sommarjazzfestival hålls på parkens lilla utomhusscen varje sommar.

Alvordöknen

AlvordöknenKälla: Sara Winter / shutterstock
Alvordöknen

Alvord Desert är kanske den mest magiska platsen i Oregon, med området hem till otroligt sällsynta ljusshower – kända som The Happening eftersom de hittills är oförklarliga – som vissa fotografer har haft turen att bevittna. Öknen i sig är tillräckligt platt för att köra över under de torraste perioderna, medan området också är känt för att vara där Kitty O'Neil satte en inofficiell landhastighet för kvinnor i världen 1976. Besökare i öknen har också varit kända för att upptäcka vilda hästar på källor, dricka i vatten vid den östra kanten av öknen. Se till att checka ut Mark Metternichs sida för fler vackra bilder!

Thor mår bra

Thor mår braKälla: Lijuan Guo / shutterstock
Thor mår bra

Thors brunn, ibland känd som Stilla havets avloppsrör, är ett märkligt naturfenomen som ser ut att rinna ut vatten ur havet. Precis vid kanten av Oregon-kusten ses Thor's Well bäst vid högvatten eller i stormigt väder när klippan ger fantastiska fotomöjligheter. Besökare till Thor's Well bör också besöka det närliggande Cape Perpetua Visitor Center, som ståtar med spektakulär havsutsikt och chansen att upptäcka migrerande gråvalar.

Umpqua Hot Springs

Umpqua Hot SpringsKälla: Joshua Rainey Photography / shutterstock
Umpqua Hot Springs

Tillgänglig året runt, Umpqua Hot Springs – som ibland också kallas Toketee Hot Springs – har tre underbara varma pooler belägna i hisnande landskap ovanför North Umpqua River. Utsikten över Surprise Falls från de avkopplande poolerna är helt enkelt oförglömlig och källorna hittas genom att ta Umpqua Hot Springs Trail, som är en mycket kort vandring. Observera att kläder är valfritt på Umpqua Hot Springs, som blir mycket hektiskt på helgerna men kan vara tyst under dagen i mitten av veckan.

Misery Ridge Vandringsled

Misery Ridge VandringsledKälla: Patrick Tr / shutterstock
Misery Ridge Vandringsled

Vandringsleden Misery Ridge är en av de mest populära vandringarna i Oregon, med vandrare som strömmar till området för att ta sig an den stadiga stigningen och ta in det spektakulära landskapet. Bergsklättring är en av de bästa fritidsaktiviteterna i denna centrala del av Oregon och platsen blir mycket upptagen med klättrare på helgerna. Den kanske bästa vandringen inom Misery Ridge-området är runt den östra sidan av Misery Ridge, som ger fantastisk utsikt över klippformationen som kallas Monkey Face – så fort du ser den kommer du genast att veta varför den har fått det namnet. Vandringsleden Misery Ridge tar också besökare till Smith Rock, som är ett annat av Oregons sju underverk.

Sweet Creek Trail

Sweet Creek Trail, OregonKälla: JPL Designs / shutterstock
Sweet Creek Trail

Sweet Creek Trail är en enkel resa på 2,2 mil som tar in ett dussintal vackra vattenfall. April och maj är kanske den bästa tiden att besöka leden, eftersom det är då olika skogsmarker blommar ut i full blom. Håll utkik efter de rosa fawn liljorna, som är särskilt sällsynta. Leden finns bara några mil inåt landet från Florens, vid mynningen av floden Siuslaw.

Wallowa bergen

Wallowa Mountains, OregonKälla: Robert Crum / shutterstock
Wallowa bergen

Wallowa-bergen, som finns på Columbia-platån i nordöstra Oregon, kan skryta med de kanske mest varierade och vackra sevärdheterna i hela staten. Ett annat av Oregons sju underverk, Wallowas, upplevs kanske bäst genom att rida en häst till toppen, men det finns också möjlighet att ta en gondol för en spektakulär resa från Wallowa Lake Village hela vägen upp till toppen av Mount Howard . Närliggande städer Joseph och Enterprise är också värda att utforska, med handgjord öl och choklad som finns att köpa som ett minne av en oförglömlig resa.

Yaquina Head Light och klippor

Yaquina Head Light och klipporKälla: haveseen / shutterstock
Yaquina Head Light Och Klippor

Den högsta fyren i staten, Yaquina Head Light brukade vara känd som Cape Foulweather Lighthouse och kan hittas nära mynningen av Yaquina River, nära staden Newport. Fyren är känd för sitt utseende i filmen The Ring från 2002, när den stod som Moesko Islands fyr. Rundturer i fyren finns tillgängliga och besökare bör också ta sig tid att ta en promenad längs klipporna vid Yaquina Head, även om vädret här kan vara oförutsägbart – därav det extremt ärliga tidigare namnet på fyren.

Cape Meares

Cape Meares, OregonKälla: Kyle Kephart / shutterstock
Cape Meares

Cape Meares är mycket populär bland turister som reser längs Three Capes Scenic-rutten. Cape Meares själv, som ligger nära staden Tillamook, är uppkallad efter den brittiske upptäcktsresanden John Meares. Udden, en udde som ligger mer än 200 fot över havet, är ett bra ställe att besöka för vilda djurentusiaster, eftersom det är hem för häckande vanliga murrar. Cape Meares State Scenic Viewpoint är också ett bra ställe att upptäcka bald eagles – USA:s nationalfågel. Rundturer i en fyr från 1890-talet finns också på Cape Meares och rekommenderas starkt.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Oregon (OR)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *