Vad är cervikal kauterisering?

Kauterisering inom gynekologi Inom gynekologi används kauterisering för att avlägsna akuta vårtor, även kända som «könsvårtor», eftersom de representerar en mycket smittsam sexuellt överförbar sjukdom.

Hur går koniseringen till?

Operationen börjar med att ett spekulum placeras i slidan så att livmoderhalsen kan undersökas. Därefter avlägsnas en liten, konformad del av vävnaden från livmoderhalsen med hjälp av en skalpell, diatermisk snara eller laser. Proceduren tar cirka 15 minuter.

Vad händer efter konisering?

Några dagar efter koniseringsoperationen kvarstår risken för blödning, speciellt om sårskorpan lossnar från såret. En obstruktion av livmoderhalskanalen med vätskeretention i livmoderhålan kan också förekomma.

Vad betyder CIN 1?

En av de vanligaste lesionerna är LSIL (låggradig squamous intraepitelial lesion) eller CIN1: akronymen CIN står för cervical intraepitelial neoplasia, vilket betyder nivå 1 cervikal intraepitelial neoplasi, dvs bara cirka en tredjedel av cervikala celler är onormala.

Vad är cervikal konisering?

Konisering är en mindre operation, vanligtvis utförd på poliklinisk basis i syfte att ta bort de livmoderhalsskador som avslöjats under kolposkopi och livmoderhalsbiopsi.

Föregående artikel

Skillnaden mellan fullmåne och fullmåne?

Nästa artikel
Betyder termen empowerment en upplevelsemässig situation?

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *